Το επόμενο κεφάλαιο για την ENGIE Hellas

Το επενδυτικό ταμείο SMERemediumCap απέκτησε τον μετοχικό έλεγχο της ENGIE Hellas, η οποία διαθέτει περισσότερα από είκοσι χρόνια παρουσίας στον τομέα του Facility Management στην Ελλάδα και στο χώρο της βιομηχανίας, με στόχο την αναβάθμιση της εταιρείας και την ποιοτική παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών διαχείρισης ακινήτων. Επιπλέον, η ENGIE Hellas μετονομάζεται σε CORDIA.

Η CORDIA παραμένει ο προτιμητέος συνεργάτης (preferred partner) της γαλλικής εταιρείας ENGIE στην Ελλάδα, για διεθνείς συμβάσεις Facility Management. Η CORDIA (πρώην Engie Hellas), στο τέλος του 2020 είχε κύκλο εργασιών 20,4 εκ. ευρώ και περισσότερους από 200 εργαζόμενους. Ο Νίκος Καραμούζης, Πρόεδρος του επενδυτικού ταμείου SMERemediumCap (SMERC), στο οποίο ανήκει πλέον το σύνολο σχεδόν των μετοχών της CORDIA, δήλωσε: «Κεντρική επιδίωξη αποτελεί η δημιουργία της ισχυρότερης και ποιοτικότερης εταιρείας στον κλάδο της διαχείρισης ακινήτων (Facility Management) και των ενεργειακών υπηρεσιών στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο αυτό προβαίνουμε άμεσα σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ύψους € 2,7 εκατ.». «Στη CORDIA, δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τον κάθε πελάτη μας ξεχωριστά στην προσπάθειά του να αναβαθμίσει περαιτέρω τις κτιριακές του εγκαταστάσεις και να μειώσει ταυτόχρονα το ανθρακικό του αποτύπωμα», δήλωσε ο Γιώργος Δανιόλος, Πρόεδρος της CORDIA.

 

Νέες επενδύσεις σε logistics από το «παράθυρο» του Χρηματιστηρίου

Με το άνοιγμα μίας βιομηχανίας στον κλάδο της αποθήκευσης φέρεται να συμπίπτει η προσπάθεια εξυγίανσης της Yalco, σύμφωνα με το Build. Η εισηγμένη εταιρεία οικιακού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού της οικογένειας Κωνσταντίνου μεταβίβασε στο τέλος του μήνα τις εγκαταστάσεις του Καλοχωρίου Θεσσαλονίκης στην ACF Logistics, εταιρεία που συνδέεται με τη Χέλλαφαρμ, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της γεωργίας και της κτηνοτροφίας και συγκεκριμένα στην παραγωγή και εμπορία φυτοπροστατευτικών προϊόντων.

Η ACF Logistics συστάθηκε στις αρχές Νοεμβρίου και σύμφωνα με το καταστατικό της, σκοπός της είναι η εκμίσθωση και διαχείριση ακινήτων και η αποθήκευση. Πλέον στην κατοχή της έχει το ακίνητο της Rota Logistics, την οποία η Yalco ίδρυσε με σκοπό την παροχή 3PL υπηρεσιών και ανασυσκευασίας, που ωστόσο δεν έχει πλέον επιχειρηματική δραστηριότητα, αφού οι μετοχές της είναι ενεχυριασμένες έναντι κοινοπρακτικού δανείου. Η έκτασή του φτάνει τα 11.250 τετραγωνικά και περιλαμβάνει κτιριακές εγκαταστάσεις, με τη Yalco να βάζει στο ταμείο της ομολογιούχου δανείστριάς της, 1,4 εκατομμύρια από την πώληση του ακινήτου.

Οι τεχνολογίες Blockchain στο επιχειρείν: Αλήθειες και μύθοι

Ο ραγδαίος ψηφιακός μετασχηματισμός που βιώνουμε έχει ως βασικά χαρακτηριστικά του την αποκέντρωση και την ψηφιοποίηση, συνεπώς η χρήση των αποκεντρωμένων τεχνολογιών DLT (Distributed Ledger Technologies) αποτελεί το κύριο θεμέλιο της οικοδόμησης του Web 3.0. Οι επιχειρήσεις που θα καταφέρουν να αξιοποιήσουν σωστά αυτές τις τεχνολογίες θα είναι ικανές να επιταχύνουν την ψηφιακή τους μετάβαση και τελικά να διαπρέψουν στον κλάδο τους.

Έτσι το Blockchain in Business Conference 2021, που διοργανώνεται από το netweek και την BOUSSIAS σε συνεργασία με το Hellenic Blockchain Hub, έχει ως στόχο να αναδείξει την επίδραση των τεχνολογιών Blockchain στις επιχειρήσεις και τους μεγάλους οργανισμούς, όπως τις βιώνουν και τις μελετάνε στελέχη και επιστήμονες από την Ελλάδα και τον διεθνή χώρο. Μέσα στην πλούσια ατζέντα του συνεδρίου θα ανακαλύψετε πολλούς Keynote και International Speakers οι οποίοι έρχονται να μεταλαμπαδεύσουν τις εμπειρίες και τις γνώσεις τους στην ψηφιακή σκηνή του συνεδρίου. Κλείστε τη θέση σας για το Blockchain in Business Conference που θα λάβει χώρα στις 8 Δεκεμβρίου με μια πλήρως ψηφιακή μορφή.

 

«Φορτσάρει» ξανά ο κλάδος της κλωστοϋφαντουργίας

Ανάκαμψη παρατηρείται στον κλάδο της εγχώριας κλωστοϋφαντουργίας και παραγωγής ενδυμάτων, όπως μαρτυρούν τόσο τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, όσο και τα εταιρικά αποτελέσματα εννεαμήνου που έχουν δημοσιευτεί τις τελευταίες ημέρες από τις εισηγμένες του κλάδου. Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων Κλωστοϋφαντουργών, με βάση στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ:

• Ο δείκτης Παραγωγής κατά το 9μηνο του 2021 παρουσίασε αύξηση κατά 18%
• Οι εξαγωγές του συνόλου των μεταποιητικών προϊόντων της κλωστοϋφαντουργίας παρουσιάζουν αύξηση 11,9% έναντι 0,1% του 2020.
• Θεαματική αύξηση παρουσίασαν οι εξαγωγές βαμβακερών νημάτων κατά 35%.
• Οι εξαγωγές βάμβακος αυξήθηκαν κατά 51,9%.
• Οι εισαγωγές α΄ υλών και μεταποιημένων προϊόντων κλωστοϋφαντουργίας, αυξήθηκαν κατά 6,7%.

«Με βάση τα παραπάνω, θεωρούμε ότι ξεκινάει μια νέα αρχή αναπτυξιακής πορείας και αναγέννησης του σημαντικού αυτού βιομηχανικού κλάδου της χώρας, επ’ ωφελεία και της οικονομίας» σημειώνει ο Ελευθέριος Κούρταλης, πρόεδρος του ΣΕΒΚ, κάνοντας ωστόσο λόγο για σημαντικά αντικίνητρα των οποίων πρέπει να επιληφθεί η κυβέρνηση. Πρώτον, η εκτόξευση της τιμής της ενέργειας που υπεισέρχεται πλέον στο κόστος του προϊόντος κατά 50-60%, για έναν κατ’ εξοχήν ενεργοβόρο κλάδο, όπως η κλωστοϋφαντουργία, απαιτεί η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας, στη Μέση Τάση να εξισωθεί με την τιμή της Υψηλής Τάσης. Σημειώνεται ότι το προνόμιο της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας της Υψηλής Τάσης απολαμβάνουν μόνο 4-5 βιομηχανίες, ενώ, ο κλάδος έχει δεκάδες εργοστάσια ανά τη χώρα. Δεύτερον, η πιστωτική ασφυξία και η απουσία ρευστότητας που αποτελεί τροχοπέδη στην παραγωγή, θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί εάν οι τράπεζες αυξήσουν τη χρηματοδότηση για την αγορά πρώτων υλών, με μερική εγγύηση από το κράτος.

Μια ματιά στις οικονομικές καταστάσεις
Την τάση ανάκαμψης επιβεβαιώνουν τα αποτελέσματα εννεαμήνου μερικών από τις κυριότερες επιχειρήσεων του κλάδου κλωστοϋφαντουργίας και ένδυσης, που έχουν δημοσιευτεί το τελευταίο διάστημα. Αυξημένες πωλήσεις και EBITDA κατέγραψε ο Όμιλος «Μουζάκης» στο εννεάμηνο του 2021, σε ετήσια βάση. Ειδικότερα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε 3.689.518,72 ευρώ, έναντι 2.961.681,91 ευρώ παρουσιάζοντας ποσοστιαία αύξηση κατά 24,58% και ο εταιρικός σε 3.689.518,72 ευρώ, έναντι 2.961.681,91 ευρώ παρουσιάζοντας ποσοστιαία αύξηση κατά 24,58%. Η εταιρεία «ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ Α.Ε. Ευρωπαϊκά Νηματουργεία» παρουσίασε επίσης βελτίωση μεγεθών, με τον κύκλο εργασιών της εταιρείας κατά το εννεάμηνο του 2021 να διαμορφώνεται σε 5,73 εκατ. ευρώ έναντι 5,57 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου του 2020 αυξημένος κατά 2,8%.

Βελτίωση των οικονομικών του μεγεθών κατά το α’ τρίμηνο της χρήσης 01.07.2021 – 30.06.2022 εμφάνισε ο όμιλος της Επίλεκτος, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εισηγμένης. Πιο αναλυτικά, ο κύκλος εργασιών του ομίλου, που δραστηριοποιείται στους κλάδους της κλωστοϋφαντουργίας και της ενέργειας, το Α΄ τρίμηνο της χρήσης 01.07.2021 – 30.06.2022 ανήλθε σε 5,474 εκατ. ευρώ έναντι 4,497 εκατ. ευρώ του αντίστοιχου τριμήνου της χρήσης 01.07.2020 – 30.06.2021, σημειώνοντας αύξηση κατά 21,74%.

Για την εταιρεία ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα 3,620 εκατ. ευρώ για το διάστημα 01.07.2021 – 30.09.2022 έναντι 2,428 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 49,12%. Στα κέρδη επέστρεψε, έναντι των περσινών ζημιών στο εννεάμηνο η Fieratex, η οποία δραστηριοποιείται στην παραγωγή πλεκτών υφασμάτων κάθε είδους. Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας διαμορφώθηκε στα 18.844 χιλ. ευρώ ή 26% υψηλότερα σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 1.802 χιλ. ευρώ από ζημίες 234 χιλ. πέρυσι.

Εξαίρεση αποτελεί η εταιρεία παραγωγής ενδυμάτων ΕΛΒΕ A.E., η οποία παρουσίασε πτώση 17,6% στον κύκλο εργασιών της στο εννεάμηνο του 2021, ενώ τα κέρδη προ φόρων υποχώρησαν κατά 19,8% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Το εννεάμηνο ο κύκλος εργασιών της εταιρείας παρουσιάζει πτώση που οφείλεται σε λιγότερες εκτελεσμένες συμβάσεις (σε στολές εργασίας) σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Η πτώση αυτή οδήγησε και σε πτώση αποτελεσμάτων για την εταιρεία. Σε επίπεδο ομίλου επίσης υπάρχει πτώση πωλήσεων, που οφείλεται και στην πανδημία, καθώς η θυγατρική ΛΗΤΩ Α.Ε. λειτουργεί στη λιανική αγορά.

H ενεργειακή κρίση και ο αντίκτυπός της στη βιομηχανία στο επίκεντρο του συνεδρίου «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2021»

Η ενεργειακή κρίση και ο αντίκτυπός της σε βιομηχανία και καταναλωτές, η ενεργειακή μετάβαση και οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες στην πορεία προς την κλιματική ουδετερότητα, οι πράσινες επενδύσεις και ο ρόλος της Ελλάδας στη διεθνή και περιφερειακή ενεργειακή αγορά ήταν μερικά από τα ζητήματα που απασχόλησαν τη συζήτηση με θέμα «Ενέργεια και Ανάπτυξη μια Αδιάρρηκτη Σχέση», η οποία άνοιξε τις εργασίες του Ετήσιου Εθνικού Συνεδρίου «Ενέργεια & Ανάπτυξη 2021», που διοργανώνει το ΙΕΝΕ στις 1-2 Δεκεμβρίου 2021.

«Πρέπει να πάμε όσο το δυνατό γρηγορότερα στην παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ. Είναι σύμφυτο με την ευρωπαϊκή πολιτική και βάζει την Ελλάδα στην πρώτη ταχύτητα, ενώ είναι σύμφυτο και με τις αντικειμενικές δυνατότητες της χώρας μας που έχει αφθονία ηλιακού και αιολικού δυναμικού. Όσο αυξάνεται η παρουσία των ΑΠΕ στο μίγμα τόσο θα μειώνονται οι τιμές και τόσο λιγότερο θα εξαρτόμαστε από τις εισαγωγές φυσικού αερίου», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.

«Όλοι οι στόχοι του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, του νέου ΕΣΠΑ, του νέου αναπτυξιακού νόμου και του νέου νόμου περί στρατηγικών επενδύσεων, περιστρέφονται γύρω από την πράσινη ενέργεια και σε αυτήν πιστεύουμε ότι η Ελλάδα μπορεί να πρωταγωνιστήσει το επόμενο διάστημα», είπε. Τέλος, ανέφερε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να ενισχύσει την ελληνική βιομηχανία με σκοπό την αύξηση της ελληνικής προστιθέμενης αξίας, ιδίως στις εγκαταστάσεις αιολικών και φωτοβολταϊκών έργων.

 

Lavipharm: Γιατί δεν επηρεάζεται από πανδημία και κόστος ενέργειας

Αυξημένες πωλήσεις αλλά και EBITDA σε ετήσια βάση κατέγραψε στο εννεάμηνο του 2021 η Lavipharm. Η εξάπλωση της πανδημίας Covid-19 δεν επηρέασε τα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου καθώς η διοίκηση λαμβάνει διαρκώς όλα τα απαραίτητα μέτρα για την απρόσκοπτη λειτουργία της παραγωγής και της εφοδιαστικής αλυσίδας και υπάρχει η πεποίθηση ότι η εξάπλωση της νόσου δεν θα επηρεάσει σημαντικά την πορεία του, ενώ μάλιστα αναμένεται να επιτευχθούν πλήρως οι στόχοι που έχουν τεθεί για το σύνολο του 2021.

Όσον αφορά το κόστος ενέργειας, δεν αναμένεται η αύξησή του να επηρεάσει τη λειτουργία της εταιρείας, αφού λόγω της φύσης του τομέα δραστηριότητάς της, δεν συμμετέχει ιδιαίτερα στο κόστος παραγωγής. Αναλυτικότερα, οι ενοποιημένες πωλήσεις ανήλθαν σε 8,86 εκατ. ευρώ κατά το γ΄ τρίμηνο 2021 και 28,42 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο, παρουσιάζοντας μείωση κατά 2,93% και αύξηση κατά 3,76% αντίστοιχα σε σύγκριση με τις αντίστοιχες περιόδους του 2020. Αναφορικά με τα EBITDA, αυτά ανήλθαν σε 1,66 εκατ. ευρώ κατά το γ΄ τρίμηνο 2021 και 6,60 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο, έναντι 1,35 εκατ. ευρώ και 5,72 εκατ. κατά τις αντίστοιχες περιόδους της χρήσης 2020.

 

Έγκριση λειτουργίας της ΠΥΡΟΤΕΧΝΙΚΑΛ ΜΟΝ. Ε.Π.Ε.

Η Γενική Διεύθυνση Βιομηχανίας ενέκρινε τους Κανονισμούς λειτουργίας του Κέντρου Επανελέγχου δοχείων υπό πίεση της επιχείρησης «ΠΥΡΟΤΕΧΝΙΚΑΛ ΜΟΝ. Ε.Π.Ε.», που είναι εγκατεστημένο στην Αθήνα, αναφορικά με: 1. δοχεία υπό πίεση μετά ραφής εκ Χάλυβος έως 150λίτρα – Πυροσβεστήρες και 2. δοχεία υπό πίεση άνευ ραφής εκ χάλυβος & άνευ ραφής από αλουμίνιο- Πυροσβεστήρες CO2.

Η λειτουργία του κέντρου επανελέγχου επιτρέπεται με την προϋπόθεση ότι εφαρμόζονται οι εγκρινόμενοι Κανονισμοί και το Κέντρο εποπτεύεται από τον φορέα που έχει εξουσιοδοτηθεί από το Υπουργείο Ανάπτυξης. Τα δοχεία που ελέγχονται από το εν λόγω Κέντρο Επανελέγχου, εφόσον κριθούν ως επικίνδυνα και ακατάλληλα για να χρησιμοποιηθούν, βγαίνουν από την κυκλοφορία και καταστρέφονται ή αχρηστεύονται ώστε να μην είναι δυνατή η επαναχρησιμοποίηση τους, με την φροντίδα του Κέντρου Επανελέγχου και συντάσσεται σχετικό πρωτόκολλο που υπογράφεται από εξουσιοδοτημένο υπάλληλο του Κέντρου Επανελέγχου και από την BUREAU VERITAS ΗΕLLAS Α.Ε. που έχει την εποπτεία των περιοδικών επανελέγχων.

Η BUREAU οφείλει να κοινοποιεί στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων (Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας- Δ/νση Τεχνικής Βιομηχανικής Νομοθεσίας) κάθε βεβαίωση εποπτείας λειτουργίας του Κέντρου. Η απόφαση ανακαλείται σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι το κέντρο επανελέγχου της επιχείρησης με την επωνυμία «ΠΥΡΟΤΕΧΝΙΚΑΛ ΜΟΝ.Ε.Π.Ε.» δεν συμμορφώνεται με τις παραπάνω αναφερόμενες προϋποθέσεις. Η απόφαση ισχύει μέχρι τις 26.10.2024 εφόσον δεν ανακληθεί από την BUREAU VERITAS ΗΕLLAS Α.Ε.

Στρατηγική συνεργασία της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ με τη DANONE WATERS

Η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ, η σύγχρονη ελληνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον κλάδο του εμφιαλωμένου νερού στη χώρα μας, ανακοινώνει τη συνεργασία της με τη γαλλική DANONE WATERS, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες εμφιαλωμένου νερού στον κόσμο. Πρόκειται για μια στρατηγική συνεργασία που αφορά την εγχώρια αγορά, με την ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ να αναλαμβάνει την αποκλειστική διανομή, εμπορία, merchandising και marketing των κορυφαίων προϊόντων Evian και Ferrarelle, από 1 Ιανουαρίου 2022.

Τo Εvian είναι No.1, παγκοσμίως μάρκα εμφιαλωμένου φυσικού μεταλλικού νερού από τις γαλλικές Άλπεις, ενώ το Ferrarelle είναι η Νο.1 μάρκα φυσικώς αεριούχου φυσικού μεταλλικού νερού στην Ιταλική αγορά. Η προσθήκη του Evian και του Ferrarelle, water-partners τoυ επίσημου Οδηγού Michelin, στο προϊοντικό χαρτοφυλάκιο της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ, ενισχύει ιδιαίτερα τη θέση της, τόσο στην εγχώρια premium αγορά HORECA όσο και στο δίκτυο λιανικής πώλησης. Με αυτόν τον τρόπο, η εταιρεία επεκτείνει την παρουσία της στην εγχώρια και διεθνή αγορά μέσω στρατηγικών συνεργασιών, συνεισφέροντας σταθερά και ουσιαστικά στην ελληνική οικονομία.

ΙΟΒΕ: Σε τροχιά ανόδου ο δείκτης οικονομικού κλίματος τον Νοέμβριο

Ο δείκτης οικονομικού κλίματος παρέμεινε τον Νοέμβριο σε τροχιά ανόδου και διαμορφώθηκε στις 113,4 μονάδες (από 112,4), επίπεδο ίδιο με εκείνο του Φεβρουαρίου του 2020. Αντιθέτως, στην Ευρωζώνη και ευρύτερα στην ΕΕ το οικονομικό κλίμα επιδεινώθηκε ελαφρώς. Η ενίσχυση προήλθε κυρίως από τη νέα σημαντική βελτίωση των επιχειρηματικών προσδοκιών στις Υπηρεσίες, ενώ η μεταβολή στη βιομηχανία είναι οριακή.

Ο τομέας της βιομηχανίας συνέχισε να ευνοείται από τη σημαντική ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας και του διεθνούς εμπορίου. Οι εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας και οι συνεπαγόμενες επιδράσεις στην οικονομία, στη χώρα μας και στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, αναμένεται να επηρεάσουν ισχυρά τις προσδοκίες των επιχειρήσεων στους επόμενους μήνες.

Αναλυτικότερα στη Βιομηχανία, το ήπια θετικό ισοζύγιο των εκτιμήσεων για τις παραγγελίες και τη ζήτηση υποχώρησε ελαφρά, οι εκτιμήσεις για τα αποθέματα κλιμακώθηκαν ήπια και οι θετικές προβλέψεις για την παραγωγή τους προσεχείς μήνες μεταβλήθηκαν ελαφρά. Ο δείκτης προσδοκιών στην ΕΕ ήταν αμετάβλητος, στις +12,4 μονάδες, ενώ στην Ευρωζώνη διαμορφώθηκε στις +14,1 μονάδες. Οι προσδοκίες για την παραγωγή τους επόμενους τρεις μήνες ενισχύθηκαν ελαφρά σε αμφότερες τις ζώνες, όπως και οι προβλέψεις παραγγελιών και ζήτησης, ενώ τα αποθέματα αποκλιμακώθηκαν σε αμφότερες τις ζώνες.

Νικόλαος Βογιατζόγλου: Νέα προϊόντα & ρομποτική οδήγησαν σε βελτίωση επιδόσεων

Μεγάλη βελτίωση είδε στα αποτελέσματα εννεαμήνου η Βογιατζόγλου Systems, με τα EBITDA να σημειώνουν αύξηση 90,21%. «Παρά τις αρνητικές συγκυρίες λόγω COVID 19, η εταιρεία μας κατάφερε να βελτιώσει σημαντικά τις επιδόσεις της», δηλώνει στο INDUSTRY ο Νικόλαος Βογιατζόγλου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Βογιατζόγλου Systems.

«Οι σημαντικότεροι λόγοι είναι αφενός η προσθήκη νέων προϊοντικών σειρών τεχνικών προϊόντων, σε συνδυασμό με την βελτίωση της οργάνωσης των πωλήσεων και αφετέρου η ανάληψη σημαντικών έργων ρομποτικών αποθηκών, που είναι αποτέλεσμα του εξειδικευμένου τμήματος “Intralogistics automations”. Το τμήμα, επανδρωμένο με έμπειρους μηχανικούς και συνεργασίες με μεγάλους διεθνείς οίκους στον τομέα αυτόν, αναλαμβάνει τη μελέτη και εγκατάσταση ρομποτικών συστημάτων για την αποτελεσματικότερη και αποδοτικότερη διαχείριση αποθεμάτων σε Αποθήκες και μεγάλα Κέντρα Διανομών», συμπληρώνει.

Για του λόγου το αληθές, για το εννεάμηνο του 2021 σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020, ο Κύκλος Εργασιών ανήλθε σε €19.988 χιλ. (+15,04%), τα EBITDA ανήλθαν σε €2.279 χιλ. (+90,21%), ενώ τα EBIT διαμορφώθηκαν στα €1.667 χιλ. (+174,57%). «Όσον αφορά προβλέψεις για το 2022, δυστυχώς εξαιτίας της επικρατούσας αβεβαιότητας που προκύπτει από την εμφάνιση της νέας μετάλλαξης, θεωρούμε ότι οποιαδήποτε πρόβλεψη είναι επισφαλής», αναφέρει ο κ. Βογιατζόγλου.

Πάντως με δεδομένο ότι η όποια αύξηση του ενεργειακού κόστους δεν επηρεάζει ουσιωδώς την δραστηριότητα του ομίλου, οι κύριες επιπτώσεις της εν λόγω κρίσης αφορούν στα αρνητικά επακόλουθα στους κλάδους των μεταφορών και του εφοδιασμού, για την αντιμετώπιση των οποίων προσαρμόζεται ανάλογα η εμπορική πολιτική του.