Στη Re.De-Plan η υλοποίηση του Επιχειρηματικού Πάρκου στο Αγρίνιο

Ο Δήμος Αγρινίου προχωρά τις διαδικασίες υλοποίησης ενός σύγχρονου, φιλικού στο επιχειρηματικό περιβάλλον και αειφόρου πάρκου. Πρόκειται για ένα σχέδιο που συμβάλλει δυναμικά στην ανάπτυξη ενός Επιχειρηματικού Πάρκου στο Αγρίνιο με σύγχρονες υποδομές και χρηματοδοτικά εργαλεία, μηχανισμούς υποστήριξης και ανάπτυξης της παραγωγικής και καινοτομικής ικανότητας των επιχειρήσεων, με πολλά κίνητρα, οικονομίες κλίμακοςκαι υψηλή περιβαλλοντική προστασία. Το έργο αναλαμβάνει να υλοποιήσει η Re.De-Plan Consultants A.E. Τη συμφωνία υπέγραψαν ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Μανόλης Μπαλτάς με τον Δήμαρχο Αγρινίου, κο Γιώργο Παπαναστασίου.

Σε τροχιά ανάκαμψης η αγορά γαλακτοκομικών προϊόντων

Σε τροχιά ανάκαμψης βρίσκεται η αγορά γαλακτοκομικών προϊόντων ενώ κερδίζουν έδαφος τα φυτικά γαλακτοκομικά προϊόντα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η Ελένη Γιαννακούλη, Director – Business Development & Analytics IRI Greece στο «Dairy Conference 2021» που διοργάνωσε η Boussias, το 2020 τα γαλακτοκομικά προϊόντα σταθερού barcode και βάρους κατέγραψαν στα ελληνικά σούπερ μάρκετ 70 εκατ. ευρώ περισσότερες πωλήσεις από ότι το 2019. Συγκεκριμένα, η πορεία που καταγράφεται στα φυτικής προέλευσης προϊόντα είναι 22% ανάπτυξη το 2021, ενώ τα γαλακτοκομικά ζωικής προέλευσης παραμένουν σταθερά στο σύνολό τους σε αξία στο 0,4% και στα
726 εκατ. ευρώ.

Saudi Aramco – Reliance Industries: Άκυρο το deal των 15 δις

Η Reliance Industries και η Saudi Aramco ακύρωσαν τη μεταξύ τους συμφωνία που προέβλεπε την απόκτηση από πλευράς Aramco ποσοστού συμμετοχής στις δραστηριότητες πετρελαίου-χημικών του ινδικού ομίλου, εξαιτίας ανησυχιών σχετικά με την αποτίμηση, αναφέρει το Reuters επικαλούμενο πηγές. Οι συνομιλίες κατέρρευσαν αναφορικά με το πόσο θα έπρεπε να εκτιμηθούν οι δραστηριότητες πετρελαίου-χημικών της Reliance, καθώς η παγκόσμια κοινότητα προσπαθεί να απομακρυνθεί από τα ορυκτά καύσιμα και να μειώσει τις εκπομπές, ανέφεραν.

Αντιθέτως, τώρα η Reliance θα επικεντρωθεί στην υπογραφή πολλαπλών συμφωνιών με επιχειρήσεις για την παραγωγή εξειδικευμένων χημικών προϊόντων, για υψηλότερα περιθώρια κερδοφορίας, ανέφερε μία εκ των πηγών. Η Aramco, η μεγαλύτερη εταιρεία εξαγωγής πετρελαίου παγκοσμίως, υπέγραψε μια μη δεσμευτική συμφωνία για την απόκτηση του 20% των εν λόγω δραστηριοτήτων της Reliance έναντι 15 δισ. δολαρίων το 2019. Την προηγούμενη εβδομάδα οι εταιρείες ανακοίνωσαν ότι θα αποτιμούσαν εκ νέου τη συμφωνία, βάζοντας τέλος σε διαπραγματεύσεις δύο ετών.

LG Electronics: Νέος CEO αναλαμβάνει ο William Cho

Η LG Electronics ανακοίνωσε ότι ο William Cho, ο Chief Strategy Officer της εταιρείας, θα αναλάβει και τα καθήκοντα του Chief Executive Officer από την 1η Δεκεμβρίου. Το κορυφαίο στρατηγικό στέλεχος της LG από το 2019, ο κ. Cho ήταν υπεύθυνος για την ίδρυση του Business Incubation Center και τις νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες της LG, όπως τα εσωτερικά επαγγελματικά εγχειρήματα, καθώς και τις startup συνεργασίες κατά την εξαετή θητεία του ως πρόεδρος της LG για τη Βόρεια Αμερική.

Έχοντας ενταχθεί στην Goldstar το 1987 και διανύοντας τέσσερα χρόνια στο γραφείο της LG στην Γερμανία, ο κ. Cho έχει χαράξει μια ιστορική καριέρα, συμπεριλαμβανομένων των ρόλων του ως προέδρου της LG στον Καναδά, στην Αυστραλία και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Περαιτέρω αξιοσημείωτη αλλαγή αποτελεί ο διορισμός του Kim Byoung-hoon ως Chief Technol-Gy Officer. Επί του παρόντος, ο Dr. Kim είναι επικεφαλής του Future Technology Center και προάγεται σε Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο αναλαμβάνοντας ταυτόχρονα τον ρόλο του Chief Technology Officer.

Δύο νέα deals της SARMED στη γαλακτοβιομηχανία

Την έναρξη της συνεργασίας της με τις εταιρείες Mlekovita Hellas & AS Food Agencies ανακοίνωσε η SARMED, για την αποθήκευση των προϊόντων τους στις εγκαταστάσεις της στη Μάνδρα Αττικής, καθώς και την πανελλαδική διανομή τους. H Mlekovita Hellas ιδρύθηκε το 2015 με σκοπό να αντιπροσωπεύσει στην Ελληνική αγορά την Spoldzielnia Mleczarska Mlekovita (Poland), την μεγαλύτερη Γαλακτοβιομηχανία της Πολωνίας.

Η Spoldzielnia Mleczarska Mlekovita παράγει περισσότερα από 800 προϊόντα στα εργοστάσιά της. Πρόσφατα κατασκεύασε στην Πολωνία το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής σκόνης γάλακτος στην Ευρώπη. Η AS Food Agencies αντιπροσωπεύει μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής τροφίμων της Πολωνίας. Τα προϊόντα με τα οποία ασχολείται είναι προϊόντα κοτόπουλου νωπά και κατεψυγμένα (elements, πανέ και προψημένα), επίσης οι πατάτες, τα λαχανικά, οι πίτσες και τα ψαρικά, τα οποία εμπορεύεται είναι κατεψυγμένα.

Ευκαιρίες για νέες στρατηγικές συμφωνίες της ΔΕΠΑ Εμπορίας στο φυσικό αέριο

Νέους δρόμους συνεργασίας στον τομέα του φυσικού αερίου ανοίγει το MoU που υπεγράφη ανάμεσα στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα και τον Αιγύπτιο υπουργό Πετρελαίου και Ορυκτών Πόρων Tarek El Molla για την επέκταση της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας-Αιγύπτου. Η στρατηγική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου που «κλείδωσε» στο περιθώριο της 6ης υπουργικής συνόδου του Φόρουμ Φυσικού Αερίου της Ανατολικής Μεσογείου (East Med Gas Forum), δημιουργεί ευκαιρίες για εξειδικευμένες συμφωνίες της ΔΕΠΑ Εμπορίας με την EGas, οι οποίες θα συμβάλουν στην αναβάθμιση του ρόλου της χώρας μας ως ενεργειακό hub για την Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ Εμπορίας, Κωνσταντίνος Ξιφαράς συνοδεύοντας τον υπουργό Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστα Σκρέκα, είχε εποικοδομητικές επαφές με την αιγυπτιακή κρατική εταιρεία φυσικού αερίου με αντικείμενο την προμήθεια αιγυπτιακού LNG. Οι συζητήσεις αυτές στη βάση πλέον του MoU, συμβαδίζουν με τη στρατηγική της ΔΕΠΑ Εμπορίας για τη διαφοροποίηση πηγών και οδεύσεων εφοδιασμού, αλλά και την ενεργειακή επάρκεια της Ελλάδας.

ΚΡΙ-ΚΡΙ ΑΕ: Ανοδική η τάση των πωλήσεων με «οδηγό» τις εξαγωγές

Σε 110,24 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι πωλήσεις της βιομηχανίας γάλακτος ΚΡΙ-ΚΡΙ ΑΕ στο εννεάμηνο του 2021 έναντι 102,75 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2020, αυξημένες κατά 7,3%. Τα EBITDA ανήλθαν σε 22,29 εκατ. ευρώ έναντι 21,38 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους, ανήλθαν σε 15,02 εκατ. ευρώ, έναντι 14,03 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2020.

Στην ελληνική αγορά παγωτού, οι πωλήσεις ανήλθαν σε 24,14 εκατ. ευρώ από 21,03 εκατ. ευρώ. Σε αυτή την αύξηση συνετέλεσε κυρίως η άρση των περιοριστικών μέτρων που λήφθηκαν ως επακόλουθο της πανδημίας, σε συνδυασμό με την ενίσχυση των τουριστικών ροών από το εξωτερικό. Σημαντικό ρόλο έπαιξε επίσης η ανάπτυξη της αριθμητικής της διανομής, με την προσθήκη 1.000 νέων σημείων πώλησης μαζί με το λανσάρισμα νέων κωδικών παγωτού.

Στην ελληνική αγορά γιαουρτιού, οι πωλήσεις εμφανίζουν μικρή μείωση -1,2%, αγγίζοντας τα 37,9 εκατ. ευρώ. Αυτό αποδίδεται σύμφωνα με την εταιρεία, «στην υψηλή περυσινή βάση, καθώς και στις έντονες προωθητικές ενέργειες της αγοράς. Έτσι, παρόλο που καταφέρνουμε να διατηρούμε το μερίδιο αγοράς μας, η αξιακή ανάπτυξη των πωλήσεων είναι οριακά πίσω από το 2020. Για την ενίσχυση της θέσης μας, επεκτείνουμε τη γκάμα των προϊόντων μας ώστε να απευθυνόμαστε σε ευρύτερη καταναλωτική βάση, με πρόσφατο παράδειγμα την ενίσχυση της κατηγορίας λειτουργικών γιαουρτιών.

Σημειώνεται ότι με διαφημιστικές καμπάνιες και στοχευμένες προωθητικές ενέργειες προσπαθούμε να ενισχύσουμε το μερίδιο μας στην αγορά». Στις αγορές του εξωτερικού, οι πωλήσεις παρουσιάζουν ανάπτυξη, συνολικά, +12,6%. Η αξία των εξαγωγών γιαουρτιού ξεπέρασε τα 41 εκατ. ευρώ σημειώνοντας ανάπτυξη +9,8% και αγγίζοντας το 52% της δραστηριότητας των γαλακτοκομικών.

Πλαστικά Θράκης: Καταβάλλει μέρισμα 4.750.000 ευρώ – Ποιοι οι δικαιούχοι

Την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021 ορίστηκε η αποκοπή προσωρινού μερίσματος χρήσεως 2021 συνολικού ποσού 4.750.000,00 ευρώ (μικτό ποσό), ύψους 0,10 ευρώ ανά μετοχή, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία Πλαστικά Θράκης. Δικαιούχοι του προσωρινού μερίσματος είναι οι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Άυλων Τίτλων (Σ.Α.Τ.) την Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2021 (Record Date). Η καταβολή του προσωρινού μερίσματος χρήσεως 2021 θα ξεκινήσει την Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2021, μέσω της πληρώτριας Τράπεζας Πειραιώς.

ΜΥΛΟΙ ΚΕΠΕΝΟΥ: Διανέμει 2.271.300 ευρώ στους μετόχους

Τη διανομή στους μετόχους κερδών, από κέρδη προηγουμένων χρήσεων, εντός της τρέχουσας εταιρικής χρήσης του έτους 2021, συνολικού ποσού 2.271.300,00 ευρώ, δηλαδή 0,339 ευρώ ανά μετοχή (μεικτό ποσό), αποφάσισε η εταιρεία «ΜΥΛΟΙ ΚΕΠΕΝΟΥ ΑΒΕΕ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση: Η εταιρεία με την επωνυμία «ΜΥΛΟΙ ΚΕΠΕΝΟΥ Α.Β.Ε.Ε – ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», προς ενημέρωση του επενδυτικού κοινού γνωστοποιεί ότι στις 25.11.2021, σε αυτόκλητη συνεδρίασή του, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας αποφάσισε να εισηγηθεί προς τη Γενική Συνέλευση τη διανομή κερδών σε όλους τους μετόχους της εταιρείας, προερχόμενων από κέρδη προηγούμενων εταιρικών χρήσεων, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 162 παρ. 3 Ν. 4548/2018. Εκ του λόγου αυτού, το Διοικητικό

Συμβούλιο, στο πλαίσιο της ίδιας απόφασής του, αποφάσισε τη σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης για τις 17.12.2021, η οποία θα αποφασίσει επί του ως άνω θέματος. Περαιτέρω, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να προτείνει στο πλαίσιο της συγκληθείσας Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης τη διανομή στους μετόχους της εταιρείας κερδών από κέρδη προηγουμένων χρήσεων, εντός της τρέχουσας εταιρικής χρήσης του έτους 2021, συνολικού ποσού 2.271.300,00 ευρώ, δηλαδή 0,339 ευρώ ανά μετοχή (μεικτό ποσό).

EFA GROUP: Συμπλήρωσε τα 600 εκατ. ευρώ σε εξαγωγές

O ελληνικός όμιλος εταιρειών EFA GROUP, που δραστηριοποιείται στην αγορά της αεροδιαστημικής, άμυνας, νέων τεχνολογιών και ασφάλειας, ανακοίνωσε ότι συμπλήρωσε τα €600 εκατ. σε εξαγωγές, επισφραγίζοντας τη σημαντική δραστηριότητά του στο εξωτερικό τα τελευταία χρόνια και την εμπιστοσύνη που του δείχνουν πολύ απαιτητικές Ένοπλες Δυνάμεις ξένων χωρών. Ο

Όμιλος συμπλήρωσε σήμερα το μέγεθος αυτό σε συνολικές εξαγωγές μετά α) την ολοκλήρωση παράδοσης συστημάτων νυχτερινής όρασης ΤΗΕΟΝ SENSORS στη Βραζιλία, β) την ολοκλήρωση παράδοσης συστημάτων Τακτικών Ζεύξεων Δεδομένων από τη SCYTALYS σε Ιαπωνία & Ινδονησία, αλλά και γ) την ανάληψη νέου συμβολαίου από τη SCYTALYS στη Νότια Κορέα. Πιο συγκεκριμένα, η ΤΗΕΟΝ SENSORS ολοκλήρωσε την παράδοση μονόκυαλων και δίκυαλων οργάνων νυχτερινής όρασης στη Βραζιλία, τόσο στην Ομοσπονδιακή Αστυνομία, όσο και στον Στρατό της.

Η εταιρεία SCYTALYS ολοκλήρωσε με επιτυχία την παράδοση συστήματος Τακτικών Ζεύξεων Δεδομένων – ULS στην Ιαπωνία, καθώς και την προκαταρτική φάση σχεδίασης θέτοντας τα θεμέλια για την ανέγερση του κτιρίου που θα στεγάσει το Κέντρο Διαλειτουργικότητας, Διοίκησης & Ελέγχου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ινδονησίας. Επιπρόσθετα, συνεχίζοντας την επιτυχημένη παρουσία της στη Νότια Κορέα, η SCYTALYS ανέλαβε την παροχή τεχνολογίας Τακτικών Ζεύξεων Δεδομένων ενισχύοντας ταυτόχρονα την ανάπτυξη της τοπικής εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας στον τομέα αυτό.