Η FAMAR στη Διεθνή Έκθεση CPhI Worldwide 2021

Το «παρών» στη διεθνή έκθεση του κλάδου της φαρμακευτικής βιομηχανίας CPhI Worldwide 2021 στο Μιλάνο, έδωσε η FAMAR, από τις 9 έως τις 11 Νοεμβρίου, με ρεκόρ προσέλευσης επισκεπτών και συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν παρά τους περιορισμούς της πανδημίας. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα σχόλια που έλαβε η εταιρεία αναφορικά με την παρουσία της ως εκθέτης ήταν εξαιρετικά και με τη σειρά της ευχαρίστησε τους πελάτες, τους συνεργάτες και την ομάδα της Famar για την επιτυχημένη παρουσία της στη CPHI.

Ήταν μια ευκαιρία για την εταιρεία να συναντήσει τους πελάτες της, τους υπάρχοντες και τους νέους, και να συζητήσουν για πολύ ενδιαφέροντα θέματα, εν μέσω της πανδημίας και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Το επόμενο έτος, η FAMAR θα συμμετάσχει και πάλι ως εκθέτης στη CPhI Worldwide 2021 στη Φρανκφούρτη.

 

Νέος διευθυντής Marketing στην Eurimac

Καθήκοντα νέου διευθυντή Marketing και Επικοινωνίας στην εταιρεία ζυμαρικών Eurimac (Μάκβελ) αναλαμβάνει ο Σταμάτης Δαυίδ, διαδεχόμενος τον Δημήτρη Ζακαλκά που από το 2014 ήταν επικεφαλής του αντίστοιχου τμήματος στην εταιρεία. Ο Σταμάτης Δαυίδ έχει καταγράψει μια πορεία άνω των 30 χρόνων στο χώρο του στρατηγικού και επιχειρησιακού marketing (Β2Β&Β2C) κατέχοντας κατά το παρελθόν τη θέση του Chief Marketing Officer και μακρά πορεία στις Lidl Hellas, Δ. Μασούτης κ.α.

Συνέδριο για τις επενδύσεις στην καινοτομία από ΣΕΒ και Innovative Greeks

Επενδυτικό συνέδριο με τίτλο: «Reinventing Greece through Investments in Innovation», διοργανώνουν ο ΣΕΒ και οι Innovative Greeks, διαδικτυακά την Τετάρτη, 1/12/2021, στις 14:30. Στο επενδυτικό συνέδριο 27 σημαντικές προσωπικότητες από Ελλάδα και εξωτερικό -επιχειρηματίες, επενδυτές, CEOs, κ.α.- θα συζητήσουν για το πώς το οικοσύστημα στην Ελλάδα θα μπορέσει να συμβάλει περαιτέρω στην ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας, μέσω ξένων επενδύσεων σε καινοτομία υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Στις εργασίες του συνεδρίου θα συμμετάσχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ θα παρουσιαστούν τα συμπεράσματα της έρευνας «Talent-led Digital & Innovation FDI in Greece» που υλοποίησε ο ΣΕΒ σε συνεργασία με την Accenture. Στόχος του συνεδρίου είναι να οριστούν οι κοινωνικοί και οικονομικοί παράγοντες που επηρεάζουν τις επενδυτικές αποφάσεις, να αναδειχθούν οι προϋποθέσεις για να προωθηθούν οι ξένες επενδύσεις στην καινοτομία και την τεχνολογία στην Ελλάδα, και να σημειωθούν οι κλάδοι που οδηγούν την επενδυτική απήχηση της Ελλάδας.

Όμιλος Αλουμύλ: Σημαντική ενίσχυση κερδών στο εννεάμηνο

Σε τροχιά ανάπτυξης και αυξανόμενης κερδοφορίας κινείται ο Όμιλος, που δραστηριοποιείται στον τομέα συστημάτων αλουμινίου και περιλαμβάνει την ομώνυμη εισηγμένη εταιρεία και δεκάδες θυγατρικές παγκοσμίως.

Η μητρική εταιρεία και οι θυγατρικές της κατάφεραν εντυπωσιακές επιδόσεις στο εννεάμηνο, υπερδιπλασιάζοντας την κερδοφορία τους. Η διοίκηση του Ομίλου εκτιμά ότι η βελτίωση των οικονομικών επιδόσεων θα συνεχισθεί στο τελευταίο τρίμηνο του έτους. Πιο συγκεκριμένα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του Ομίλου αυξήθηκε κατά 26,1% στο 9μηνο και διαμορφώθηκε σε 220,1 εκατ. ευρώ (από 174,5 εκατ. στο περυσινό εννεάμηνο).

Τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) υπεδιπλασιάστηκαν (+103,8%) και διαμορφώθηκαν σε 34,8 εκατ. ευρώ. Ακόμη πιο εντυπωσιακή (+170%) ήταν η αύξηση των κερδών προ φόρων και τόκων (EBIT), που διαμορφώθηκαν σε 26,6 εκατ. ευρώ. Τέλος, δεδομένου ότι η τρέχουσα κατάσταση στην παγκόσμια αγορά χαρακτηρίζεται από αβεβαιότητα, οποιαδήποτε εκτίμηση αναφορικά με την επίδραση είτε της πανδημίας είτε της ενεργειακής κρίσης στα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου και της εταιρείας είναι επισφαλής.

Η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ επιλέγει την INTEC Α.Ε. και το PI SYSTEM για όλα τα έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

Η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ και η INTEC Α.Ε., Premier Partner της OSIsoft στην περιοχή, υπογράφουν πολυετή συμφωνία. Η INTEC Α.Ε., ανεξάρτητος πάροχος λογισμικού και υπηρεσιών, ανακοινώνει ότι η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, που δραστηριοποιείται στην παραγωγή και αποθήκευση καθαρής ενέργειας, με ένα ισχυρό χαρτοφυλάκιο έργων στην Ελλάδα και το εξωτερικό και στόχο τα 3.000 MW εγκαταστάσεων ΑΠΕ μέσα στην επόμενη πενταετία, επέλεξε τη λύση PI System της OSIsoft ως μια πλήρως ολοκληρωμένη πλατφόρμα διαχείρισης δεδομένων για το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων της, στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η INTEC Α.Ε. είναι ο συνεργάτης της OSIsoft στην περιοχή για 25 χρόνια, και θα αναπτύξει το PI System για την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, επιτρέποντάς της να διαχειριστεί ένα ταχέως αναπτυσσόμενο χαρτοφυλάκιο Αιολικών, Φωτοβολταϊκών και Υδροηλεκτρικών έργων στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.

Ο Γιώργος Τζαβέλας, Διευθύνων Σύμβουλος της INTEC, δήλωσε: «Χαιρόμαστε ιδιαιτέρως που θα συνεργαστούμε με την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, την κορυφαία εταιρεία της χώρας στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι η λύση PI System της OSIsoft υποστηρίζει τους στόχους ανάπτυξης, αυτοματοποίησης και ψηφιοποίησης της εταιρείας. Όλη η ομάδα της INTEC είμαστε ευγνώμονες και περήφανοι για την επιλογή μας από την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, μετά από μια αυστηρή διαδικασία αξιολόγησης, και παραμένουμε προσηλωμένοι σε ένα επιτυχημένο έργο που έχουμε μπροστά μας, καθώς επίσης και σε μια μακροχρόνια συνεργασία».

Ο Κώστας Ηλίας, Operations Manager της ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ανέφερε: «Η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ σημειώνει ραγδαία ανάπτυξη, με νέες επενδύσεις σε έργα παραγωγής και αποθήκευσης καθαρής ενέργειας, καθώς και σε έργα περιβάλλοντος και κυκλικής οικονομίας. Χρειαζόμασταν μια ενιαία πλατφόρμα λογισμικού ικανή να κλιμακώνεται γρήγορα και να δένει απρόσκοπτα το O&M και το Asset Management μαζί, από το πεδίο μέχρι τα κεντρικά μας γραφεία στην Αθήνα.
Η INTEC Α.Ε., ομάδα με σημαντική εμπειρία, μαζί με το PI System ως μια best-in-class λύση, είναι ο καλύτερος συνδυασμός για εμάς. Αυτή η συνεργασία διασφαλίζει την άμεση και έγκυρη δράση της εταιρείας, με πληροφορίες σχετικά με την απόδοση των εγκαταστάσεων ΑΠΕ, αυξάνοντας παράλληλα την αξιοπιστία, διαθεσιμότητα και ασφάλεια».

Η INTEC Α.Ε. παραμένει προσηλωμένη στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων και υπηρεσιών αιχμής στην ελληνική βιομηχανική και ενεργειακή αγορά και στο εξωτερικό, με έμφαση στα Διυλιστήρια Πετρελαίου, από το 1978. Συνεργάζεται με κορυφαίες πολυεθνικές εταιρείες στους τομείς των Βιομηχανικών Εξοπλισμών, Αυτοματισμών, Καταλυτών και Χημικών καθώς και συμβουλευτικών υπηρεσιών. Έχοντας εκτελέσει σημαντικά Έργα στα Διυλιστήρια, επιδιώκει να συμμετέχει ενεργά στην Ενεργειακή Μετάβαση, υλοποιώντας το πρώτο της σημαντικό έργο στον χώρο των ΑΠΕ με την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ.

Έχει πρόσφατα ανακηρυχθεί OSIsoft (τώρα μέρος της AVEVA) Premier Partner, ένας από τους ελάχιστους σε όλο τον κόσμο και ο μοναδικός στην περιοχή. Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση: «Το έργο με την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ είναι το επιστέγασμα της ισχυρής (25 χρόνια) εμπειρίας μας στο PI System και ανυπομονούμε να στηρίξουμε πολλές περισσότερες εταιρείες στο ταξίδι ψηφιακού μετασχηματισμού τους σε διάφορους κλάδους όπως η Ενέργεια, τα Utilities, Oil&Gas, Manufacturing, Παραγωγή τροφίμων και ποτών, Φαρμακοβιομηχανία και Ναυτιλία».
Περισσότερες πληροφορίες στο intec.gr.

Novartis: Η Φωτεινή Μπαμπανάρα αναλαμβάνει διεθνή ρόλο

Η κα. Μπαμπανάρα αναλαμβάνει διεθνή ρόλο στην ομάδα επικοινωνίας Corporate Affairs and Global Health της Novartis AG, από την 1η Δεκεμβρίου 2021 και για 6 μήνες στο πλαίσιο σχετικού rotation. Η κα. Μπαμπανάρα θα είναι επικεφαλής επικοινωνίας για το τμήμα Integrated Access Programs and Markets (IAPM). Πρόκειται για τα προγράμματα πρόσβασης σε κοινότητες χαμηλού εισοδήματος όπως το Novartis Access Portfolio και Healthy Families, καθώς και το Global Health Markets and Access Principles Center of Excellence.

Παράλληλα η κα. Μπαμπανάρα θα συνεχίσει να ηγείται του τμήματος Επικοινωνίας και Σχέσεων με Ενώσεις Ασθενών για τoν όμιλο Novartis στην Ελλάδα. Διαθέτει πολυετή εμπειρία σε θέσεις αυξημένης ευθύνης ελληνικών και πολυεθνικών εταιριών, με πολλές διακρίσεις σε τοπικούς και διεθνείς διαγωνισμούς. Είναι κάτοχος πτυχίου Ιστορίας και Αρχαιολογίας από το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και μεταπτυχιακού στο Marketing & την Επικοινωνία με Νέες Τεχνολογίες από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ford – Rivian: Ακύρωσαν το project για την ανάπτυξη ηλεκτρικού οχήματος

Η Ford Motor και η Rivian δεν σχεδιάζουν πλέον να αναπτύξουν από κοινού ένα ηλεκτρικό όχημα, όπως επιβεβαίωσαν οι εταιρείες την Παρασκευή σύμφωνα με το CNBC. Οι δύο εταιρείες είχαν ανακοινώσει αρχικά την ανάπτυξη ενός κοινού οχήματος όταν η Ford επένδυσε 500 εκατ. δολάρια στη Rivian το 2019. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ford, Ian Thibodeau, η εταιρεία θα συνεχίσει να διατηρεί τους δεσμούς με τη Rivian, συμπεριλαμβανομένου μεριδίου 12% στην startup. «Σεβόμαστε τη Rivian και είχαμε εκτενείς διερευνητικές συζητήσεις μαζί της, ωστόσο, και οι δύο πλευρές συμφώνησαν να μην επιδιώξουν κανένα είδος κοινής ανάπτυξης οχημάτων», ανέφερε η Ford σε σχετική της ανακοίνωση.

Η Rivian, η οποία έχει πολύ μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία πλέον από τη Ford, επιβεβαίωσε την Παρασκευή τον τερματισμό των σχεδίων. Όσον αφορά το θέμα της αντιμετώπισης της έλλειψης ημιαγωγών στην αυτοκινητοβιομηχανία, η Ford ανακοίνωσε μια νέα στρατηγική συνεργασία με την GlobalFoundries, με σκοπό να ενισχυθεί η προμήθεια μικροτσιπ τόσο για την ίδια όσο και για την αυτοκινητοβιομηχανία των ΗΠΑ γενικότερα.

Flexopack: Μείωση κερδοφορίας παρά τη σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών

Μείωση κερδοφορίας, παρά την αύξηση του κύκλου εργασιών της κατά 6,6% εμφάνισε στο εννεάμηνο του 2021 η Flexopack. Ειδικότερα, ο ενοποιηµένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε 81,304 εκατ. ευρώ, έναντι 76,260 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας ποσοστιαία αύξηση κατά 6,6% και ο εταιρικός σε 68,097 εκατ. ευρώ, έναντι 64,399 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας ποσοστιαία αύξηση 5,7%. Τα κέρδη προ φόρων, χρηµατοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσµάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε επίπεδο Οµίλου σε 13,556 εκατ. ευρώ, έναντι 17,355 εκατ. ευρώ, µειωµένα κατά 21,9% και σε εταιρικό επίπεδο σε 10,687 εκατ. ευρώ έναντι 14,224 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας µείωση κατά 24,9%.

Τα αποτελέσµατα επηρεάστηκαν αρνητικά από τις συνεχιζόµενες ελλείψεις σε βασικές κατηγορίες πρώτων υλών σε παγκόσµιο επίπεδο, από τις σηµαντικές και συνεχείς αυξήσεις των τιµών των πρώτων υλών στη διεθνή αγορά, την σηµαντική αύξηση του µεταφορικού κόστους και ιδίως του ναυτιλιακού ναύλου για τις µεταφορές µε κοντέινερ, όπως και με την διόλου ευκαταφρόνητη αύξηση του ενεργειακού κόστους. Η Διοίκηση του Οµίλου εκτιµά ότι δεν υφίσταται µέχρι την λήξη της τρέχουσας χρήσης οιαδήποτε ουσιώδης αβεβαιότητα ως προς την συνέχιση της δραστηριότητας, την παραγωγική λειτουργία, τις πωλήσεις και την εφοδιαστική αλυσίδα του Οµίλου καθώς δεν έχει πληγεί η οικονοµική δραστηριότητα και η χρηµατοοικονοµική κατάσταση του Οµίλου.

Μάλιστα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι υπεγράφη Σύμβαση Κάλυψης Κοινού Ομολογιακού Δανείου μέσω ιδιωτικής τοποθετήσεως, ποσού 7.000.000 ευρώ, με κάλυψη αυτού από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε., το οποίο θα χρησιμοποιήσει ως ακολούθως: (α) ποσό 3.646.000 ευρώ, για την αναχρηματοδότηση υφιστάμενου κοινού ομολογιακού δανείου και (β) ποσό 3.354.000 ευρώ, για την κάλυψη αναγκών σε κεφάλαιο κίνησης μακροπρόθεσμου χαρακτήρα προς εξυπηρέτηση του εταιρικού σκοπού αυτής.

Συνεργασία Sarmed και Ergonomia

Με την Ergonomia συνεργάστηκε η Sarmed για την εκπαίδευση των ανθρώπων της. Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, ολοκληρώθηκε επιτυχώς η εκπαίδευση «Ασφαλής Χρήση Μηχανημάτων», κατά την οποία εκπαιδεύτηκαν συνολικά 195 μέλη της ομάδας από τη Διεύθυνση Λειτουργίας Αποθηκών. Η εν λόγω εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε σε όλες τις εγκαταστάσεις της εταιρείας σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Πάτρα. «Η ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας και εμείς στη Sarmed το αποδεικνύουμε έμπρακτα! Συνεχίζουμε με υπευθυνότητα και ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια!» αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση.

Acmon Data: Ολοκληρώνει δύο ακόμα projects στο χώρο της Αρτοβιομηχανίας

Δύο νέα έργα έρχονται να προστεθούν στον μακρύ κατάλογο πελατών που έχει να επιδείξει η Acmon Data, αυτό της εταιρείας «ΑΡΤΟΣ & ΖΥΜΗ ΑΛΙΜΠΙΝΙΣΗΣ ΑΒΕΕ» και αυτό της εταιρείας «ΑΦΟΙ ΧΙΩΤΑΚΗ ΑΒΕΕ», εδραιώνοντας την ισχυρή παρουσία της στον κλάδο της αρτοβιομηχανίας. Τα έργα αφορούν στην Industry 4.0 εφαρμογή TracePro MES & WMS για τη διαχείριση αποθήκης (α’ υλών, ημιετοίμων και ετοίμων) καθώς και τον έλεγχο της παραγωγής με εκτέλεση δοσομετρήσεων και υλοποίηση συνταγών προσφέροντας πλήρη καθοδήγηση στους χειριστές. Και τα δύο έργα αποτελούν ολοκληρωμένη λύση αφού περιλαμβάνεται κι ο απαιτούμενος εξοπλισμός (πάνελ αφής, φορητά τερματικά, scanners και εκτυπωτές).

Τα έργα θα δοθούν σε λειτουργία στις αρχές του νέου έτους προσφέροντας στους πελάτες πλήρη ιχνηλασιμότητα, καταγραφή πραγματικών αναλώσεων, λεπτομερή αποτύπωση φύρας και αποστολή δεδομένων αυτόματα στο ERP τους σε πραγματικό χρόνο. Επένδυση που θα φέρει μετρήσιμη βελτίωση παραγωγικότητας και μείωσης κόστους παραγωγής.