Μουζάκης: Ο Χρήστος Λιόσης νέος Επικεφαλής της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου

 

Η Εταιρεία ΕΛ. Δ. ΜΟΥΖΑΚΗΣ ΑΕΒΕΜΕ, γνωστοποιεί στο επενδυτικό κοινό ότι δυνάμει της από 16/11/2021 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου και κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Ελέγχου, ορίστηκε ο Χρήστος Λιόσης ως Επικεφαλής της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου, αντικαθιστώντας τον Στέφανο Βόκολο ο οποίος την 16/11/2021 παραιτήθηκε από τα καθήκοντά του. Ο κ. Λιόσης είναι Πτυχιούχος του τμήματος Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης Παντείου Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει τετραετή εργασιακή εμπειρία στη Διοικητική Λογιστική και στην Ελεγκτική. Είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης υπάλληλος της Εταιρείας.

Νέες χειρουργικές μάσκες προσώπου από τη ΜΕΓΑ

Οι νέες μαύρες χειρουργικές μάσκες προσώπου ΜΕΓΑ Type IIR, έχουν σχεδιαστεί σύμφωνα με πολύ αυστηρά κριτήρια ποιότητας προκειμένου να εξασφαλίζουν αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα και εξαιρετικά υψηλή προστασία.

Συγκεκριμένα, οι νέες μαύρες χειρουργικές μάσκες προσώπου ΜΕΓΑ διαθέτουν 3 στρώματα τα οποία εξασφαλίζουν άριστο φιλτράρισμα σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα, ενώ επιτρέπουν άνετη αναπνοή. Επιπλέον διαθέτουν ειδική επεξεργασία, χάρη στην οποία προσφέρουν επιπλέον αντοχή ενάντια σε σταγονίδια και καινοτόμα, απαλά υφασμάτινα πλαϊνά, για να μην κουράζουν και να μην ερεθίζουν την περιοχή γύρω από τα αυτιά.

EDP: Αναγνωρίστηκε ως η πιο βιώσιμη εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας παγκοσμίως

Η EDP αναγνωρίστηκε για ακόμη μία φορά από τον δείκτη βιωσιμότητας Dow Jones Sustainability Index, ως μία εκ των παγκόσμιων εταιρειών με τις καλύτερες πρακτικές βιωσιμότητας, ούσα μάλιστα η πρώτη στον κατάλογο με τις 103 εταιρείες κοινής ωφέλειας για την εμπορική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας που αξιολογήθηκαν.

Σε μια χρονιά που σημείωσε αριθμό ρεκόρ συμμετοχών – αξιολογήθηκαν 1.843 εταιρείες, 33% περισσότερες από ότι το 2020 – η EDP ξεχώρισε και πάλι ως η μόνη πορτογαλική εταιρεία που ενσωματώνει αυτόν τον παγκόσμιο δείκτη αναφοράς για 14 συνεχόμενα έτη.

Με τελική βαθμολογία 91 βαθμών (στους 100), τρεις περισσότερους από την περσινή χρονιά, η EDP πέτυχε την καλύτερη αξιολόγηση από την ένταξή της στο δείκτη το 2008 – μια αξιολόγηση που έχει ήδη αυξηθεί κατά 42 βαθμούς από τότε που ξεκίνησε τη συμπλήρωση ερωτηματολογίου για την υποβολή αίτησης στους δείκτες. Εκτός από τον DJSI World, η EDP είναι επίσης μέλος του DJSI Europe.

Επενδύσεις 4,5 εκατ. ευρώ και νέο εργοστάσιο για την Alchimica

Επενδύσεις έως 4,5 εκατ. ευρώ σχεδίασε για φέτος η Alchimica, με ναυαρχίδα αυτών την αγορά όμορης με τις εγκαταστάσεις της βιομηχανικής μονάδας. Μάλιστα, η επενδυτική πολιτική της εταιρείας δομικών υλικών, γνωστή κυρίως για το Hyperdesmo, περιλαμβάνει την υπαγωγή του σχεδίου για το τρίτο της εργοστάσιο στον αναπτυξιακό νόμο, με προϋπολογισμό σχεδόν 4 εκατομμύρια, σύμφωνα με το FOODReporter. Παράλληλα, η Alchimica έχει στο πλάνο το άνοιγμα στα τουριστικά ακίνητα, καθώς έχει ήδη καταθέσει επίσης στον αναπτυξιακό, επενδυτικό σχέδιο ύψους 2,9 εκατ. ευρώ για τουριστική μονάδα στην Αίγινα.

Η εταιρεία είδε το 2020 τις πωλήσεις της μειωμένες κατά 10%, ενώ και οι εξαγωγές κατήλθαν κατά 10,5% στα 31,5 εκατομμύρια, εξελίξεις που αποδίδονται στις επιπτώσεις της πανδημίας. Οι πωλήσεις στο εσωτερικό έφτασαν τα 11,6 εκατ. ευρώ καταγράφοντας πτώση 8,5% σε σχέση με το 2019, ως «των μέτρων που έπληξαν συνολικά την αγορά στην συντήρηση και επισκευή δομικών κατασκευών», ενώ η καθαρή κερδοφορία μειώθηκε κατά 8% και το EBITDA κατά 6,7%.

SANY: Το πρώτο εργοστάσιο «Lighthouse» στη βιομηχανία βαρέων μηχανημάτων

Στην πολυπόθητη λίστα των εργοστασίων «Lighthouse», που εξέδωσε το WEF, εντάχθηκε η μονάδα παραγωγής μηχανημάτων γεώτρησης της SANY στο Πεκίνο. Πρόκειται για το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής βαρέως εξοπλισμού στον κόσμο που πιστοποιείται ως «Lighthouse». Το παρατσούκλι «Lighthouses» ανήκει στα εργοστάσια που ξεχωρίζουν ως τα πιο προηγμένα παγκοσμίως.

Για πρώτη φορά το 2018, δύο αρχές, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός (WEF) και η McKinsey Consulting, επέλεξαν από κοινού 90 εργοστάσια για να «φωτίσουν το δρόμο προς το μέλλον», αποτελώντας παραδείγματα του υψηλότερου επιπέδου digital manufacturing και της Παγκοσμιοποίησης 4.0. Σύμφωνα με το WEF, η SANY Beijing ξεχωρίζει με την ολοκληρωμένη εφαρμογή σύγχρονων τεχνολογιών, όπως η προηγμένη αυτοματοποίηση, η συνεργασία ανθρώπου-μηχανής και οι τεχνολογίες AI και IoT, ενισχύοντας την παραγωγικότητα κατά 185%, με παράλλημη μείωση του χρόνου παράδοσης παραγωγής κατά 77% ( από 30 σε 7 ημέρες).

SARMED: Νέα συνεργασία με την εταιρεία SARKK ABEE

Η SARMED ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με την εταιρεία SARKK ABEE, για την πανελλαδική διανομή των προϊόντων της. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική προσθήκη από τον κλάδο της ένδυσης στο πελατολόγιο της εταιρείας. Η SARKK ΑΒΕΕ ιδρύθηκε το 1998 με στόχο την αποκλειστική διανομή της Tommy Hilfiger στην Ελλάδα, την Κύπρο, τη Ρουμανία, την Βουλγαρία, την Αλβανία, τη Βόρεια Μακεδονία και τη Μολδαβία.

Τα προϊόντα διατίθενται μέσα από καταστήματα TOMMY HILFIGER, Shop-in-Shop, Outlet, το tommy.com καθώς και ένα ευρύ δίκτυο επιλεγμένων σημείων πώλησης. Από την 1η Ιουλίου 2019, η SARKK ΑΒΕΕ ανέλαβε αποκλειστικός διανομέας για το brand CALVIN KLEIN στην Ελλάδα, την Κύπρο, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία. Έχοντας πάντα ως στόχο την υγιή ανάπτυξη και με γνώμονα την εταιρική κοινωνική ευθύνη, η SARKK ABEE με σταθερά και σίγουρα βήματα αποτελεί μία από τις πιο υγιείς εταιρείες του κλάδου, που εξαπλώνεται κερδίζοντας ακόμα και τους πιο απαιτητικούς καταναλωτές.

BAT Hellas: Nέες επενδύσεις στην Ελλάδα με άξονα τεχνολογία και καινοτομία

Η British American Tobacco ενισχύει τις επενδύσεις της στην ελληνική οικονομία με άξονα την τεχνολογία και την καινοτομία, στο πλαίσιο του σκοπού του Ομίλου να δημιουργήσει ένα Καλύτερο Αύριο.

Η επιλογή της Ελλάδας ως στρατηγική αγορά για επενδύσεις στα προϊόντα με δυνητικά μειωμένο κίνδυνο επιβεβαιώνεται με την είσοδο του προϊόντος ατμίσματος Vuse ePod 2, φέρνοντας στην ελληνική αγορά μια καινοτόμα συσκευή που είναι διαθέσιμη σε σημεία λιανικής πώλησης σε όλη την Ελλάδα, συμβάλλοντας στη στήριξή τους μέσα από την τεχνολογία.
Το Vuse ePod 2 είναι μια συσκευή με αθόρυβη τεχνολογία ατμίσματος. Χαρακτηριστικό του νέου Vuse ePod είναι η γρήγορη φόρτιση -σε 35 λεπτά στο 80% φόρτισης- ενώ διαθέτει μαγνητικές κάψουλες για πλήρη εφαρμογή.

Η νέα συσκευή είναι διαθέσιμη σε δύο μεταλλικά χρώματα και έχει εξελιγμένη αντίσταση στο νερό. Παράλληλα, η εταιρεία, λόγω και της σημαντικής ζήτησης των προϊόντων της, επεκτείνεται, μαζί με την ανάπτυξη στα περίπτερα και στα μίνι-μάρκετ, και σε νέα κανάλια πώλησης για το προϊόν θέρμανσης καπνού glo και το προϊόν ατμίσματος Vuse, συμβάλλοντας στην ενίσχυση χιλιάδων εργαζόμενων στο λιανεμπόριο.

Ήδη, η εταιρεία έχει συνάψει συμφωνίες συνεργασίας με πάνω από 200 νέα καταστήματα με προϊόντα εναλλακτικά του καπνίσματος σε όλη την Ελλάδα. Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της British American Tobacco Hellas, Vitalii Kochenko, είπε: «Η ΒΑΤ συνεχίζει τη δυναμική της παρουσία στην ελληνική αγορά με το Vuse ePod 2. Παράλληλα, η εταιρεία συνεχίζει τη σταθερή στήριξή της στο παραδοσιακό λιανεμπόριο, τα περίπτερα και τα μίνι μάρκετ, σε όλη την Ελλάδα και παράλληλα επεκτείνεται και σε νέα σημεία πώλησης».

Rivulis: Περαιτέρω καθετοποίηση της παραγωγής με επένδυση στα Οινόφυτα

Προτεραιότητα αποτελεί για τον Όμιλο Rivulis, διεθνή πάροχο καινοτόμων και ολοκληρωμένων λύσεων μικροάρδευσης, το εργοστάσιό του στα Οινόφυτα, κάτι που αποδεικνύεται από τα σχέδια της διοίκησης για την επέκτασή του. Όπως ανέφερε, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης, ο διευθύνων σύμβουλος της επιχειρηματικής μονάδας της Rivulis για την Ανατολική Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Κεντρική Ασία, Βασίλης Κυκρίλης, το εργοστάσιο παραμένει σημαντικό παραγωγικό και διοικητικό κέντρο για τον Όμιλο και στο επόμενο δωδεκάμηνο προτεραιότητα αποτελεί η επέκταση των αποθηκευτικών χώρων, καθώς επίσης και η μεταφορά τεχνογνωσίας για την παραγωγή προϊόντων στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ομίλου.

Στο πλαίσιο αυτό, δρομολογείται περαιτέρω καθετοποίηση της μονάδας με νέα γραμμή παραγωγής καινοτόμων προϊόντων στάγδην άρδευσης καθώς και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας προκειμένου να ισχυροποιηθεί η ανταγωνιστικότητα του εργοστασίου. Το εργοστάσιο των Οινοφύτων, σύμφωνα με τον κ. Κυκρίλη, αποτελεί ένα από τα τρία κέντρα έρευνας και ανάπτυξης του Ομίλου και ένα από τα δύο hub που διαθέτει παγκοσμίως για την παραγωγή injection τεχνολογίας σταλακτηφόρων σωλήνων.

Η κερδοφορία του εργοστασίου των Οινοφύτων, βρίσκεται σε υγιή επίπεδα και εφέτος «τρέχει» με υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης. Σημειώνεται ότι η ελληνική διοικητική ομάδα του επιχειρηματικού κέντρου Ανατολικής Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Κεντρικής Ασίας, με έδρα τα Οινόφυτα, είναι υπεύθυνη για 4 παραγωγικές μονάδες της Rivulis στην Ελλάδα, Τουρκία, Ρωσία και Αίγυπτο καθώς και τις πωλήσεις σε 43 χώρες.

 

Παπαστράτος: Δωρίζει τεχνολογικό εξοπλισμό αιχμής στο ΣΔΟΕ

Παραδόθηκε, παρουσία του Υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου και της γγ Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας Αθηνάς Καλύβα, στο Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) τεχνολογικός εξοπλισμός αιχμής, ύστερα από δωρεά που πραγματοποίησε η εταιρεία Παπαστράτος.

Ο νέος, προηγμένος τεχνολογικά εξοπλισμός αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά το ΣΔΟΕ, στο καθημερινό του έργο για την περιστολή του λαθρεμπορίου. «Ευχαριστώ θερμά την εταιρεία Παπαστράτος για την νέα, σημαντική δωρεά κρίσιμου τεχνολογικού εξοπλισμού που πραγματοποίησε», δήλωσε ο κύριος Βεσυρόπουλος.

Νέα συνεργασία της Vraykos με τη Ravago Greece Group

Η Vraykos ολοκλήρωσε πέρυσι με επιτυχία δύο έργα στο εργοστάσιο της Ravago Greece Group στο Λαύριο Αττικής. Συνεχίζοντας και φέτος την συνεργασία με τον Όμιλο Ravago Greece, αναλαμβάνει ένα νέο έργο για το εργοστάσιο της εταιρείας στην Κατερίνη Πιερίας.
Το έργο περιλαμβάνει την ανέγερση δύο σιλό αποθήκευσης πολυστερίνης και την εγκατάσταση του συστήματος μεταφοράς πεπιεσμένου αέρα, που απαιτείται για την τροφοδοσία με αυτό των γραμμών παραγωγής του εργοστασίου. Αυτό το έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη αποτελεί απόδειξη ότι η Vraykos έχει ισχυρό και ενεργό ρόλο στη βιομηχανία πλαστικών και μονώσεων.
Η Vraykos ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1990 με σκοπό να βοηθήσει τις βιομηχανίες χύδην υλικών στη διαχείριση των πρώτων υλών τους, αναλαμβάνοντας τη μελέτη και κατασκευή σύνθετων έργων. Εξειδικεύεται στη Βιομηχανία Τροφίμων, διαθέτοντας στο ιστορικό της συνεργασίες με εμβληματικές αλευροβιομηχανίες, αρτοβιομηχανίες αλλά και βιομηχανίες καφέ και σοκολάτας σε Ελλάδα και εξωτερικό.