-->

REAL CONSULTING: Προχωρά η συγχώνευση με την RCC Leros

Ολοκληρώθηκαν και εγκρίθηκαν οι διαδικασίες δημοσιότητας του Σχεδίου Σύμβασης Συγχώνευσης μεταξύ της Real Consulting και της θυγατρικής της, Real Competence Center Leros AE. Η συγχώνευση αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός διμήνου, μέσω απορρόφησης.

Όπως σημειώνεται, «σε συνέχεια της ανακοίνωσης στις 25.10.2021 για την έναρξη διαδικασιών συγχώνευσης της REAL CONSULTING με απορρόφηση της κατά 100% θυγατρικής της εταιρείας «REAL COMPETENCE CENTER LEROS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» το Διοικητικό Συμβούλιο της REAL CONSULTING ανακοινώνει σύμφωνα με τον Κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 596/2014 και τον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ότι στις 12 Νοεμβρίου 2021, ολοκληρώθηκαν και εγκρίθηκαν οι διατυπώσεις δημοσιότητας του Σχεδίου Σύμβασης Συγχώνευσης που συνετάγη από κοινού με την REAL COMPETENCE CENTER LEROS».

Η Schneider Electric καλωσορίζει νέα ταλέντα στο «Βeyond Green Skills»

Η Schneider Electric, στο πλαίσιο του προγράμματος «Beyond Green Skills», καλωσόρισε στα γραφεία της τους νέους τελειόφοιτους και απόφοιτους Πολυτεχνικών και Οικονομικών Σχολών, που έπειτα από αξιολόγηση, επιλέχθηκαν για να ενταχθούν στο ανθρώπινο δυναμικό της για 10 μήνες. Για πρώτη φορά, η Schneider Electric σε συνεργασία με το GreenTech Challenge by ESU NTUA και Innovation Enabler την Mantis Business Innovation, δημιούργησαν το συγκεκριμένο πρόγραμμα, παρέχοντας ένα μεγάλο εύρος ευκαιριών μάθησης και εξέλιξης με 8 θέσεις πρακτικής άσκησης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Πρόταση ΒΕΘ για εθνική πλατφόρμα επιχειρηματικής συνεργασίας

Τη δημιουργία μιας εθνικής πλατφόρμας επιχειρηματικής συνεργασίας μικρομεσαίων επιχειρήσεων προτείνει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης με επιστολή του προς τους υπουργούς Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη.

Μέσω της προτεινόμενης πλατφόρμας, οι επιχειρήσεις που το επιθυμούν θα μπορούν να δημοσιοποιήσουν το ενδιαφέρον τους για συνεργασίες. Θα έχουν τη δυνατότητα να δώσουν πληροφορίες για τις δραστηριότητες τους, να αναζητήσουν ομοειδείς ή παρεμφερείς επιχειρήσεις που θα μπορούσαν να συνεργαστούν και μάλιστα σε εθνικό επίπεδο καθώς και να αναζητήσουν πληροφορίες, οι οποίες είναι σημαντικές για την αξιολόγηση και τον σχεδιασμό πιθανών συνεργειών με άλλες επιχειρήσεις.

Πώς «μοιράζονται» οι επενδύσεις στα εργοστάσια της ΦΑΓΕ

Το ποσό των 5,6 εκατ. δολαρίων έχει επενδύσει η Φάγε στις παραγωγικές εγκαταστάσεις που διατηρεί στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του εννεαμήνου της τρέχουσας οικονομικής χρήσης. Η χώρα μας δεν αποτέλεσε όμως το μοναδικό προορισμό στον οποίο κατευθύνθηκαν οι κεφαλαιουχικές δαπάνες των 10,8 εκατ. δολαρίων της γαλακτοβιομηχανίας, σύμφωνα με το FOODReporter. Συγκεκριμένα, από το συνολικό ποσό, τα 3,2 εκατ. δολάρια σχετίζονται με το εργοστάσιο που διατηρεί στην Johnstown των ΗΠΑ, όπου υλοποιεί εργασίες αναβάθμισης και έχει υπογράψει συμφωνίες με προμηθευτές και εργολάβους και τα 2 εκατ. δολάρια κατευθύνθηκαν στη νέα παραγωγική της μονάδα που σχεδιάζει να κατασκευάσει στη δυτική Ευρώπη.

Στην παρούσα φάση, συνεχίζονται κανονικά όλες οι διαδικασίες για την κατασκευή του νέου εργοστασίου γιαουρτιού στην Δυτική Ευρώπη, το οποίο αναμένεται να καλύψει την αυξημένη ζήτηση στην ευρωπαϊκή αγορά. Σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις, με άνοδο 3,6% έκλεισαν οι πωλήσεις της Φάγε στο εννεάμηνο το οποίο έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2021, ανερχόμενες στα 408,6 εκατ. δολάρια έναντι 394,4 εκατ, δολάρια το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

 

 

Heineken: Εξαγοράζει την Distell Group έναντι 2,2 δισ. ευρώ

Η Heineken NV ανακοίνωσε πως έχει συμφωνήσει στην αγορά της Distell Group Holdings έναντι 2,2 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο του σχεδίου για τη δημιουργία νέων δραστηριοτήτων στη Νότια Αφρική. Η ολλανδική ζυθοποιία επίσης τόνισε πως αποκτά το 25% της Heineken South Africa από τη Namibia Breweries έναντι 1,5 δισ. ευρώ, καθώς και το 50,1% που κατέχει η Ohlthaver & List Group of Companies, στην NBL Investment Holdings. Η Heineken ελέγχει ήδη το 49,99% της εταιρείας.

Μόλις ολοκληρωθούν οι συμφωνίες, η Heineken δήλωσε ότι θα μεταφέρει τα assets αυτά καθώς και τη συμμετοχή της στην Heineken South Africa, σε μια νέα εταιρεία. Η Heineken θα κατέχει το 65% των νέων δραστηριοτήτων, με τους μετόχους της Distell να κατέχουν το υπόλοιπο. «Η σημερινή ανακοίνωση είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης στις μακροπρόθεσμες προοπτικές της Νότιας Αφρικής και της Ναμίμπια και δεσμευόμαστε να είμαστε ισχυρός εταίρος για την ανάπτυξη στις κοινότητες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος της Heineken, Dolf van den Brink.

Nrg: Εμπιστεύεται την ΕΛΜΗSYSTEMS για την αυτοματοποίηση της αρχειοθέτησης

Η εταιρεία nrg, θυγατρική της Motor Oil Hellas στον κλάδο προμήθειας ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου, εμπιστεύεται την ΕΛΜΗSYSTEMS για την λύση της ηλεκτρονικής τιμολόγησης και για την αυτοματοποίηση της διαδικασίας αρχειοθέτησης. Η εταιρεία αξιοποιώντας το δίκτυο πρατηρίων του Ομίλου (Shell, AVIN) ξεκίνησε να αναπτύσσει το βασικό δίκτυο πρατηρίων της, με στόχο μέχρι το τέλος του 2022 να έχει δημιουργήσει 1000 σταθμούς φόρτισης.

Παράλληλα η nrg εγκαινιάζει την υπηρεσία incharge, μια εφαρμογή που επιτρέπει στο χρήστη να πληροφορηθεί ποιος σταθμός φόρτισης βρίσκεται κοντά, εάν είναι κατειλημμένος, σε ποιο σημείο βρίσκεται η φόρτιση του αυτοκινήτου ενώ προσφέρει και δυνατότητα πληρωμής για την υπηρεσία της φόρτισης.

Η επιλογή της λύσης smart@all από την ΕΛΜΗSYSTEMS, μακροχρόνιου συνεργάτη του Ομίλου Motor Oil σε λύσεις φορολογικής συμμόρφωσης, επιτρέπει την υλοποίηση της άυλης αυτοματοποιημένης αποστολής και την ολοκληρωμένη ηλεκτρονική διαχείριση κάθε αξιακού παραστατικού που παράγει η nrg με απόλυτη ασφάλεια, ταχύτητα και σύμφωνα με την φορολογική νομοθεσία.

Ολοκληρώθηκε η επένδυση της ΜΑΝΤΜΟΥΑΖΕΛ

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, ολοκληρώθηκε η επένδυση της «ΜΑΝΤΜΟΥΑΖΕΛ Α.Β.Ε.Ε» που αναφέρεται στην επέκταση μονάδας στεγνωτηρίου γουνοδερμάτων στη θέση Τ.Κ Χιλιοδένδρου, στην Καστοριά.

Το συνολικό επιλέξιμο και ενισχυόμενο κόστος της επένδυσης οριστικοποιείται στο ποσό των 727.925,81 ευρώ. Η ίδια συμμετοχή ορίστηκε στο ποσό των 218.377,74 ευρώ που αποτελεί ποσοστό 30% του ενισχυόμενου κόστους της επένδυσης. Η συνολική ενίσχυση αποτελεί ποσοστό 50% του ενισχυόμενου κόστους της επένδυσης και χορηγείται με τη μορφή της επιχορήγησης και της φορολογικής απαλλαγής.

Το ύψος της επιχορήγησης ορίστηκε στο ποσό των 254.774,03 ευρώ, που αποτελεί ποσοστό 35% του ενισχυόμενου κόστους της επένδυσης. Η φορολογική απαλλαγή ορίστηκε στο ποσό των 109.188,87 ευρώ, που αποτελεί ποσοστό 15% του ενισχυόμενου κόστους της επένδυσης. Επίσης έγινε χρήση μεσομακροπρόθεσμου δανείου ποσού 254.774,04 ευρώ, ήτοι ποσοστού 35% του ενισχυόμενου κόστους της επένδυσης.

Η εταιρεία εμφάνισε πέρυσι κύκλο εργασιών 1.183.879,03 ευρώ, έναντι 1.244.855,40 ευρώ το 2019. Το κόστος πωλήσεων ανήλθε σε 1.316.761,34 ευρώ από 1.639.803,41 ευρώ και έτσι το μικτό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε ζημιά 132.882,31 ευρώ, έναντι ζημίας 394.948,01 ευρώ. Κύρια δραστηριότητα της εταιρείας είναι η κατασκευή ενδυμάτων από γούνα αποκλειστικά προς εξαγωγή που ασκείται στην έδρα της επιχείρησης στην Ποριά Καστοριάς.

Στο υποκατάστημα Νο1 που βρίσκεται στον δρόμο Χιλιοδένδρου-Άργους Ορεστικού Καστοριάς η εταιρεία δραστηριοποιείται στην κατεργασία δερμάτων (ξήρανση- απολύπωση) και παρέχει υπηρεσίες χημικών δοκιμών και αναλύσεων για τις ανάγκες της. Στο υποκατάστημα Νο2 που βρίσκεται στο αγροτεμάχιο 204 Ποριάς-Καστοριάς παράγεται βιοαέριο από αγροτικές πρώτες ύλες- ζωικά υποπροϊόντα σε μονάδα επεξεργασίας με σκοπό την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

ΣΕΒ: Ευκαιρίες ανάπτυξης στην Ήπειρο

Συναντήσεις με τις περιφερειακές αρχές, επιχειρηματικούς φορείς και τις πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων είχαν τη Δευτέρα 15 και σήμερα 16 Νοεμβρίου η Διοίκηση και στελέχητου ΣΕΒ.

Αντικείμενο των επαφών είναι οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες ανάπτυξης για τις επιχειρήσεις της Ηπείρου, με έμφαση στις υποδομές για την ανάπτυξη της μεταποίησης στην περιοχή, την έρευνα
και καινοτομία, την πράσινη οικονομία, την πρόσβαση των τοπικών επιχειρήσεων σε χρηματοδότηση, την εξωστρέφεια και την ανάπτυξη σύγχρονων
δεξιοτήτων.

ΓΓ ΣΜΕ: Αναγκαία η μετάβαση στην καθαρή ενέργεια αλλά χρονοβόρα & πανάκριβη

«Τις τελευταίες μέρες στην επικαιρότητα βρίσκονται δύο θέματα που οι προτεινόμενες λύσεις για το ένα θέμα έρχονται σε σύγκρουση με τις λύσεις που προτείνονται για το άλλο. Τα θέματα είναι η κλιματική αλλαγή και οι τιμές της ενέργειας», σημειώνει σε άρθρο του ο Ματθαίος Κωνσταντινίδης, Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων. «Μεγάλος στόχος η κλιματική αλλαγή και μία από τις προτεινόμενες και αναγκαίες λύσεις είναι ο περιορισμός της έκκλησης διοξειδίου του άνθρακα. Για να περιοριστεί η έκκληση διοξειδίου του άνθρακα πρέπει να μειωθεί η κατανάλωση των ορυκτών καυσίμων.

Με αυτόν τον στόχο αποφασίστηκε το πέρασμα στις ΑΠΕ και κυρίως στις ανεμογεννήτριες και τα φωτοβολταϊκά. Φτάσαμε όμως στο αδιέξοδο να μην υπάρχει διαθέσιμη καθαρή ενέργεια λόγω των καιρικών συνθηκών», τονίζει ο Γ.Γ. και συμπληρώνει: «Έτσι, για τον φετινό χειμώνα τα πράγματα είναι πιο καθαρά, η χρήση των ορυκτών καυσίμων είναι δεδομένη, άρα οι τιμές των ρύπων το πιο πιθανό είναι να αυξηθούν, όπως και οι τιμές των καυσίμων.

Στην συνέχεια θα πρέπει να παρακαλούμε να μην είναι τόσο θερμά τα καλοκαίρια και να μην έχει κρύο τον χειμώνα ώστε να προλάβουμε να φτιάξουμε τις αναγκαίες ΑΠΕ δαπανώντας τα τεράστια απαιτούμενα χρηματικά ποσά». Τελικό συμπέρασμα του κ. Κωνσταντινίδη είναι ότι η μετάβαση στην καθαρή ενέργεια είναι αναγκαία μεν αλλά πανάκριβη και μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος θα απαιτηθεί μεγάλο χρονικό διάστημα.

Κρι-Κρι: Στο 18,3% η συμμετοχή της Σεβαστής Τσινάβου

Η γαλακτοβιομηχανία ΚΡΙ-ΚΡΙ ανακοινώνει ότι, σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε από τη μέτοχο κ. Σεβαστή Τσινάβου, ολοκληρώθηκαν την 10/11/2021 όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τη μεταβίβαση, λόγω κληρονομικής διαδοχής, των 2.150.682 κοινών ονομαστικών μετοχών της ΚΡΙ-ΚΡΙ, που αντιστοιχούν στο 6,504% των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας, τις οποίες κατείχε η θανούσα, κα Ευαγγελία Τσινάβου, στην ατομική της μερίδα, με την απόκτηση τους από την κληρονόμο της, κα Σεβαστή Τσινάβου,
και τη μεταβίβασή τους σε ατομική μερίδα της τελευταίας.

Έτσι, το ποσοστό της άμεσης συμμετοχής της κας Σεβαστής Τσινάβου στο μετοχικό κεφάλαιο της ΚΡΙ-ΚΡΙ, που εμφανίζεται σε ατομική της μερίδα μεταβάλλεται από 0,000% σε 6,504%, ενώ το ποσοστό της άμεσης συμμετοχής της που εμφανίζεται σε Κοινή Επενδυτική Μερίδα με συγκύριους τους: Σπυρίδων Τσινάβος, Σεβαστή Τσινάβου και Χαρίκλεια Τσινάβου, παραμένει αμετάβλητο σε 11,795%. Έτσι, το συνολικό ποσοστό της άμεσης συμμετοχής της κας Σεβαστής Τσινάβου μεταβάλλεται από 11,795% σε 18,299%.