AMERESCO – RESIνVEST: Εκδήλωση για την ολοκλήρωση του αιολικού πάρκου στην Κεφαλονιά

Παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας, της περιφέρειας και της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και πληθώρας στελεχών του κλάδου ενέργειας, πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο St. George Lycabettus, εκδήλωση των εταιρειών AMERESCO και RESINVEST για την ολοκλήρωση κατασκευής αιολικού πάρκου στη θέση Ξερακιάς του Δήμου Αργοστολίου Κεφαλονιάς, για λογαριασμό της ΔΕΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ.

Την τελετή εγκαινίων χαιρέτησαν από πλευράς τους, ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, G. R, Pyatt, o Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης κ. Ν. Παπαθανάσης, η περιφερειάρχης κ. Ρ. Κράτσα, ο βουλευτής Κεφαλονιάς κ. Π. Καππάτος, ο Πρόεδρος της ΕΛΕΤΑΕΝ κ. Π. Λαδακάκος, ο Δ/νων Σύμβουλος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες κ. Κ. Μαύρος, ο Δ/νων Σύμβουλος της AMERESCO κ. Γ. Σακελλάρης και ο Γενικός Διευθυντής της RESINVEST κ. Δ. Καραγκουλές. Οι εταιρείες AMERESCO και RESINVEST ανέλαβαν μέσω δημόσιου ανοικτού διαγωνισμού το έργο της κατασκευής των έργων υποδομής, της προμήθειας, μεταφοράς, ανέγερσης και θέσης σε λειτουργία του πάρκου, καθώς και τη λειτουργία και συντήρησή του για 15 χρόνια. Το έργο ολοκληρώθηκε με επιτυχία σε λιγότερο από ένα χρόνο.

 

GE Energy: Το spin-off για να προσελκύσει το ενδιαφέρον για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Το σχέδιο της General Electric Co (GE.N) για διάσπαση των ενεργειακών μονάδων σε μια αυτόνομη εταιρεία που θα μπορούσε να προσελκύσει επενδυτές που αναζητούν ένα γνωστό όνομα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, παρουσίασαν οι οικονομικοί εμπειρογνώμονες της εταιρείας. Νωρίτερα, ο όμιλος περιέγραψε ένα σχέδιο διάσπασης σε τρεις εισηγμένες εταιρείες που επικεντρώνονται στην ενέργεια, την υγειονομική περίθαλψη και την αεροπορία. Η ενεργειακή μονάδα θα συνδυάζει υπάρχουσες ανεμογεννήτριες και υπηρεσίες αερίου, καθώς και νέες επιχειρήσεις λογισμικού. Το spinoff θα ολοκληρωθεί το 2024, είπε η GE.

Η ενεργειακή δραστηριότητα θα περιλαμβάνει εξοπλισμό και υπηρεσίες για τουρμπίνες αερίου, άνθρακα και ανεμογεννήτριες, υδροηλεκτρική, πυρηνική και ηλεκτρική ενέργεια. Και θα περιλαμβάνει λειτουργίες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ψηφιακού λογισμικού. Το σχέδιο απηχεί αυτό της Siemens AG (SIEGn.DE) βασικός αντίπαλος της GE (SIEGn.DE), η οποία το 2020 απέκλεισε το τμήμα ισχύος της για να σχηματίσει τη Siemens Energy.

ΑΕΝΑΟΣ: Εγκατέστησε φωτοβολταϊκό σταθμό στην Καραγιάννης Τυροκομικά

Η ΑΕΝΑΟΣ Ενεργειακά Συστήματα ολοκλήρωσε την αδειοδότηση, μελέτη και κατασκευή ενός ακόμη φωτοβολταϊκού σταθμού Net Metering ισχύος 250 kW, σε μια από τις πιο σύγχρονες μονάδες της χώρας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, ο Φωτοβολταϊκός σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας συνολικής ισχύος 250 kW, εγκαταστάθηκε στην έδρα της εταιρείας ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ Α.Ε. στην Αρναία Χαλκιδικής και συνδέθηκε στο δίκτυο στο πλαίσιο του προγράμματος Net Metering. Η εκτιμώμενη απόδοση του Φωτοβολταϊκού Σταθμού ανέρχεται στις 330.000 kwh/έτος, το οποίο θα αποσοβήσει περίπου 400 τόνους διοξείδιο του άνθρακα.

Στα πλαίσια της ενεργειακής μετάβασης της χώρας, το πρόγραμμα Net – Metering αποτελεί την ιδανική επιλογή για τις ενεργοβόρες βιομηχανίες, καθώς πέρα από την προστασία του περιβάλλοντος πετυχαίνουν την μείωση του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας που καταναλώνουν. Οι τελευταίες εξελίξεις στο χώρο την ενέργειας έχουν μεγαλώσει ακόμα περισσότερο το διαχρονικό πρόβλημα της βιομηχανίας (κόστος ηλεκτρικής ενέργειας) και κάνουν την επένδυση ακόμα πιο ελκυστική καθώς η απόδοση της σπάει κάθε ρεκόρ.

Οι βασικές παράμετροι για την βελτίωση των προϊόντων και υπηρεσιών μιας επιχείρησης

Το 2008, ο οργανισμός CQI καθιέρωσε την Παγκόσμια Ημέρα Ποιότητας και πιο συγκεκριμένα ορίστηκε να είναι η δεύτερη Πέμπτη του Νοεμβρίου. Η Παγκόσμια Ημέρα Ποιότητας παρέχει την ευκαιρία να αναλογιστούμε τον ρόλο της διαχείρισης ποιότητας στη ζωή μας και πώς τα άτομα και τα μέλη μιας ομάδας μπορούν να αναπτύξουν πιο αποτελεσματικές διαδικασίες, συστήματα και αποτελέσματα. Φέτος οι οργανισμοί CQI και IRCA διοργανώνουν μια σειρά εκδηλώσεων την εβδομάδα 8-12 Νοεμβρίου στο στόχο την προβολή της αξίας της ποιότητας.

Στο πέρασμα των ετών η έννοια της εταιρικής κουλτούρας, η οποία περιλαμβάνει στον κόλπο της έννοιες, όπως αξίες, συμπεριφορές, επικοινωνία, απόψεις και πεποιθήσεις, κερδίζει διαρκώς έδαφος αναφορικά με την σύνδεση και συμμετοχή της στην επίδοση μιας εταιρείας σε θέματα ποιότητας. Είναι έννοια που στηρίζεται σε πυλώνες (όπως οργανωτική δομή, επιχειρησιακή γνώση, διεργασίες, άνθρωπος, περιβάλλον) και η οποία δανείζει και δανείζεται γνώση, εμπειρία και αρχές λειτουργίας σε κάθε νέο «κύτταρο» που μπαίνει στον οργανισμό και έχει αντίκτυπο στο πλαίσιο λειτουργίας της εταιρείας.

Συνοπτικά θα λέγαμε ότι η κουλτούρα αποτελεί το συνεκτικό συστατικό, που καλλιεργεί την ομοιογένεια ενός οργανισμού και συμβάλει στην κοινή πλεύση όλων βάσει της καθολικής αποδοχής του εταιρικού οράματος και αρχών, που διέπουν την λειτουργία του, ενώ παράλληλα συμβάλει στη διαμόρφωση της εταιρικής εικόνας στο περιβάλλον που δραστηριοποιείται ο οργανισμός.
Αν λοιπόν θεωρήσουμε ότι στόχος μιας επιχείρησης είναι η βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων/ υπηρεσιών της και παράλληλα η εδραίωση της εταιρικής της κουλτούρας, η επιτυχία της προσπάθειας εξαρτάται από το επίπεδο παραλληλισμού των δυο αυτών ευθειών.

Βασικές παράμετροι για την ανάπτυξη εταιρικής κουλτούρας και επίτευξη της βελτίωσης της ποιότητας είναι:

• Όραμα. Αποτελεί οδηγό για την θεσμοθέτηση στόχων και προγραμμάτων επίτευξης, ενώ παράλληλα είναι η κινητήριος δύναμη για την προσπάθεια. Η κοινοποίηση του οράματος στο εσωτερικό ενός οργανισμού, καθώς και η κοινοποίηση των ενδιάμεσων στόχων και απολογισμού της προσπάθειας λειτουργούν ως πυξίδα.

• Αξίες & Αρχές. Η επιλογή της προσέγγισης διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού και της διαχείρισης των πελατών μιας εταιρείας καθορίζουν τα δυο σταθερά σημεία γύρω από τα οποία αναπτύσσεται όλη η στρατηγική λειτουργίας και ανάπτυξης μιας εταιρείας.

• Διοίκηση. Τα ανώτερα στελέχη μιας επιχείρησης αναλαμβάνουν τον ρόλο δημιουργίας του DNA της επιχείρησης και της διάχυσης του σε όλα τα εταιρικά επίπεδα. Η επιλογή του μοντέλου και των ανθρώπων διοίκησης κατέχει σημαντικό συντελεστή βαρύτητας στη διαμόρφωση της εταιρικής κουλτούρας και της δημιουργίας κλίματος.

• Διεργασίες. Η μετουσίωση του οράματος και των αρχών λειτουργίας ενός οργανισμού σε λειτουργική πραγματικότητα επιτυγχάνεται μέσα από τον καθορισμό διεργασιών και διαδικασιών. Η καθολική αποδοχή και εφαρμογή των λειτουργικών διαδικασιών οδηγεί στην καθιέρωση ενός σταθερού επιπέδου ποιότητας και δυνατότητας περαιτέρω βελτίωσης.

• Διαχείριση ρίσκου. Αυτό που καλείται μια επιχείρηση καθημερινά να διαχειριστεί είναι η αναγνώριση και αντιμετώπιση δυνητικών κινδύνων και ο εντοπισμός και εκμετάλλευση ευκαιριών.

• Επιχειρησιακή γνώση. Ο οργανισμός αρχικά δανείζεται από τα «κύτταρα» του εμπειρίες (lessons learned) προκειμένου να δομήσει κατάλληλους μηχανισμούς σχεδιασμού, πρόληψης και ελέγχου, ενώ στην συνέχεια αξιοποιείται ως δεξαμενή για την εκπαίδευση νέων «κυττάρων». Εμπλουτίζεται και συνεισφέρει διαρκώς.

• Διαχείριση προβλημάτων. Νομοτελειακά δεν υπάρχει κάποια επιχείρηση που δεν αντιμετωπίζει προβλήματα., η στάση που διατηρεί η εταιρεία στη διαχείριση των προβλημάτων αυτών σκιαγραφεί την εικόνα της τόσο στο εσωτερικό όσο και το εξωτερικό περιβάλλον.

• Διαρκής βελτίωση & Ανάπτυξη. Η ευθυγράμμιση των εταιρικών και ατομικών στόχων είναι το στοιχείο που λειτουργεί ως κινητήριος μοχλός τόσο σε ατομικό όσο και εταιρικό επίπεδο. Η εξέλιξη των ανθρώπων οδηγεί στην ανάπτυξη της εταιρείας.

Προφανώς δεν υπάρχει σταθερή συνταγή και η ανάπτυξη εταιρικής κουλτούρας ή βελτίωση της ποιότητας δεν αποτελούν έννοιες στατικές, αλλά αντίθετα είναι πολυπαραμετρικές εξισώσεις με δυναμικό χαρακτήρα που οφείλουν να ανασκοπούνται, αξιολογούνται και αναθεωρούνται από την εταιρεία.

 

ΑΒΒ: Τεχνολογία υψηλής ενεργειακής απόδοσης στην υπηρεσία της βιομηχανίας

Με το βλέμμα στραμμένο στην 26η COP, την παγκόσμια διάσκεψη για το κλίμα που πραγματοποιήθηκε στην Γλασκώβη, οι χώρες θεσπίζουν δράσεις για τον περιορισμό των εκπομπών σύμφωνα με τους στόχους που ορίστηκαν στη συμφωνία του Παρισίου με στόχο την αντιμετώπιση της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Σήμερα, η ανάγκη ενεργειακής απόδοσης είναι πιο επιτακτική από ποτέ, για την απαλλαγή των βιομηχανιών και των υποδομών από τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Συχνά παραβλέπεται ότι οι κινητήρες υψηλής ενεργειακής απόδοσης που ελέγχονται από ρυθμιστές στροφών παίζουν καθοριστικό ρόλο στον δρόμο για να εξασφαλίσουμε ουδέτερο ισοζύγιο διοξειδίου του άνθρακα. Οι ηλεκτροκινητήρες είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 45% της παγκόσμιας ηλεκτρικής ενέργειας χρησιμοποιείται από ηλεκτροκινητήρες σε κτίρια ή βιομηχανικές εφαρμογές.

Ο αντίκτυπος των τεχνολογιών υψηλής ενεργειακής απόδοσης
Πολλά από τα συστήματα που οδηγούνται από ηλεκτροκινητήρες και ρυθμιστές στροφών βασίζονται σε παρωχημένες και μη αποδοτικές τεχνολογίες που κατασπαταλούν ενέργεια. «Η επένδυση σε τελευταίες τεχνολογίες υψηλής ενεργειακής απόδοσης μπορεί να έχει πολύ σημαντικό αντίκτυπο» είπε ο Morten Wierod, Πρόεδρος των Συστημάτων Κίνησης (Motion) της ABB, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του Virtual Roundtable που διοργάνωσε η εταιρεία. «Έρευνες έχουν δείξει ότι αν οι 300 εκατομμύρια ηλεκτροκινητήρες και ρυθμιστές στροφών που είναι εγκατεστημένοι παγκοσμίως αντικατασταθούν με βελτιωμένο υψηλής ενεργειακής απόδοσης εξοπλισμό, η παγκόσμια ηλεκτρική κατανάλωση μπορεί να μειωθεί κατά 10%. Η εξοικονόμηση αυτή ισούται με περισσότερο από το 90% της ετήσιας κατανάλωσης όλης της Ευρώπης». Η ABB βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, εξασφαλίζοντας υψηλού επιπέδου τεχνολογία που βοηθά τους πελάτες της νότιας Ευρώπης να χρησιμοποιήσουν λιγότερη ενέργεια και να περιορίσουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα εταιρειών
Η Ιταλική εταιρεία Farina Presse, ανέπτυξε μια πρέσα με σύστημα ανάκτησης κινητικής ενέργειας, που χρησιμοποιείται σε βαριές βιομηχανίες, όπως αυτές των μετάλλων. Το σύστημα είναι εξοπλισμένο με έναν κινητήρα και ειδικό ρυθμιστή στροφών της ΑΒΒ που επιτρέπει την επιστροφή ενέργειας στο ηλεκτρικό δίκτυο, περιορίζοντας την κατανάλωση περισσότερο από 40%. Η ενέργεια που ξοδεύεται από μια συμβατική πρέσα υπό μορφή θερμότητας που εκλύεται στο περιβάλλον, αγγίζει τις 388.000 kWh, ενώ η πρέσα που διαθέτει σύστημα ανάκτησης κινητικής ενέργειας περιορίζει τις εκπομπές διοξειδίου κατά 300 τόνους.

Το μέγεθος αυτό για να αντισταθμιστεί απαιτούνται 4.500 δέντρα. Αντιστοίχως, η επίσης ιταλική Sacmi Packaging and Chocolate ανέλυσε τον κύκλο επεξεργασίας υψηλής ποιότητας μαύρης σοκολάτας που παράγεται σε ένα εργοστάσιο που λειτουργεί σχεδόν 7.000 ώρες το χρόνο. Εκτιμήθηκε ότι αντικαθιστώντας τους ηλεκτροκινητήρες ενεργειακής κλάσης IE3, με σύγχρονους κινητήρες μαγνητικής αντίστασης της ABB ενεργειακής κλάσης IE5, εξασφαλίζει 3-4% εξοικονόμηση στο ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ περιορίζει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα έως και 22 τόνους ετησίως.«Αυτά τα παραδείγματα είναι μια δυνατή απόδειξη της δέσμευσης της ABB για την προστασία του περιβάλλοντος σε στενή συνεργασία με τους πελάτες μας στην βιομηχανία αλλά και τις κτιριακές εγκαταστάσεις» είπε ο Alessandro Pueroni, Lead Business Area Manager Motion Southern Europe & Italy της ABB.

«Ένας βασικός πυλώνας της στρατηγικής βιωσιμότητας της εταιρείας μας για το 2030 είναι η δέσμευση να μειώσουμε τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου των λειτουργιών των πελάτων μας κατ’ ελάχιστο κατά 100 εκατομμύρια τόνους, συνεργαζόμενοι στενά με ιδρύματα, κυβερνητικούς φορείς και πανεπιστήμια. Με αυτή την προσέγγιση ενθαρρύνουμε όλους τους εμπλεκόμενους στις χώρες μας, συμπεριλαμβανομένων των επιχειρήσεων αλλά και των μέσων ενημέρωσης, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή και να γίνουμε κομμάτι του Κινήματος Ενεργειακής Αποδοτικότητας».

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 9,7% για τη βιομηχανική παραγωγή τον Σεπτέμβριο

Αύξηση κατά 9,7% κατέγραψε ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του Σεπτεμβρίου 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεμβρίου 2020. Ο δείκτης του κλάδου εξόρυξης μεταλλευμάτων σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση, ενώ ο δείκτης του κλάδου μηχανοκίνητων οχημάτων, ρυμουλκούμενων και ημιρυμουλκούμενων, σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση κατά τον Σεπτεμβρίου 2021 σε σχέση με τον Αύγουστο 2021. Κατά τη σύγκριση των δεικτών του Σεπτεμβρίου 2021 με τους αντίστοιχους δείκτες του Σεπτεμβρίου 2020, η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση καταγράφηκε στον κλάδο άλλων μεταποιητικών δραστηριοτήτων.

 

Νέα επένδυση από τη ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας τροποποιείται η υπό στοιχεία 257949/Π05/7/00077/ Γ/2/7/2021 (Β’ 3108) απόφαση, για την υπαγωγή στις διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου επενδυτικού σχεδίου της επιχείρησης «ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Α.Ε.», για την ενίσχυση επενδυτικού σχεδίου της. Η επένδυση αφορά στην επέκταση μονάδας παραγωγής τυροκομικών με παράλληλη παραγωγή νέων προϊόντων στη θέση Πύλης του Δήμου Πιαλείων της Περιφέρειας Καρδίτσας. Το επενδυτικό σχέδιο θα χρηματοδοτηθεί μόνο με ανάλωση υφιστάμενων αποθεματικών, χωρίς τη χρήση τραπεζικού δανείου.

Η συνολική ενισχυόμενη δαπάνη ανέρχεται σε ύψος 2.272.000 ευρώ. Το ποσοστό της φορολογικής απαλλαγής ανέρχεται σε 55% επί του κόστους της επιχορηγούμενης επένδυσης, δηλαδή ποσό φορολογικής απαλλαγής 1.249.600 ευρώ. Η ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ είναι ελληνική ΑΕ με έδρα τον Παραπόταμο Τρικάλων. Κύριες δραστηριότητές της αποτελούν η παραγωγή, επεξεργασία και εμπορία παντός είδους τυριών, τυροκομικών και γαλακτοκομικών προϊόντων και των υποπροϊόντων αυτών, την εισαγωγή των προϊόντων αυτών στην Ελλάδα από το εξωτερικό και την εξαγωγή αυτών σε οιαδήποτε χώρα του εξωτερικού. Στην οικονομική χρήση του 2019, ο τζίρος της εταιρείας ανήλθε στα 6,9 εκατ. ευρώ από 6,7 εκατ. ευρώ.

Συνάντηση ΣΕΒΕ – ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ για το αύριο των Βιομηχανικών Περιοχών

Το παρόν και το μέλλον των Βιομηχανικών Περιοχών ήταν το κύριο θέμα της συζήτησης στη συνάντηση που πραγματοποίησαν η Διοίκηση και τα Μέλη του ΣΕΒΕ με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο και Μέλος ΔΣ της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ ΑΕ κ. Θάνο Ψαθά και τους συνεργάτες του. Διαδικτυακά συμμετείχαν και εκπρόσωποι εξαγωγικών βιομηχανικών επιχειρήσεων – Μελών του ΣΕΒΕ, που δραστηριοποιούνται στην ΒΙΠΕ Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Ψαθάς ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στις Βιομηχανικές Περιοχές, τις προκλήσεις και τις προοπτικές ανάπτυξής τους υπό την ευθύνη της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, κάνοντας εκτενή αναφορά στη ΒΙ.ΠΕ Θεσσαλονίκης. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε σε όλες τις ενέργειες της Διοίκησης της ΕΤΒΑ ώστε να βελτιωθούν οι υποδομές και οι συνθήκες καθημερινής λειτουργίας των επιχειρήσεων που είναι εγκατεστημένες στη ΒΙΠΕΘ.

Ανάμεσα στα ζητήματα που τέθηκαν στη συνάντηση από τις επιχειρήσεις, τα κυριότερα αφορούσαν στην ασφάλεια της ΒΙΠΕΘ, στην προοπτική νέων επενδύσεων, στα θέματα αδειοδότησης της επέκτασης λειτουργίας, καθώς και της εγκατάστασης εντός της ΒIΠΕΘ μεταποιητικών μονάδων που εμπίπτουν στην οδηγία SEVESO. Τόσο ο ΣΕΒΕ όσο και η ΕΤΒΑ, που είναι πλέον μέλος του ΣΕΒΕ, δεσμεύτηκαν ότι θα συνεχίσουν να δουλεύουν για την επίλυση των υφιστάμενων θεμάτων που αντιμετωπίζει η ΒΙΠΕΘ.

 

ΜΙΝΕΡΒΑ: Επιλέγει τη λύση SAP S/4HANA μέσω της Real Consulting

Στην εφαρμογή της λύση SAP S/4HANA μέσω της Real Consulting, SAP Platinum Partner, προχωρά η ΜΙΝΕΡΒΑ, έχοντας ως στόχο την καλύτερη υποστήριξη των παραγωγικών της δραστηριοτήτων στη χώρα μας, τον αρτιότερο έλεγχο των οικονομικών στοιχείων της και τη βελτιστοποίηση της εφοδιαστικής της αλυσίδας.
Εφαρμόζοντας το νέο σύστημα, η εταιρεία ενοποιεί όλες τις λειτουργίες της επιχείρησης εξασφαλίζοντας τον κεντρικό έλεγχο των διαδικασιών της. Ταυτόχρονα, συγκεντρώνοντας τις διαδικασίες και τα δεδομένα σε µία κεντρική βάση και παρέχοντας σύγχρονες τεχνικές προσπέλασης και ανάλυσης πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο, αποκτά άμεση, έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση.

Με την εφαρμογή του SAP S/4HANA, η ΜΙΝΕΡΒΑ επιτυγχάνει τη βέλτιστη απόδοση στη διαχείριση των αποθηκών της με καλύτερο προγραμματισμό και έλεγχο των πόρων παραγωγής και της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων. Ακόμη, καταφέρνει να μειώνει τα κόστη αποθεμάτων λόγω καλύτερου σχεδιασμού, παρακολούθησης και προβλέψεων, ενώ αποκτά ενοποιημένη εικόνα των πωλήσεων και των απαιτήσεων. Με την αυτοματοποίηση των διαδικασιών της στις παραγωγικές μονάδες και στα κεντρικά γραφεία του οργανισμού μέσω του SAP S/4HANA, η MINEΡBA στοχεύει στην απόκτηση πολλαπλών πλεονεκτημάτων, προκειμένου να διευρύνει την θέση της στην Ελλάδα και να ενισχύσει τις συνεργασίες της στην παγκόσμια αγορά.

 

Νιτσιάκος ΑΒΕΕ: Νέα μονάδα επεξεργασίας κρέατος στη ΒΙ.ΠΕ Ιωαννίνων

Νέα μονάδα αποστέωσης και συσκευασίας μοσχαρίσιου και αρνίσιου κρέατος θα θέσει σύντομα σε λειτουργία στη ΒΙ.ΠΕ Ιωαννίνων η Θ. Νιτσιάκος ΑΒΕΕ.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η νέα μονάδα συνολικής επιφάνειας 4.500 τ.μ θα διαθέτει γραμμές αποστέωσης, παραγωγής κιμά και κρεατοσκευασμάτων καθώς και δυνατότητες συσκευασίας κενού και τροποποιημένης ατμόσφαιρας.

Επιπλέον η Νιτσιάκος έχει δημιουργήσει υποδομές σταβλικών εγκαταστάσεων στο Καλπάκι Ιωαννίνων όπου εκμεταλλευόμενη την πλούσια τεχνογνωσία της στη διατροφή των ζώων ήδη εκτρέφει επιλεγμένες ράτσες μοσχαριών με εντυπωσιακά αποτελέσματα στην ποιότητα του κρέατος. Με αυτό τον τρόπο, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η Νιτσιάκος θα είναι πλέον η μοναδική εταιρεία του κλάδου που θα εκτρέφει και θα παράγει εκτός από κοτόπουλο σχεδόν όλα τα είδη κρέατος (μοσχάρι, αρνί, γαλοπούλα και κουνέλι). Τα νέα προϊόντα θα απευθύνονται τόσο στην αγορά της λιανικής όσο και της μαζικής εστίασης και θα διακινούνται μέσω του δικτύου πωλήσεων και διανομής της Νιτσιάκος που καλύπτει το σύνολο της επικράτειας.

Σημειώνεται ότι η εταιρεία βρίσκεται στη διαδικασία αναζήτησης στελεχών και εργατοτεχνικού προσωπικού με εμπειρία στο συγκεκριμένο αντικείμενο που θα στελεχώσουν τη νέα μονάδα η οποία αναμένεται να λειτουργήσει τον προσεχή Ιανουάριο.
Η Θ. Νιτσιάκος ΑΒΕΕ με έδρα τα Ιωάννινα και 40ετή παρουσία στον κλάδο της πτηνοτροφίας, κατέχει εξέχουσα θέση μεταξύ των εταιρειών της Ελληνικής βιομηχανίας τροφίμων παρέχοντας στον καταναλωτή υψηλής ποιότητας προϊόντα, μέσα από ένα σύγχρονο και ολοκληρωμένο σύστημα πρωτογενούς παραγωγής, μεταποίησης και διανομής.