Mondelez: Μηδενικοί ρύποι μέχρι το 2050

Η Mondelez International ανακοίνωσε τη δέσμευσή της να επιτύχει μηδενικές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου μέχρι το 2050 στην πλήρη αλυσίδα αξίας. Μέρος αυτής τη δέσμευσης είναι και η ένταξη της εταιρείας στην πρωτοβουλία Science Based Targets Initiative’s Business Ambition for 1,5 ° C, που ευθυγραμμίζει τους μακροπρόθεσμους στόχους περιορισμού των εκπομπών με φιλόδοξο στόχο τη μείωση του ρυθμού αύξησης της θερμοκρασίας βάσει της Συμφωνίας των Παρισίων. Η Mondelez International έγινε μέλος και στην Καμπάνια Race to Zero των Ηνωμένων Εθνών που στοχεύει σε μία οικονομία χωρίς άνθρακα.

Διεθνής Πιστοποίηση Kosher για το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΘΕΟΝΗ

Το ελληνικό νερό ΘΕΟΝΗ απέκτησε την πιστοποίηση Kosher, απαραίτητη προϋπόθεση κατανάλωσης τροφίμων από μεγάλη μερίδα του Εβραϊκού πληθυσμού αλλά και επιθυμητή πιστοποίηση για εκατοντάδες χιλιάδες απλούς καταναλωτές κυρίως σε ΗΠΑ αλλά και Ρωσία, Γαλλία και Νότια Αφρική. Ακολουθώντας το ιδιαίτερα αυστηρό πρωτόκολλο για την απόκτηση της πιστοποίησης, το ΘΕΟΝΗ υποδέχτηκε τον ραβίνο Eliezer Wolff, Av Beth Din στις εγκαταστάσεις του στη Βατσουνιά του νομού Καρδίτσας, ο οποίος ανέλαβε την εποπτεία των διαδικασιών παραγωγής προκειμένου να επαληθεύσει ότι το ΘΕΟΝΗ ακολουθεί τα πρότυπα και πληροί όλες τις προδιαγραφές για την εν λόγω πιστοποίηση.

MYTILINEOS: Υποτιθέμενη η διαμάχη της εταιρείας με τη ΔΕΗ

Διαψεύδει η MYTILINEOS τα δημοσιεύματα για υποτιθέμενη διαμάχη της εταιρείας με τη ΔΕΗ για θέματα ανταγωνισμού. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «η MYTILINEOS στηρίζει πάγια την ενδυνάμωση της ΔΕΗ και τον ρόλο που έχει παίξει επί δεκαετίες στον εξηλεκτρισμό της χώρας, στη στήριξη της ελληνικής βιομηχανίας και των ελληνικών νοικοκυριών».

Πιο συγκεκριμένα, σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε υποτιθέμενη διαμάχη της MYTILINEOS με τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού για θέματα ανταγωνισμού, η εταιρεία μας επισημαίνει ότι η MYTILINEOS στηρίζει πάγια την ενδυνάμωση της ΔΕΗ και τον ρόλο που έχει παίξει επί δεκαετίες στον εξηλεκτρισμό της χώρας, στη στήριξη της ελληνικής βιομηχανίας και των ελληνικών νοικοκυριών.

Εξάλλου, ο ίδιος ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Ευάγγελος Μυτιληναίος, επανειλημμένως και δημόσια έχει αναγνωρίσει το ρόλο της ΔΕΗ ως ενεργειακού πυλώνα της χώρας. Γι’ αυτό και χαιρετίζει την πρόσφατη και εξαιρετικά επιτυχημένη Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της ΔΕΗ και το μετασχηματισμό της σε μια σύγχρονη ενεργειακή εταιρεία.

Condito: Επενδύει σε αποθέματα πρώτων και δεύτερων υλών

Σε σημαντική αύξηση των αποθεμάτων της σε πρώτες και δεύτερες ύλες, καθώς και σε υλικά συσκευασίας, έχει προχωρήσει η Condito, προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να προετοιμαστεί για να αντιμετωπίσει μεγαλύτερη ζήτηση των προϊόντων της από τα σούπερ μάρκετ ή και από νέους πελάτες της, σε περίπτωση ενός νέου lockdown. Πάντως, σύμφωνα με το FOODReporter η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά πως είναι σημαντικά περιορισμένος ο κίνδυνος να επηρεαστεί η ομαλή λειτουργία της παραγωγικής της διαδικασίας από τις επιπτώσεις της Covid-19, καθώς έχουν ληφθεί τα αναγκαία μέτρα.

Όσον αφορά στα οικονομικά μεγέθη της Condito για το 2020, σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις της εταιρείας για το περασμένο έτος, ο συνολικός κύκλος εργασιών μειώθηκε κατά 5,67% και ο κύκλος εργασιών από λειτουργικές δραστηριότητες μειώθηκε κατά 11,18%, κυρίως από πωλήσεις επαγγελματικής συσκευασίας μαζικής εστίασης (HoReCa). Το συνολικό κόστος πωληθέντων αυξήθηκε κατά 1,45% και το κόστος πωληθέντων των λειτουργικών δραστηριοτήτων μειώθηκε κατά 6,34% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, λόγω αύξησης της τιμής ορισμένων πρώτων υλών και αμοιβών προσωπικού λόγω μη μείωσης αριθμού εργαζομένων. Το συνολικό μικτό κέρδος εμφανίζεται μειωμένο κατά 22,52%, λόγω των μειωμένων πωλήσεων και ειδικά λόγω μειωμένων πωλήσεων επαγγελματικών συσκευασιών μαζικής εστίασης που έχουν μεγαλύτερο μικτό κέρδος.

 

Solvay: Καινοτόμος συνεργασία με την 9TLabs στο 3D printing

Η Solvay ανακοίνωσε μια νέα, καινοτόμο συνεργασία στον τομέα του 3D printing. Η εταιρεία κάνει το επόμενο βήμα στην κατασκευή πλαστικών εξαρτημάτων ενισχυμένων με ανθρακονήματα με την καινοτόμο τεχνολογία πρόσθετων της 9T Labs.

Αυτό θα επιτρέψει την κατασκευή εξαρτημάτων μικρού έως μεσαίου όγκου, ειδικά σχεδιασμένα για την αεροδιαστημική, την ιατρική, την πολυτέλεια/αναψυχή, την αυτοματοποίηση και τις βιομηχανίες πετρελαίου και φυσικού αερίου, ενώ θα ανταποκρίνεται στις προκλήσεις κόστους, επαναληψιμότητας και ιχνηλασιμότητας. Η Solvay θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη πολυαιθερερκετόνης ενισχυμένης με ανθρακονήματα, πολυαμιδίων υψηλής απόδοσης με βάση βιοενισχυμένα με CF και σύνθετων υλικών πολυφαινυλενοσουλφιδίου ενισχυμένου με CF.

«Με την καινοτόμο διεργασία και τον εξοπλισμό της 9T Labs και τα θερμοπλαστικά υλικά υψηλής απόδοσης της Solvay, είμαστε σε καλή θέση για να αντιμετωπίσουμε προβλήματα που ταλαιπωρούν εδώ και καιρό κατασκευαστές σε πολλές βιομηχανίες που προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν προηγμένα σύνθετα υλικά – συγκεκριμένα υψηλό αυξητικό κόστος, υψηλά σκραπ και προβλήματα με την επίτευξη επαναληψιμότητας και ιχνηλασιμότητα σε μεγάλους όγκους», εξηγεί ο Marco Apostolo, διευθυντής τεχνολογίας στη Solvay.

ΟΕΕ: Παρουσίαση μελέτης για 4η Βιομηχανική Επανάσταση και fintech

Πού βρισκόμαστε με την 4η Βιομηχανική Επανάσταση; Πόσο έχουμε ενσωματώσει το fintech στο ελληνικό επιχειρείν; Σε αυτά τα βασικά ερωτήματα, αλλά και σε πολλά άλλα, επιχειρεί να δώσει απαντήσεις η σχετική μελέτη, που εκπόνησε η επιστημονική επιτροπή του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, και παρουσιάζεται σε ειδική εκδήλωση, την Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 13:30, στο Ίδρυμα Μποδοσάκη.

Τη μελέτη παρουσιάζουν οι: Παναγιώτης Ρουμελιώτης, Ομότιμος Καθηγητής Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, του Παντείου Πανεπιστημίου. Γεώργιος Πάνος, Καθηγητής Τμήματος Adam Smith Business School, του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης, Ιωάννης Πραγγίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Τη συζήτηση μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά, αποκλειστικά μέσα από το κανάλι του ΟΕΕ στο Youtube και τη σελίδα του ΟΕΕ στο Facebook.

Νέα πρωτοβουλία της Schneider Electric

Το Smart Factory της Schneider Electric στο Plovdiv της Βουλγαρίας άνοιξε εικονικά τις «πόρτες» του στις 4 Νοεμβρίου για διαδικτυακές επισκέψεις στους μαθητές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Με τη νέα αυτή πρωτοβουλία, η Schneider Electric επιβεβαιώνει τις δεσμεύσεις της για βιώσιμη ανάπτυξη και πιο συγκεκριμένα για την αξιοποίηση της δύναμης όλων των γενεών με στόχο την προώθηση της μάθησης, αλλά και την αναβάθμιση και ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους.

«Οι δεσμεύσεις μας για τη βιωσιμότητα αντικατοπτρίζουν το όραμά μας σχετικά με το πώς μπορούμε να εξασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα για τους ανθρώπους, τον πλανήτη και την οικονομία. Αναγνωρίζουμε ότι διαδραματίζουμε έναν σημαντικό ρόλο σε όλα τα επίπεδα, ώστε να πετύχουμε ένα καλύτερο, πιο βιώσιμο μέλλον χωρίς αποκλεισμούς για τις επόμενες γενιές. Στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, προσδοκούμε να διατηρούμε μια στενή σχέση με τους επερχόμενους επαγγελματίες που σύντομα θα ενταχθούν στο εργατικό δυναμικό. Όπως οι πελάτες και οι συνεργάτες μας, έτσι και εμείς θέλουμε να προσφέρουμε πρόσβαση στη μάθηση και την ανάπτυξη.

Επίσης, αναζητούμε πάντα ανθρώπους που θέλουν να καινοτομούν σε κάθε επίπεδο, ώστε να οικοδομήσουμε ένα μέλλον που θα δίνει τη δυνατότητα σε όλους να αξιοποιούν στο έπακρο την ενέργεια και τους πόρους», δήλωσε η Cristina Mancas, HR VP, της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, της Schneider Electric. Η διαδικτυακή ξενάγηση την οποία διοργάνωσε ο μηχανικός Georgi Tronchev, Innovation Hub Manager στο Smart Factory του Plovdiv είναι μία από τις πολυάριθμες διαδικτυακές παρουσιάσεις που πραγματοποιούνται στο εργοστάσιο και τις οποίες έχουν ήδη παρακολουθήσει εκατοντάδες επαγγελματίες από διάφορες εταιρείες στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Σεμινάριο της TÜV HELLAS στις 16 – 17 Νοεμβρίου

Στο συγκεκριμένο σεμινάριο αναλύονται τα κρίσιμα σημεία για την επιλογή του κατάλληλου Η/Ζ, οι προδιαγραφές για την σωστή εγκατάσταση Η/Ζ, οι απαιτήσεις συντήρησης για Η/Ζ συνεχούς & εφεδρικής λειτουργίας (stand by). Μετά το σεμινάριο οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να διαμορφώσουν ολοκληρωμένη άποψη για τα Η/Ζ, να επισημαίνουν τα κρίσιμα σημεία για την επιλογή του κατάλληλου Η/Ζ ανάλογα με την εφαρμογή και να προσδιορίζουν τις κατάλληλες μεθόδους συντήρησης και αντιμετώπισης τεχνικών προβλημάτων. Το σεμινάριο απευθύνεται σε Μηχανολόγους & Ηλεκτρολόγους μηχανικούς, Ηλεκτρολόγους εγκαταστάτες, Μελετητές, κατασκευαστές και συντηρητές Η/Μ εγκαταστάσεων.

 

Gizelis S.A.: Νέα συνεργασία με την Μάνος Βορδοναράκης

Η Μάνος Βορδοναράκης είναι μια καθιερωμένη εταιρεία με σημαντικές συνεργασίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων από τον αρχιτεκτονικό και βιομηχανικό σχεδιασμό έως τη μηχανολογία και τις κατασκευές. Υπό αυτό το πλαίσιο, επέλεξε να παραλάβει από την Gizelis S.A. ένα υπερσύγχρονο, τεχνολογικά προηγμένο, υδραυλικό φρένο πρέσας G-FLEX 3140 που θα ενισχύσει τη δυναμική της εταιρείας και θα βοηθήσει στον εκσυγχρονισμό της. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Gizelis Robotics απέσπασε μια υψηλή επιβράβευση στα φετινά Βραβεία «Βιώσιμης-Καινοτόμου & Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας», που διοργάνωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Πιο συγκεκριμένα, απέσπασε το βραβείο στην κατηγορία «Πρότυπες Εξαγωγές» για τη συνεισφορά της στην ανάπτυξη κορυφαίων ρομποτικών εφαρμογών και τεχνολογικών λύσεων τεχνητής νοημοσύνης στις εξειδικευμένες ανάγκες των κλάδων της μεταποίησης και του ευρύτερου παραγωγικού κλάδου, στη νέα εποχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, των έξυπνων εργοστασίων και της ψηφιοποίησης.

O Μαλλιόπουλος κτίζει νέα μονάδα στον Πύργο

Νέα σφαγειοτεχνική μονάδα με επεξεργασία κρέατος θα «κτίσει» η εταιρεία «ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΛΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ». Η εν λόγω επένδυση εντάχθηκε στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων του Αναπτυξιακού Νόμου του 2016 (Α’ κύκλος). Τη σχετική απόφαση έλαβε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Δυτικής Ελλάδας, και είναι συνολικού επιλέξιμου και ενισχυόμενου κόστους 531.049,95 ευρώ.

Με την εν λόγω επέδυση, η εταιρεία αυξάνει σημαντικά την παραγωγική της δυναμικότητα. Η συγκεκριμένη εταιρεία εμφάνισε στη χρήση του 2019 (τελευταίος δημοσιευμένος ισολογισμός) τζίρο 3.141.161,51 ευρώ έναντι 2.838.974,78 ευρώ το 2018, ενώ παρουσίασε ζημίες 8.864,98 ευρώ έναντι κερδών 23.057,57 ευρώ το 2018. Τα ίδια κεφάλαια κατά την 31/12/2019 ανέρχονται σε ποσό 412.129,24 ευρώ έναντι 421.794,22 ευρώ.