EY – Microsoft: Επεκτείνουν τη συνεργασία τους και στην Ελλάδα

Η EY και η Microsoft ανακοίνωσαν την επέκταση της στρατηγικής τους συνεργασίας σε παγκόσμιο επίπεδο – συμπεριλαμβανομένης και της ελληνικής αγοράς – για να ευθυγραμμίσουν περαιτέρω την επιχειρηματική εξειδίκευση της EY με τις τεχνολογίες cloud της Microsoft, και να δημιουργήσουν μακροπρόθεσμη αξία για τους πελάτες τους, αξιοποιώντας μία αναπτυξιακή ευκαιρία ύψους $15 δισ. κατά τα επόμενα πέντε χρόνια. Η ενισχυμένη συνεργασία θα επικεντρωθεί στη δημιουργία νέων λύσεων και πλατφορμών, που θα βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν τις ποικίλες επιχειρηματικές και κοινωνικές προκλήσεις, μέσω του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Η συνεργασία επικεντρώνεται στο να υποστηρίξει τις επιχειρήσεις να επανασχεδιάσουν τις λειτουργίες back office, καθώς και να τροφοδοτήσει την καινοτομία σε κρίσιμους κλάδους, όπως οι χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, η ενέργεια, η υγεία, η δημόσια διοίκηση και η μεταποίηση. Επιπλέον, η συνεργασία έχει στόχο την ανάπτυξη διαχειριζόμενων υπηρεσιών που θα υποστηρίξουν τον μετασχηματισμό των επιχειρήσεων και θα συμβάλουν στη δημιουργία προστιθέμενης αξίας.

Vraykos: Νέος Chief Operating Officer o Κώστας Χουλιάρας

Η Vraykos καλωσορίζει ένα νέο μέλος στο δυναμικό της, τον κύριο Κώστα Χουλιάρα. Ο κ. Χουλιάρας αναλαμβάνει καθήκοντα Chief Operating Officer και θα είναι υπεύθυνος για την επίβλεψη των καθημερινών διοικητικών και επιχειρησιακών εργασιών.

Οι ακαδημαϊκές και επαγγελματικές του δεξιότητες που αποκτήθηκαν μέσα από πολυετή εργασιακή εμπειρία στον τομέα της μηχανικής, αναμένεται να τον καταστήσουν μια πολύτιμη προσθήκη στο προσωπικό της εταιρείας, στα πλαίσια μιας νέας εποχής για την ελληνική βιομηχανική ανάπτυξη στην οποία εισέρχεται, με την καινοτομία και την συνεχή έρευνα να τίθενται σε πρώτο πλάνο.

EDPR: Επενδύει 0,6 δισ. ευρώ στον όμιλο Sunseap της Σιγκαπούρης

Η EDP Renewables, η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στον κόσμο, επήλθε σε συμφωνία για την απόκτηση του 87,4% του μετοχικού κεφαλαίου της Sunseap, του μεγαλύτερου παίκτη κατανεμημένης ηλιακής ενέργειας και ενός εκ των 4 κορυφαίων παικτών ηλιακής ενέργειας στη Νοτιοανατολική Ασία. Από την υπογραφή μέχρι και την ολοκλήρωση της συμφωνίας, η EDPR έχει τη δυνατότητα να αυξήσει το μερίδιό της σε 91,4%.

Η συμφωνία επετεύχθη μέσω σύναψης συμφωνίας με τους βασικούς μετόχους της Sunseap έναντι συνολικού τιμήματος 0,6 δισ. ευρώ, το οποίο αντιπροσωπεύει επιχειρηματική αξία ύψους 870 εκατ. ευρώ. Η ολοκλήρωση της συμφωνίας υπόκειται σε ρυθμιστικές και άλλες συνήθεις υπάρχουσες προϋποθέσεις. Η συμφωνία αυτή επιτρέπει στην EDPR να εδραιώσει την παρουσία της στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού με 540 MW λειτουργικών και υπό κατασκευή ηλιακών έργων και ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο σε διάφορα στάδια ανάπτυξης, ήτοι 5,5 GW έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

BMW: Εξηλεκτρίζεται πλήρως το εργοστάσιό της στο Μόναχο

Η πρώτη BMW i4 μαζικής παραγωγής πέρασε από τις γραμμές παραγωγής του εργοστασίου του BMW Group στο Μόναχο. Το εργοστάσιο που βρίσκεται στην έδρα της εταιρείας, κατασκευάζει τώρα όλες τις εκδόσεις συστημάτων κίνησης σε μία γραμμή παραγωγής. «Για το εργοστάσιο και την ομάδα, το λανσάρισμα της BMW i4 είναι ορόσημο στο δρόμο για την ηλεκτρική κινητικότητα», δήλωσε ο Milan Nedeljković, Μέλος Δ.Σ. της BMW AG, υπεύθυνος παραγωγής.

«Μέχρι το 2023 περισσότερα από τα μισά μας οχήματα που κατασκευάζονται στο εργοστάσιο του Μονάχου θα διαθέτουν εξηλεκτρισμένο σύστημα κίνησης. Στην πλειοψηφία τους θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά. Επομένως το εργοστάσιο του Μονάχου γίνεται πλήρως ηλεκτρικό». Η οργάνωση παραγωγής της αμιγώς ηλεκτρικής BMW i4 με τους περιορισμούς ενός εργοστασίου ηλικίας 100 ετών, η μετατροπή και η εγκατάσταση των συστημάτων αποδείχτηκε υψηλή πρόκληση. «Καταφέραμε να ενσωματώσουμε το νέο όχημα στα υφιστάμενα συστήματά μας χωρίς να σταματήσουμε την παραγωγή.», πρόσθεσε ο Peter Weber, Διευθυντής του εργοστασίου.

Νέος Κλιματικός Νόμος: Πενταετής προϋπολογισμός άνθρακα για τη βιομηχανία

Στην τελική ευθεία για την έκδοση του μεγάλου ομολόγου που θα εισαχθεί στο ελληνικό χρηματιστήριο βρίσκεται η ElvalHalcor. Ειδικότερα, σήμερα, 5 Νοεμβρίου θα λάβει χώρα η έκτακτη γενική συνέλευση της εταιρείας, με μοναδικό θέμα τη συζήτηση και έγκριση του παραπάνω ομολόγου. Πρόκειται για ένα ομόλογο επταετούς διάρκειας, με πληροφορίες να λένε ότι θα κυμανθεί από 220 έως 250 εκατ. ευρώ. Εφόσον εγκριθεί, θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη έκδοση που έχει κάνει ο όμιλος.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της ElvalHalcor, Μιχάλης Στασινόπουλος, ανακοίνωσε πρόσφατα επενδυτικό πρόγραμμα, ύψους 100 εκατ. ευρώ, για την επέκταση της παραγωγικής δυναμικότητας της ΕΛΒΑΛ την προσεχή διετία. Οι επενδύσεις αφορούν την εγκατάσταση νέου ψυχρού έλαστρου και βαφείου στον τομέα αλουμινίου και έρχονται σε συνέχεια της μεγάλης επένδυσης ύψους 150 εκατ. ευρώ για την εγκατάσταση θερμού έλαστρου που ολοκληρώθηκε πέρυσι και τέθηκε σε λειτουργία, ενώ συνολικά κατά τη διάρκεια της κρίσης οι εταιρείες του ομίλου Βιοχάλκο επένδυσαν 1,5 δισ. ευρώ.

Συβιπύς: Ημερίδα για ψηφιακά εργαλεία στη βιομηχανία τροφίμων

H HMS και ο ΣΥΒΙΠΥΣ συνδιοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Ψηφιακά εργαλεία για την βιομηχανία τροφίμων και ποτών» την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021, στο πλαίσιο της Έκθεσης Foodtech. Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα παρουσιαστούν διάφορα case studies για εφαρμογές cloud όπως το Evocon, συστήματα ελέγχου παραγωγής με στόχο την διασφάλιση της ποιότητας, καθώς και διαγνωστικές τεχνολογίες που βρίσκουν εφαρμογή στη βιομηχανία τροφίμων. Η εκδήλωση αναμένεται να διαρκέσει από τις 14.00-16.30.

Boehringer Ingelheim: Στο hub της k. Μητσοτάκης και θ. Πλεύρης

Στο hub της φαρμακοβιομηχανίας Boehringer Ingelheim στο Κορωπί βρέθηκαν στις 4 Νοεμβρίου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη.
Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία στα χρόνια της κρίσης, είχε προχωρήσει σε μια σημαντική επένδυση ύψους 100 εκατ. ευρώ, για τη δημιουργία hub αντιδιαβητικών φαρμάκων στην περιοχή και η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ενημέρωσης για την πορεία της.

Να σημειωθεί ότι η Boehringer Ingelheim δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1966. Έχει ήδη συμπληρώνει 40 χρόνια από την έναρξη λειτουργίας της βιομηχανικής μονάδας παραγωγής στο Κορωπί της Αττικής, η οποία έθεσε νέα δεδομένα στο βιομηχανικό τομέα της χώρας.

Σήμερα εξακολουθεί να διατηρεί δική της βιομηχανική μονάδα παραγωγής καινοτόμων φαρμάκων στην Ελλάδα τροφοδοτώντας όχι μόνο την ελληνική αγορά αλλά και τις αγορές πλέον των 65 χωρών. Η εξαγωγική δραστηριότητα της εταιρείας είναι ιδιαίτερης σημασίας όχι μόνο για την ίδια, αλλά και για ολόκληρη τη χώρα, καθώς αντιπροσωπεύει περίπου το 1% των συνολικών εξαγωγών της Ελλάδας. Η εταιρεία επενδύει στην Ελλάδα και μέσω της διεξαγωγής κλινικών μελετών για τα καινοτόμα της φάρμακα.

Θεοδώρου Αυτοματισμοί: Ανακοινώνει το νέο πρόγραμμα απόσυρσης Trade-In 2021

Η Θεοδώρου Αυτοματισμοί ΑΒΕΤΕ ανακοινώνει το νέο πρόγραμμα απόσυρσης, που δίνει την ευκαιρία αντικατάστασης του παλιού εξοπλισμού συσκευασίας με καινούργιο, σύγχρονης τεχνολογίας και με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους. Ο αποσυρόμενος εξοπλισμός μπορεί να είναι οποιουδήποτε κατασκευαστή, λειτουργικός ή μη και δεν είναι απαραίτητο να είναι ίδιος με το νέο εξοπλισμό (π.χ. απόσυρση ετικετέζας – αγορά εκτυπωτή).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν email στο [email protected] ή να τηλεφωνήσουν στο 210 6690900. Η Θεοδώρου Αυτοματισμοί ΑΒΕΤΕ είναι η εταιρεία του ΟΜΙΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ που εξειδικεύεται από το 1982 στις καινοτόμες λύσεις πάγιου εξοπλισμού για τη βιομηχανική παραγωγή και την εφοδιαστική αλυσίδα, που καλύπτουν την κωδικοποίηση, ετικετάρισμα, δυναμική ζύγιση, αυτόματο έλεγχο συσκευασιών, διαχείριση παραγωγής και ιχνηλασιμότητα. Κάθε λύση σχεδιάζεται με γνώμονα τη μείωση του κόστους, τη μεγιστοποίηση της ασφάλειας των προϊόντων και την προσαρμογή στις οικονομικές και τεχνικές δυνατότητες των πελατών.

 

Coca-Cola Τρία Έψιλον: Υποδέχεται τρία νέα διοικητικά στελέχη

Τρία νέα στελέχη υποδέχεται στη διοικητική της ομάδα η Coca-Cola Τρία Έψιλον. Πρόκειται για υψηλόβαθμα στελέχη με πολυετή εμπειρία στον τομέα τους που έχουν αναπτυχθεί και εξελιχθεί σε διαφορετικές θέσεις μέσα στον Όμιλο Coca-Cola HBC, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, στο πλαίσιο της συνολικής στρατηγικής της εταιρείας να παρέχει σταθερά στους ανθρώπους της σημαντικές ευκαιρίες επαγγελματικής εξέλιξης.

Η Αγγελική Φωτοπούλου ανέλαβε Διευθύντρια Legal & Security για Ελλάδα και Κύπρο με ισχύ από την 1η Οκτωβρίου. Η Α. Φωτοπούλου διαδέχεται στον ρόλο αυτό την Ειρήνη Κεφαλογιάννη, η οποία αναλαμβάνει καθήκοντα Head of Competition Law & Sustainability για τον Όμιλο Coca-Cola HBC. Διευθυντής Εφοδιαστικής Αλυσίδας για Ελλάδα και Κύπρο ανέλαβε ο Γιώργος Χαντουμάκος από 1η Σεπτεμβρίου.

Ο Γ. Χαντουμάκος διαδέχεται στη θέση αυτή τη Σουζάνα Ραρή, η οποία αναλαμβάνει καθήκοντα Group Asset Care Manager στον Όμιλο Coca-Cola HBC. Η Sonja Todorova ανέλαβε από 1η Σεπτεμβρίου καθήκοντα Διευθύντριας Μάρκετινγκ για Ελλάδα και Κύπρο, προερχόμενη από τον ρόλο της ComEx & Marketing Manager για την Coca-Cola HBC στη Ρωσία. Η S. Todorova διαδέχεται στον ρόλο αυτό τη Σόνια Δήμογλη η οποία ανέλαβε Γενική Διευθύντρια της Coca-Cola στην Ουγγαρία.

Ν. Μπακατσέλος: Χρονιά ορόσημο για την προσέλκυση επενδύσεων

Ορόσημο χαρακτήρισε τη χρονιά που διανύουμε ως προς την προσέλκυση επενδύσεων στους τομείς της έρευνας και της καινοτομίας ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Νικόλαος Μπακατσέλος, από το βήμα του 6ου Thessaloniki Summit που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) σε συνεργασία με το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

«Ως Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, διαπιστώνουμε την ισχυρή βούληση των αμερικανικών εταιρειών να ενταθεί το επενδυτικό ενδιαφέρον στην πόλη της Θεσσαλονίκης, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα και προς άλλους επίδοξους επενδυτές. Συγκεκριμένα, οι στρατηγικές επενδυτικές επιλογές εταιρειών όπως οι Pfizer, Cisco και Deloitte, με επίκεντρο τη Θεσσαλονίκη, είναι κινήσεις ουσίας και προφανέστατα διαμορφώνουν έναν οδικό χάρτη προσέλκυσης περισσοτέρων επενδύσεων», σημείωσε.

Αισιόδοξη για το μέλλον της εταιρείας και του κλάδου εμφανίστηκε η επικεφαλής της ΜΕΒΓΑΛ, Μαίρη Χατζάκου, στο πλαίσιο συζήτησης σχετικά με τις οικογενειακές επιχειρήσεις. «Το μέλλον διαγράφεται καλό, από την άποψη ότι τα προϊόντα που λέγονται ελληνικό γιαούρτι και φέτα, είναι πρεσβευτές αυτή τη στιγμή σε όλο τον κόσμο, όχι μόνο στην Ευρώπη, υπάρχει ανάπτυξη», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείσα σχετικά με τις επενδυτικές προοπτικές που ανοίγονται μέσω και του ταμείου ανάκαμψης, η κα. Χατζάκου τόνισε τη σημασία των σωστών και αποδοτικών επενδύσεων. «Εμείς που έχουμε ένα μεγάλο πλάνο επενδύσεων, κοιτάζουμε τι θα αποφέρουν. Δεν είναι να κάνεις επενδύσεις για να τις κάνεις, πρέπει να έρθει ανάπτυξη, να βελτιώσεις την ποιότητα και το κόστος παραγωγής. Αλίμονο αν δεν αξιοποιήσουμε τις προοπτικές, αλλά να γίνεται με αποδοτικό τρόπο», κατέληξε.