Αθηναϊκή Ζυθοποιία: «Παρούσα» στις Ημέρες Καριέρας του AUEB

Στις 2 και 3 Νοεμβρίου, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία Α.Ε. συμμετέχει στις Ημέρες Καριέρας του Career Office AUEB του Athens University of Economics and Business 2021. Στην διάρκεια της εκδήλωσης σταδιοδρομίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών θα γίνουν συναντήσεις, έστω και απομακρυσμένα, με φοιτητές, φοιτήτριες και αποφοίτους των Προπτυχιακών και Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών, καθώς και διδακτορικούς φοιτητές/φοιτήτριες ή κατόχους διδακτορικού διπλώματος.

Χρυσό βραβείο εξαγωγών για τη ΜΕΒΓΑΛ και τη Μαίρη Χατζάκου

Με χρυσό βραβείο εξαγωγών τιμήθηκε η Πρόεδρος της ΜΕΒΓΑΛ, κα Μαίρη Χατζάκου, στα «Βραβεία Γυναικείας Επιχειρηματικότητας». Η διοργάνωση, είχε στόχο την επιβράβευση γυναικών που έχουν καταξιωθεί στον τομέα τους και λειτουργούν επιδραστικά.

Σήμερα οι εξαγωγές της ΜΕΒΓΑΛ αγγίζουν το 35% του συνολικού κύκλου εργασιών. Η κα Χατζάκου τόνισε πόσο σημαντικό είναι «αφενός να υπάρχουν εταιρείες που κάνουν γνωστά στο εξωτερικά τα ελληνικά προϊόντα και αφετέρου να αναγνωρίζεται και να τιμάται ο ρόλος των γυναικών, κάτι που η ΜΕΒΓΑΛ υιοθετεί έμπρακτα, με το 40% των διευθυντικών στελεχών της να είναι γυναίκες, ποσοστό πολύ μεγαλύτερο από τον μέσο όρο στη χώρα μας».

Rheinmetall – Intracom Defense: Συμφωνία για συνεργασία στον τομέα συστημάτων C4I

Η Rheinmetall και η Intracom Defense συμφώνησαν για στενή συνεργασία στον τομέα των συστημάτων C4I για στρατιωτικά οχήματα. Οι δύο επιχειρήσεις θα συντονίσουν τις δραστηριότητές τους για την από κοινού ανάπτυξη και διάθεση συστημάτων C4I για οχήματα, με σκοπό να ανταποκριθούν στις εγχώριες και τις διεθνείς αγορές.

Η Rheinmetall Electronics επικεντρώνεται στα συστήματα διοίκησης και ελέγχου μεταξύ οχημάτων και ανωτέρων επιπέδων διοίκησης, ενώ η Intracom Defense είναι παγκόσμια αναγνωρισμένη για την εξειδίκευσή της σε συστήματα επικοινωνιών εντός του οχήματος, που διασφαλίζουν τη συνεννόηση των πληρωμάτων. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, οι εταιρείες θα ενοποιήσουν τις τεχνολογικές, κατασκευαστικές και εμπορικές ικανότητές τους για να προσφέρουν εξαιρετικές επιχειρησιακά, φιλικές στον χρήστη και ανταγωνιστικές στο κόστος C4I λύσεις για τα στρατιωτικού τύπου οχήματα.

 

ΣΒΑΠ: Επείγει η μείωση του ενεργειακού κόστους

«Με δεδομένο ότι στην Ελλάδα η άνοδος των τιμών ξεπερνάει κατά πολύ τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, είναι μέγα λάθος να παραγνωρίζουμε ότι το υψηλό ενεργειακό κόστος δεν αυξάνει μόνον τις τελικές τιμές. Το υψηλό ενεργειακό κόστος προκαλεί κατάσταση “συναγερμού” και σε υγιείς παραγωγικές μονάδες, οι οποίες, μέχρι να σχεδιάσουν και το κλείσιμό τους, περιορίζουν την παραγωγή τους.

Έτσι όμως πάμε σε ελλείψεις σε άλλους τομείς της οικονομίας όπως η γεωργία ή η οικοδομή, με συνέπεια την περιορισμένη προσφορά, που καταλήγει σε νέο γύρο ανατιμήσεων». Τα παραπάνω σχολίασε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρης Μαθιός, παρουσιάζοντας τις επιπτώσεις στην οικονομία από την ενεργειακή κρίση, «με ό,τι αυτό σημαίνει και σε εξελίξεις μονόδρομου προς τον στασιμοπληθωρισμό», όπως είπε, προσθέτοντας και τα εξής: «Η μείωση του ενεργειακού κόστους επείγει. Αλλά πρέπει να γίνει με μελετημένες παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες όχι σε βάρος της καταναλωτικής συμπεριφοράς και του επιχειρείν».

Η Tesla ανοίγει Data center και ερευνητικό κέντρο στην Κίνα

Η αμερικανική εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων Tesla Inc ανακοίνωσε ότι έχει κατασκευάσει ένα ερευνητικό κέντρο και ένα ξεχωριστό κέντρο δεδομένων στη Σαγκάη, όπου παράγει σεντάν Model 3 και οχήματα αθλητικής χρήσης Model Y. Το κέντρο έρευνας και ανάπτυξης αυτοκινήτων, το πρώτο της Tesla εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών, απασχολεί μηχανικούς για λογισμικό, ηλεκτρονικά, υλικά και φόρτιση, ανέφερε σε ανακοίνωσή της.

Το νέο κέντρο δεδομένων για την εργοστασιακή παραγωγή θα αποθηκεύει τοπικά τα δεδομένα λειτουργίας της Tesla. Κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης παγκόσμιας έλλειψης τσιπ ημιαγωγών τους τελευταίους μήνες, η ερευνητική ομάδα της Tesla είχε τροποποιήσει ορισμένα προγράμματα λογισμικού και έκανε προσαρμογές για να μειώσει την πίεση που ασκούσε η έλλειψη τσιπ. Τον Μάιο, η Tesla είπε ότι είχε δημιουργήσει έναν ιστότοπο στην Κίνα για την αποθήκευση δεδομένων αυτοκινήτου σύμφωνα με ξεχωριστές κανονιστικές απαιτήσεις. Η πολιτική δεδομένων έγινε βασικός τομέας που στόχευσαν οι κινεζικές ρυθμιστικές αρχές εν μέσω μιας συνεχιζόμενης καταστολής της βιομηχανίας τον τελευταίο χρόνο.

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ A.E.: Έλαβε περιβαλλοντική πιστοποίηση κατά LEED

Το νέο κτίριο γραφείων στον Ελαιώνα, ιδιοκτησίας Ε.Ι. Παπαδόπουλος Α.Ε., πιστοποιήθηκε με LEED for New Construction & Major Renovation στο επίπεδο Silver. Η πιστοποίηση του κτιρίου έρχεται σε μία εποχή κατά την οποία η εντεινόμενη κλιματική αλλαγή, αλλά και η πανδημία δημιουργούν την ανάγκη για βιώσιμα και ανθεκτικά κτίρια με υψηλών προδιαγραφών γραφειακούς χώρους. Η εφαρμογή LEED δημιούργησε το απαραίτητο πλαίσιο βιωσιμότητας για την ανάπτυξη του Έργου με τον πλέον διαφανή, διεθνώς αναγνωρισμένο τρόπο.

Στα νέα γραφεία της Ε.Ι. Παπαδόπουλος A.E., έχει επιτευχθεί η βέλτιστη ενεργειακή απόδοση του κτιρίου και η ελαχιστοποίηση των αναγκών σε πόσιμο νερό για άρδευση και χρήση τουαλετών. Συνολικά, η χρήση των προδιαγραφών LEED στο έργο συνέβαλε καθοριστικά στη μείωση των λειτουργικών του δαπανών, τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας για το ίδιο το ακίνητο, τον προσδιορισμό ενός πλαισίου που συμβάλλει στην αύξηση της παραγωγικότητας των χρηστών του κτιρίου και στην υπερβατική σύγκλιση του ακινήτου με τις νέες απαιτήσεις που θέτει η παγκόσμια αγορά ακινήτων.

Οι μεγάλοι νικητές των Security & Fire Awards 2021

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021 η Τελετή Απονομής των Security & Fire Awards 2021 στο Radisson Blu Park Hotel στην Αθήνα.
Τα μοναδικά βραβεία στην αγορά της ασφάλειας και ελέγχου εγκαταστάσεων, χώρων και μέσων, ανέδειξαν τους νικητές στη χρονιά της πανδημίας, αποτελώντας τη μεγάλη και πιο σημαντική βραδιά για τον κλάδο της Φυσικής Ασφάλειας!

Στόχος των Security & Fire Awards 2021, που διοργάνωσε για άλλη μια χρονιά η BΟUSSIAS, είναι να αναγνωριστούν οι επιχειρήσεις, οργανισμοί και πάροχοι σχετικών υπηρεσιών και λύσεων για την αποτελεσματική διαχείριση της ασφάλειας, ελέγχου καθώς και πυρόσβεσης των εγκαταστάσεών τους. Τα Security & Fire Awards 2021 περιλάμβαναν 4 κορυφαίες διακρίσεις τις οποίες απέσπασαν οι εταιρείες που συγκέντρωσαν την υψηλότερη συνολική βαθμολογία από τα βραβεία που έλαβαν σε διαφορετικές κατηγορίες, αποδεικνύοντας το πολυδιάστατο έργο τους και τη σταθερή επένδυσή τους στη διατήρηση υψηλών δεικτών επίδοσης στην ασφάλεια.

Έτσι, Safe & Secure Company of the Year αναδείχθηκαν τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε., Fire Supplier of the Year αναδείχθηκε η Draeger Hellas S.A., Safety Integrator of the Year αναδείχθηκε η IFSAS SOLUTIONS Α.Ε. και Security Integrator of the Year αναδείχθηκε η G4S Security Systems and Monitoring Services (Greece) SA.
Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.securityandfireawards.gr για να δείτε όλους τους νικητές, τις καινοτόμες πρακτικές τους που θέτουν στο επίκεντρο τους εργαζόμενους, τους πελάτες και τις εγκαταστάσεις τους, καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τη μεγάλη βραδιά.

A+A 2021: Προέχει η ασφάλεια στην εργασία

Η Διεθνής Εμπορική Έκθεση για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία «A+A 2021», ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο Duesseldorf, παράλληλα με το διεθνές συνέδριο που διεξήχθη ταυτόχρονα (Congress for Occupational Safety and Occupational Medicine).

Το «People Matter», σύνθημά της, γνωρίζει τεράστια αναγνώριση στη σημασία του. Τα θέματα πανδημίας και υγιεινής έπαιξαν κεντρικό ρόλο στην A+A 2021, παράλληλα με τις τελευταίες εξελίξεις στον καινοτόμο προστατευτικό εξοπλισμό. Μεγάλες τάσεις όπως η ψηφιοποίηση και η βιωσιμότητα ήταν επίσης μεταξύ των βασικών θεμάτων στην κορυφαία εμπορική έκθεση της φετινής χρονιάς.

Η Epsilon SingularLogic εισέρχεται στον κλάδο των Φαρμακαποθηκών

Την είσοδό της στον κλάδο των Φαρμακαποθηκών κάνει η Epsilon SingularLogic, με την υπογραφή και την έναρξη μεγάλου έργου Πληροφορικής με τον Όμιλο Lelos Group για τον ολοκληρωμένο ψηφιακό του μετασχηματισμό. Λόγω της πολυπλοκότητας του business και της πολυεταιρικής του αρχιτεκτονικής, o Όμιλος Φαρμακαποθηκών Lelos Group αναζήτησε ένα σύγχρονο, προηγμένο ERP σύστημα στο πλαίσιο της ψηφιακής αναβάθμισης του συνόλου των επιχειρηματικών διαδικασιών του.

Η λύση Galaxy ERP της Epsilon SingularLogic περιλαμβάνει εμπορική και οικονομική διαχείριση, προϋπολογισμούς, γενική και αναλυτική λογιστική, παραγωγή, RF αποθηκών, ενώ διασυνδέεται αρμονικά με τα συστήματα ρομποτικής ROWA και KNAPP διασφαλίζοντας ένα ενοποιημένο και ενιαίο περιβάλλον για όλες τις δραστηριότητες της επιχείρησης, την παραγωγή, τις αποθήκες της, τη χονδρική της, και τα συνεργαζόμενα φαρμακεία, που συνεχώς αυξάνονται. Τέλος η διοίκηση του Ομίλου θα μπορεί να λαμβάνει σωστές και γρήγορες επιχειρηματικές αποφάσεις, που απαιτούνται για την επίτευξη των στόχων της, μέσω της άμεσης και πλούσιας πληροφόρησης.

Μεγάλο έργο της Sabo για φαρμακοβιομηχανία

Ένα μεγάλο έργο για λογαριασμό σημαντικού πελάτη της στην φαρμακοβιομηχανία ανέλαβε η Sabo S.A. Όπως διευκρινίζει η εταιρεία, η φαρμακοβιομηχανία επιθυμούσε την αυτοματοποίηση της διαδικασίας φόρτωσης των ορών σε ασκό στα ράφια για τον κλιβανισμό τους. Η Sabo ανέλαβε τον σχεδιασμό και την κατασκευή ενός προηγμένου ρομποτικού συστήματος ικανού να διαχειρίζεται την μεγάλη γκάμα διαφορετικών προϊόντων.

Το σύστημα αναλαμβάνει την μεταφορά των ασκών μετά την γεμιστική μηχανή ως τους ρομποτικούς βραχίονες φόρτωσης όπου είναι εγκατεστημένο ένα ειδικό σύστημα vision για την αναγνώριση της ακριβούς θέσης των ασκών. Τα δύο ρομπότ φόρτωσης παραλαμβάνουν τους ασκούς και τους τοποθετούν στα ράφια σύμφωνα με την απαιτούμενη διάταξη.

Στην συνέχεια ένας άλλος ρομποτικός βραχίονας εξοπλισμένο με ειδικά σχεδιασμένη αρπάγη παραλαμβάνει τα γεμάτα ράφια και τα στοιβάζει στην βάση τους. Επίσης, αναλαμβάνει και την αποστοίβαξη των άδειων ραφιών. Τα γεμάτα ράφια οδηγούνται αυτόματα μέσω ραουλοδρόμων στην είσοδο των κλιβάνων. Η εταιρεία κάνει λόγο για μία «πλήρως αυτόματη λύση η οποία πληροί όλα τα αυστηρά κριτήρια που θέτει η φαρμακοβιομηχανία».