Έρχεται το 1ο Technical Kri Kri Career Day

Το 1st Technical Kri Kri Career Day, από την γνωστή γαλακτοβιομηχανία Κρι Κρι, απευθύνεται κυρίως σε απόφοιτους Ηλεκτρολόγους, Μηχανολόγους, Ψυκτικούς και Θερμοϋδραυλικούς. Θα πραγματοποιηθεί στις 19 & 22/11 διαδικτυακά και στις 20/11 στο Εργοστάσιο των Σερρών με φυσική παρουσία, τηρώντας αυστηρά όλα τα μέτρα υγείας και ασφάλειας κατά της μετάδοσης του Covid 19. Κατά τη διάρκεια των διαδικτυακών συναντήσεων θα πραγματοποιηθούν εταιρικές παρουσιάσεις και ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών, ενώ το Σάββατο 20/11 θα διεξαχθούν συναντήσεις one to one μεταξύ των εκπροσώπων της εταιρείας μας και των συμμετεχόντων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν δηλώσετε συμμετοχή έως τις 12/11 εδώ.

 

Sabo: Νέα Group HR Manager η Χριστίνα Κατσένιου

Καθήκοντα Group HR Manager στην Sabo ανέλαβε από τον τρέχοντα μήνα η Χριστίνα Κατσένιου, η οποία μέχρι πρότινος ήταν HR Lead Greece, Cyprus & Malta στην Astellas Pharmaceuticals, σύμφωνα με το Workforce. H Χ. Κατσένιου είναι πτυχιούχος του Τμήματος Λογιστικής του ΤΕΙ Πειραιά, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας, και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στο HR Management από το ΟΠΑ, ενώ έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων, Payroll & HR Officer στη SingularLogic και Payroll Specialist στην AS Network.

Κρύσταλλα Βασιλείου: Ευρύ επενδυτικό πλάνο για την ενίσχυση της παραγωγικότητας

Σε επένδυση συνολικού επιλέξιμου κόστους 9 εκατομμυρίων ευρώ προέβη η εταιρεία Κρύσταλλα Βασιλείου, γνωστή υπό τον διακριτικό τίτλο, Vasglass. Η επένδυση αφορά την ενίσχυση της παραγωγικής της διαδικασίας στην υφιστάμενη μονάδα διαχείρισης, μορφοποίησης και κατεργασίας γυαλιού και συγκεκριμένα στον τομέα μορφοποίησης και κατεργασίας επίπεδου γυαλιού. Η επένδυση θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της εταιρείας που βρίσκονται στο Βασιλικό της Χαλκίδας.

Να σημειωθεί ότι από το καθεστώς ενίσχυσης Γενικής Επιχειρηματικότητας εγκρίθηκε η επιχορήγηση μέρους της συνολικής επένδυσης, ύψους 2,84 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με το Build, οι επενδύσεις της εταιρείας έχουν επίκεντρο την προσθήκη εξοπλισμού παραγωγής jumbo διαστάσεων 7Χ3.40 μέτρων, νέου φούρνου tempered glass και bent glass, νέας μονάδας ψηφιακής εκτύπωσης για παραγωγή σε μεγαλύτερες διαστάσεις, ολοκλήρωση 23.000 τ.μ. σε εγκαταστάσεις.

Επένδυση 5,5 εκατ. από την ROMKA Group

Την υπαγωγή του επενδυτικού σχεδίου της «ROMKA GROUP IKE» στον Αναπτυξιακό Νόμο ενέκρινε με απόφαση του ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Η επένδυση αναφέρεται στην ίδρυση μονάδας παραγωγής προφίλ και επεξεργασίας λαμαρίνας με ψυχρή έλαση, δυναμικότητας 6.000.000 κιλών / έτος» και είναι συνολικού επιλέξιμου και ενισχυόμενου κόστους 5.579.250 ευρώ.

Η εταιρεία, που ιδρύθηκε στις 13 Νοεμβρίου του 2019, έχει ως σκοπούς τις εξειδικευμένες κατασκευαστικές εργασίες, την κατασκευή μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, άλλων έργων πολιτικού μηχανικού, εργασίες μόνωσης, το εμπόριο ηλεκτρικών μηχανημάτων, το χονδρικό εμπόριο ακατέργαστης ξυλείας, το χονδρικό εμπόριο οικοδομικών υλικών κ.ά.

Panasonic: Αποκαλύπτει πρωτότυπη μπαταρία για να βοηθήσει την Tesla

Η Panasonic αποκάλυψε τη Δευτέρα μια νέα μεγάλη πρωτότυπη μπαταρία σχεδιασμένη για να βοηθήσει την Tesla Inc να μειώσει το κόστος παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων (EV), σε μια κίνηση που ο επικεφαλής μπαταριών της ιαπωνικής εταιρείας είπε ότι θα εμβαθύνει τους επιχειρηματικούς δεσμούς με τον βασικό πελάτη της στις ΗΠΑ.

Ο Kazuo Tadanobu έδειξε την μπαταρία που είναι περίπου πέντε φορές μεγαλύτερη από αυτές που χρησιμοποιεί αυτή τη στιγμή η Tesla και είπε επίσης ότι η Panasonic δεν σχεδιάζει να κατασκευάσει φθηνότερες μπαταρίες φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP) για πιο προσιτά ηλεκτρικά οχήματα. Η Panasonic ως ο μοναδικός κατασκευαστής της μπαταρίας τύπου 4680 (46 χιλιοστά πλάτος και 80 χιλιοστά ύψος), θα πρέπει να παραμείνει ένας κρίσιμος κρίκος στην αλυσίδα εφοδιασμού του κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων, τουλάχιστον για τα ακριβότερα μοντέλα της Tesla Inc.

Βιομηχανία: Αύξηση 19,9% τον Σεπτέμβριο για τον Γενικό Δείκτη Τιμών Παραγωγού

Αύξηση 19,9% κατέγραψε τον Σεπτέμβριο του 2021 ο Γενικός Δείκτης Τιμών Παραγωγού στη Βιομηχανία, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεμβρίου 2020, έναντι μείωσης 8,6% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών του 2020 με το 2019, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής.

Ο Γενικός Δείκτης κατά τον μήνα Σεπτέμβριο 2021, σε σύγκριση με τον δείκτη του Αυγούστου 2021, παρουσίασε αύξηση 5,2% έναντι μείωσης 0,8% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών του έτους 2020.

Ο μέσος Γενικός Δείκτης του δωδεκαμήνου Οκτωβρίου 2020 – Σεπτεμβρίου 2021, σε σύγκριση με τον μέσο Γενικό Δείκτη του δωδεκαμήνου Οκτωβρίου 2019 – Σεπτεμβρίου 2020, παρουσίασε αύξηση 5,1% έναντι μείωσης 5,2% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των προηγούμενων δωδεκαμήνων.

Η αύξηση του Γενικού Δείκτη Τιμών Παραγωγού κατά 19,9%, τον μήνα Σεπτέμβριο 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεμβρίου 2020, οφείλεται αφενός στην αύξηση του Δείκτη Τιμών Παραγωγού Eξωτερικής Αγοράς κατά 28,9% και αφετέρου στην αύξηση του Δείκτη Τιμών Παραγωγού Εγχώριας Αγοράς κατά 17,3%.

ΕΕ: Νέα αυστηρότερα όρια για τους ρύπους POP στα απόβλητα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε πρόταση με σκοπό την προστασία της ανθρώπινης υγείας και του περιβάλλοντος από ορισμένες από τις πλέον επιβλαβείς χημικές ουσίες που περιέχονται στα απόβλητα -τους έμμονους οργανικούς ρύπους (POP). Η πρόταση αυτή καθορίζει πιο αυστηρά όρια γι’ αυτές τις ουσίες στα απόβλητα, ώστε να αποτρέπεται η εκ νέου είσοδός τους στην οικονομία.
Παρότι, σε γενικές γραμμές, οι έμμονοι οργανικοί ρύποι δεν χρησιμοποιούνται πλέον σε νέα προϊόντα, εξακολουθούν να συναντώνται στα απόβλητα που προέρχονται από ορισμένα καταναλωτικά προϊόντα, όπως τα αδιάβροχα υφάσματα, τα έπιπλα, τα πλαστικά και ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός. Η Επιτροπή λοιπόν προτείνει τη θέσπιση αυστηρών ορίων περιεκτικότητας στα απόβλητα για τις εξής τρεις ουσίες ή ομάδες ουσιών:
• υπερφθοροοκτανοϊκό οξύ (PFOA) και τα άλατά του και οι συγγενείς με αυτό ενώσεις -απαντώνται σε αδιάβροχα υφάσματα και αφρούς πυρόσβεσης·
• dicofol (δικοφόλη) -φυτοφάρμακο που χρησιμοποιούνταν παλιότερα στη γεωργία·
• πενταχλωροφαινόλη, τα άλατα και οι εστέρες της -απαντώνται σε αντικείμενα από επεξεργασμένο ξύλο και σε κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα.
Επιπλέον, η Επιτροπή προτείνει να καταστούν αυστηρότερα τα ανώτατα όρια περιεκτικότητας στα απόβλητα για άλλες πέντε ουσίες ή ομάδες ουσιών που υπόκεινται ήδη σε ρυθμίσεις.

Η πρόταση αποτελεί σημαντικό βήμα για την επίτευξη μιας πιο κυκλικής οικονομίας, όπως έχει ανακοινωθεί στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης για την κυκλική οικονομία. Συμβάλλει στο σχέδιο δράσης για μηδενική ρύπανση της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας καθώς και στη στρατηγική για τη βιωσιμότητα των χημικών προϊόντων με τη σχετική δράση της για τις υπερφθοριωμένες και πολυφθοριωμένες αλκυλιωμένες ουσίες (PFAS), τις αποκαλούμενες συχνά και «αιώνια χημικά προϊόντα» («forever chemicals»).

ΣΕΚΑΠ: Νέος διευθυντής του εργοστασίου ο Danilo Stojanovic

Ο κ. Danilo Stojanovic αναλαμβάνει καθήκοντα διευθυντή εργοστασίου της JTI στην Ξάνθη (ΣΕΚΑΠ) στη θέση του κ. Azhaiyp Kozhakhmetov που αποχωρεί συνταξιοδοτούμενος. Ο Danilo Stojanovic ξεκίνησε να εργάζεται στην JTI το 2006 ως μέλος της ομάδας παραγωγής στο εργοστάσιο στη Senta της Σερβίας και το 2011 διορίστηκε επικεφαλής του εργοστασίου. Το 2015 ηγήθηκε ολόκληρης της παραγωγής καπνικών προϊόντων στο Gostkow της Πολωνίας, ενώ από το 2018 διευθύνει επιτυχώς το εργοστάσιο στη Vargarda της Σουηδίας.

Με αφορμή την αλλαγή ηγεσίας στο εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της JTI στην Ελλάδα κ. Lili Zigoslu δηλώνει:
«Η Διοίκηση της JTI στην Ελλάδα θέλει να ευχαριστήσει ολόθερμα τον μέχρι σήμερα διευθυντή του εργοστασίου στην Ξάνθη, Azhaiyp Kozhakhmetov, για την πολυετή υπηρεσία του στην JTI και του εύχεται ό,τι καλύτερο στις νέες του προσπάθειες. Παράλληλα συγχαίρει τον Danilo Stojanovic για τη νέα του θέση και του εύχεται καλή επιτυχία στη νέα του αποστολή».

Νέο έργο από την PAPPAS Elevators στις Σεϋχέλλες

Η ελληνική πολυεθνική εταιρεία PAPPAS Elevators, η οποία παρέχει καινοτόμες καθετοποιημένες υπηρεσίες και όλα τα προϊόντα κάθετης και οριζόντιας μεταφοράς εντός κτιρίων (ανελκυστήρες, κυλιόμενες κλίμακες/ διαδρόμους, κ.λπ.), ανακοινώνει την ανάληψη ενός νέου έργου στις Σεϋχέλλες. Πρόκειται για την εγκατάσταση δύο ανελκυστήρων Proton mRL, ενός πανοραμικού και ενός INOX, στο πολυτελές ξενοδοχείο Coral Strand Hotel, το οποίο βρίσκεται στα βορειοδυτικά του νησιού Mahe στις Σεϋχέλλες.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι ανελκυστήρες Proton είναι οι μοναδικοί ανελκυστήρες στην παγκόσμια αγορά που έχουν προσυναρμολογηθεί, ελεγχθεί 100% και λειτουργήσει πριν την παράδοσή τους στο έργο. Βασίζονται στην αρχή ότι κάθε ανελκυστήρας ελέγχεται 100% στο εργοστάσιο ώστε να μην έχει αστοχίες και προβλήματα κατά την εγκατάστασή του στο φρεάτιο.
Αυτό σημαίνει επιπλέον ασφάλεια για τους επιβάτες, μοναδική ευκολία χωρίς ειδικά εργαλεία, μείωση του χρόνου εγκατάστασης τουλάχιστον 30% και μηδενική αστοχία υλικού.

Το έργο πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον ρωσικό όμιλο εταιριών Lift – Import, ο οποίος προσφέρει μία πλήρη γκάμα υπηρεσιών για τον σχεδιασμό, προμήθεια, εγκατάσταση και συντήρηση ανελκυστήρων καθώς και κυλιόμενων κλιμάκων και διαδρόμων. Η αεροπορική μεταφορά των δύο προσυναρμολογημένων ανελκυστήρων στις Σεϋχέλλες, έγινε σε συνεργασία με την μεταφορική εταιρεία Α.Ρ. ΡΕΝΤΑ Cargo/ Forwarding & Logistics.

Ο CEO της εταιρείας δήλωσε σχετικά: «Για την PAPPAS Elevators αποτελεί τιμή η ανάληψη του έργου της εγκατάστασης δύο ανελκυστήρων Proton mRL στο πολυτελές Ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων Coral Strand Hotel, στο νησί Mahe, στις Σεϋχέλλες. Η τεχνολογία Proton είναι η νέα λογική στους ανελκυστήρες η οποία προσφέρει μέγιστη ασφάλεια ενώ είναι οι μοναδικοί παγκοσμίως που έχουν προσυναρμολογηθεί, εξασφαλίζοντας μείωση του χρόνου εγκατάστασης και μηδενική αστοχία υλικού».

Νέα επένδυση άνω των €5,4 εκατ. από τη EUROWATERLAND

Το «πράσινο φως» στην υπαγωγή επενδυτικού σχεδίου της επιχείρησης «ΠΗΓΕΣ ΚΩΣΤΗΛΑΤΑ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με δ.τ. «EUROWATERLAND» στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων του Αναπτυξιακού Νόμου άναψε ο Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων, του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Η επένδυση αφορά στην επέκταση δυναμικότητας υφιστάμενης μονάδας εμφιάλωσης νερού στη Δ.Ε. Θεωδιαριανών του Δήμου Κεντρικών Τζουρμέκων της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας και είναι συνολικού επιλέξιμου και ενισχυόμενου κόστους 5.442.051,30 ευρώ. Η εταιρεία Πηγές Κωστηλάτας Α.Ε. ιδρύθηκε το 2007 έχοντας ως αποκλειστική δραστηριότητα την εμφιάλωση και διάθεση φυσικού μεταλλικού νερού, η οποία ξεκίνησε το 2011.

Σε υψόμετρο 1450 μ., αναβλύζει το φυσικό μεταλλικό νερό «Πηγές Κωστηλάτας στην Ήπειρο» όπου γίνεται η επιτόπια εμφιάλωσή του. Η διάθεση των προϊόντων γίνεται κυρίως στην Ήπειρο και την Κέρκυρα, ενώ επεκτείνεται συνεχώς με στόχο την κάλυψη όλης της Ελλάδας, αλλά και χωρών του εξωτερικού όπως η Γερμανία, η Κύπρος, η Αλβανία, η Κίνα, τα ΗΑΕ και η Σαουδική Αραβία.

Η εταιρεία το Φθινόπωρο του 2019 προχώρησε σε αύξηση του Μετοχικού της Κεφαλαίου κατά 1.238.000 ευρώ, η οποία είχε αποφασιστεί στη γενική συνέλευση των μετόχων της που είχε πραγματοποιηθεί στις 10 Οκτωβρίου του 2019. Στη χρήση του 2019 (τελευταίος δημοσιευμένος ισολογισμός) ο τζίρος της εταιρείας είχε ανέλθει στα 6,248 εκατ. ευρώ από 5,381 εκατ. ευρώ το 2018 και τα καθαρά κέρδη στις 337.637 ευρώ από 244.814 ευρώ.