Άνοιξαν οι συμμετοχές για τον Εθνικό Δείκτη CR Index 2021-2022

Για 14η συνεχή χρονιά, το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης προσκαλεί τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς στην Ελλάδα να αξιολογήσουν, να ενισχύσουν και να αναδείξουν τις υπεύθυνες και βιώσιμες (ESG) πρακτικές τους, μέσα από τη συμμετοχή τους στον Εθνικό Δείκτη CR Index 2021-2022 και το CRI Pass. Ο Δείκτης με σημείο αναφοράς τα 100 πιο σημαντικά του κριτήρια, εξετάζει τους ESG πυλώνες που σχετίζονται με περιβαλλοντικά, κοινωνικά και θέματα εταιρικής διακυβέρνησης και εντάσσονται όλο και περισσότερο στη στρατηγική των επιχειρήσεων και οργανισμών.

 

MYTILINEOS: σημαντικό βήμα προς την βιωσιμότητα

Η MYTILINEOS έλαβε την πιστοποίηση Aluminium Stewardship Initiative Performance Standard για τον τομέα παραγωγής αλουμίνας και πρωτόχυτου αλουμινίου. Η πιστοποίηση του εργοστασίου Αλουμίνιον της Ελλάδος και της θυγατρικής του Δελφοί – Δίστομον, σύμφωνα με το πρότυπο ASI Performance Standard, είναι ένα ακόμη σημαντικό βήμα στο πλαίσιο της στρατηγικής Αειφόρου Ανάπτυξης της Εταιρείας.

«Είμαστε πολύ περήφανοι που λάβαμε την πιστοποίηση ASI Performance Standard, καθώς επιβεβαιώνει τη σκληρή δουλειά και τη δέσμευσή μας στη Στρατηγική Αειφόρου Ανάπτυξης», δήλωσε ο Δημήτρης Στεφανίδης, Γενικός Διευθυντής Τομέα Μεταλλουργίας της MYTILINEOS.

Deloitte: Νέος partner στο Financial Advisory ο Μ. Κοτρωνάκης

Τη θέση του Partner στον τομέα Χρηματοοικονομικών Συμβουλευτικών Υπηρεσιών (Financial Advisory) και του Υπευθύνου των υπηρεσιών Value Creation Services & Operational Improvement της Deloitte αναλαμβάνει από τις αρχές Οκτωβρίου ο Μάνος Κοτρωνάκης. Ο κ. Κοτρωνάκης έχει περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας σε θέματα εταιρικών αναδιαρθρώσεων και διαχείρισης ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων και τα τελευταία 7 χρόνια κατείχε την θέση του Managing Director, στον τομέα αναδιάρθρωσης εταιρειών, σε άλλη διεθνή εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Έχει επίσης εργαστεί για 11 χρόνια στην Global Finance, εταιρεία ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων (Private Equity ), ως Partner και Chief Operating Officer, ενώ ήταν μέλος του ΔΣ και της επιτροπής επενδύσεων της εταιρείας.

Tsanos: Αυξάνει δυναμικότητα με νέα επένδυση στο Μαρκόπουλο

Σε διαδικασία υλοποίησης μιας μεγάλης επένδυσης βρίσκεται η Tsanos, η οποία αφορά στην προσθήκη νέων σύγχρονων γραμμών παραγωγής στις υφιστάμενες εγκαταστάσεις της, η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί εντός του 2022. «Πρόκειται για μια επένδυση κατά την οποία θα δημιουργηθούν πλήρως αυτοματοποιημένες γραμμές παραγωγής, όλα θα γίνονται σχεδόν ρομποτικά.

Επιπλέον, αναμένεται να γίνει και επέκταση των υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων στο Μαρκόπουλο», επισημαίνει στο FOODReporter ο διευθυντής εξαγωγών της επιχείρησης, Γιάννης Δάρας. Η ολοκλήρωση της συγκεκριμένης επένδυσης θα ενισχύσει σημαντικά την παραγωγική δυναμικότητα της εταιρείας, προσφέροντάς της παράλληλα τη δυνατότητα να επεκτείνει το προϊοντικό της χαρτοφυλάκιο, το οποίο αυτή την στιγμή περιλαμβάνει 15 συνολικά κωδικούς σε αλμυρά και γλυκά.

Samsung SDI: Deal με Stellantis για παραγωγή μπαταριών ηλεκτρικών οχημάτων

Η νοτιοκορεάτικη κατασκευάστρια μπαταριών Samsung SDI θα παράγει από κοινού μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ με την διεθνή αυτοκινητοβιομηχανία Stellantis, ανακοίνωσε την Παρασκευή η νοτιοκορεατική εταιρεία.
Οι δύο εταιρείες θα δημιουργήσουν έναν «κοινό φορέα παραγωγής» στις Ηνωμένες Πολιτείες για την παραγωγή «κυψελών και μονάδων μπαταριών EV», δήλωσε η Samsung SDI, με την παραγωγή να ξεκινά το 2025 και να τροφοδοτεί τα εργοστάσια αυτοκινήτων της Stellantis στον Καναδά, το Μεξικό και τις ΗΠΑ.

Με τη συμφωνία, η Stellantis έχει “εξασφαλίσει την παραγωγική ικανότητα” για να πραγματοποιήσει τον στόχο της, που είναι τα ηλεκτρικά οχήματα να αποτελούν το 40% των πωλήσεών της στις ΗΠΑ έως το 2030, σύμφωνα με την Samsung SDI, καθώς οι αυστηρότεροι κανονισμοί για τη ρύπανση σημαίνει ότι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης θα πρέπει σταδιακά να καταργηθούν.
Να σημειωθεί ότι η Stellantis περιλαμβάνει τις αμερικανικές μάρκες Jeep, Chrysler και Ram, ενώ διαθέτει επίσης τις ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες Peugeot, Citroen, Fiat, Opel και Alfa Romeo μεταξύ άλλων.

ΛΑΖΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Α.Β.Ε.: Νέα μονάδα 1,2 εκατ. ευρώ

Την υπαγωγή επενδυτικού σχεδίου της επιχείρησης «ΛΑΖΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Α.Β.Ε.» στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων των άρθρων 59 έως 61 του Αναπτυξιακού Νόμου, ενέκρινε στα μέσα Οκτωβρίου με απόφαση του ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Η επένδυση αφορά στην ίδρυση νέας μονάδας μεταλλικών κατασκευών και είναι συνολικού επιλέξιμου και ενισχυόμενου κόστους 1.216.426 ευρώ. Πέρυσι η εταιρεία εμφάνισε πτώση 38,27% στον τζίρο της ο οποίος περιορίσθηκε στα 626.901,13 ευρώ και ζημιές 10.195,74 ευρώ.

Την τρέχουσα χρήση 2021, τα έσοδα αναμένονται να κυμανθούν σε καλύτερα επίπεδα από το 2020, κάτι που δίνει το δικαίωμα στη διοίκηση της να αισιοδοξεί για το μέλλον της εταιρείας. Η κύρια δραστηριότητά της είναι η κατασκευή Μεταλλικών Κτιρίων, Σπιτιών και Γερανογεφυρών σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, ενώ αναλαμβάνει και ειδικές κατασκευές ανάλογα με τις εκάστοτε απαιτήσεις.

Nrg: Παρουσιάζει το μεγαλύτερο δίκτυο ταχυφορτιστών στην Ελλάδα

Σε μια εκδήλωση με έντονο το στοιχείο του μέλλοντος στις μεταφορές και τις ενεργειακές δυνατότητες που ανοίγονται μπροστά μας, η nrg παρουσίασε το αναπτυσσόμενο δίκτυο ταχυφορτιστών σε όλο το εθνικό δίκτυο. «Κάνουμε το ταξίδι της ηλεκτροκίνησης πραγματικότητα», λέει η nrg και το κάνει πράξη αξιοποιώντας τις υποδομές του Ομίλου Motor Oil, μέσω των πρατηρίων της AVIN και της Shell. Τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου η εταιρεία παρουσίασε την εξέλιξη του νέου της λογοτύπου και λάνσαρε την πρωτοποριακή υπηρεσία incharge, κάνοντας μια δυναμική τοποθέτηση στη μετεξέλιξη του ενεργειακού τοπίου και στην επιτάχυνση της υιοθέτησης εναλλακτικών τεχνολογιών.

Η nrg μετασχηματίζεται ταχύτατα σε έναν σύγχρονο και ολοκληρωμένο πάροχο ενεργειακών υπηρεσιών. Με το incharge παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες ηλεκτροκίνησης, αξιοποιώντας το ευρύτατο δίκτυο των πρατηρίων Shell και Avin, επενδύοντας σε στρατηγικές συνεργασίες με ηγέτιδες δυνάμεις της αγοράς. Ο κ. Αναστάσιος Λωσταράκος, Γενικός Διευθυντής της nrg, μιλώντας για την αποκάλυψη της νέας οπτικής ταυτότητας της εταιρείας, και την ολοκληρωμένη στρατηγική της σημείωσε: «Παρέχουμε την ενέργεια του μέλλοντος σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, σε όλο το Εθνικό μας δίκτυο.

H nrg, εξελίσσεται και μετατρέπεται σε έναν πραγματικά ολοκληρωμένο πάροχο. Στόχος αυτής της νέας εποχής είναι να προσφέρουμε στους πελάτες μας λύσεις για κάθε τους ενεργειακή ανάγκη», και πρόσθεσε ότι στο νέο ενεργειακό περιβάλλον, το στοίχημα της μετάβασης είναι υπόθεση όλων. Ο ίδιος κλείνοντας είπε: «Πλέον αντιλαμβανόμαστε όλοι τη σημασία των εξελίξεων στον χώρο της ενέργειας. Εμείς αναλαμβάνουμε την ευθύνη που μας αναλογεί, γιατί κατανοούμε ότι η μετάβαση είναι ένα στοίχημα που θα το κερδίσουμε όλοι».’

Ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα για την Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία

Ξεκίνησε τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα για την Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία, που διοργανώνεται κάθε Οκτώβριο από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για την Ασφάλεια και Υγεία στην Εργασία και εντάσσεται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εκστρατείας με θέμα «Ασφαλείς και Υγιείς χώροι εργασίας για τις μυοσκελετικές παθήσεις» και έχει σκοπό την ευαισθητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε να επιτυγχάνεται η ενεργός και συμμετοχική διαχείριση της πρόληψης των μυοσκελετικών παθήσεων που σχετίζονται με την εργασία.

Food Waste 2021: Καινοτομία και βιωσιμότητα κατά της σπατάλης τροφίμων

Οι περιβαλλοντικές, κοινωνικές και οικονομικές προεκτάσεις της σπατάλης τροφίμων, αλλά και λύσεις για την αντιμετώπιση αυτού του μείζονος προβλήματος παρουσιάστηκαν τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου κατά τη διάρκεια του 2ου Food Waste Conference που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά σε live streaming. Γενικοί Γραμματείς, πρόεδροι φορέων και επιχειρήσεων, υψηλόβαθμα στελέχη από τους κλάδους της βιομηχανίας και του λιανεμπορίου αλλά και εκπρόσωποι από τον κλάδο του HORECA κατέθεσαν τις απόψεις τους και πρότειναν λύσεις για τη σωστή διαχείριση των τροφίμων και την αξιοποίηση του περισσεύματος προς όφελος της κοινωνίας, της οικονομίας και του περιβάλλοντος.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Χρήστο Μουρτζιόπουλο, Quality Assurance & RnD Manager της Μπαρμπά Στάθης, πρέπει όλοι να γίνουμε από μέρος, η λύση του προβλήματος. Από την πλευρά της, η Αγγελική Ιωσηφίδου, Marketing & Communication Director της Eurocatering, σημείωσε πως παρά την αύξηση των πωλήσεων και του όγκου των παραγόμενων προϊόντων, η Eurocatering συνεργάζεται με εταιρείες που κάνουν τη συλλογή οργανικών αποβλήτων και τα αξιοποιούν για την παραγωγή λιπασμάτων και με αυτόν τον τρόπο περιορίζει τη σπατάλη μέσω και της κομποστοποίησης.

Space Hellas – Bluestream Solutions: Αναλαμβάνουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό της ZeniΘ

Οι εταιρείες Space Hellas και Bluestream Solutions ανέλαβαν, κατόπιν ανοικτού διαγωνισμού της ZeniΘ, εταιρείας στο χώρο της ενέργειας, ένα έργο ψηφιακού μετασχηματισμού. Το έργο θεωρείται άμεσης προτεραιότητας και στρατηγικής σημασίας για τον οργανισμό.

Σκοπός του έργου είναι η παροχή υπηρεσιών μετάβασης σε υπολογιστικό νέφος (Cloud Migration to Microsoft Azure), περί των 100 virtual machines, τα οποία υποστηρίζουν:
• Tη λειτουργία όλων των βασικών συστημάτων της εταιρείας, όπως το CRM, τα συστήματα πληρωμών, το ERP, τα οποία βρίσκονταν κατά 90% σε τοπικό κέντρο δεδομένων
• Tην ενσωμάτωση νέων συστημάτων και τεχνολογιών
• Tη διαχείριση της cloud υποδομής
• Tην τεχνική υποστήριξη, καθώς και
• Tην επίβλεψη καλής και ασφαλούς λειτουργίας

Η συνεργασία των δύο παρόχων λύσεων Cloud της Microsoft στην Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, με προηγμένες πιστοποιήσεις στο αντικείμενο του έργου της Space Hellas και της BlueStream, εξασφαλίζει όχι μόνο την ομαλή και ασφαλή μετάβαση στο Cloud αλλά και την υλοποίηση πλήρους NOC (Network Operations Center) και SOC (Security Operations Center), δηλαδή τη λειτουργία ενός κέντρου παρακολούθησης και προστασίας των δεδομένων της εταιρείας, όλα αυτά με την παροχή SLA στους μικρότερους δυνατούς χρόνους.