Στις 3 & 4 Νοεμβρίου το Συνέδριο Solutions 10

Στις 3 & 4 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του Συνεδρίου Solutions 10, που διοργανώνεται από το SUPPLY CHAIN, SALES & CUSTOMER INSTITUTE, 21 ανώτατα στελέχη κορυφαίων εταιρειών παρουσιάζουν και σχολιάζουν τις σύγχρονες λύσεις στα logistics. Η αειφορία, το sustainability, και η πράσινη εφοδιαστική απασχολούν όλο και περισσότερο τα στελέχη logistics.

Η αγορά στρέφεται στην ηλεκτροκίνηση. Στο πλαίσιο του συνεδρίου, θα παρουσιαστούν προτάσεις και λύσεις και θα προβληθούν λύσεις αυτοματοποίησης των Κέντρων Αποθήκευσης και Διανομής για την νέα Εφοδιαστική αλυσίδα όπως προδιαγράφεται σήμερα που το τοπίο έχει ήδη αλλάξει. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους εδώ.

OLYMPIA ELECTRONICS: Συμμετοχή Αρβανιτίδη στην Εγκυκλοπαίδεια WHO IS WHO

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της OLYMPIA ELECTRONICS A.E., κ. Νικόλαος Αρβανιτίδης, συμπεριλαμβάνεται στην έκδοση με τις Βιογραφίες Διαπρεπών Ελλήνων του WHO IS WHO στην Ελλάδα. Πρόκειται για μία ετήσια συλλεκτική έκδοση που περιλαμβάνει βιογραφίες συνανθρώπων μας με σημαντικά επιτεύγματα.

Ο κ. Αρβανιτίδης παραθέτει το βιογραφικό του, την προσωπική του πορεία και εμπειρίες και αναφέρεται ιδιαίτερα στις συνεχιζόμενες επενδύσεις της εταιρείας και στους 200 εργαζομένους της, τονίζοντας έμπρακτα ότι το δόγμα που ακολουθεί η εταιρεία είναι το «Πιστεύουμε στην Ελλάδα – Παράγουμε στην Ελλάδα».

 

ΣΙΔΜΑ Μεταλλουργική: Εκδίδει ομολογιακό δάνειο 5,3 εκατ. ευρώ

Η ΣΙΔΜΑ Μεταλλουργική ΑΕ υπέγραψε στις 20 Οκτωβρίου 2021 τα συμβατικά έγγραφα (συμπεριλαμβανομένης της συμφωνίας πιστωτών) για την έκδοση κοινού εξασφαλισμένου ομολογιακού δανείου, ύψους έως 5.307.000 ευρώ. Σκοπός του δανείου είναι η αναδιάρθρωση του δανεισμού της, κατά 100% θυγατρικής της στη Ρουμανία με την επωνυμία SIDMA ROMANIA S.R.L.

Η εκταμίευση του ανωτέρω ομολογιακού δανείου θα γίνει κατόπιν της πλήρωσης συνήθων προϋποθέσεων κάλυψης. Η ΣΙΔΜΑ Μεταλλουργική Α.Ε. αποτελεί ηγετική εταιρεία του κλάδου σιδηρεμπορίας και βιομηχανικής μεταποίησης χαλυβουργικών προϊόντων και λειτουργεί ολοκληρωμένα κέντρα εξυπηρέτησης και επεξεργασίας χάλυβα (Steel Service Centers) σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα δραστηριοποιείται στο σχεδιασμό, τη παραγωγή και εμπορία θερμομονωτικών πετασμάτων (πανέλων) πολυουρεθάνης στις παραγωγικές εγκαταστάσεις της εταιρείας στη ΒΙΠΕ Λαμίας.

Σίσσυ Ηλιοπούλου (Coca-Cola) για ESG: Ξεχάστε το business as usual

«Τα ESG έφεραν το πλαίσιο με συγκεκριμένα κριτήρια και έναν δομημένο τρόπο, προκειμένου η εταιρεία να μπορέσει να αναθεωρήσει όλο το επιχειρησιακό μοντέλο και κατά βάση όλη τη στρατηγική.

Η βιώσιμη ανάπτυξη γίνεται ο πυρήνας της στρατηγικής και αυτός φέρνει μια σειρά αλλαγών σε επιχειρησιακό επίπεδο, από τη σχέση της λειτουργίας της εταιρείας έως τη σχέση με τους κοινωνικούς εταίρους», τόνισε η Διευθύντρια Επικοινωνίας, Εταιρικών Υποθέσεων, & Βιώσιμης Ανάπτυξης της The Coca-Cola Company για τη Βόρεια Ευρώπη, στο πλαίσιο του Καθημερινή 1st Athens ESG & Climate Crisis Summit και της συζήτησης «Ανάλυση του αντίκτυπου των ESG Κριτηρίων στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας».

Σύμφωνα με την κα. Ηλιοπούλου, «Αυτή δεν είναι μια εύκολη άσκηση. Το ίδιο το επιχειρηματικό της γίνεται σε συνεργασία με άλλους, με πρώτους και καλύτερους τους εμφιαλωτές της. Επομένως είναι ένας δομικός μετασχηματισμός σε όλο τον κόσμο και έχουμε θέσει την Ευρώπη ως ηγέτιδα στον μετασχηματισμό μας».

LG Electronics: Επενδύει σε εργοστάσιο ανακύκλωσης στην Ν. Κορέα

Η LG Electronics (LG) με στόχο να βοηθήσει στη δημιουργία ενός αποδοτικού κύκλου ανακύκλωσης ώστε να μειωθούν οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις από προϊόντα που έχουν φτάσει στο τέλος της διάρκειας ζωής τους, επενδύει σε μια υπερσύγχρονη εγκατάσταση ανακύκλωσης στην κομητεία Hamyang της Νότιας Κορέας.

Το κέντρο ανακύκλωσης συλλέγει ένα ευρύ φάσμα οικιακών συσκευών που δεν χρησιμοποιούνται πλέον και οι οποίες μετά την αποσυναρμολόγηση, τη σύνθλιψη και τον έλεγχο, ‘ξαναγεννιούνται’ ως χρήσιμα υλικά που θα επαναχρησιμοποιηθούν σε νέες συσκευές, ξεκινώντας ξανά τον κύκλο ζωής τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε χρόνο, το κέντρο της LG ανακυκλώνει πάνω από μισό εκατομμύριο συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των ψυγείων, των πλυντηρίων ρούχων και των κλιματιστικών. Τα ανακυκλωμένα εξαρτήματα, μεταφέρονται στο εργοστάσιο Changwon της LG, την κύρια εγκατάσταση παραγωγής οικιακών συσκευών της εταιρείας, ώστε να επανατοποθετηθούν στα ψυγεία της ως εξαρτήματα.

Μπρατάκος (ΕΒΕΑ): Προτεραιότητα η εξωστρέφεια και ο ψηφιακός μετασχηματισμός

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, πραγματοποίησε χθες το απόγευμα με αφορμή τις πρόσφατες αλλαγές στη σύνθεσή της, η Διοικητική Επιτροπή του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.
Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κ. Γιάννης Μπρατάκος, αφού ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για τη διαχρονική στήριξή του προς τον επιμελητηριακό θεσμό, παρουσίασε τις βασικές προτεραιότητες της νέας Διοικητικής Επιτροπής. «Το ένα κομμάτι αφορά τον ψηφιακό μετασχηματισμό. Έτσι ώστε πολύ γρήγορα να μπορέσουμε να παρέχουμε καλύτερα και γρηγορότερα όλες τις υπηρεσίες μας ψηφιακά στα μέλη μας.

Ένα δεύτερο κομμάτι έχει να κάνει με την εξωστρέφεια. Ένα τρίτο πολύ σημαντικό κομμάτι για εμάς είναι ο μετασχηματισμός του Κέντρου Επιχειρηματικότητας που στεγάζεται στο “Αμερικής 8”. Αυτή τη στιγμή είναι μία θερμοκοιτίδα, την οποία θέλουμε να μετεξελίξουμε σε ένα hub καινοτομίας και νεοφυούς επιχειρηματικότητας». Επιπροσθέτως, ο κ. Μπρατάκος εστίασε σε ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις, που είναι η πρόσβαση στην χρηματοδότηση.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως: «αποδίδουμε πολύ μεγάλη σημασία, προφανώς, στα ζητήματα της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων, ειδικά των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Εμείς στηρίζουμε όλες τις επιχειρήσεις και όλες οι επιχειρήσεις έχουν τη θέση τους σε μια δυναμική οικονομία.

Ταυτόχρονα, όμως, θέλουμε να δώσουμε κίνητρα για τις επιχειρήσεις οι οποίες το επιθυμούν να συγχωνευθούν, να συνενώσουν δυνάμεις έτσι ώστε να γίνουν μεγαλύτερες, να έχουν οικονομίες κλίμακος και να έχουν και οικονομικά οφέλη τα οποία απορρέουν από αυτή την επιλογή. Θέλουμε να είναι πραγματικές συγχωνεύσεις που θα δημιουργήσουν πιο μεγάλες, πιο ισχυρές επιχειρήσεις. Όλο το ζήτημα είναι η ανάπτυξη και ποιές είναι οι δυνατότητες που έχει ο επιχειρηματίας να μεγαλώσει τη δραστηριότητα της εταιρείας του», επεσήμανε ο Πρωθυπουργός.

Gizelis S.A.: Νέα εγκατάσταση στη Φινλανδία

Η Gizelis S.A. ολοκλήρωσε με επιτυχία άλλη μια εγκατάσταση στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στη Σκανδιναβία.

Συγκεκριμένα, η φινλανδική εταιρεία EHA-Pelti Oy με έδρα τη Merikarvia, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της επεξεργασίας λαμαρινών, έλαβε μέσω του αντιπροσώπου της FMS-Service Oy, μια προηγμένη υδραυλική διάτμηση του G CUT CNC 3006.

Πρόκειται για κατασκευή με αυτόματη μέτρηση πάχους και ρύθμιση κοπής, η οποία έχει τη δυνατότητα κοπής στενών λωρίδων χωρίς παραμόρφωση, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό πρότυπο σύστημα ασφαλείας.

ΔΕΣΦΑ: Στις 8,01 ΤWh η κατανάλωση φυσικού αερίου από τις βιομηχανίες

Συνεχίζεται η ανοδική πορεία της κατανάλωσης φυσικού αερίου στη χώρα μας σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΕΣΦΑ για το πρώτο ενιάμηνο του 2021, ενώ σημαντική είναι και η αύξηση που παρουσίασε το μερίδιο των βιομηχανιών στην εγχώρια κατανάλωση φυσικού αερίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία του ΔΕΣΦΑ για το διάστημα Ιανουάριος – Σεπτέμβριος 2021, η εγχώρια κατανάλωση φυσικού αερίου αυξήθηκε κατά 13,45% φτάνοντας τις 52,46 Τεραβατώρες από 46,24 TWh σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι

Ως προς τις κατηγορίες καταναλωτών φυσικού αερίου, οι ηλεκτροπαραγωγοί συνεχίζουν να καταγράφουν τη μεγαλύτερη κατανάλωση, καλύπτοντας το 67,40% της εγχώριας ζήτησης με 35,36 TWh σε σύνολο 52,46 TWh που καταναλώθηκαν, ποσότητα κατά 15,21 % υψηλότερη σε σχέση με την ίδια περίοδο του περασμένου έτους, ενώ αντίστοιχα ενισχυμένη κατά 7,3 % είναι και η κατανάλωση που καταγράφηκε από τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις μέσω των δικτύων διανομής, με 9,08 TWh, που αντιστοιχούν σχεδόν στο 17,30 % της ζήτησης.
Η κατανάλωση από εγχώριες βιομηχανίες και το CNG στο πρώτο εννεάμηνο του 2021 έφτασε τις 8,01 ΤWh, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 7,37% και καλύπτοντας ποσοστό 15,26 % επί της ζήτησης.

Pharmazac: Έτοιμο εντός του 2022 το εργοστάσιο της Κερατέας

Ταχύτατα προχωρά το πενταετές επενδυτικό πλάνο της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας Pharmazac, η οποία, στο πλαίσιο της μετατροπής της σε μια πλήρως καθετοποιημένη εταιρεία, επενδύει στην ανέγερση δύο νέων παραγωγικών μονάδων: στη Βιομηχανική Περιοχή Κερατέας και στη Βιομηχανική Περιοχή Λαμίας.

Αφού ολοκληρώθηκε το νέο εργοστάσιο παρασκευής ραδιοφαρμάκων στη Λαμία, η εταιρεία εισέρχεται τώρα στη δεύτερη φάση της κατασκευής του εργοστασίου παραγωγής φαρμακευτικών προϊόντων στην Κερατέα. Το έργο, έκτασης 11.000 τ.μ. στη Βιομηχανική Περιοχή Κερατέας, αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2022, δίνοντας τη δυνατότητα στη βιομηχανία να παράγει σκευάσματα με το δικό της εταιρικό σήμα αλλά και φάρμακα τρίτων με τους οποίους έχει ήδη συνάψει συνεργασίες.

Όσον αφορά στη λειτουργία της εξειδικευμένης μονάδας παραγωγής ραδιοφαρμάκων στη ΒΙΠΕ Λαμίας, η Pharmazac συνεργάστηκε με τoν αμερικανικό κολοσσό General Electric Healthcare, για λογαριασμό του οποίου διανέμει ήδη στην ελληνική αγορά τα σκιαγραφικά σκευάσματα που αναπτύσσει. Η παραγωγική μονάδα ύψους 8 εκατ. ευρώ, έχει έκταση 1.000 τ.μ.

H Manifest πιστοποιήθηκε με το πρότυπο ISO 50001:2018

H Manifest ανακοινώνει ότι πιστοποιήθηκε κατά το πρότυπο ISO 50001:2018 – Σύστημα Διαχείρισης Ενέργειας, από τον φορέα Πιστοποίησης TÜV AUSTRIA Hellas, για την εφαρμογή, τη συντήρηση και τη βελτίωση του συστήματος διαχείρισης ενέργειας.

Η εταιρεία, με συστηματική προσέγγιση την επίτευξη συνεχούς βελτίωσης των ενεργειακών επιδόσεων, τηρεί διαδικασίες ορθής διαχείρισης της ενέργειας (ηλεκτρικής, καυσίμων, κ.λπ.) στις εγκαταστάσεις της και στα οχήματά της, προστατεύοντας το περιβάλλον και εξοικονομώντας φυσικούς πόρους.

Με τεχνογνωσία στην ενεργειακή απόδοση και αναβάθμιση κτιρίων, με σύγχρονα συστήματα και με smart buildings υπηρεσίες, η Manifest δραστηριοποιείται ως πάροχος στον κλάδο της ολοκληρωμένης Διαχείρισης Εγκαταστάσεων. Λειτουργεί δε από τα κεντρικά της γραφεία σε ένα «πράσινο» κτίριο πιστοποιημένο κατά LEED GOLD.

Πρόσφατα, συμμετείχε στην εκδήλωση «Workplaces of Prosperity» της STIRIXIS Group, ως Bronze Χορηγός. Ο Founder & CEO της Manifest, κ. Διονύσης Αμμολοχίτης, παρευρέθηκε ως ομιλητής στο event και αναφέρθηκε στις καινοτομίες της Manifest για τον επιτυχή μετασχηματισμό των εργασιακών χώρων της επόμενης μέρας, μέσα από τις ολοκληρωμένες υπηρεσίες Facility Management που προσφέρει αυτοδύναμα, την εκτεταμένη επένδυση στα Hard Services και στον πυλώνα των Energy Services με βιώσιμες λύσεις Smart Buildings, που πραγματικά αναβαθμίζουν την καθημερινότητα των εργαζομένων και των επισκεπτών.