Samsung: Επίσημος Χορηγός Τεχνολογίας στο Navarino Challenge

Η Samsung Electronics Hellas δήλωσε για 5η συνεχή χρονιά το παρόν ως Grand Sponsor και Επίσημος Χορηγός Τεχνολογίας στο Navarino Challenge, που έχει εξελιχθεί σε θεσμό πλέον του αθλητικού τουρισμού, το οποίο διεξήχθη από τις 15-17 Οκτωβρίου.

Η εταιρεία πρόσφερε μοναδικές αθλητικές στιγμές ως χορηγός του “Μικτού Beach Volley Tournament Powered by Samsung” αλλά και του ”Αγώνα Δρόμου 5 χιλιομέτρων Powered by Samsung”. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τις καινοτόμες λύσεις τελευταίας τεχνολογίας που προσφέρει η Samsung και να ανακαλύψουν τις δυνατότητες των νέων smartphones και wearables.

TÜV HELLAS: Κληρώνει για δύο ηλεκτρικά ποδήλατα

H TÜV HELLAS (TÜV NORD) υποστηρίζει έμπρακτα τις δράσεις για τη βιώσιμη ανάπτυξη και για το σκοπό αυτό δίνει έμφαση στα κριτήρια και στις βέλτιστες πρακτικές που εντάσσονται στο τρίπτυχο Environmental, Social & Governance (ESG).

Στο πλαίσιο των σχετικών της δράσεων, η εταιρεία πραγματοποιεί διαγωνισμό στον οποίο δύο συμμετέχοντες κατόπιν κλήρωσης, θα κερδίσουν από ένα αναδιπλούμενο ηλεκτρικό ποδήλατο αξίας 1.000 ευρώ έκαστο καθώς και ένα κράνος. Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό, μπορούν να το κάνουν μέσα από τον παρακάτω σύνδεσμο.

ΑΒΑΞ: Έναρξη λειτουργίας για την ΜΕΑ Ηλείας

Η «Διαχειριστική Απορριμμάτων Ηλείας Α.Ε.» με μετόχους τις εταιρείες ΑΒΑΞ Α.Ε. – ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε., ανακοινώνει την έναρξη της εμπορικής λειτουργίας της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων ΠΕ Ηλείας, της πρώτης ΣΔΙΤ που θα εφαρμόζεται η μέθοδος της ξηρής αναερόβιας χώνευσης και το πρώτο ολοκληρωμένο σύστημα επεξεργασίας απορριμμάτων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με πολλαπλά οφέλη όχι μόνο για το περιβάλλον αλλά και για την τοπική κοινωνία.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα και πλέον σύγχρονα έργα διαχείρισης απορριμμάτων στην Ελλάδα, το οποίο θα παράγει σε ετήσια βάση έως και 5.100MWh πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας, ικανής να καλύψει τις ανάγκες 1.300 και πλέον νοικοκυριών. Αναλυτικότερα, θα υποδέχεται και θα επεξεργάζεται – μηχανικά και βιολογικά – το σύνολο των παραγόμενων σύμμεικτων Αστικών Στερεών Αποβλήτων του Ν. Ηλείας με δυναμικότητα 80.000 τόνους ετησίως. Επιπλέον, η εγκατάσταση είναι σε θέση μελλοντικά να εξυπηρετήσει και πρόσθετα ειδικά ρεύματα αποβλήτων που θα προκύψουν καθώς και να αυξήσει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Νέα Στρατηγική Συνεργασία HELLAGRO Α.Ε. – Ranpak

Η εταιρεία HELLAGRO Α.Ε. προχωράει διαρκώς σε νέες στρατηγικές συνεργασίες για να καλύψει τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες των πελατών της, αλλά και να διευρύνει την γκάμα των προϊόντων της και σε αυτό το πλαίσιο ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με την εταιρεία Ranpak. Η Ranpak είναι παραγωγός 100% βιώσιμων υλικών για συσκευασίες με χαρτί και προσφέρει καινοτόμες λύσεις για την προστασία των προϊόντων με τρόπους που ωφελούν τις επιχειρήσεις, τους πελάτες και το περιβάλλον.

Τα προϊόντα Ranpak που προστέθηκαν στη γκάμα των «πράσινων» προϊόντων της HELLAGRO Α.Ε., εντάσσονται στην χάρτινη προστατευτική συσκευασία και ταξινομούνται σε προϊόντα για: την προστασία εύθραυστων αντικειμένων κατά τη μεταφορά (Απορροφητικό κραδασμών), τη σταθεροποίηση της θέσης αντικειμένων κατά τη μεταφορά (Χαρτί πλήρωσης κενού), την προστασία αντικειμένων από τριβή με την επιφάνεια (Χαρτί περιτυλίγματος) και την προστασία προϊόντων (Χαρτί μόνωσης για ψυχρά & νωπά τρόφιμα).

Xiaomi: Ξεκινά την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων το 2024

Η κινεζική εταιρεία smartphone Xiaomi αναμένεται να παράγει μαζικά τα δικά της ηλεκτρικά οχήματα το α’ εξάμηνο του 2024, όπως δήλωσε την Τρίτη ο CEO της εταιρείας, Lei Jun. Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο, η Xiaomi είχε ανακοινώσει την είσοδό της στην αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων και είχε αναφέρει ότι σχεδιάζει να επενδύσει 10 δισ. δολάρια στην επιχείρηση τα επόμενα 10 χρόνια. Τον περασμένο μήνα, η Xiaomi καταχώρησε επίσημα την επιχείρηση ηλεκτρικών οχημάτων της Xiaomi EV.

Η αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Κίνα γίνεται όλο και περισσότερο ανταγωνιστική, με την είσοδο νέων παικτών. Ο κινεζικός κολοσσός Baidu δημιούργησε μια αυτόνομη εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο προσέλαβε έναν CEO για την επιχείρηση. Όταν η Xiaomi λανσάρει επίσημα τα ηλεκτρικά οχήματά της, θα βρεθεί αντιμέτωπη με ανταγωνιστές όπως η Nio και η Xpeng, καθώς και μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η Tesla του Έλον Μασκ και η BYD.

Νέα μονάδα αποβλήτων στο Κιλκίς

Με απόφαση του Προϊσταμένου Γενικής Διεύθυνσης του Υπουργείου Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας και Θράκης), εγκρίθηκε η υπαγωγή στις διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου, και ειδικότερα στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων, επενδυτικού σχεδίου της INWASTE. Η επένδυση αφορά στη δημιουργία μίας νέας σύγχρονης μονάδας επεξεργασίας στερεών μη επικίνδυνων και επικίνδυνων αποβλήτων και είναι συνολικού επιλέξιμου και ενισχυόμενου κόστους 4.139.762,75 ευρώ.

Η εταιρεία, που ιδρύθηκε τον Ιούλιο του 2019 με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο τα 100.000 ευρώ, έχει ως σκοπό τη λειτουργία μονάδας διαχείρισης και επεξεργασίας στερεών, μη επικίνδυνων και επικίνδυνων αποβλήτων.

Η λειτουργία της μονάδας προβλέπει την υγειονοποίηση, σταθεροποίηση και αδρανοποίηση των ως άνω στερεών αποβλήτων με σκοπό την ασφαλή απόθεση και τη δευτερογενή επαναχρησιμοποίησή τους. Επίσης στους σκοπούς της εταιρείας είναι και η έρευνα. Το πρώτο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας απαρτίζεται από τους κ.κ. Γενοβέφα και Αθανασιάδου, που αποτελούν πρόεδρο και διευθύνουσα σύμβουλο αντίστοιχα και μέλη τους κ.κ. Άγγελο Γεωργιάδη, Δημήτριο Σαμπρή, Αθανάσιο Δημητριάδη και Ιωάννη Τσουλφαΐδη.

Βιομηχανία: Επενδύσεις $2,8 εκατ. στο IoT έως το 2024

Υψηλό επίπεδο ωριμότητας κατακτά, πλέον, η τεχνολογία Internet of Things μεταξύ των επιχειρήσεων ανά τον κόσμο, με – σχεδόν – όλους τους κλάδους της βιομηχανίας να δρομολογούν αυξημένες επενδύσεις στο ΙοΤ. Μάλιστα, οι επενδύσεις στο Internet of Things αναμένεται να ξεπεράσουν άλλους δημοφιλείς τομείς επενδύσεων Πληροφορικής, όπως το cloud ή τα big data & business analytics.

Σύμφωνα με νέα έρευνα της Inmarsat, οι επιχειρήσεις, παγκοσμίως, σχεδιάζουν να επενδύσουν μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού ΙΤ τους σε έργα IoT τα επόμενα τρία χρόνια. Εταιρείες από όλους τους κλάδους της βιομηχανίας, όπως διαπιστώνει η έρευνα, σχεδιάζουν να διαθέσουν κατά μέσο όρο $2,8 εκατ. για τις επενδύσεις τους στο IoT έως το 2024. Για την ακρίβεια, το IoT αντιπροσώπευε κατά μέσο όρο το 7% των προϋπολογισμών Πληροφορικής των εταιρειών μεταξύ 2017 και 2020. Πλέον, οι επιχειρήσεις απαντούν ότι σκοπεύουν να δαπανήσουν ποσοστό 10% των προϋπολογισμών ΙΤ σε έργα IoT την επόμενη τριετία.

Οι προγραμματισμένες επενδύσεις σε IoT είναι σημαντικά υψηλότερες από εκείνες που προορίζονται για άλλες τεχνολογίες του Industry 4.0, συμπεριλαμβανομένων του cloud computing (9%), της ασφάλειας επόμενης γενιάς (7,5%), της ανάλυσης μεγάλων δεδομένων (7,3%), της ρομποτικής (5,3%), της μηχανικής μάθησης (4,8%) και της εικονικής πραγματικότητας (4,3%).

Πάντως, οι αναλυτές διαπιστώνουν αισθητές διαφοροποιήσεις στα προγραμματισμένα επίπεδα επενδύσεων IoT μεταξύ διαφορετικών τομέων της βιομηχανίας. Οι εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου σκοπεύουν να επενδύσουν τα περισσότερα τα επόμενα τρία χρόνια (κατά μέσο όρο $3,2 εκατ.). Ακολουθούν οι εταιρείες υπηρεσιών κοινής ωφέλειας ($3,1 εκατ.), επιχειρήσεις μεταφορών και εφοδιαστικής αλυσίδας ($3 εκατ.), μεταλλευτικές επιχειρήσεις ($2,7 εκατ.) και τέλος, αγροτικές επιχειρήσεις ($2 εκατ.).

Intracom Defense: Στο επίκεντρο της αμυντικής βιομηχανίας στην AUSA 2021

Στη διεθνή έκθεση «AUSA 2021», η οποία πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ από 11-13 Οκτωβρίου, συμμετείχε η Intracom Defense στο πλαίσιο του Ελληνικού περιπτέρου που τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και διοργανώθηκε από το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο. Η εταιρεία προσέλκυσε το ενδιαφέρον κυβερνητικών εκπροσώπων, στρατιωτικών αντιπροσωπειών ξένων χωρών και στελεχών της αμυντικής βιομηχανίας που ενημερώθηκαν για τις καινοτόμες τεχνολογίες και τα προϊόντα της εταιρείας.

Motor Oil: Ξεκινάει το Market test για τη ΔΙΩΡΥΓΑ GAS

Ξεκινάει η φάση του market test για το έργο του FSRU (Floating Storage and Regasification Unit), της ΔΙΩΡΥΓΑ GAS A.E., του ομίλου Motor Oil. Μετά από έγκριση των κατευθυντηρίων γραμμών από τη ΡΑΕ για τη διαχείριση και κατανομή δυναμικότητας στο Ανεξάρτητο Σύστημα Φυσικού Αερίου της εταιρείας ΔΙΩΡΥΓΑ GAS, όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, όπως παραγωγοί, έμποροι και μεγάλοι καταναλωτές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καλούνται να καταθέσουν το ενδιαφέρον τους για δέσμευση δυναμικοτήτων και υπηρεσιών στον νέο τερματικό σταθμό Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου.

Η ΔΙΩΡΥΓΑ GAS A.E, μέλος του Ενεργειακού Ομίλου Motor Oil, είναι μια υποδομή Ανεξάρτητου Συστήματος Φυσικού Αερίου που αποτελείται από πλωτό τερματικό σταθμό παραλαβής, προσωρινής αποθήκευσης και επαναεριοποίησης Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου και βρίσκεται στην περιοχή των Αγ. Θεοδώρων Κορινθίας. Πρόκειται για ένα στρατηγικό έργο, εθνικής και διεθνούς εμβέλειας, και αποτελεί μία νέα πύλη εισαγωγής που θα εξυπηρετεί τους καταναλωτές Φυσικού Αερίου σε όλη την Ελλάδα και τις γειτονικές χώρες.

Μια επιχειρηματική τάξη με αίσθημα ευθύνης στο 1st Athens ESG & Climate Crisis Summit

Με ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις και συζητήσεις ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα του 1st Athens ESG & Climate Crisis Summit. Στο πρώτο αυτό συνέδριο των «Καθημερινή Summits», κορυφαίοι keynote speakers, θεσμικοί και επιχειρηματικοί φορείς, καθώς επίσης και ειδικοί στην διαμόρφωση πολιτικών, αναλύουν τις προκλήσεις, τις λύσεις αλλά και τις προσδοκίες αναφορικά με τα κριτήρια ESG.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε στον εναρκτήριο χαιρετισμό του ο διευθυντής της εφημερίδας «Η Καθημερινή», Αλέξης Παπαχελάς: «Πιστεύουμε πάρα πολύ σε μια επιχειρηματική τάξη η οποία δεν έχει μόνο αιτήματα, δεν ζητά λεφτά και επιδοτήσεις, αλλά έχει και μια αίσθηση προσφοράς και ευθύνης. Και νομίζω δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευθύνη σήμερα, από την προστασία του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής».

Στη συνέχεια της πρώτης ημέρας του συνεδρίου, το στίγμα του έδωσε ο Todd Stern, ειδικός απεσταλμένος του Λευκού Οίκου και επικεφαλής της ομάδας διαπραγμάτευσης των ΗΠΑ στη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα. Ξεχωριστή σημασία είχε ο διάλογος του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και πρώην Επίτροπου για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων Χρήστου Στυλιανίδη με νέους μαθητές και φοιτητές, οι οποίοι μοιράστηκαν τους προβληματισμούς τους για την απειλή της κλιματικής κρίσης που βιώνει ο πλανήτης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν εγγραφούν για να παρακολουθήσουν τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου εδώ.