Η Lavipharm αρωγός στο έργο του MDA Ελλάς

Το παρών έδωσε η Lavipharm στο φθινοπωρινό Ladies Lunch που διοργάνωσε το MDA Ελλάς, Σωματείο Φροντίδας Ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις την Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2021 στον κήπο του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, πραγματοποιήθηκε λαχειοφόρος αγορά, στην οποία η Lavipharm προσέφερε δερμοκαλλυντικά προϊόντα CASTALIA, ενώ είχε αναλάβει την αντισηπτική προστασία των παρευρισκόμενων, προσφέροντας προϊόντα LAVISEPT. Όλα τα έσοδα από το γεύμα θα διατεθούν για την υποστήριξη της λειτουργίας των Μονάδων Νευρομυϊκών Παθήσεων σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Motor Oil: Υιοθετεί το δασικό εκκοκκιστήριο της Αμυγδαλέζας

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του ΥΠ.ΕΝ και της Motor Oil υπογράφηκε από τον Ευάγγελο Γκουντούφα, Προϊστάμενο της Γενικής Διεύθυνσης Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος και τον Ιωάννη Κοσμαδάκη, Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, για τη στήριξη του κέντρου επεξεργασίας, ελέγχου και πιστοποίησης του δασικού πολλαπλασιαστικού στην Αμυγδαλέζα Αττικής.

Το δασικό εκκοκκιστήριο της Αμυγδαλέζας είναι ο μοναδικός προμηθευτής πιστοποιημένων σπόρων για τα δημόσια και ιδιωτικά φυτώρια. Στόχος είναι η Κεντρική Αποθήκη Δασικών Σπόρων να εξελιχθεί και να εκσυγχρονιστεί, με μηχανήματα σύγχρονης τεχνολογίας, έτσι ώστε σύντομα να μετατραπεί σε Τράπεζα Διατήρησης Δασικού Γενετικού Υλικού.

Νέα συνεργασία SARMED με την Estée Lauder

Η SARMED ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με την εταιρεία καλλυντικών Estée Lauder Hellas A.E. για την πανελλαδική διανομή των προϊόντων της. Η Estée Lauder Companies ιδρύθηκε το 1946, δραστηριοποιείται κατεξοχήν στον χώρο των προϊόντων ομορφιάς.

Με 19 χρόνια παρουσίας στην εγχώρια αγορά η Estée Lauder HELLAS έχει κάτω από την ομπρέλα της τα εξής brands: ESTEE LAUDER, CLINIQUE, MAC, TOM FORD, SMASHBOX, LA MER, BOBBI BROWN, JO MALONE LONDON, KILIAN, DARPHIN, ORIGINS, GLAMGLOW, AVEDA, BUMBLE & BUMBLE κ.α.

Γ. Μπρατάκος: Απόλυτη εξάρτηση από το εισαγόμενο φυσικό αέριο

«H Ευρώπη καλείται να λάβει άμεσα μέτρα για τον αντίκτυπο του ενεργειακού προβλήματος» σημειώνει σε άρθρο του στο νέο τεύχος του περιοδικού του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Γιάννης Μπρατάκος, σχετικά με τις «αστρονομικές» αυξήσεις σε φυσικό αέριο, άνθρακα και πετρέλαιο.

«Η παρούσα συγκυρία αναδεικνύει μία δομική αδυναμία σε μια ήπειρο με απόλυτη σχεδόν εξάρτηση από το εισαγόμενο φυσικό αέριο. Η συγκεκριμένη πρώτη ύλη θεωρείται από τη βιομηχανία ως το μεσοπρόθεσμο στάδιο που θα μας οδηγήσει από τον υδρογονάνθρακα στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», σημειώνει ο κ. Μπρατάκος.

Ο ίδιος κάνει έκκληση στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να λάβουν άμεσα μέτρα, όπως η διενέργεια ελέγχων που θα περιορίσουν τυχόν στρεβλώσεις στις τιμές της αγοράς, η δημιουργία ενός κεντρικού μηχανισμού παρέμβασης στην περίπτωση απότομων ραγδαίων αυξήσεων όπως έχει ήδη προαναγγελθεί από το υπουργείο Οικονομικών, αλλά και ο σχεδιασμός ευρωπαϊκού «μονοψωνίου», το οποίο θα μπορούσε να πιέσει τις τιμές προς όφελος του αγοραστή.

Ford: Επενδύει 316 εκατ. δολάρια σε εργοστάσιο στην Αγγλία

Η Ford ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει μέχρι και 230 εκατ. στερλίνες (316 εκατ. δολάρια) για την κατασκευή εξαρτημάτων για ηλεκτρικά οχήματα, στο εργοστάσιο της Halewood στη Βόρεια Αγγλία. Το εργοστάσιο θα παράγει περίπου 250.000 μονάδες ισχύος ετησίως από τα μέσα του 2024, και θα πρόκειται για το πρώτο εργοστάσιο στην Ευρώπη που θα κατασκευάζει εξαρτήματα για τα ηλεκτρικά οχήματα της Ford.

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει δεσμευτεί ότι όλη η παραγωγή αυτοκινήτων της για την ήπειρο θα είναι ηλεκτρική μέχρι το 2030, καθώς συνολικά οι εταιρείες εντείνουν τα σχέδια τους για ηλεκτροκίνηση εν όψει των απαγορεύσεων των κινητήρων καύσης. «Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα, που σηματοδοτεί την πρώτη επένδυση στην Ευρώπη σε παραγωγή εξαρτημάτων για ηλεκτρικά αυτοκίνητα», ανέφερε ο πρόεδρος της Ford Europe, Stuart Rowley. Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει επίσης ένα εργοστάσιο μετάδοσης στην Πολωνία. Το εργοστάσιο στη Βρετανία επελέγη λόγω «του εξαιρετικού επιπέδου ποιότητας, ανταγωνιστικότητας και της ισχυρής βάσης δεξιοτήτων και της δέσμευσης των υπαλλήλων», τόνισε η Ford.

Πλαστικά Θράκης: καταβολή προσωρινού μερίσματος

Στην καταβολή προσωρινού μερίσματος 0,10316 ευρώ ανά μετοχή (καθαρό), με ημερομηνία αποκοπής την 1η Δεκεμβρίου και καταβολής την 8η Δεκεμβρίου θα προχωρήσει η «Πλαστικά Θράκης», σύμφωνα με εταιρική ανακοίνωση. Επιπλέον, η καταβολή του προσωρινού μερίσματος θα πραγματοποιηθεί μέσω της πληρώτριας Τράπεζας «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.»
ως ακολούθως:
1. Μέσω των Συμμετεχόντων των δικαιούχων στο Σ.Α.Τ. (Τράπεζες και Χρηματιστηριακές Εταιρείες), σύμφωνα με τα ισχύοντα στον Κανονισμό Λειτουργίας της ATHEXCSD και τις σχετικές αποφάσεις της.
2. Ειδικά στις περιπτώσεις πληρωμής μερίσματος σε κληρονόμους θανόντων δικαιούχων, των οποίων οι τίτλοι τηρούνται στον Ειδικό Λογαριασμό της Μερίδας τους στο Σ.Α.Τ., υπό το χειρισμό της ATHEXCSD, η διαδικασία πληρωμής του μερίσματος θα διενεργείται μετά την ολοκλήρωση της νομιμοποίησης των κληρονόμων, μέσω του δικτύου καταστημάτων της «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.».

ΝΤΡΟΥΚΦΑΡΜΠΕΝ: Eπέκταση των παραγωγικών εγκαταστάσεων σε Ασπρόπυργο και Χαλκίδα

Εν μέσω των πρωτόγνωρων δυσκολιών που δημιούργησε η πανδημία, ο Όμιλος ΝΤΡΟΥΚΦΑΡΜΠΕΝ ΕΛΛΑΣ ΑΕΒΕ που δραστηριοποιείται στην παραγωγή μελανιών εύκαμπτης συσκευασίας και στην παραγωγή και διανομή των αρχιτεκτονικών χρωμάτων KRAFT PAINTS και συστημάτων εξωτερικής θερμομόνωσης BIOCLIMA, αποτύπωσε σημαντική αύξηση στα οικονομικά μεγέθη του έτους 2020. Με βάση τα στοιχεία της Ετήσιας Οικονομικής Έκθεσης του 2020, ο κύκλος εργασιών στους κλάδους που δραστηριοποιείται ο Όμιλος ενισχύθηκε συνολικά κατά 12,32% φτάνοντας το ποσό των €62,17 εκατ., με τάση να διατηρηθεί αυτή η δυναμική και το 2021.

Η ανάπτυξη του Ομίλου την περσινή χρονιά οδήγησε σε 40 νέες θέσεις εργασίας αυξάνοντας το συνολικό αριθμό εργαζομένων σε 343 άτομα. Με σύγχρονες παραγωγικές εγκαταστάσεις, επενδύσεις σε R&D και εξειδικευμένο τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης, ο Όμιλος έχει καταφέρει μία ισχυρή παρουσία στις διεθνείς αγορές, αυξάνοντας την διεθνή δραστηριότητα μέσω των θυγατρικών και του δικτύου συνεργατών του. Η βράβευση της ΝΤΡΟΥΚΦΑΡΜΠΕΝ στο πλαίσιο των Greek Exports Forum & Awards 2020 του Υπουργείου Εξωτερικών, επιβεβαιώνει τη διεθνή παρουσία του Ομίλου.

Eντός του 2021, θα ολοκληρωθεί το νέο επενδυτικό πλάνο του Ομίλου συνολικού ύψους €4 εκατ., μέσω της επέκτασης των παραγωγικών εγκαταστάσεων των εργοστασίων Ασπροπύργου και Χαλκίδας με στόχο την αύξηση της παραγωγής και την ανάπτυξη νέας κατηγορίας προϊόντων, πάντοτε με γνώμονα την καινοτομία και την πράσινη ανάπτυξη. Οι επενδύσεις αυτές περιλαμβάνονται και στοχεύουν στην υλοποίηση του στρατηγικού επιχειρηματικού πλάνου του Ομίλου.

Διάσκεψη για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα

Στις 21 Οκτωβρίου 2021 θα πραγματοποιηθεί η 1η Διάσκεψη THE GREEKS ARE BACK, στην Αθήνα, με τη συμμετοχή 50 Ελλήνων – ανώτερων στελεχών από 40 και πλέον μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες, σε 12 χώρες του Κόσμου.

Για πρώτη φορά, έρχονται στην Ελλάδα, σε μια δομημένη Διάσκεψη, σημαντικά στελέχη μεγάλων εταιρειών του εξωτερικού, για να μοιραστούν τις εμπειρίες και τις προτάσεις τους για το πώς μπορεί να καταστεί η Ελλάδα ελκυστικός επενδυτικός προορισμός. Μεταξύ άλλων, θα συζητηθεί πώς μπορεί να βελτιωθεί η ελκυστικότητα της Ελλάδας ως επενδυτικού προορισμού στους εξής τομείς: Πράσινες Επενδύσεις, Φορολογικό Πλαίσιο, Προσέλκυση Ταλέντων, Καινοτομία/Έρευνα & Ανάπτυξη, Ψηφιακή Μετάβαση και Silver Economy.

 

EUROCERT: Ίδρυσε θυγατρική στη Γαλλία

Ο Όμιλος EUROCERT ίδρυσε πρόσφατα θυγατρική εταιρεία στην Γαλλία, την EUROCERT FRANCE. Στο πλαίσιο της υλοποίησης του στρατηγικού της Σχεδίου, του οποίου βασικοί άξονες είναι η καινοτομία και η εξωστρέφεια, η EUROCERT με την κίνηση αυτή, επιχειρεί να εδραιωθεί στην μεγάλη, αλλά και άκρως ανταγωνιστική αγορά της Γαλλίας, ούσα η χώρα αυτή η έκτη κατά σειράν, στην οποία διαθέτει θυγατρική εταιρεία Πιστοποίησης.

Με τον τρόπο αυτό πλέον, η EUROCERT δραστηριοποιείται σε 38 χώρες παγκοσμίως, είτε μέσω θυγατρικών της εταιριών, είτε μέσω τοπικών συνεργασιών, καλύπτοντας έναν γεωγραφικό χώρο από την Κίνα μέχρι το Περού. Η δυναμική αυτή ανάπτυξη της εταιρείας εδράζεται στις καινοτόμες λύσεις πιστοποίησης τις οποίες σχεδιάζει και προσφέρει, αλλά και στην αξιοπιστία και διεθνή αναγνώριση των πιστοποιητικών της παράγοντες για τους οποίους την εμπιστεύονται επιχειρήσεις σε όλον τον κόσμο.

 

«Πράσινο φως» ΥΠΕΝ σε ανεγέρσεις & επεκτάσεις βιομηχανικών κτιρίων

Το «πράσινο φως» της έγκρισης έλαβε από το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής του Υπουργείου Περιβάλλοντος, σειρά σημαντικών επενδύσεων, οι οποίες αφορούν ανέγερση νέων βιομηχανικών κτιρίων και επεκτάσεις υφισταμένων. Συγκεκριμένα, το ΚΕΣΑ συνεδρίασε υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιου Μπακογιάννη, γνωμοδοτώντας θετικά για τις παρακάτω υποθέσεις:

Προσθήκη νέου κτιρίου σε υφιστάμενο σταθμό συμπίεσης αερίου του ΔΕΣΦΑ στην περιοχή της Νέας Μεσημβρίας Θεσσαλονίκης Ο Διαχειριστής Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αέριου (ΔΕΣΦΑ Α.Ε.) προτίθεται να προχωρήσει στην αναβάθμιση της εγκατάστασης του υπάρχοντος σταθμού συμπίεσης (U-2300) στην Νέα Μεσημβρία Θεσσαλονίκης για την παροχή της πρόσθετης συμπίεσης που απαιτείται στο Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Φυσικού Αερίου (NGTS) και τις αντίστοιχες απαιτούμενες ροές και πιέσεις.

Στο πλαίσιο της αναβάθμισης προβλέπεται η κατασκευή νέου κτιρίου συμπιεστή αερίου V-2301C. Τα στοιχεία δόμησης του νέου, προς αδειοδότηση κτιρίου που θα εκτείνεται σε ένα επίπεδο είναι: πραγματοποιούμενη κάλυψη: 538 τ.μ., πραγματοποιούμενη δόμηση: 340,82 τ.μ., πραγματοποιούμενος όγκος: 3.485,4μ3. Εντός του Σταθμού προβλέπεται εκτεταμένος χώρος στάθμευσης για 65 οχήματα και 3 επιπλέον θέσεις στάθμευσης για ΑΜΕΑ.

Κτιριακή επέκταση υφιστάμενου εργοστασίου φερόμενης ιδιοκτησίας της εταιρείας Ε.Ι. Παπαδόπουλος Α.Ε. στη θέση Μάδαρο, εντός άτυπης ΒΙ.ΠΕ. Δημ. Ενότητας Οινοφύτων, Δήμου Τανάγρας, Π.Ε. Βοιωτίας Αφορά στην ανέγερση νέου βιομηχανικού κτιρίου παραγωγής ψωμιού κατ’ επέκτασιν της υφιστάμενης μονάδας σε οικόπεδο 42.656,85 τ.μ. Προβλέπονται δύο προσθήκες στο υφιστάμενο κτίριο τόσο για τη νέα μονάδα παραγωγής όσο και για τον χώρο παραλαβής εμπορευμάτων που θα καλύπτουν τις ανάγκες δραστηριότητας της εταιρείας Παπαδόπουλος Α.Ε.
Προσθήκη κτιρίων και εγκαταστάσεων στο Εργοστάσιο της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ ΑΕ στο 2ο χλμ της οδού Οινοφύτων Αγ. Θωμά, στα Οινόφυτα Βοιωτίας

Στον χώρο της βιομηχανίας ΕΛΒΑΧΑΛΚΟΡ κατασκευάζονται 2 μεταλλικές αποθήκες, επεκτείνεται το βιομηχανοστάσιο, εγκαθίστανται σε νέα θέση οι πτυσσόμενες αποθήκες, κατασκευάζεται νέα αποθήκη χρωμάτων με κλειστό υπόστεγο, μηχανοστάσιο πυρόσβεσης, 2 υπόγειες δεξαμενές, ένα λεβητοστάσιο, φούρνος χρωμάτων και νέα εγκατάσταση για τη γραμμή βαφής.Συνολική κάλυψη 97.778,81 τ.μ., δόμηση 97.345,46 τ.μ., συνολικός όγκος 866.415,86 μ3.
Ανέγερση νέου βιομηχανικού κτιρίου ανοδίωσης αλουμινίου με περίφραξη, σε ακίνητο εντός της Βιομηχανικής Περιοχής της Σίνδου, στον Δήμο Δέλτα, στη Δημοτική Ενότητα Εχεδώρου, του Νομού Θεσσαλονίκης

Το έργο αφορά στην ανέγερση νέας βιομηχανικής μονάδας ανοδίωσης αλουμινίου. Το υπό ανέγερση κτίριο πλέον θα είναι συνολικής κάλυψης 7.521,96 τ.μ. και δόμησης 8.180,24 τ.μ., με εγκατάσταση διεργασίας της ανοδίωσης, χώρο παραλαβών και αποστολών, γραφεία, λογιστήριο, χώρους αποθήκευσης και συσκευασίας. Προβλέπεται η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου για οχήματα και πεζούς με θέσεις και για ηλεκτρική φόρτιση. Η μονάδα παραγωγής θα είναι κατάλληλα διαμορφωμένη ώστε να είναι προσβάσιμη σε άτομα με ειδικές ανάγκες.
Νέο ισόγειο βιομηχανικό κτίριο με αποθηκευτικό χώρο & διώροφο κτίριο γραφείων, στην παράπλευρη SRII Σχηματάρι-Ριτσώνας του Δήμου Τανάγρας, φερόμενης ιδιοκτησίας ΓΑΓΓΟΥ/MEDILCO ELLAS A.E.

Σε αγρόκτημα με επιφάνεια 16.224,78 τ.μ.προβλέπεται η κατασκευή ισόγειου βιομηχανικού κτιρίου με βιομηχανική αποθήκη και 2ώροφο κτίριο γραφείων. Το 2ώροφο κτίριο γραφείων με δομήσιμο χώρο 286,94 τ.μ. ανά όροφο θα κατασκευασθεί με φορέα από σύμμικτη μεταλλική κατασκευή με πλήρωση στοιχείων με άλφα μπλοκ και εξωτερικό κέλυφος με προδιαγραφές ΚΕΝΑΚ (Κανονισμός Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων). Θα εξασφαλίζεται η δυνατότητα αυτόνομης και ασφαλούς πρόσβασης στο κτίριο από άτομα με αναπηρία / εμποδιζόμενα άτομα.