Συμμετοχή UNISON στην Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών

Με αφορμή την Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών, η εταιρεία παροχής υπηρεσιών Facility Management και Human Resources UNISON διοργάνωσε σειρά από δράσεις. Oμάδες από το Sales & το Operations πραγματοποίησαν στοχευμένες συναντήσεις με πελάτες στο πλαίσιο προώθησης διορθωτικών ενεργειών, όπως ορίζεται και από τις πάγιες διαδικασίες της εταιρείας για την οικοδόμηση στέρεων σχέσεων συνεργασίας. Επιπλέον, διοργανώθηκε μία σειρά από webinars με θεματολογία σχετική με την ενδυνάμωση της εμπειρίας & της ουσιαστικής επαφής με τον πελάτη.

 

 

Η 1η διεθνής έκθεση τεχνολογίας και καινοτομίας Beyond 4.0

Στην ανάδειξη της Θεσσαλονίκης και της Ελλάδας σε διεθνή τεχνολογικό κόμβο φιλοδοξεί να συνεισφέρει τα επόμενα χρόνια η διεθνής έκθεση τεχνολογίας «Beyond 4.0» της ΔΕΘ-Helexpo AE, η οποία ξεκινά φέτος στα πρότυπα της MWC (Mobile World Congress) της Βαρκελώνης, με στόχο να αναδειχθεί σε ισχυρή περιφερειακή διοργάνωση, με απήχηση σε ολόκληρη τη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Το κύριο θέμα της διοργάνωσης -«Το Μέλλον της Τεχνητής Νοημοσύνης»- θα αναπτυχθεί μέσω τόσο της ίδιας της έκθεσης, όσο και του φόρουμ BEYOND AI, στις 15 και 16 Οκτωβρίου αλλά και μέσω εργαστηρίων που διοργανώνονται από νεοφυείς εταιρείες και μεγάλες επιχειρήσεις.

Πρόκος ΑΕ: Ο βιώσιμος ηγέτης στα ειδη πάρτι

Η εταιρεία Πρόκος Α.Ε. είναι μια αμιγώς ελληνική επιχείρηση που δραστηριοποιείται στην Παραγωγή Χάρτινων Πιάτων και Χαρτοπετσετών εστιάζοντας κυρίως σε είδη πάρτι και είδη οικιακής χρήσης, με παρουσία σε περισσότερες από 70 χώρες. Η εταιρεία αποτελεί ηγέτη στην κατηγορία ειδών πάρτι σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και είναι αδειούχος σημάτων μεγάλων εταιριών όπως της Disney, Marvel, Lucas, Nickelodeon, Universal, DreamWorks, Hasbro, Mattel.

Τα τελευταία χρόνια έχει επενδύσει στη δημιουργία μιας σειράς χάρτινων προϊόντων, φιλικών προς το περιβάλλον, τα οποία μπορούν είτε να ανακυκλωθούν είτε να κομποστοποιηθούν. Περιορίζοντας το αποτύπωμα των προϊόντων που παράγει, αποτελεί μια από τις ελάχιστες εταιρείες στην Ευρώπη που έχει τη δυνατότητα να παράγει τυπωμένα χάρτινα πιάτα τα οποία δεν έχουν πλαστική επικάλυψη και παράγονται σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας. Πρόσφατα, η Πρόκος Α.Ε., εντάχθηκε στα μέλη της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ.

ΣΕΒΤ: Χαιρετίζει… καινοτομικά την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής

Η Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων & Ποτών χαιρετίζει την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής και συνεχίζει απερίσπαστα το έργο της, να παράγει με βιώσιμο τρόπο και να προσφέρει στους καταναλωτές προϊόντα ποιοτικά, ασφαλή, με προστιθέμενη αξία.

Oι επιχειρήσεις του κλάδου επενδύουν σε καινοτόμες και βιώσιμες μεθόδους παραγωγής, αναγνωρίζοντας τις σύγχρονες κοινωνικές και περιβαλλοντικές απαιτήσεις. Αναπτύσσουν πρωτοβουλίες και εθελοντικές δεσμεύσεις που ανταποκρίνονται στα ζητούμενα της στρατηγικής «Από το αγρόκτημα στο πιάτο» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με στόχο ένα δίκαιο, υγιές και φιλικό προς το περιβάλλον σύστημα τροφίμων.

Ένα από τα κύρια ζητήματα που τίθενται στη Στρατηγική και το οποίο αποτελεί προτεραιότητα της Βιομηχανίας Τροφίμων, είναι η Ανασύνθεση των τροφίμων. Άλλωστε σύμφωνα με τον Πρόεδρο κ. Καλούση, «σε μία εποχή που οι καταναλωτές αξιολογούν συνειδητά την ποιότητα, τη διατροφική αξία αλλά και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των προϊόντων που επιλέγουν, η Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων & Ποτών στέκεται αντάξια των προσδοκιών τους και αποτελεί τον θεματοφύλακα της διατροφής τους».

Elopak: Εξαγοράζει την Naturepak Beverage Packaging για $96 εκατ.

Ο νορβηγικός κατασκευαστής συσκευασιών Elopak ανακοίνωσε την εξαγορά της εταιρείας λύσεων συσκευασίας Naturepak Beverage Packaging Co. Η εταιρεία αγοράστηκε από την Gulf Industrial Group Company και την Evergreen Packaging χωρίς χρέη για 96 εκ. δολάρια. Η Naturepak Beverage είναι διανομέας φρέσκων υγρών συστημάτων χαρτοκιβωτίων και συσκευασιών στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αφρικής, με εγκαταστάσεις τοπικής παραγωγής στο Μαρόκο και τη Σαουδική Αραβία.

Η συναλλαγή θα επιτρέψει στην Elopak να επεκτείνει το παγκόσμιο αποτύπωμά της, θα της δώσει πρόσβαση σε νέες αναπτυσσόμενες αγορές και θα υποστηρίξει τον στόχο της να στοχεύσει σε αύξηση 2-3% των οργανικών εσόδων. Η Naturepak Beverage θα μετονομαστεί με το όνομα της Elopak και η πελατειακή της βάση θα έχει πρόσβαση σε ένα ευρύτερο χαρτοφυλάκιο προϊόντων, βιώσιμες λύσεις συσκευασίας και τεχνική τεχνογνωσία.

Ο Thomas Körmendi, διευθύνων σύμβουλος της Elopak, δήλωσε: «Δημιουργώντας παρουσία στο Μαρόκο και τη Σαουδική Αραβία, μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε σημαντικές αναπτυσσόμενες αγορές και να παραδώσουμε το χαρτοφυλάκιο της μάρκας της Elopak σε βασικούς τοπικούς και διεθνείς παίκτες».

Theodor Swedjemark (ABB): Eξετάζουμε την αειφόρο ανάπτυξη από ένα ολιστικό πρίσμα

Η ABB Ελλάδος ανακοίνωσε την πιστοποίησή της με τα πρότυπα ISO 45001:2018 και ISO 14001:2015 για πρώτη φορά κατά την μακρόχρονη παρουσία της στην Ελλάδα. Τα δύο αυτά απαιτητικά πρότυπα πιστοποιούν το σύστημα διαχείρισης της εταιρείας, “ABB Way”, για την οργάνωση, τις διαδικασίες και την τήρησή τους σε ό,τι αφορά την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία (ISO 45001), καθώς και την προστασία του περιβάλλοντος (ISO 14001).

Μια σφαιρική εικόνα για την παγκόσμια στρατηγική αειφορίας της ABB δίνει ο Theodor Swedjemark, Chief Communications & Sustainability Officer της εταιρείας, δηλώνοντας ότι: «Για πολλούς οργανισμούς, ο δρόμος προς την αειφορία περιορίζεται κατ’ αρχήν στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Ωστόσο, δεν μπορούμε να προσεγγίσουμε το ζήτημα μεμονωμένα. Πρέπει να εξετάσουμε την αειφόρο ανάπτυξη από ένα ολιστικό πρίσμα, που λαμβάνει υπόψη όχι μόνο τις εκπομπές άνθρακα, αλλά και το ευρύτερο πλαίσιο».

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 18,7% του Γενικού Δείκτη Τιμών Εισαγωγών στη Βιομηχανία

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ο Γενικός Δείκτης Τιμών Εισαγωγών στη Βιομηχανία τον Αύγουστο 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη Αυγούστου 2020, παρουσίασε αύξηση 18,7% έναντι μείωσης 8,1% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων δεικτών του έτους 2020 με το 2019.

Ο Γενικός Δείκτης κατά τον μήνα Αύγουστο 2021, σε σύγκριση με τον δείκτη Ιουλίου 2021, παρουσίασε μείωση 1,4% έναντι αύξησης 0,7% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των δεικτών του έτους 2020.

Ο μέσος Γενικός Δείκτης του δωδεκαμήνου Σεπτεμβρίου 2020 – Αυγούστου 2021, σε σύγκριση με τον μέσο Γενικό Δείκτη του δωδεκαμήνου Σεπτεμβρίου 2019 – Αυγούστου 2020, παρουσίασε αύξηση 6,5% έναντι μείωσης 6% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των προηγούμενων δωδεκαμήνων. Στην παραπάνω εικόνα συνέβαλαν αυξήσεις έναντι της περασμένης χρονιάς σε τομείς όπως:
1. Παραγωγή οπτάνθρακα και προϊόντων διύλισης πετρελαίου 60,1%
2. Άντληση αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου 52,5%
3. Παραγωγή βασικών μετάλλων 27%
4. Παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, ατμού και κλιματισμού 8,4%
5. Παραγωγή χημικών ουσιών και προϊόντων 8,2%
6. Κατασκευή ηλεκτρολογικού εξοπλισμού 3,4%
7. Βιομηχανία τροφίμων 2,1%
8. Κατασκευή προϊόντων από ελαστικό (καουτσούκ) και πλαστικές ύλες 1,8%
9. Χαρτοποιία και κατασκευή χάρτινων προϊόντων 1,6%.

 

PRIMARY: Η BSK Logistics επιλέγει το OPTISHIFT για τον προγραμματισμό βαρδιών των εργαζομένων της

Η BSK Logistics, η εταιρεία παροχής υπηρεσιών μεταφορών επιβατών και εμπορευμάτων, επέλεξε το OPTISHIFT για τον προγραμματισμό βαρδιών των εργαζομένων της. Παράλληλα, μέσω του συστήματος προσωπικής προβολής και διαχείρισης βαρδιών myOPTISHIFT, η BSK Logistics δίνει τη δυνατότητα στους εργαζόμενούς της να έχουν πρόσβαση στο πρόγραμμα εργασίας τους από το κινητό, το tablet ή τον υπολογιστή τους, καθώς και να κάνουν εύκολα και γρήγορα ηλεκτρονικά αιτήματα σχετικά με το πρόγραμμά τους.

Κοινοπρακτικό δάνειο €68 εκατ. στην καπνοβιομηχανία Μισσιριάν

Κοινοπρακτική Ομολογιακή Έκδοση ύψους έως 68 εκατ. ευρώ της εταιρείας μεταποίησης και εμπορίας Ανατολικών Καπνών «Μισσιριάν ΑΕ» οργάνωσε η Τράπεζα Πειραιώς, με τη συμμετοχή της Εθνικής και της Alpha bank. Όπως αναφέρεται στη σχετική ενημέρωση, τα εξειδικευμένα στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς, σε συνεργασία με παράγοντες της Εθνικής και της Alpha bank δημιούργησαν ένα καινοτόμο δανειακό προϊόν, με σκοπό την πλήρη κάλυψη του παραγωγικού / συναλλακτικού κυκλώματος της «Μισσιριάν ΑΕ». Η ενασχόληση της οικογένειας Μισσιριάν με το εμπόριο καπνού εντοπίζεται στα μέσα του 19ου αιώνα.

Η εταιρεία «Μισσιριάν ΑΕ», που βρίσκεται στην περιοχή της Καβάλας, συμπληρώνει έναν αιώνα επιτυχημένης δραστηριότητας στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια. Πρόκειται για αμιγώς εξαγωγική επιχείρηση, που αποτελεί σταθερό συνεργάτη των μεγαλύτερων εταιρειών κατασκευής καπνικών προϊόντων στον κόσμο. Απασχολεί 230 εργαζομένους και στηρίζει το εισόδημα 5.500 καπνοκαλλιεργητών.

 

Σε Μ. Βερέμη και F. Cohen το 45% της Softone

Ο Όμιλος Olympia καλωσορίζει κοινοπραξία νέων επενδυτών στην Softone, υπό την ηγεσία του Franck Cohen, βετεράνου στην αγορά ERP. Η κοινοπραξία αποκτά μερίδιο 45% στην SoftOne με στόχο την επιτάχυνση του πλάνου επέκτασης της εταιρείας στην Ελλάδα και σε διεθνείς αγορές. Πιο συγκεκριμένα, ο Franck Cohen και ο Μάρκος Βερέμης εντάσσονται ως νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της SoftOne, με την υποστήριξη μιας Ευρωπαϊκής εταιρείας συμμετοχών μακροχρόνιου επενδυτικού ενδιαφέροντος, που αποκτά σημαντικό μειοψηφικό μερίδιο στην εταιρεία.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η επένδυση θα φέρει μία νέα δυναμική στη SoftOne και επιπλέον πόρους, καθώς θα εργαστεί μαζί με τον Όμιλο Olympia και τον Αντώνη Κυριαζή ώστε να επιταχύνει το πλάνο για την επέκταση της εταιρείας και την ενίσχυση της θέσης της σε διεθνείς αγορές στρατηγικού ενδιαφέροντος, μέσω οργανικής ανάπτυξης και επιλεγμένων εξαγορών.

«Η SoftOne θεωρείται από πολλούς ως ηγέτης στην αγορά του επιχειρησιακού λογισμικού ERP και πιστεύουμε ότι η εταιρεία έχει σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης. Η αγορά του ERP συνεχίζει να βλέπει ισχυρή ανάπτυξη σε διεθνές επίπεδο, λόγω των αυξημένων αναγκών των επιχειρήσεων για ενίσχυση της αποτελεσματικότητας και της διαφάνειας, σε συνδυασμό με την αυξανόμενη υιοθέτηση cloud-based λύσεων», δήλωσε σχετικά ο Franck Cohen.