Coca Cola: Δωρίζει 1 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση της Βαρυμπόμπης

Η Coca-Cola Τρία Έψιλον αναλαμβάνει ως Ανάδοχος Αποκατάστασης και Αναδάσωσης την αποκατάσταση των περιοχών της Βόρειας Αττικής, και ειδικότερα της Βαρυμπόμπης, με δωρεά ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ, που θα αξιοποιηθεί για τη χρηματοδότηση άμεσης κατασκευής επειγόντων αντιδιαβρωτικών – αντιπλημμυρικών έργων καμένων εκτάσεων.

«Η δωρεά, συνδέεται με την ευρύτερη στρατηγική μας για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και τη δέσμευσή μας για μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2040, ώστε να αποφύγουμε παρόμοιες καταστροφές στο μέλλον», δήλωσε η Μαρία Αναργύρου – Νίκολιτς, Γενική Διευθύντρια της εταιρείας για Ελλάδα και Κύπρο.

ΤΙΤΑΝ: Υπέγραψε τη Δέσμευση «Business Ambition for 1.5°C»

Ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ υπέγραψε τη Δέσμευση «Business Ambition for 1.5°C», της οποίας ηγείται η Πρωτοβουλία Science Based Targets σε συνεργασία με το Οικουμενικό Σύμφωνο των Ηνωμένων Εθνών και τη συμμαχία We Mean Business, με την οποία δεσμεύεται να εργαστεί από κοινού με πολλές πρωτοπόρες εταιρείες παγκοσμίως για τη συγκράτηση της αύξησης της θερμοκρασίας του πλανήτη στους 1.5°C και την επίτευξη μηδενικών εκπομπών άνθρακα έως το 2050. Ακόμα, συμμετέχει και στην παγκόσμια εκστρατεία «Race to Zero» της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή.

ΒΕΠ: Μοναδική ευκαιρία για την ανασύνταξη της αμυντικής βιομηχανίας

Συνθήκες για τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή της ελληνικής αμυντικής αλλά και της ναυπηγικής βιομηχανίας πρέπει να διαμορφώσει η Κυβέρνηση μετά την ψήφιση της Συμφωνίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και Γαλλίας, σύμφωνα με τη Διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιώς.

Η υπογραφή της συμφωνίας και η προοπτική ναυπήγησης σύγχρονων φρεγατών, σε συνδυασμό με μια σειρά από μικρότερα εξοπλιστικά προγράμματα που αφορούν είτε σε αναλώσιμα υλικά, είτε σε επισκευές υφιστάμενων μονάδων επιφανείας, αποτελούν τη μοναδική ευκαιρία προκειμένου να ανασυνταχθεί η ελληνική αμυντική βιομηχανία και μαζί της ό,τι έχει απομείνει ζωντανό από τη ναυπηγοεπισκευή, επισημαίνει ο Πρόεδρος του ΒΕΠ κ. Γεώργιος Παπαμανώλης – Ντόζας.

 

Tricoire(Schneider): Άμεση δράση κατά της κλιματικής αλλαγής

Κηρύσσοντας την έναρξη του Innovation Summit World Tour 2021, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Schneider Electric, Jean-Pascal Tricoire, μίλησε για τον δρόμο που πρέπει να ακολουθηθεί ώστε να επιτευχθεί μηδενική καθαρή τιμή εκπομπών αερίου. «Παρά την αυξημένη συζήτηση γύρω από τη βιωσιμότητα και την υιοθέτηση φιλόδοξων στόχων από ολοένα και περισσότερες εταιρείες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, αποτελεί άμεση ανάγκη να δράσουμε.

Η Schneider Electric, αποτελεί μέρος της λύσης. Για να υποστηρίξουμε τους οργανισμούς στην προσπάθειά τους να απαλλαγούν από τον άνθρακα με γρήγορο ρυθμό και να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους για το κλίμα, επιταχύνουμε την επέκταση των παγκόσμιων δραστηριοτήτων για παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών βιωσιμότητας ώστε να ανταποκριθούμε στην αυξανόμενη ζήτηση για ουσιαστική πρόοδο στους στόχους ενεργειακής μετάβασης και δράσης για το κλίμα», δήλωσε ο κύριος Tricoire και συνέχισε «αυτό που απαιτούν σήμερα οι οργανισμοί είναι ένας αξιόπιστος συνεργάτης που συνδυάζει τον στρατηγικό σχεδιασμό και τον καθορισμό στόχων με ένα αποδεδειγμένο ιστορικό εφαρμογής λύσεων για την επίτευξη ταχύτερων και βιώσιμων αποτελεσμάτων».

Τέσσερις βιομηχανίες έλαβαν Επαλήθευση EPD από τη EUROCERT

Στο πλαίσιο της επίτευξης της Πράσινης Ανάπτυξης, η EUROCERT, εισάγει πρώτη στην ελληνική αγορά την υπηρεσία Επαλήθευσης της Περιβαλλοντικής Δήλωσης Προϊόντος – EPD (Environmental Product Declaration).

Η EUROCERT, αποτελεί τον μοναδικό Φορέα στην Ελλάδα, και από τους ελάχιστους παγκοσμίως, ο οποίος είναι διαπιστευμένος σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα ISO 17065 και ISO 14025 για να επαληθεύει EPD μίας ευρείας γκάμας προϊόντων, όπως δομικά, χημικά, πλαστικά, αλλά και υπηρεσιών. Εταιρείες, οι οποίες έχουν εμπιστευτεί τη EUROCERT για την επαλήθευση των EPD των προϊόντων τους, ενδεικτικά είναι: η TITAN A.E., HERACLES GROUPS OF COMPANIES, ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ και ΛΑΒΑ Α.Ε.

 

Ο Όμιλος Εταιρειών Mantis αναπτύσσεται στον τομέα των αποσταγμάτων

Ο Όμιλος Εταιρειών Mantis, συνεχίζει δυναμικά την αναπτυξιακή του πορεία, επεκτεινόμενος σε νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες. Στο πλαίσιο διεύρυνσης του χαρτοφυλακίου του στον τομέα των ελληνικών ποιοτικών αποσταγμάτων, συστήνει στην αγορά το ελληνικό βοτανικό ποτό με όνομα «Majuni». Το Majuni κρύβει περισσότερα από 15 διαφορετικά βότανα, μπαχάρια, ρίζες και άνθη απ’ όλη την Ελλάδα.

Για τη δημιουργία του premium βοτανικού ποτού ακολουθείται μια μοναδική διαδικασία παραγωγής, εκχύλισης & απόσταξης σε παραδοσιακό χάλκινο άμβυκα, που υιοθετεί τις πιο καινοτόμες αποστακτικές μεθόδους, αλλά και έναν Master Distiller που ακολουθεί πιστά τη συνταγή. Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ανάδειξη των θησαυρών της Ελληνικής γης, ο Όμιλος Εταιρειών Mantis καινοτομεί, θέτει υψηλά πρότυπα παραγωγής, ακολουθώντας τις πιο καινοτόμες αποστακτικές μεθόδους.

Βεργίνα: Επιστροφή σε κερδοφορία το 2021

Ενίσχυση των πωλήσεων και επιστροφή στην κερδοφορία εκτιμά ότι θα επιτύχει «κλείνοντας» το 2021 η Ζυθοποιία Μακεδονίας-Θράκης ( με χαρακτηριστικότερο προϊόν τη μπίρα Βεργίνα). Στην χρήση του 2020, η ζυθοποιία επέδειξε ανθεκτικότητα στην κρίση σημειώνοντας απώλειες 7,2%, μειωμένες συγκριτικά με το 2019 όταν στο σύνολο της αγοράς χάθηκε 25% της αξίας. Ειδικότερα, τα καθαρά έσοδα από πωλήσεις διαμορφώθηκαν σε 21,2 εκατ. ευρώ έναντι 22,8 εκατ. ευρώ κατά την προηγούμενη χρήση, λόγω των μακροχρόνιων lockdown στην εστίαση.

Ο παραπάνω ήταν ένας από τους παράγοντες που οδήγησαν σε αρνητικά αποτελέσματα την εταιρεία, και συγκεκριμένα σε ζημιές προ φόρων 376.279 ευρώ, έναντι κερδών 1.401.058 ευρώ κατά την προηγούμενη εταιρική χρήση. Τα αποτελέσματα μετά από φόρους ανήλθαν σε ζημιές 376.279 ευρώ από κέρδη 1,17 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Πάντως, η επιχείρηση αναμένει για το 2021 να επιστρέψει σε θετικό έδαφος, με όχημα την επέκταση και διαφοροποίηση της γκάμας των προϊόντων της αλλά και το άνοιγμα της εστίασης και του τουρισμού.

 

Πώς η Europa πέτυχε μηδενική απόρριψη επικίνδυνων αποβλήτων

Μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα επιτυγχάνει η EUROPA PROFIL ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΑΒΕ, μέσω της διαχείρισης των δύο υγρών επικίνδυνων αποβλήτων της βιομηχανικής της παραγωγής. Το σχέδιό της αναφορικά με την διαχείριση των αποβλήτων της από την παραγωγική της διαδικασία παρουσίασε η βιομηχανία στο «7ο Διεθνές Συνέδριο Βιομηχανικών και Επικίνδυνων αποβλήτων».

Όπως ανέφερε ο κ. Νικόλαος Φλώρος, υπεύθυνος τήρησης των περιβαλλοντικών όρων της εταιρείας, η μηδενική απόρριψη υγρών αποβλήτων στο Περιβάλλον επιτυγχάνεται, διότι το μεν πρώτο απόβλητο που προέρχεται από την Διέλαση, δίδεται εξ ολοκλήρου σε αδειοδοτημένη επιχείρηση, όπου ύστερα από κατάλληλη φυσικοχημική επεξεργασία, μετατρέπεται σε πρώτη ύλη, καλύπτοντας βιομηχανικές και όχι μόνο ανάγκες, το δε δεύτερο, αφού αφαιρεθεί το νερό (το οποίο οδηγείται πίσω στην παραγωγή) με εξάτμιση, δίδεται σε επίσης αδειοδοτημένη επιχείρηση, όπου ύστερα από κατάλληλη φυσικοχημική επεξεργασία, μετατρέπεται και αυτό σε πρώτη ύλη για άλλη βιομηχανική χρήση.

Η ηλεκτρική ενέργεια που χρησιμοποιεί η Europa για την εξάτμιση του αποβλήτου της λαμβάνεται εξ ολοκλήρου από το φωτοβολταϊκό πάρκο, που έχει αναπτύξει η Europa εντός του εργοστασίου της. Η μετατροπή των επικίνδυνων αποβλήτων της, μέσω φυσικοχημικής επεξεργασίας σε πρώτες ύλες και η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, που προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές, που δεν συνεισφέρουν στο φαινόμενο του θερμοκηπίου, καθιστά την Europa εταιρεία με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Η επιλογή της Europa στην διαχείριση των υγρών επικίνδυνων αποβλήτων της, για μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, είναι το στοιχείο εκείνο που διαφοροποιεί την εταιρεία από τις άλλες διελάσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο του αλουμινίου.

Tesla: Έτοιμη να παράγει την δική της μπύρα «Gigabeer»

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε όσους παρακολούθησαν την πρόσφατη ομιλία του Elon Musk σχετικά με την έναρξη της λειτουργίας του νέου εργοστασίου της Tesla στη Γερμανία.
Στο περιθώριο λοιπόν της παρουσίασης του μεγαλεπήβολου project το οποίο αναμένεται να αλλάξει τις ισορροπίες στην ευρωπαϊκή αγορά, ο ιδρυτής της αμερικανικής φίρμας, αποκάλυψε τα μέτρα τα οποία θα πάρει η Tesla, ώστε η καθημερινότητα των εργαζομένων της να είναι πιο ευχάριστη.

Ο Elon Musk ωστόσο δεν έμεινε σε αυτό, προαναγγέλλοντας πως η Tesla, έπειτα από την υπογραφή της σε μπουκάλια τεκίλα, σχεδιάζει να παράγει την δική της βερολινέζικη μπύρα, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει αν η ζυθοποιεία θα δημιουργηθεί εντός των εγκαταστάσεων στο Βερολίνο ή αν θα παράγεται σε διαφορετική τοποθεσία. Η Gigabeer διαθέτει ήδη και το δικό της μπουκάλι, η σχεδίαση του οποίου είναι εμπνευσμένη από το περίφημο Cypertruck, διαθέτοντας ουκ ολίγες ακμές.

Motor Oil Hellas: Οι τέσσερις πυλώνες της ενεργειακής της μετάβασης

Σε τέσσερις πυλώνες πατάει το πλάνο της νέας αναπτυξιακής πορείας της Motor Oil, που έχει στόχο αφενός την ενσωμάτωση «πράσινων» δραστηριοτήτων αλλά και τη βελτιστοποίηση των παραδοσιακών λειτουργιών διύλισης και εμπορίας καυσίμων, όπου η εταιρεία στηρίζει τη δυναμική της παρουσία αλλά και τις ταμειακές της ροές. Αναλυτικότερα, οι 4 πυλώνες στρατηγικών προτεραιοτήτων του ομίλου αφορούν:

Πρώτον, την μετεξέλιξη του τομέα διύλισης, με την υλοποίηση σημαντικών επενδύσεων για τη βελτίωση της συνθετότητας και της ενεργειακής αποδοτικότητας του διυλιστηρίου, με έμφαση στον ψηφιακό μετασχηματισμό, την απανθρακοποίηση και την υιοθέτηση συστημάτων αποθήκευσης του άνθρακα.

Δεύτερον, την κινητικότητα και τα πρατήρια του μέλλοντος, στα οποία τα καύσιμα θα έχουν μικρότερο μερίδιο, ωστόσο θα προσφέρονται διαφοροποιημένες υπηρεσίες και προϊόντα , όπως CNG, φόρτιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων και ταυτόχρονα θα αποτελούν σημεία λιανικής πώλησης. Τρίτον, τον τομέα ηλεκτρισμού, φυσικού αερίου και ΑΠΕ και τέταρτον, τον τομέα των ανανεώσιμων εναλλακτικών καυσίμων, όπου εξετάζεται ο σχεδιασμός μονάδας παραγωγής βιοκαυσίμων.