Profile: Κάλυψε τέσσερις ομολογίες αξίας 800.000 ευρώ

Στην κάλυψη τεσσάρων κοινών, έγχαρτων, ονομαστικών ομολογιών, προχώρησε η Profile Systems and Software, ονομαστικής αξίας 200.000,00 € εκάστης και συνολικής ονομαστικής αξίας 800.000,00 €, εκ των συνολικά επτά ομολογιών, στις οποίες διαιρείται το Κοινό Ομολογιακό Δάνειο ύψους έως 1.400.000,00 € κατ΄ ανώτατο όριο.

Στην έκδοση του ΚΟΔ προχώρησε η κατά 100% θυγατρική αυτής Ανώνυμη Εταιρεία με την επωνυμία “PROFILE TECHNOLOGIES ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ” και το διακριτικό τίτλο “PROFILE TECHNOLOGIES Α.Ε.”

KPMG: Νέος Consulting Director ο Κώστας Γαβαρντίνας

Η KPMG ανακοίνωσε πως χρέη Consulting Director αναλαμβάνει ο Κώστας Γαβαρντίνας, ο οποίος κατέχει περισσότερα από δεκατρία χρόνια εμπειρίας στη συμβουλευτική διαχείρισης, τον έλεγχο και την τεχνολογία στους τομείς της Ασφάλειας Πληροφοριών, της Διαχείρισης Υπηρεσιών Πληροφορικής, της Επιχειρηματικής Συνέχειας και της Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, της Ποιότητας, του Κινδύνου και της Συμμόρφωσης. Αναμένεται να ενισχύσει την συμβουλευτική ομάδα της εταιρείας με την εμπειρία και την τεχνογνωσία του και να συμβάλλει στην περαιτέρω ανάπτυξή της.

Merck: Διπλασιάζει την παραγωγή της για το χάπι κατά της Covid-19

Η Merck σχεδιάζει να διπλασιάσει την παραγωγική ικανότητά της για το αντιιικό χάπι κατά της Covid-19 την επόμενη χρονιά, καθώς κυβερνήσεις σπεύδουν να το παραγγείλουν. Η αμερικανική εταιρεία έκανε αίτηση για έκτακτη άδεια χρήσης στις ΗΠΑ, μετά από έρευνες που δείχνουν ότι μπορεί να μειώσει νοσηλείες και θανάτους κατά 50%.
Σύμφωνα με τη Merck, υπάρχουν ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα εξασφαλισμένα συμβόλαια με Σιγκαπούρη, Νέα Ζηλανδία, Αυστραλία και Νότια Κορέα, ενώ συζητήσεις γίνονται με πολλές άλλες χώρες.

Η εταιρεία παράλληλα συμφώνησε να δώσει άδειες σε οκτώ παραγωγούς γενοσήμων για να φτιάξουν φθηνότερες εκδόσεις του χαπιού, καθώς υπάρχουν ανησυχίες ότι η ζήτηση θα ξεπεράσει την προσφορά και αυτό δεν θα επιτρέψει να έχουν πρόσβαση στο φάρμακο φτωχές χώρες. Ο αμερικανικός όμιλος έχει στόχο να αυξήσει τη δική του παραγωγή από τα 10 εκατομμύρια θεραπευτικές αγωγές σε τουλάχιστον 20 εκατομμύρια το 2022, κάτι που ισοδυναμεί με 800 εκατομμύρια δισκία.

Sustainability Forum 2021: Οι εταιρείες χαράσσουν το δρόμο προς έναν βιώσιμο μετασχηματισμό

Το Sustainability Forum 2021 – A training, networking and professional development event, αφιερωμένο στην εταιρική υπευθυνότητα και βιώσιμη ανάπτυξη, πραγματοποιήθηκε για δέκατη συνεχή χρονιά από την Global Sustain στις 8 Οκτωβρίου 2021, στo NJV Athens Plaza στην Αθήνα, με περιορισμένη φυσική παρουσία και συμμετοχή μέσω live streaming. Στο Forum συμμετείχαν 12 κορυφαίοι ομιλητές και ειδικοί σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης από διεθνείς οργανισμούς.

Το συνέδριο άνοιξε ο κ. Μιχάλης Σπανός, Διευθύνων Σύμβουλος της Global Sustain, ο οποίος μίλησε για το πλαίσιο βιώσιμης χρηματοδότησης στην Ε.Ε., αναφερόμενος στην Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, στην ανανεωμένη ευρωπαϊκή στρατηγική βιώσιμης χρηματοδότησης, με ιδιαίτερη μνεία στον κανονισμό Taxonomy ο οποίος παρέχει καθοδήγηση για το ποιες οικονομικές δραστηριότητες είναι βιώσιμες και συνεισφέρουν στην κλιματική ουδετερότητα καθώς και στην πρόταση για European Green Bond Standard. Τέλος, αναφέρθηκε στην ψηφιοποίηση των στοιχείων ESG, τάση η οποία επιφυλάσσει μικρότερα κόστη αναφοράς για τις εταιρείες και μεγαλύτερες δυνατότητες σύγκρισης πληροφοριών για τους επενδυτές.

Η κ. Maria Rita Galli, Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ, ανέδειξε τη στρατηγική ESG του οργανισμού, κάνοντας αναφορά στη δέσμευση για ένα μέλλον καθαρής ενέργειας, μέσα από την επίτευξη της ανθρακικής ουδετερότητας στις δραστηριότητες του οργανισμού μέχρι το 2050.
Στη συνέχεια, η κ. Έλενα Αθουσάκη, Head of ESG, Sustainability & Climate Change, από τον Όμιλο Motor Oil μίλησε για το ρόλο των ορυκτών καυσίμων στην ενεργειακή μετάβαση και τη στρατηγική της εταιρείας σχετικά με την επίτευξη της βιωσιμότητας (net zero future).

Οι προκλήσεις στην εποχή των ESG
Οι προκλήσεις της τραπεζικής σχετικά με τα ESG ήταν το θέμα της απομακρυσμένης ομιλίας του κ. Simon Thomson, Διευθύνοντος Συμβούλου του Chartered Banker Institute.
Το ρόλο της Eurobank στην επίλυση του δημογραφικού ζητήματος ανέδειξε ο κ. Μιχάλης Βλασταράκης, Γενικός Διευθυντής Marketing και Εταιρικής Επικοινωνίας της Eurobank, μιλώντας για τις συνέργειες με Οργανισμούς, Φορείς και Επιχειρήσεις αλλά και για τα κοινωνικού προσανατολισμού προϊόντα της τράπεζας.

Η κ. Χριστίνα Αντωνίου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Daikin Ελλάδας, παρουσίασε το “Environment Vision 2050”, τις ανθρακικά ουδέτερες λύσεις μέσω της καινοτομίας και της συνεργασίας που απαιτείται, καθώς και τις πρωτοβουλίες για την κυκλική οικονομία.
Η κ. Εύα Χιώτη, Public Affairs Manager της The Coca-Cola Company, ανέλυσε την πρωτοβουλία ανακύκλωσης και κυκλικής οικονομίας Zero Waste Future, στόχος της οποίας είναι η αλλαγή της καθημερινής πρακτικής με άξονα την επίτευξη μηδενικών απορριμμάτων. Η βιωσιμότητα σε καιρό πανδημίας και η προσέγγιση της Bausch Health ήταν το θέμα της ομιλίας του κ. Ιάκωβου

Μιχαλίτση, Γενικού Διευθυντή της Bausch Health Ελλάς, με αναφορά στην ευελιξία της εταιρείας για τη διασφάλιση της επιχειρησιακής συνέχειας, την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, την ανεμπόδιστη προμήθεια των φαρμάκων και τη στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.
Τον τρόπο με τον οποίο η κυβερνοασφάλεια υποστηρίζει τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων ανέλυσε ο καθηγητής Δρ. Λέανδρος Μαγκλάρας, εξηγώντας πώς η ενσωμάτωση στοιχείων διαχείρισης βιωσιμότητας μπορεί να βελτιώσει την κυβερνοασφάλεια ενός οργανισμού. Για την post-purpose εποχή στα brands έκανε λόγο ο κ. Thomas Kolster, συγγραφέας και ακτιβιστής μάρκετινγκ. Βασισμένος σε κορυφαίες μελέτες μάρκετινγκ και σε συνεντεύξεις με υψηλόβαθμα στελέχη, ο κ. Kolster απέδειξε πώς οι άνθρωποι έχουν πραγματικά κίνητρα να ενεργήσουν σε όφελος των brands όταν οι ίδιοι είναι υπεύθυνοι για τη ζωή και την ευτυχία τους.

Ο κ. Matthew Patsky, Διευθύνων Σύμβουλος & Portfolio Manager της Trillium Asset Management, αναφέρθηκε στην προσπάθεια αλλαγής των εταιρειών σε θέματα ESG, βοηθώντας στη βελτίωση των πολιτικών, των επιδόσεων και του αντίκτυπού τους.

Τέλος, ο κ. Σπύρος Ράπτης, Γενικός Διευθυντής για την Ελλάδα και την Κύπρο της Schneider Electric, μίλησε για το βιώσιμο μετασχηματισμό και το ρόλο της εταιρείας, εστιάζοντας στους τομείς των κτιρίων και της βιομηχανίας, στις μεταφορές και στην παραγωγή ενέργειας.
Φέτος, για δεύτερη συνεχή χρονιά, το event πραγματοποιήθηκε σε υβριδική μορφή (phygital), έφερε πιστοποίηση COVID Shield από την TÜV AUSTRIA Hellas, ενώ για τους ομιλητές που είχαν φυσική παρουσία τηρήθηκαν τα μέτρα προστασίας καθ’ υπόδειξη της GEP. Πάνω από 90 άτομα παρακολούθησαν τα sessions μέσω live streaming, έχοντας τη δυνατότητα αλληλεπίδρασης με τους ομιλητές αλλά και ευκαιρίες δικτύωσης μέσα από την ειδική πλατφόρμα της LiveOn.

 

Exxon Mobil: Στα «σκαριά» η κατασκευή προηγμένης μονάδας ανακύκλωσης

Η Exxon Mobil Corp ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να κατασκευάσει την πρώτη της προηγμένη μονάδα ανακύκλωσης στο Τέξας, καθώς ο ενεργειακός κολοσσός εντείνει τις προσπάθειες για μείωση των πλαστικών απορριμμάτων. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αναμένει το εργοστάσιο στο συγκρότημα Baytown κοντά στο Χιούστον να ξεκινήσει τη λειτουργία του μέχρι το τέλος του επόμενου έτους, με αρχική ικανότητα να ανακυκλώνει 30.000 τόνους πλαστικών απορριμμάτων ετησίως.

Η εταιρεία σημείωσε ότι μια μικρή, προσωρινή εγκατάσταση παράγει ήδη εμπορικούς όγκους πιστοποιημένων κυκλικών πολυμερών, που θα είναι διαθέσιμοι μέχρι το τέλος του 2021 να καλύψουν την αυξημένη ζήτηση. Η ExxonMobil τόνισε ακόμη ότι αναπτύσσει σχέδια για την κατασκευή περίπου 50.000 τόνων προηγμένης ικανότητας ανακύκλωσης ανά τον κόσμο μέχρι το 2026.

 

FLEXOPACK: Συστήνει νέα εμπορική εταιρεία στη Δανία

Η Διοίκηση της «FLEXOPACK» ανακοινώνει ότι προχώρησε στην σύσταση νέας εμπορικής εταιρείας με την επωνυμία «FLEXOPACK DENMARK APS» στην Κοπεγχάγη της Δανίας. Η νέα αυτή εμπορική εταιρεία ελέγχεται εξ ολοκλήρου από την κυπριακή θυγατρική «FLEXOPACK INTERNATIONAL LIMITED» (100% ελεγχόμενη από την Εταιρεία) και η λειτουργική της οργάνωση και δράση, θα εκκινήσει και υλοποιηθεί στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Η σύσταση της εν λόγω νέας εταιρείας εντάσσεται στον ευρύτερο στρατηγικό σχεδιασμό του Ομίλου για την στοχευμένη διεύρυνση, αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του παγκοσμίου δικτύου διανομής και διάθεσης των προϊόντων αυτού και αποσκοπεί στην περαιτέρω ενίσχυση και ουσιαστική επέκταση της παρουσίας του στην αγορά της Δανίας, καθώς και στην πληρέστερη, ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση της συγκεκριμένης γεωγραφικής αγοράς μέσω της εμπειρίας και τεχνογνωσίας του Ομίλου.

Να σημειωθεί ότι η FLEXOPACK είναι ένας μεγάλος ευρωπαίος κατασκευαστής εύκαμπτων υλικών συσκευασίας που προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων, με ιδιαίτερη έμφαση στην παραγωγή co-extrusion φιλμς με ιδιότητες διαπερατότητας στο οξυγόνο.

Ο αντιμικροβιακός χαλκός στα συστήματα υγείας

Η εφαρμογή αντιμικροβιακού χαλκού σε εσωτερικούς χώρους γραφείων με την χρήση αεραγωγών κατασκευασμένων 100% από καθαρό χαλκό, που έγινε με πρωτοβουλία του Ελληνικού Ινστιτούτου Ανάπτυξης Χαλκού (ΕΙΑΧ), απέδειξε την μείωση ιικού φορτίου στους χώρους των γραφείων σε ποσοστό 30%, αποτέλεσμα που έρχεται να συνδράμει στην προειδοποίηση του Δ. Τσιόδρα για αναγκαιότητα καθαρού αέρα σε εσωτερικούς χώρους.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΧΑΛΚΟΡ, το ΕΙΑΧ, με την ανάδειξη των ιδιοτήτων του Αντιμικροβιακού Χαλκού και των εφαρμογών του σε χώρους ευαίσθητους, όπως είναι οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείες, οι χώροι των σχολείων και γενικότερα οι χώροι μεγάλου συγχρωτισμού, έρχεται να συνδράμει στις τελευταίες αυτές επιστημονικές παρατηρήσεις με την υποστήριξη νέων εφαρμογών κάνοντας χρήση του Αντιμικροβιακού Χαλκού.

Τελευταίες νέες εφαρμογές, όπως o λεγόμενος «Αντιμικροβιακός Ανελκυστήρας» της Ελληνικής εταιρείας «KLEΕMMANN», καθώς και τα ειδικά μηχανήματα αποστείρωσης του αέρα «ΗΑLCΕRΙΟΝ (UV-C/PL/MC/EL)», τα οποία χρησιμοποιούν επιφάνειες Αντιμικροβιακού χαλκού, δίνουν τη δυνατότητα απομείωσης της μικροβιακής και ιογενούς χλωρίδας σε κλειστούς χώρους, όπως είναι οι θάλαμοι των ανελκυστήρων, εξοντώνοντας ακόμα και τον ιό SARS-COV-2, αποτελέσματα τα οποία έχουν αποδειχθεί σε έρευνες οι οποίες έχουν ήδη γίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, παρέχοντας τις καλύτερες προϋποθέσεις αποστείρωσης αέρα σε κλειστούς χώρους, αλλά ταυτόχρονα απολύμανσης επιφανειών επαφής, σε σύγκριση με άλλα υλικά.

Τα πρώτα μακροχρονια PPAs με βιομηχανίες από ΤΕΡΝΑ – ΗΡΩΝ

Ανοίγει ο δρόμος για φθηνότερο ρεύμα στη βιομηχανία, με τα πρώτα deals να έχουν ήδη φτάσει στο στάδιο των υπογραφών μεταξύ παρόχων και ανεξάρτητων μεγάλων καταναλωτών.
Ειδικότερα, οι εταιρείες ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ και ΗΡΩΝ, μέλη του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ανακοίνωσαν ότι καινοτομούν και προσφέρουν πρώτες στην ελληνική αγορά τις μακροχρόνιες Συμβάσεις Πώλησης Ενέργειας (PPAs). Οι δύο εταιρείες προσφέρουν άμεση πρόσβαση των τελικών καταναλωτών στην πράσινη ενέργεια, διαθέτοντας τις πρώτες MWh μέσω «ιδιωτικών» PPAs. Στο πλαίσιο αυτό, έχουν ήδη υπογραφεί οι τέσσερις (4) πρώτες συμβάσεις με γνωστούς βιομηχανικούς και εμπορικούς καταναλωτές, με έναρξη διάθεσης ποσοτήτων ενέργειας ΑΠΕ από 1/10/2021.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται διαπραγματεύσεις για τη σύναψη αντίστοιχων συμβάσεων και με άλλους σημαντικούς ομίλους.
Τα προσφερόμενα ΡΡΑs απευθύνονται σε μεγάλους εμπορικούς και βιομηχανικούς καταναλωτές και απαντούν στις ανάγκες τους για μείωση του κόστους προμήθειας ενέργειας και επίτευξη των στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης. Εναρμονίζονται πλήρως με τους στόχους για αύξηση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων, περαιτέρω διείσδυση των ΑΠΕ στο ενεργειακό μείγμα της χώρας και στήριξη της ανάπτυξης έργων ΑΠΕ μέσω διμερών εμπορικών συμβάσεων με τελικούς καταναλωτές.

Αλ. Μπουρλά: €650 εκατ. θα αποδώσει στη Θεσσαλονίκη η επένδυση της Pfizer

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, εγκαινίασε μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά τις νέες εγκαταστάσεις του παγκόσμιου Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας και του παγκόσμιου Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της Pfizer στη Θεσσαλονίκη.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο κ. Μπουρλά αναφέρθηκε σε μελέτη του ΙΟΒΕ, σύμφωνα με την οποία η επένδυση της Pfizer στα επόμενα 10 χρόνια θα αυξάνει το ΑΕΠ της Θεσσαλονίκης κατά 0,4%, προσφέροντας περισσότερα από 650 εκατ. ευρώ στην πόλη.

«Οι εργαζόμενοι στο κέντρο της Pfizer ήδη έχουν ξεπεράσει τους 500, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι επιστήμονες με μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών και το 15% αυτών είναι Έλληνες του εξωτερικού που γύρισαν στην πατρίδα τους για να εργαστούν», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer. Αναφέρθηκε επίσης στην επιτάχυνση δομικών μεταρρυθμίσεων που έχει πετύχει η Ελλάδα σε σημαντικούς τομείς, όπως ο ψηφιακός μετασχηματισμός, που μπορεί όπως είπε να αποτελέσει τη βάση για την ανάπτυξη και την ανάκαμψη της χώρας.

Επίσης το Ταμείο Ανάκαμψης δείχνει ότι μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης σε έναν νέο προσανατολισμό της ελληνικής οικονομίας, στην κατεύθυνση της καινοτομίας, της εξωστρέφειας και της βιώσιμης ανάπτυξης, είπε, τονίζοντας πως η Pfizer θα είναι παρούσα σε αυτή την εθνική προσπάθεια.

Ο Bill Carapeci, εκτελεστικός αντιπρόεδρος παγκόσμιων επιχειρησιακών λειτουργιών και μετασχηματισμού της Pfizer, αναφέρθηκε στους τέσσερις λόγους που η εταιρεία επέλεξε τη Θεσσαλονίκη μεταξύ των 12 τοποθεσιών που ήταν υποψήφιες: το εξαιρετικό επιστημονικό δυναμικό, το ισχυρό σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, τις ευκαιρίες οικονομικής ανάπτυξης και καινοτομίας που προσφέρει η περιοχή, αλλά και την υποστήριξη της κυβέρνησης.

Για μία «επένδυση-σταθμό για τη Θεσσαλονίκη και τη χώρα γενικότερα» έκανε λόγο ο πρωθυπουργός στον χαιρετισμό του, εξηγώντας ότι «θα απασχοληθούν εντός του επόμενου έτους περισσότεροι από 700 εργαζόμενοι πολύ υψηλών προδιαγραφών σε πολλές διαφορετικές ειδικότητες».