Schneider Electric: Συνεργασία με διεθνείς IT διανομείς

Η Schneider Electric ανακοίνωσε τη συνεργασία της με IT distributors από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ολλανδία, τη Γερμανία και την Αυστρία για την παροχή μιας managed services προσφοράς για IT channel partners. Διαθέσιμο μέσω της ALSO, της Ingram Micro και Tech Data, το Managed Power συνδυάζει τα έξυπνα συστήματα αδιάλειπτης παροχής ισχύος της APC by Schneider Electric με τις βραβευμένες υπηρεσίες Monitoring & Dispatch, βοηθώντας τους συνεργάτες να δημιουργήσουν τη δική τους “as a Service” προσφορά.

 

 

 

Ο Todd Sechrist στο τιμόνι της SUNLIGHT Batteries USA

H SUNLIGHT ανακοινώνει ότι ο κ. Todd M. Sechrist αναλαμβάνει Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της SUNLIGHT Batteries USA, και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της εταιρείας SUNLIGHT και θα αναλάβει τα καθήκοντά του στις 18 Οκτωβρίου 2021.

Ο Todd Sechrist είναι πεπειραμένο στέλεχος του κλάδου της ενέργειας, με περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας. Κατά τη διάρκεια της μακράς σταδιοδρομίας του υπηρέτησε σε πολλές διευθυντικές θέσεις, όπως Γενικός Διευθυντής Επιχειρήσεων της Enersys και υπεύθυνος των αγορών Αμερικής, αλλά και Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής για την ίδια εταιρεία.

Η επένδυση των €5,5 εκατ. στην Etpa Packaging

Το επενδυτικό κεφάλαιο Elikonos 2 S.C.A. SICAR ανακοίνωσε την έβδομη και μεγαλύτερη μέχρι στιγμής επένδυσή του, ύψους €5,5 εκατ., στην εταιρεία Etpa Packaging Α.Ε. Η Etpa Packaging Α.Ε. ιδρύθηκε το 1995 και έχει εξελιχθεί σε ηγέτη στην εγχώρια αγορά αυτοκόλλητων ετικετών. Στο πελατολόγιο της συγκαταλέγονται μεγάλες βιομηχανίες τροφίμων, ποτών, απορρυπαντικών και καλλυντικών με παρουσία στην Ελλάδα.

Η Εταιρεία έχει παραγωγικές εγκαταστάσεις στην Κομοτηνή, γραφεία και αποθήκες στην Αθήνα και απασχολεί 153 άτομα προσωπικό. Το Elikonos 2 S.C.A. SICAR, ένα επενδυτικό κεφάλαιο επιχειρηματικών συμμετοχών ύψους €85 εκατ., έχει σαν στόχο την χρηματοδότηση αναπτυσσόμενων Ελληνικών ΜμΕ. Έχει επενδύσει στο παρελθόν και στις εταιρείες Ροδούλα, Μινέρβα, Μέγας Γύρος, Youth Lab, Andromeda και Eurocatering.

Agrifreda: Απέκτησε δύο εργοστάσια σε Έδεσσα και Νάουσα

Στην απόκτηση δύο εργοστασίων, το ένα εκ των οποίων βρίσκεται στην βιομηχανική περιοχή της Δροσιάς στην Έδεσσα καθώς και στην Επισκοπή Νάουσας προχώρησε η Agrifreda σύμφωνα με πληροφορίες του FOODReporter.

Πρόκειται για δύο βιομηχανικές εγκαταστάσεις που αναμένεται να ενισχύσουν σημαντικά την επιχειρηματική δραστηριότητα της επιχείρησης, με έδρα την Πέλλα. Το εργοστάσιο της Δροσιάς, δεν είναι άλλο από τις εγκαταστάσεις της πτωχευμένης εταιρείας Ecofood, γνωστής από το μεταλλικό νερό Δροσιά, το οποίο διακινεί τα τελευταία χρόνια η Agrifreda.

H κίνηση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο συμφωνίας εξυγίανσης, κατά την οποία η ακίνητη περιουσία της Ecofood μεταβιβάστηκε στην Agrifreda κατά 88% και στην Σινιόσογλου ΑΒΕΕ με ποσοστό 12%. Στην περίπτωση του εργοστασίου της Επισκοπής Νάουσας, πρόκειται για τις εγκαταστάσεις που διατηρούσε η Κατσιαμάκας ΑΒΕΕ, εταιρεία εμπορίας φρούτων και λαχανικών. Σημειώνεται ότι η Agrifreda είχε ενισχύσει σημαντικά τη ρευστότητά της με την είσοδο της EOS Capital Partners, η οποία απέκτησε το 20% του μετοχικού της κεφαλαίου, μέσω αύξησης που πραγματοποιήθηκε κατά 15 εκατ. ευρώ.

 

Κίνα: Αυξάνει την παραγωγή άνθρακα για χάρη της βιομηχανίας

Την άμεση αύξηση της παραγωγής άνθρακα ξεκίνησε η Κίνα για να αντιμετωπίσει την ενεργειακή κρίση που απειλεί τα εργοστάσια στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου. Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, αναγκάστηκε να υποχωρήσει έναντι των υποσχέσεων που έχει δώσει ότι η χώρα του θα κινηθεί σε πιο πράσινες πολιτικές για την κλιματική αλλαγή.

Οι αξιωματούχοι του τομέα Ενέργειας στην Εσωτερική Μογγολία, μία από τις μεγαλύτερες κινεζικές περιοχές παραγωγής άνθρακα, έδωσαν εντολή σε 72 τοπικά ανθρακωρυχεία να επεκτείνουν τη χωρητικότητά τους κατά 100 εκατομμύρια τόνους, σύμφωνα με τους Securities Times.

Η τελευταία προσπάθεια των κινεζικών αρχών για την καταπολέμηση των σοβαρών ελλείψεων ενέργειας έρχεται ως συνέπεια των απανωτών αναστολών εργασίας σε πολλά εργοστάσια παραγωγής υψηλής τεχνολογίας, ενώ πολλά άλλα αναγκάστηκαν να μειώσουν τις εργασίες τους.
Επιπλέον οι διακοπές ρεύματος επηρέασαν και τα νοικοκυριά σε περιοχές της βορειοανατολικής Κίνας, ενώ εκδόθηκαν προειδοποιήσεις ότι θα μπορούσαν να «ξεμείνουν» από ρεύμα ακόμα και κρίσιμες βιομηχανίες, όπως η παραγωγή τροφίμων.

ΑΦΟΙ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ: Επενδύσεις 2 εκατ. ευρώ με γνώμονα τη βιωσιμότητα

Η ΑΦΟΙ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ, μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες επεξεργασίας φρούτων στην Ελλάδα, έχει προχωρήσει σε μια σειρά από επενδύσεις, αποδεικνύοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον της για την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιωσιμότητα. Η εταιρεία είναι η πρώτη στο Ναύπλιο που εγκατέστησε φωτοβολταϊκό σταθμό συνολικής ισχύος 1 Μεγαβάτ (MW) στη στέγη του εργοστασίου της, κάτι που αποτελεί ορόσημο για τον Νομό Αργολίδας.

Μέσω του έργου αυτού καλύπτει το 25-30% των ετήσιων αναγκών της, αξιοποιώντας ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Τα περιβαλλοντικά οφέλη του έργου είναι σπουδαία, αν αναλογιστεί κανείς ότι με το συγκεκριμένο φωτοβολταϊκό σύστημα αποτρέπεται η έκλυση 1.150 τόνων διοξειδίου του άνθρακα ανά χρόνο.

Να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια, η εταιρεία έχει προβεί σε μια σειρά επενδύσεων που έχουν φτάσει συνολικά τα 2.000.000€ και συνεχίζουν να αυξάνονται σταθερά. Πιο συγκεκριμένα, στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της έχουν τοποθετηθεί αυτόνομες μονάδες επεξεργασίας λυμάτων στις οποίες εφαρμόζεται βιολογικός καθαρισμός νερού, που μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί χωρίς να επιβαρύνει το περιβάλλον.

Καλά νέα για τον κλάδο επισκευής & εγκατάστασης μηχανημάτων

Ισχυρή άνοδο κατέγραψε τον φετινό Αύγουστο η βιομηχανική παραγωγή, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, με τον κλάδου της επισκευής και εγκατάστασης μηχανημάτων και εξοπλισμού να σημειώνει τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του μηνός Αυγούστου 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2020, παρουσίασε αύξηση 10,1% έναντι μείωσης 3,9% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2020 με το 2019. Ο μέσος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου – Αυγούστου 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου – Αυγούστου 2020, παρουσίασε αύξηση 9,5%.
Ο εποχικά διορθωμένος Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του μηνός Αυγούστου 2021, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2021, παρουσίασε αύξηση 0,7%.

Ο δείκτης του κλάδου της επισκευής και εγκατάστασης μηχανημάτων και εξοπλισμού σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση, ενώ ο δείκτης του κλάδου βιομηχανίας δέρματος και δερμάτινων ειδών σημείωσε τη μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση κατά τον Αύγουστο 2021 σε σχέση με τον Ιούλιο 2021.

Κατά τη σύγκριση των δεικτών του Αυγούστου 2021 με τους αντίστοιχους δείκτες του Αυγούστου 2020, η μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση καταγράφηκε στον κλάδο κατασκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών, ηλεκτρονικών και οπτικών προϊόντων, ενώ η μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση καταγράφηκε στον κλάδο εξόρυξης μεταλλευμάτων.

Gizelis Robotics: O Κλέων Παπαδόπουλος νέο μέλος στο ΔΣ

Η Gizelis Robotics ανακοινώνει ότι ο Κλέων Παπαδόπουλος συμμετέχει ως νέο ανεξάρτητο, μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας. Ο κ. Παπαδόπουλος είναι διευθύνων σύμβουλος της London Alfa. Έχει διατελέσει Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, ενώ κατείχε ανώτερες θέσεις ευθύνης στον τομέα των Αγορών Κεφαλαίων στις UBS London, SBC Warburg, Swiss Bank Corporation, SBC O’Connor και Security Pacific. Έχει υπηρετήσει ως μη εκτελεστικό μέλος σε πολλά διοικητικά συμβούλια στην καριέρα του, συμπεριλαμβανομένων των Διοικητικών Συμβουλίων της T-Bank, της Attica Bank και του Ελληνικού Ταχυδρομείου ΑΕ.

Sarmed: Νέα συνεργασία με την NOVATRON A.E.

Η SARMED αναβαθμίζει το πελατολόγιό της, ανακοινώνοντας την έναρξη της συνεργασίας της με την εταιρεία NOVATRON A.E., για την αποθήκευση των προϊόντων της στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της στον Ασπρόπυργο Αττικής. Η Novatron ΑΕ ιδρύθηκε το 2002 με κύριο αντικείμενο δραστηριότητας την εισαγωγή και διάθεση Προϊόντων, Λύσεων και Εφαρμογών Υψηλής Τεχνολογίας.

Διαθέτοντας μια εξαιρετικά μεγάλη γκάμα προϊόντων και έχοντας εξυπηρετήσει μέχρι σήμερα περισσότερους από 10.000 πελάτες, η Novatron AE παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις στους ακόλουθους τομείς: Κωδικοποίηση και Ιχνηλασιμότητα Προϊόντων, Ολοκληρωμένα Συστήματα Πλαστικών Καρτών, Βιομηχανικές Λύσεις Κωδικοποίησης Προϊόντων, Συστήματα Λιανικής Πώλησης. Επιπλέον, είναι σε θέση να παρέχει πλήρη υποστήριξη και αναλώσιμα για όλα τα προαναφερθέντα προϊόντα, συνεργαζόμενη με τους σημαντικότερους προμηθευτές διεθνώς. Στο πελατολόγιο της εταιρείας συγκαταλέγονται τράπεζες, βιομηχανίες, αλυσίδες καταστημάτων, εταιρείες τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, καθώς και πλήθος φορέων και οργανισμών του Δημοσίου.

 

Η βιομηχανία «νικητής» στα φετινά Growth Awards

Μερικές από τις σημαντικότερες βιομηχανίες της χώρας διακρίθηκαν στα «Βραβεία Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας Growth Awards 2021», για τη σταθερά ανοδική τους πορεία, τις βέλτιστες πρακτικές, την προσαρμοστικότητα και τη συμβολή τους στη διαμόρφωση ενός ανθεκτικού και ευέλικτου επιχειρηματικού τοπίου στην Ελλάδα.

Την έναρξη της φετινής τελετής απονομής κήρυξε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, κ. Φωκίων Καραβίας, παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη. «Η τελετή απονομής των Growth Awards 2021 συμπίπτει με έναν καταιγισμό εξαιρετικά καλών ειδήσεων για την ελληνική οικονομία: την αναπτυξιακή της επίδοση (16,2% το 2ο τρίμηνο), την ισχυρή αύξηση των επενδύσεων και των εξαγωγών, τις προσφορές – ρεκόρ στους διαγωνισμούς ιδιωτικοποιήσεων και μια σειρά σημαντικών επιχειρηματικών συμφωνιών», σημείωσε στον χαιρετισμό του ο τελευταίος. Οι έξι ελληνικές επιχειρήσεις που βραβεύθηκαν από τη Eurobank και τη Grant Thornton, έχουν -ανά κατηγορία- ως εξής:
• Δυναμική Ανάπτυξη | ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ Α.Β.Ε.Ε.
• Έρευνα & Καινοτομία | FLEXOPACK ΑΕΒΕΠ
• Εξωστρέφεια | ΟΜΙΛΟΣ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ
• Ψηφιακή Εξέλιξη | SKROUTZ A.E.
• Environmental, Social & Governance | VITEX A.E.
• Επιχειρηματική Αριστεία | ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ (COSTAMARE Inc., ΤΕΜΕΣ Α.Ε., FALIRO HOUSE A.E., Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου»).