-->

Εθελοντική αιμοδοσία απο τη Μύλοι Λούλη

Την Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021 και την Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021 η Μύλοι Λούλη διοργάνωσε την 6η Εθελοντική Αιμοδοσία των εργαζομένων της, στις εγκαταστάσεις της στο Κερατσίνι και στη Σούρπη αντίστοιχα, συγκεντρώνοντας 47 μονάδες αίματος. Η Μύλοι Λούλη ευχαριστεί θερμά τους 62 εθελοντές αιμοδότες για την προσφορά τους, καθώς επίσης το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου «Αχιλλοπούλειο» Βόλου και το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας που ανταποκρίθηκαν με άψογο επαγγελματισμό.

Μπαρμπα Στάθης: Συνεχίζονται οι υποτροφίες για την Αμερικανική Γεωργική Σχολή

Τη συνέχιση της χορήγησης υποτροφίας για σπουδές στο ΙΕΚ της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής για δεύτερη χρονιά ανακοίνωσε η Μπαρμπα Στάθης. Η υποτροφία, χορηγείται μετά από προκήρυξη της εταιρείας για σπουδές στον αγροδιατροφικό τομέα με δικαιούχους τα παιδιά των συνεργαζόμενων συμβολαιακών παραγωγών της.

Ταυτόχρονα, η εταιρεία υλοποιεί σε συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή εξειδικευμένα εκπαιδευτικά σεμινάρια για τους συνεργαζόμενους παραγωγούς της με σκοπό την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας και τη βιώσιμη ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής..

Νεα Συμφωνία Real Consulting – Β.Σ. Καρούλιας

Η Real Consulting, Microsoft Gold Partner, καθώς και επιλεγμένος συνεργάτης της Microsoft για την υλοποίηση της ελληνικοποίησης των λύσεων Microsoft Dynamics 365 Business Central, Dynamics 365 Finance & Supply Chain Management, προχώρησε σε συμφωνία για την υλοποίηση της λύσης Microsoft D365 για τις ανάγκες της Β.Σ. Καρούλιας, ηγέτιδας εταιρείας οίνων, μπίρας και αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η λύση που θα υλοποιηθεί καλύπτει όλο το επιχειρησιακό εύρος της Β.Σ. Καρούλιας, και πιο συγκεκριμένα τη λογιστική παρακολούθηση των λειτουργιών της εταιρείας, την αυτοματοποίηση των εσωτερικών διαδικασιών, τη διαχείριση αποθεμάτων, την υποστήριξη και δρομολόγηση των πωλήσεων, καθώς και την παρακολούθηση όλων των μεγεθών του Οργανισμού με σύγχρονες τεχνολογίες. Όλα αυτά μέσα από την ενιαία και ευέλικτη πλατφόρμα της Microsoft D365, που θα παρέχει στον οργανισμό πλήρη και σε πραγματικούς χρόνους εικόνα, αύξηση της παραγωγικότητας, καθώς και customer experience υψηλού επιπέδου μέσα από ένα μοντέρνο και φιλικό περιβάλλον.

Οι «μνηστήρες» του ΣΔΙΤ απορριμμάτων Δ. Μακεδονίας

Ταχύτατα προχωρά ο διαγωνισμός για την κατασκευή της ΜΕΑ Δυτικού Τομέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ενός έργου ΣΔΙΤ προϋπολογισμού άνω των 100 εκατ. ευρώ. Μετά την εξέταση των σχετικών δικαιολογητικών και οι πέντε «διεκδικητές» του έργου πέρασαν στο επόμενο στάδιο. Πρόκειται για την κοινοπραξία ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή – ΤΙΤΑΝ, την κοινοπραξία της MORE με την ΑΒΑΞ και την Θαλής, την κοινοπραξία Μυτιληναίος – Μεσόγειος, την Intrakat και την κοινοπραξία ΗΛΕΚΤΩΡ – ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις.

Για το έργο έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση από δημόσια κεφάλαια έως 60 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει εγκαταστάσεις υποδοχής και διαχωρισμού ανακυκλώσιμων υλικών, μονάδα παραγωγής δευτερογενών προϊόντων, καθώς και τη μονάδα βιοαποβλήτων από προ διαλεγμένα για μετατροπή τους σε κομπόστ υψηλής ποιότητας. Σημειώνεται ότι οι ίδιες κοινοπραξίες διεκδικούν τις αντίστοιχες μονάδες σε Φυλή και Σχιστό, προϋπολογισμού 761 εκατ. ευρώ.

Moderna: Επενδύει $500 εκ. για νεο εργοστασίο στην Αφρική

Η Moderna σκοπεύει να επενδύσει περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή ενός εργοστασίου στην Αφρική, στο οποίο θα παράγει έως και 500 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων με τεχνολογία mRNA ετησίως, περιλαμβανομένου του εμβολίου της κατά της covid-19, καθώς αυξάνεται η πίεση στις φαρμακευτικές βιομηχανίες να παράγουν φάρμακα στην αφρικανική ήπειρο.
Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει σύντομα τη διαδικασία επιλογής της χώρας και της τοποθεσίας όπου θα ανεγείρει το εργοστάσιό της.

Η Pfizer και η BioNTech κατέληξαν σε συμφωνία τον Ιούλιο με τη Biovac της Νότιας Αφρικής, προκειμένου να παρασκευάζει περίπου 100 εκ. δόσεις ετησίως του εμβολίου τους κατά της covid-19 για την Αφρική.

Όμως η Moderna είναι η πρώτη εταιρεία που σχεδιάζει να αποκτήσει δικό της εργοστάσιο στην ήπειρο. Στόχος του ΠΟΥ και του μηχανισμού COVAX είναι το κέντρο αυτό να συμβάλει στην ανάπτυξη και την παρασκευή εμβολίων κατά της covid-19 τα οποία να διανεμηθούν στις χώρες της Αφρικής.

Συστήματα της ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ στη LARISA FACE COVER

Συστήματα πυρανίχνευσης, πυρανίχνευσης κατασβέσεων και ελέγχου πρόσβασης προμήθευσε η ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ, σε νέα βιομηχανία χειρουργικών μασκών. Η Βιομηχανία χειρουργικών μασκών μιας χρήσης LARISA FACE COVER ΑΕ δημιουργήθηκε το 2020 σε συνθήκες πανδημίας covid 19, με σκοπό να προμηθεύσει το πολύτιμο αυτό Ιατροτεχνολογικό Υλικό Ελληνικής Παραγωγής, τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά.

Με την ολοκλήρωση της επένδυσης δίνει παραγωγική δυναμικότητα στις 60.000.000 μάσκες το μήνα. H ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ σε συνεργασία με την τεχνική εταιρεία SOLIS AE, μελέτησε, προμήθευσε, εγκατέστησε και παρέδωσε σε πλήρη λειτουργία σύγχρονο σύστημα διευθυνσιοδοτούμενης πυρανίχνευσης και σύστημα πυρανίχνευσης κατασβέσεων του ιταλικού οίκου ΙΝΙΜ.

Σύγχρονο σύστημα ελέγχου πρόσβασης της εταιρείας PAXTON εγκαταστάθηκε σε όλους τους χώρους του εργοστασίου. Η ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΣ, διανύοντας την πέμπτη δεκαετία επιχειρηματικής πορείας στην αγορά, διευρύνει συνεχώς με καινοτόμα, υψηλής αξιοπιστίας συστήματα ασφάλειας, πυρασφάλειας, ενεργειακής διαχείρισης και ελέγχου πρόσβασης, πλούσιο portfolio έργων για τη Βιομηχανία και για κάθε κλάδο της ελληνικής οικονομίας.

Η έλλειψη ικανών στελεχών δυσχεραίνει τη μετάβαση στην «4η βιομηχανική επανάσταση»

Ο ανταγωνισμός για τους εργαζόμενους υψηλής στάθμης είναι πολύ εντατικός και αυτό συχνά πλήττει την παραγωγή καινοτομίας εντός Ελλάδας, σε μια εποχή που η 4η βιομηχανική επανάσταση απαιτεί μεγάλες ταχύτητες. Όταν δεν υπάρχει το απαιτούμενο ανθρώπινο ταλέντο, πολλές εταιρείες μοιραία δεν μπορούν να προσφέρουν στους πελάτες τους το βέλτιστο προϊόν ή υπηρεσία.
Έτσι, πολλές καινοτόμες ελληνικές βιομηχανίες, που ζητούν τη συνδρομή ελληνικών επιχειρήσεων πληροφορικής για να αναπτύξουν περαιτέρω τις καινοτομίες τους στον χώρο των τεχνολογιών της 4ης βιομηχανικής επανάστασης ή να τις εντάξουν στην παραγωγή τους, δυσκολεύονται ή και αδυνατούν να βρουν συνεργάτες εντός των συνόρων.

Σύμφωνα με όσα δηλώνει ο Δ. Λακασάς, CEO της Olympia Electronics στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το κενό στο «Industry 4.0» σε εργαζόμενους και εταιρείες είναι τεράστιο: «Αυτή τη στιγμή η ελληνική βιομηχανία χρειάζεται δύο πράγματα: ψηφιακό μετασχηματισμό και εφαρμογή ρομποτικής και άλλων τεχνολογιών της 4ης βιομηχανικής επανάστασης στην παραγωγή. Είτε το δούμε σε επίπεδο εταιρειών είτε σε επίπεδο εργαζομένων, υπάρχει τεράστιο κενό στην ελληνική αγορά πάνω στο «Industry 4.0». Πρώτον, οι εργαζόμενοι δεν επαρκούν κι αυτό μεταφράζεται σε ανεπάρκεια και στον τρόπο που λειτουργούν οι επιχειρήσεις. Επειδή η ζήτηση εργαζομένων είναι πολύ μεγαλύτερη από την προσφορά, ο ένας τούς κλέβει από τον άλλο και αυτό συχνά μεταφράζεται σε αστάθεια και έλλειψη αποτελεσμάτων.»

Ένδεια εξειδικευμένων εργαζομένων, διαπιστώνει και ο Αλέξανδρος Δούφος, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Logismos AE». Όπως επισημαίνει, σήμερα υπάρχει πράγματι μεγάλη ζήτηση εργαζομένων στην αγορά της πληροφορικής, αλλά όχι αρκετή προσφορά και υπογραμμίζει ακόμα ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στον τρόπο ενίσχυσης των μεσαίων επιχειρήσεων πληροφορικής μέσω αναπτυξιακών και επενδυτικών νόμων.

Schneider Electric: Πρόσκληση στο Innovation Summit World Tour 2021

Η Schneider Electric απευθύνει πρόσκληση για το παγκόσμιο ψηφιακό της συνέδριο Innovation Summit World Tour 2021 και την παγκόσμια συνδιάσκεψη για δημοσιογράφους και αναλυτές, που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στις 12 Οκτωβρίου.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εταιρεία, «ενώ πληθώρα ευκαιριών και καινοτομιών διαμορφώνουν και διαταράσσουν την αγορά σήμερα, η πρόκληση είναι να εστιάσουμε το χρόνο και την ενέργειά μας σε βιώσιμες λύσεις». Μάλιστα δίνεται η δυνατότητα για live ερωτήσεις και απαντήσεις σε πραγματικό χρόνο.

MAS: Συνεργασία με την AEG Power Solutions

H MAS Α.Ε προχώρησε σε συνεργασία με την AEG Power Solutions, αναλαμβάνοντας την αντιπροσωπεία και την διανομή των προϊόντων της στην Ελλάδα. Η AEG Power Solutions, μπορεί να εξασφαλίσει συνεχή διαθεσιμότητα ισχύος και την ασφαλή λειτουργία κρίσιμων εφαρμογών χάρη σε ένα ευρύ φάσμα συστημάτων και υπηρεσιών τροφοδοσίας: AC και DC UPS, φορτιστές μπαταριών, συστήματα ανορθωτών, καθώς και πλήρως προσαρμοσμένα συστήματα UPS, σύμφωνα με τις προδιαγραφές πελατών, καλύπτοντας έτσι όλες τις μορφές ενέργειας, συμβατικής και ανανεώσιμης, ενώ προσφέρει και λύσεις για εφαρμογές αποθήκευσης ενέργειας. Η MAS Α.Ε.

προσφέρει προηγμένες λύσεις αυτοματισμού, ελέγχου και εποπτείας για τον κλάδο της Ενέργειας, του Πετρελαίου, του Φυσικού αερίου, καθώς και της βαριάς βιομηχανίας και της Ναυτιλίας. Ο Strategy & Commercial Manager της MAS A.E., Ευάγγελος Μακρινός, δήλωσε: «Η τεχνολογία της AEG Power Solutions ασφαλίζει την πηγή ενέργειας και διασφαλίζει την ποιότητα και την διαχείρισή της, προσφέροντας αξιοπιστία.

Η νέα αυτή συνεργασία μας χαροποιεί ιδιαίτερα, αφού διευρύνει το ήδη υπάρχον χαρτοφυλάκιο της MAS και αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς μία ολιστική προσέγγιση για τον ευρύτερο κλάδο της Ενέργειας, αλλά και όλους τους κλάδους στους οποίους δραστηριοποιούμαστε».

 

ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ: Προέγκριση ΕΠΣ για Επιχειρηματικό Πάρκο στην Εύβοια

Στη συνεδρίαση του ΚΕΣΥΠΟΘΑ, υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιου Μπακογιάννη, συζητήθηκε και επιλύθηκε μια σειρά από σημαντικά πολεοδομικά θέματα που εμπεριέχουν και αναπτυξιακή προοπτική.

Ένα από αυτά, αποτελεί η Εισήγηση για προέγκριση ΕΠΣ για Επιχειρηματικό Πάρκο Ειδικού Τύπου Εφοδιαστικής Αλυσίδας, στο πρώην εργοστάσιο τσιμέντου της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ στο Μικρό Βαθύ της ΔΕ Αυλίδας του Δήμου Χαλκίδας Π.Ε. Ευβοίας.

Στόχος της Προέγκρισης ΕΠΣ, είναι η αλλαγή της χρήσης της περιοχής εγκατάστασης της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ στη θέση «Μικρό Βαθύ στην Αυλίδα, με την αντικατάσταση μιας φθίνουσας και μη λειτουργούσας εργοστασιακής εγκατάστασης υψηλού βαθμού όχλησης με νέες, σύγχρονες χρήσεις και ειδικότερα με τη δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου Ειδικού Τύπου Εφοδιαστικής Αλυσίδας, διασφαλίζοντας έτσι τη συνέχεια, τον εκσυγχρονισμό και την αναπτυξιακή δυναμική της τοπικής κοινωνίας και της ευρύτερης περιοχής στην οποία αυτή εντάσσεται.

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιος για θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Νίκος Ταγαράς, δήλωσε: «Αξιοποιούμε στην πράξη τα σύγχρονα πολεοδομικά εργαλεία, όπως τα Ειδικά Πολεοδομικά Σχέδια, ώστε να υλοποιηθούν συντεταγμένα σημαντικά αναπτυξιακά έργα σε τομείς με μεγάλες προοπτικές όπως η εφοδιαστική αλυσίδα και τα logistics».