Barilla: Επίσημος Χορηγός στο No Finish Line Athens

Η Barilla συμμετείχε ως Επίσημος Χορηγός στο No Finish Line Athens 2021 που διεξήχθη μεταξύ 29/9 και 3/10 και μέσα από τη συμμετοχή της Barilla Running Team, συνέβαλλε ενεργά στην οικονομική ενίσχυση της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».

Oι δρομείς που συμμετείχαν στον μεγαλύτερο φιλανθρωπικό αγώνα του κόσμου, που έλαβε χώρα στην Ελλάδα για 5η συνεχή χρονιά, έτρεξαν για καλό σκοπό, στηρίζοντας το έργο της Ένωσης. Στο πλαίσιο του φιλανθρωπικού αγώνα, για κάθε χιλιόμετρο που διένυσαν, η διοργάνωση προσέφερε 0,50€ στο «Μαζί για το Παιδί».

 

 

DEMO: Νέος Διευθυντής Έρευνας και Ανάπτυξης ο Piotr Zien

Καθήκοντα Διευθυντή Έρευνας και Ανάπτυξης των Βιοτεχνολογικών Επιχειρήσεων της DEMO αναλαμβάνει ο κ. Piotr Zien, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας. Ο κ. Zien είναι ειδικός στη Βιοτεχνολογία και διαθέτει σημαντική εμπειρία στην ανάπτυξη βιολογικών φαρμάκων.

Μεταξύ άλλων ηγετικών ρόλων, ο Piotr καθοδήγησε μεγάλες ομάδες ερευνητών Βιοτεχνολογίας ως Διευθυντής Έρευνας και Ανάπτυξης στην Polpharma. Όπως αναφέρει η εταιρεία, η πολύτιμη εμπειρία του και οι ηγετικές του ικανότητες αναμένεται να αποτελέσουν πλεονέκτημα για την DEMO και να συμβάλουν περαιτέρω στα επιτυχή της αποτελέσματα.

Ideal: Στο 34,69% το ποσοστό της Terniale

Τα αποτελέσματα της υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης της Terniale Limited, για την απόκτηση του συνόλου των κοινών μετοχών της «Όμιλος Ideal Α.Β.Ε.Ε.Δ.Ε.Σ» έναντι ανταλλάγματος 2,88 ευρώ ανά μετοχή τοις μετρητοίς, ανακοίνωσε η Ideal. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, από τις 16.437.196 μετοχές σε διασπορά (52,22% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας), προσφέρθηκαν 118 τεμάχια.

Η πλειοψηφία των μετόχων κράτησαν τις μετοχές τους, προσβλέποντας σε υψηλότερες χρηματιστηριακές τιμές και στις προοπτικές του ομίλου, ο οποίος μέσω εξαγορών επεκτείνεται από την πληροφορική στους τομείς τροφίμων, αναψυκτικών και ειδών συσκευασίας. Οι μεγαλομέτοχοι της Ideal έμειναν με το 47,78% που ήδη κατείχαν, ενώ το συνολικό ποσοστό του Virtus South European Fund του Λάμπρου Παπακωνσταντίνου και των άλλων μετόχων που κινούνται συντονισμένα ανέρχεται πλέον σε 34,69%.

Τα μέταλλα της Ελβαλχαλκόρ & η επόμενη μέρα της ανάπτυξης

Συνολικές επενδύσεις που ξεπέρασαν το 1 δισ. ευρώ έχει υλοποιήσει τα τελευταία χρόνια ο όμιλος Ελβαλχαλκόρ βασιζόμενος σε οργανική ανάπτυξη, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ομίλου, Μιχάλης Στασινόπουλος, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Γιώργου Λαμπίρη για το Build.

Σε ό,τι αφορά την δυναμικότητα της Ελβάλ πριν από την εγκατάσταση του θερμού ελάστρου Tandem πέρυσι το φθινόπωρο, η παραγωγή του αλουμινίου ήταν στους 300.000 τόνους ετησίως. Από τη στιγμή που έγινε η εγκατάστασή του η παραγωγή έφτασε φέτος τους 360.000 τόνους κατά το πρώτο εξάμηνο και αναμένεται ότι θα ανέλθει στους 520.000 τόνους το 2023, με προϋπόθεση την υλοποίηση πρόσθετων επενδύσεων ύψους 100 εκατ. ευρώ.

Σε αυτό το πλαίσιο τρέχει επενδυτικό πρόγραμμα για νέο ψυχρό έλαστρο και νέα γραμμή βαφής. Η νέα γραμμή βαφής απευθύνεται αποκλειστικά στη βιομηχανία συσκευασίας για την διάθεση προβαμμένου αλουμινίου. Το πρόγραμμα των 100 εκατ. ευρώ θα χρειαστεί σε κάθε περίπτωση να ενισχυθεί και με ορισμένες συμπληρωματικές επενδύσεις, των οποίων αναμένεται η επιτάχυνση στην υλοποίηση κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους που διανύουμε, όπως ανέφερε ο Σπύρος Κοκόλης, οικονομικός διευθυντής του ομίλου.

Stellantis: Διακόπτει την παραγωγή της στη Βιέννη λόγω της έλλειψης τσιπ

Η αυτοκινητοβιομηχανία Stellantis ανακοίνωσε ότι διακόπτει την παραγωγή της στη Βιέννη, από τις 18 Οκτωβρίου μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, λόγω της παγκόσμιας έλλειψης ημιαγωγών (τσιπ). «Όλη η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται σε ασυνήθιστη κατάσταση λόγω της υγειονομικής κρίσης της Covid-19», ανέφερε ο κολοσσός που προήλθε από τη συγχώνευση της PSA με την FCA.

Η παραγωγή θα ξαναρχίσει στις 2 Ιανουαρίου 2022 και για τους εργαζόμενους προτείνεται η λύση της μερικής απασχόλησης «ώστε να καταστεί κοινωνικά αποδεκτή η διακοπή», συνεχίζει η ανακοίνωση. Περίπου 460 άτομα απασχολούνται στο εργοστάσιο της αυστριακής πρωτεύουσας όπου παράγονται οι μάρκες Alfa Romeo, Citroën, Fiat, Jeep, Lancia, Opel και Peugeot.

Η κρίση των ημιαγωγών αρχίζει να επηρεάζει σοβαρά τους εργαζόμενους στην αυτοκινητοβιομηχανία, οι οποίοι μπαίνουν σε καθεστώς μερικής ή πλήρους ανεργίας σε πολλές χώρες, όπως στη Γερμανία. Η έλλειψη ημιαγωγών συνδέεται με την αυξημένη ζήτηση για τα αυτοκίνητα και τον ανταγωνισμό με άλλους τομείς για την αγορά των τσιπ, που κατασκευάζονται κατά κύριο λόγο στην Ασία.

Ικτίνος: Εγκρίθηκε η καταβολή μερίσματος για τους κατόχους μετοχών

Η Ικτίνος ανακοίνωσε ότι με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, εγκρίθηκε η διανομή ποσού 0,01 ευρώ ανά μετοχή, στο οποίο έχει ήδη υπολογιστεί η προσαύξηση του ποσού που αντιστοιχεί στις 489.916 ίδιες μετοχές που κατέχει η Εταιρεία. Από το εν λόγω ποσό παρακρατείται ο αναλογών φόρος ποσοστού 5% και συνεπώς το συνολικό καθαρό καταβαλλόμενο ποσό του μερίσματος ανά μετοχή, θα ανέλθει σε 0,0095 Ευρώ.

Κατόπιν της έγκρισης των οικονομικών καταστάσεων της 30/6/2021 και την δημοσιοποίηση της καταχώρησης στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο στοιχείων της Εταιρείας, αποφασίσθηκε η αποκοπή να γίνει την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021, δικαιούχοι του μερίσματος να είναι οι κάτοχοι μετοχών στην λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών την Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021 και η καταβολή του μερίσματος να ξεκινήσει την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021. Αυτή θα πραγματοποιηθεί μέσω της τράπεζας Πειραιώς και πιο συγκεκριμένα μέσω των Συμμετεχόντων των δικαιούχων στο Σ.Α.Τ, σύμφωνα με τα ισχύοντα στον Κανονισμό Λειτουργίας της ΕΛ.Κ.Α.Τ.

Οι πρώτες δηλώσεις από τη θέση του Προέδρου του ΣΒΣΕ

«Παραμένουμε ανήσυχοι για το πρόβλημα της ρύπανσης του ποταμού Ασωπού στον δήμο Οινοφύτων», ανέφερε ανάμεσα σε άλλα η Ευρωπαία Επίτροπος για τη Συνοχή και τις Μεταρρυθμίσεις κα Elisa Ferreira, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στο πλαίσιο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου με την ευκαιρία της 39ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας. Για να προσθέσει, ότι το περιβάλλον πρέπει να αντιμετωπίζεται ως άμεση προτεραιότητα από τις βιομηχανίες της περιοχής, τις οποίες παρότρυνε επίσης να ενώσουν δυνάμεις και να δημιουργήσουν clusters και συνέργειες μεταξύ τους.

Οι εκλογές του διοικητικού συμβουλίου του συνδέσμου που πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της ίδιας μέρας ανέδειξαν στη θέση του νέου προέδρου, τον κ. Πάνο Λώλο, γενικό διευθυντή της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ Α.Ε. στη θέση του επί 30 χρόνια προέδρου του ΣΒΣΕ, κ. Νίκου Κουδούνη. Ο κ. Λώλος, υπενθύμισε την πολύ μεγάλη σημασία των Οινοφύτων ως της μεγαλύτερης βιομηχανικής περιοχής της χώρας, η οποία αντιπροσωπεύει το 77% του ΑΕΠ της Στερεάς Ελλάδας και το 5% του εθνικού ΑΕΠ, με παραπάνω από 100 εγκατεστημένες επιχειρήσεις όπου απασχολούνται 207 χιλιάδες εργαζόμενοι.

Αναφέρθηκε, επίσης, στην ανάγκη μιας ολοκληρωμένης πολιτικής για την ανακύκλωση και τις πρώτες ύλες, με στόχο τη μείωση της εξάρτησης της χώρας από τις εξαγωγές, στην απαραίτητη επίσης αρμονική βιομηχανική συνύπαρξη, αλλά και στο ενεργειακό κόστος, που ειδικά σήμερα απασχολεί εκ νέου τη βιομηχανία. Δεσμεύτηκε τέλος για νέες επενδύσεις και συνολικότερα για την ποιοτική προσαρμογή της Βιομηχανίας της Στερεάς Ελλάδας, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Δρομέας: Γεγονός η σύμβαση με την ΕΕ για την προμήθεια επίπλων

Υπεγράφη την Τρίτη 5/10/21 από τον Πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Αθανάσιο Παπαπαναγιώτου, η σύμβαση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την πενταετή αποκλειστική προμήθεια επίπλων γραφείου, σχεδιασμένων με κοινωνικά υπεύθυνο και βιώσιμο τρόπο.

Το ύψος των προμηθειών εκτιμάται από την εταιρεία ότι θα ανέλθει στα 22-25 εκατομμύρια ευρώ. Η υπογραφή της σύμβασης είναι συνέχεια της από 21/09/2021 ανακοίνωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την παρέλευση των δέκα ημερών χωρίς την υποβολή ενστάσεων από τους υπόλοιπους διαγωνιζόμενους.

Η B&F εξαγόρασε την Σπυρακοπούλου ΑΕ

Στην πλήρη εξαγορά του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Σπυρακοπούλου ΑΕ προχώρησε η B&F Ενδυμάτων, με το αντίτιμο να ανέρχεται σε 835.643 ευρώ. Ειδικότερα, η σχετική ανακοίνωση αναφέρει: Η εταιρεία «B&F ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ», σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 17 του Κανονισμού με αριθμό 596/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου καθώς και του άρθρου 4.1.3.1 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι την 5 Οκτωβρίου 2021 προέβη στην αγορά 55.266 κοινών, ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών, ονομαστικής αξίας €60 εκάστη, ήτοι του συνόλου (100%) των μετοχών της Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΣΠΥΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ».
Το μετοχικό κεφάλαιο της «ΣΠΥΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΕ» ανέρχεται σήμερα σε € 3.315.960,00, διαιρούμενο σε 55.266 ονομαστικές μετοχές, αξίας εκάστης €60. Το συμφωνηθέν τίμημα για την αγορά των ως άνω μετοχών ανέρχεται στο ποσό των €835.643,74.

 

 

Sitecore: Παρουσιάζει τo νέο της πακέτο επιχειρηματικών υπηρεσιών στη βιομηχανία

H Sitecore παρουσιάζει το Experience Manager Cloud, την πρώτη εξολοκλήρου cloud-native λύση, που προσφέρει στους επιχειρηματικούς χρήστες την σχεδιαστική ευελιξία, την φιλικότητα στην ενσωμάτωση και την συγγραφική εμπειρία που χρειάζονται για να δημιουργήσουν και να προσφέρουν προσωποποιημένες ψηφιακές εμπειρίες.

Με αυτή τη νέα προσθήκη στην Digital Experience Platform, η Sitecore προσφέρει πλέον την πρώτη σουίτα SaaS του είδους της, που έρχεται να επαναπροσδιορίσει τον τρόπο που το περιεχόμενο, η ενορχήστρωση εμπειριών, το εμπόριο και τα analytics υποστηρίζουν τις σύγχρονες επιχειρήσεις. Η εταιρεία ανακοινώνει επίσης μια σειρά από νέες ενημερώσεις προϊόντων που ενσωματώνουν τις πρόσφατες εξαγορές, καθώς και το λανσάρισμα συνδρομητικών προγραμμάτων εκμάθησης.

Η νέα SaaS DXP της Sitecore έχει χτιστεί πάνω σε μια scalable αρχιτεκτονική, έτσι ώστε οι τελικοί χρήστες να μπορούν να προμηθεύονται τα καλύτερα δυνατά προϊόντα ή μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα που προσαρμόζεται για να υποστηρίξει τις ανάγκες από τον υψηλό όγκο περιεχομένου, επισκεπτών και επεξεργασίας περιεχομένου.
Ο Στηβ Τζικάκης, CEO της Sitecore σχολίασε: «Η σημερινή ανακοίνωση επιβεβαιώνει τη φιλοδοξία μας στο να βοηθήσουμε τις εταιρείες να προπορευτούν αξιοποιώντας τεχνολογία αιχμής. Οι πρόσφατες εξαγορές έπαιξαν θεμελιώδη ρόλο στην οικοδόμηση της εξαιρετικά προηγμένης scalable πλατφόρμας που διαθέτουμε σήμερα, κάτι που θεωρούμε ως το μέλλον της DXP.»