-->

Παρουσία της ELPEN στο διεθνές συνέδριο IGBA

Η ELPEN συμμετέχει στο φετινό Διεθνές Συνέδριο της Medicines for Europe και IGBA Conference, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 6-8 Οκτωβρίου 2021. Το συνέδριο με τίτλο «Goal 2030: Αccess for all-generating a healthy medicines strategy for the next decade» παρουσιάζει τις τάσεις στην ευρωπαϊκή βιομηχανία φαρμάκου και τα συστήματα υγείας των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εδώ θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα του συνεδρίου.

 

Επιστρέφει στις 22-25 Ιουνίου η Διεθνής Έκθεση ILA Berlin

Από της 22 έως 25 Ιουνίου 2022, στο χώρο εκδηλώσεων Berlin ExpoCenter Airport, ανοίγει της πύλες της η παλαιότερη, παγκοσμίως, Διεθνής Έκθεση Αεροπλοΐας, Αεροναυπηγικής, Αεράμυνας και διαστήματος, ILA Berlin, η οποία διοργανώνεται από τον Εκθεσιακό Οργανισμό του Βερολίνου, που αντιπροσωπεύεται στην Ελλάδα από το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο. Εκεί θα παρουσιαστεί το πιο σύγχρονο και ολοκληρωμένο φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών όλων των τομέων αεροναυπηγικής και διαστήματος, απευθυνόμενη στους εκπροσώπους του βιομηχανικού κλάδου, αλλά και ευρύτερα σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Sarmed: Νέα συνεργασία με την Condito

Μια ακόμη νέα συνεργασία ανακοινώνει η SARMED, αυτή τη φορά με την εταιρεία Condito Α.Ε.Β.Ε., για το έργο διανομής των προϊόντων της σε όλη την Ελλάδα. Η εταιρεία Condito είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες βιομηχανικής παραγωγής, τυποποίησης και διάθεσης προϊόντων μουστάρδας, κέτσαπ, μαγιονέζας και σαλατών στη χώρα.

Έχοντας παρουσία στο χώρο από το 1979 και αναπτύσσοντας συνεχώς τη δραστηριότητά της, κατάφερε να δημιουργήσει σημαντικές συνεργασίες στο χώρο του Food Service (Ho.Re.Ca), στο λιανεμπόριο, στις εξαγωγές και στα Private Label προϊόντα, εξελίσσοντάς την σε έναν από τους εγχώριους ηγέτες στον κλάδο των τροφίμων.

Το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας περιλαμβάνει μια ευρεία γκάμα προϊόντων που ανταποκρίνεται τόσο στις ανάγκες της αγοράς Ho.Re.Ca., όσο και σε αυτές του λιανικού εμπορίου. Ακολουθώντας τις διεθνείς τάσεις για υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, η Condito στρέφεται σήμερα στην έρευνα για την ανάπτυξη ασφαλών και υγιεινών προϊόντων που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες ειδικών τμημάτων της αγοράς.

Thermo Fisher Scientific: Άνοιξε νέο εργοστάσιο παραγωγής βιολογικών προϊόντων στην Ελβετία

Η Thermo Fisher Scientific ανακοίνωσε ότι έχει ανοίξει ένα εργοστάσιο παραγωγής βιολογικών προϊόντων στο Lengnau της Ελβετίας, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με την CSL. Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα υποστήριζε αρχικά την παρασκευή του φαρμάκου Idelvion της CSL για ασθενείς με αιμορροφιλία Β, μετά από την ολοκλήρωση κατασκευής του εργοστασίου 1,5 εκατ. τ.μ. το 2022, ενώ τόνισε πως θα προσθέσει άλλους 200 υπαλλήλους για το εργοστάσιο.

Η Thermo Fisher Scientific είναι αμερικανικός πάροχος επιστημονικών οργάνων, αναλωσίμων και υπηρεσιών λογισμικού με έδρα την Μασαχουσέτη και δημιουργήθηκε μέσω συγχώνευσης των Thermo Electron και Fischer Scientific το 2006. Η εταιρεία απασχολεί πάνω από 70000 εργαζόμενους και τo 2018 ανέφερε ετήσια έσοδα της τάξεως των 24 δισ. δολαρίων. Μάλιστα, τον Μάρτιο του 2020, η εταιρεία έλαβε άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης από τον FDA για τεστ για τον SARS-CoV-2 προκειμένου να βοηθήσει στην καταπολέμηση της πανδημίας του Covid 19.

Βαρβαρέσος: Αύξηση στον κύκλο εργασιών παρά τις ζημιές

Αύξηση κατά 7,06% παρουσίασε ο κύκλος εργασιών της Βαρβαρέσος κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021 και διαμορφώθηκε σε 4,095 εκατ. ευρώ έναντι 3,825 εκατ. ευρώ για την αντίστοιχη περίοδο του 2020. Οι εξαγωγές κατά το ίδιο διάστημα ανήλθαν σε 4,03 εκατ. ευρώ, ποσοστό 98,5% επί των συνολικών πωλήσεων. Τα αποτελέσματα EBITDA ανήλθαν σε ζημίες -1,456 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών -1,586 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2020 ενώ τα αποτελέσματα της εταιρείας εμφανίζουν ζημίες -2,45 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών -3,19 εκατ. ευρώ.

Η Διοίκηση είναι σε διερευνητικές επαφές και συζητήσεις με στρατηγικούς επενδυτές και επενδυτικά funds του εξωτερικού για τη χρηματοδότησή της. Μετά την ολοκλήρωση του επιχειρηματικού σχεδίου εξυγίανσής της και την χρηματοδότηση της Εταιρείας από νέο επενδυτή σύμφωνα με την μελέτη που εκπονήθηκε από την Grant Thornton, η εταιρεία αποκτά μία νέα βιώσιμη προοπτική διεισδύοντας σε νέες καινοτόμες niche-αγορές με επίκεντρο την αειφορία, μακροπρόθεσμη χρηματοοικονομική σταθερότητα, βελτιωμένη ρευστότητα και κερδοφορία.

Τζιρακιάν: Συνεχίζεται εντατικά η επένδυση σε εξοπλισμό

Εντυπωσιακές επιδόσεις κατέγραψε το Α’ εξάμηνο του 2021 η Σωληνουργεία Τζιρακιάν, βλέποντας τον κύκλο εργασιών της να ενισχύεται από τα 7,88 στα 15,16 εκατ. ευρώ, λόγω διψήφου ποσοστού ανόδου τόσο της ζήτησης, όσο και της διεθνούς τιμής του χάλυβα. Μάλιστα, τα καθαρά κέρδη της εταιρείας, διαμορφώθηκαν, από τα 125 χιλ., στο 1,843 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τη Διοίκηση, «τα μέχρι στιγμής στοιχεία από την πορεία της ζήτησης σε χαλυβουργικά προϊόντα δείχνουν ότι παραμένει ισχυρή, ενώ η ένταξη πολλών κατασκευαστικών έργων στο ταμείο ανάκαμψης θα επιταχύνει το ρυθμό αύξησης της ζήτησης, καθώς απαιτείται η δυναμική απορρόφηση των κονδυλίων ύψους 70 δισ. για την επόμενη πενταετία χωρίς να συνυπολογίζονται τα ιδιωτικά κεφάλαια που θα κινητοποιηθούν σε κατασκευές και βιομηχανία».

Ταυτόχρονα, η επαναφορά της χρηματοδοτικής στήριξης που παρέχει ο τραπεζικός τομέας για την αγορά κατοικίας θα τονώσει περαιτέρω την οικοδομική δραστηριότητα και την κατανάλωση σε χάλυβα. Σε αυτό το πλαίσιο η εταιρεία προσδοκά την επίτευξη των στόχων της μέσω της αύξησης των πωλήσεων της στο τρέχον εξάμηνο.

Η εταιρεία και οι αρμόδιες υπηρεσίες της παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις εφαρμόζοντας τις κατάλληλες πολιτικές αποκλιμάκωσης του κόστους προκειμένου να αντισταθμιστεί ένας ενδεχόμενος κίνδυνος σημαντικής πτώσης των τιμών.
Ολοκληρώνοντας την πρόσφατη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου συνεχίζει εντατικά την υλοποίηση του επενδυτικού της πλάνου σε μηχανολογικό εξοπλισμό, όπως αυτό αποτυπώθηκε στο εγκριθέν ενημερωτικό δελτίο της, αποσκοπώντας κατά αυτό τον τρόπο στην αποκόμιση ωφελειών που θα προκύψουν από την αύξηση της παραγωγικότητας και τη μείωση του κόστους παραγωγής. Ήδη στο πρώτο εξάμηνο καταγράφεται σημαντική βελτίωση του όγκου παραγωγής με ταυτόχρονη μείωση του ανά μονάδα κόστους παραγωγής κατά 11%».

Ε. Βιδάλης (ΣΕΒ): Το Ταμείο Ανάκαμψης δεν αρκει

«Τα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης θα προσφέρουν στις ελληνικές επιχειρήσεις πολύ χαμηλότερο κόστος δανεισμού – στα επίπεδα του ευρωπαϊκού ανταγωνισμού, για να καλυφθεί, όμως, το μεγάλο επενδυτικό κενό της χώρας χρειάζονται κεφάλαια επενδυτών και από το εξωτερικό, για την προσέλκυση των οποίων θα πρέπει να δοθούν κίνητρα, φορολογικά και άλλα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ευθύμιος Ο. Βιδάλης, Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΣΕΒ, στο πλαίσιο του διαδικτυακού συνεδρίου που διοργάνωσε το ΙΟΒΕ με θέμα τη συμβολή του Ταμείου Ανάκαμψης στον μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας. Ακόμη, ανέδειξε την ανάγκη συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των πόρων.

Στον Πάνο Λώλο η σκυτάλη της προεδρίας του ΣΒΣΕ

Καθήκοντα προέδρου του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας ανέλαβε ο Πάνος Λώλος, Εμπορικός Διευθυντής του Τομέα Σωλήνων Χαλκού της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ Α.Ε, παίρνοντας τη «σκυτάλη» από το Νίκο Κουδούνη, στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου.

Οι εκλογές του Διοικητικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκαν στο κτήμα Κώστα Λαζαρίδη, όπου ακολούθησε δεξίωση παρουσία του Υπουργού Οικονομομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, της Ευρωπαίας Επιτρόπου, Elisa Ferreira, των Υφυπουργών Ανάπτυξης, Νίκου Παπαθανάση και Γιάννη Τσακίρη.

Κύριο θέμα της εκδήλωσης ήταν η Στερεά Ελλάδα, Περιφερειακή Ανάπτυξη, Εθνική και Ευρωπαϊκή Στρατηγική για τη βιομηχανία. Συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Στερεάς Φάνης Σπανός, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και από το χώρο της βιομηχανίας.

Ο Σύνδεσμος κήρυξε τον κ. Νίκο Κουδούνη, επίτιμο πρόεδρο για την πολυετή δράση του και το έργο του ως πρόεδρος από το 2003 έως το 2021. Την τιμητική πλακέτα παρέδωσε ο Υφυπουργός, Νίκος Παπαθανάσης.

 

Medicair bioscience laboratories: Υπαγωγή μονάδας σε Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις

Την υπαγωγή σε Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις μονάδας της εταιρείας με την επωνυμία «MEDICAIR BIOSCIENCE LABORATORIES ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», σύμφωνα με τα στοιχεία του ερωτηματολογίου και των δικαιολογητικών που έχουν κατατεθεί, αποφάσισε το υπουργείο Ανάπτυξης.

Η εταιρεία ιδρύθηκε στις 22/11/2012, εδρεύει στην Παλλήνη Αττικής και διαθέτει εργοστάσιο παραγωγής φαρμακευτικών προϊόντων στο Σχηματάρι Βοιωτίας. Δραστηριοποιείται ενεργά στην έρευνα και στην ανάπτυξη, όπως επίσης, την παραγωγή και προώθηση φαρμακευτικών μορίων, γενοσήμων, ιατρικών προϊόντων και συμπληρωμάτων διατροφής.

Το 2019, τελευταίος δημοσιευμένος ισολογισμός της εταιρείας, ο κύκλος εργασιών της ανήλθε σε 4.943.915 ευρώ από 4.865.402 ευρώ το 2018, το μεικτό κέρδος σε 1.538.942 ευρώ έναντι 1.455.827 ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 5,7%, τα κέρδη προ φόρων συρρικνώθηκαν στα 512.061 ευρώ από 1.132.711 ευρώ, ενώ τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε 389.266 ευρώ από 804.225 ευρώ. Τα Ταμειακά Διαθέσιμα και Ισοδύναμα της 31/12/2019 εμφανίζονται αυξημένα κατά 7,9% και διαμορφώθηκαν σε 285.244 ευρώ έναντι 264.283 ευρώ.

ΕΛΒΕ: Συνεχίζει ακάθεκτη την ανοδική της πορεία η μητρική

Ο Όμιλος ΕΛΒΕ Α.Ε. παρουσίασε τα οικονομικά αποτελέσματα για την περίοδο από 1 Ιανουαρίου έως 30 Ιουνίου 2021, στα οποία διαφαίνεται ο αντίκτυπος από την μείωση του κύκλου εργασιών των θυγατρικών εταιρειών του, ενώ όπως σημειώνεται, η πτώση του τζίρου οφείλεται στην αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων λιανικής λόγω της πανδημίας.

Πιο συγκεκριμένα λοιπόν, η ΕΛΒΕ παρουσίασε:
• πτώση σε πωλήσεις κατά 9,81%, οι οποίες μειώθηκαν σε 13,9 εκατ. ευρώ
• μείωση μικτών κερδών κατά 8,80%
• σημαντική αύξηση προ φόρων
κερδών 34%
• ισχυρή άνοδος κατά 43,24% των μετά φόρων κερδών στα 1,8 εκατ. ευρώ

Αντίστοιχα, η Μητρική Εταιρεία στο ίδιο χρονοδιάγραμμα παρουσίασε:
• αύξηση κατά 4,41% στον κύκλο εργασιών, ο οποίος ανήλθε σε 6,4 εκατ. ευρώ
• αύξηση μικτών κερδών κατά 6,45%
• σημαντική αύξηση κατά 26,91% στα κέρδη προ φόρων
• άνοδος κατά 34,82% στα κέρδη μετά φόρων
Να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα της Εταιρείας δεν επηρεάστηκαν αρνητικά από την πανδημία λόγω της φύσης του αντικειμένου της, η οποία είναι η προμήθεια στολών εργασίας και Μέσων Ατομικής Προστασίας και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
Ακόμα, ο Όμιλος και η Εταιρεία διατήρησαν την ισχυρή χρηματοοικονομική τους θέση, με τα χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία αποτιμώνται σε 3,4 εκατ. ευρώ.