Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ: Στηρίζει τους πυρόπληκτους μελισσοκόμους

Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ στηρίζει τη βιώσιμη ανάκαμψη του νευραλγικού κλάδου της μελισσοκομίας στη Βόρεια Εύβοια. Πιο συγκεκριμένα, στηρίζει περισσότερους από 300 μελισσοκόμους των οποίων η παραγωγική δραστηριότητα επλήγη από τις μεγάλες πυρκαγιές του καλοκαιριού στην περιοχή, καλύπτοντας την ανάγκη για πάνω από 150 τόνους τροφή, για τους επόμενους 6 μήνες. Με τον τρόπο αυτό, καλύπτεται όλη η επερχόμενη χειμερινή περίοδος των Δήμων Ιστιαίας – Αιδηψού και Αγ. Άννας – Λίμνης – Μαντουδίου, μέσω του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Ιστιαίας «Η Κυψέλη».

Πλαστικά Θράκης: Διανέμει στους μετόχους μέρισμα 4.75 εκατ. ευρώ

Η Πλαστικά Θράκης γνωστοποίησε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας κατά τη συνεδρίαση της 25ης Σεπτεμβρίου 2021, αποφάσισε τη διανομή προς τους μετόχους προσωρινού μερίσματος για την εταιρική χρήση 2021, με βάση τις ενδιάμεσες χρηματοοικονομικές καταστάσεις της περιόδου 01.01.2021-30.06.2021. Το προσωρινό μέρισμα ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 4.750 χιλ. ευρώ (μικτό ποσό), αντιστοιχεί σε 0,1086 ευρώ ανά μετοχή (μικτό ποσό) και υπόκειται σε παρακράτηση ποσοστού 5%.

Το ποσό του προσωρινού μερίσματος ανά μετοχή που θα καταβληθεί τελικώς θα προσαυξηθεί κατά το ποσό του αντιστοιχεί στις ίδιες μετοχές που θα κατέχει η εταιρεία κατά την ημερομηνία αποκοπής. Η διανομή του προσωρινού μερίσματος θα πραγματοποιηθεί εντός δύο μηνών από την καταχώρηση στο Γ.Ε.ΜΗ. της σχετικής ανακοινώσεως περί της δημοσίευσης των ενδιάμεσων χρηματοοικονομικών καταστάσεων του Α’ εξαμήνου 2021.

 

ΕΛΣΤΑΤ: Σημαντική αύξηση για τον δείκτη Τιμών

Αύξηση 13,1% παρουσίασε ο γενικός δείκτης Τιμών Παραγωγού στη Βιομηχανία τον Αύγουστο του 2021 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2020, όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ. Αυτό οφείλεται στις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών, δηλαδή στην αύξηση του Δείκτη Τιμών Παραγωγού Eξωτερικής Aγοράς κατά 21,6% και στην αύξηση του Δείκτη Τιμών Παραγωγού Εγχώριας Αγοράς κατά 10,5%.

Ο Γενικός Δείκτης κατά τον μήνα Αύγουστο 2021, σε σύγκριση με τον δείκτη του Ιουλίου 2021, παρουσίασε μείωση 0,1%, ενώ ο μέσος Γενικός Δείκτης του δωδεκαμήνου Σεπτεμβρίου 2020 – Αυγούστου 2021, σε σύγκριση με τον μέσο Γενικό Δείκτη του δωδεκαμήνου Σεπτεμβρίου 2019 – Αυγούστου 2020, παρουσίασε αύξηση 2,7% έναντι μείωσης 4,7% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση των προηγούμενων δωδεκαμήνων.

 

GM & Volkswagen: επενδύσεις στην Κίνα

Η General Motors (GM) – με γνώμονα το όραμά της «ένας κόσμος με μηδενικά ατυχήματα, μηδενικές εκπομπές και μηδενική συμφόρηση» – επενδύει 300 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ στη Momenta. Η επένδυση στην κορυφαία τεχνολογία αυτόνομης οδήγησης θα βοηθήσει τη GM να επιταχύνει την ανάπτυξη τεχνολογιών αυτόματης οδήγησης επόμενης γενιάς για μελλοντικά οχήματα στην Κίνα. Με σχέδια για επένδυση 35 δις δολαρίων σε μηχανική και δίνοντας κεφάλαιο και σε τεχνολογία EV και AV μεταξύ 2020 και 2025, η GM σχεδιάζει να επεκτείνει τις σχεδιαστικές και μηχανικές της εγκαταστάσεις για αυτές τις τεχνολογίες στην Κίνα.

Μετά την αξιοσημείωτη παρουσία της μέσα από το πρώτο εργοστάσιο συστημάτων μπαταριών που ανήκει εξ ολοκλήρου στον όμιλο Volkswagen στην Κίνα, η εταιρεία ξεκίνησε την κατασκευή ενός εργοστασίου παραγωγής συστημάτων μπαταριών στο Hefei. Η αρχική ετήσια δυναμικότητα του εργοστασίου άνω των 45.000 τετραγωνικών μέτρων -ίση με 8,4 γήπεδα ποδοσφαίρου- θα παράγει 150.000 έως 180.000 συστήματα μπαταριών υψηλής τάσης για τα πλήρως ηλεκτρικά οχήματα της Volkswagen Anhui.

Πρόοδος στους στόχους βιωσιμότητας της CHEP για το 2025

Σημαντική πρόοδο ως προς τους Στόχους βιωσιμότητας και το φιλόδοξο όραμά της σε σχέση με την «Καινοτόμο εφαρμογή ανανεώσιμων εφοδιαστικών αλυσίδων» για το 2025, σημείωσε η Brambles, η παγκόσμια εταιρεία παροχής λύσεων εφοδιαστικής αλυσίδας που λειτουργεί σε 60 χώρες μέσω της επωνυμίας CHEP.

Σύμφωνα με την ετήσια Έκθεση Βιωσιμότητας για το οικονομικό έτος που έληξε στις 30 Ιουνίου 2021, η Brambles αποτελεί πλέον επιχείρηση της οποίας οι λειτουργίες έχουν ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα. Προάγοντας τη δέσμευσή της για Θετική διαχείριση των Αποβλήτων με τη χρήση πλαστικών αποβλήτων στις παλέτες της, φέτος κυκλοφόρησε στην Ευρώπη το πρώτο προϊόν της Brambles που είναι κατασκευασμένο από 100% απόβλητα ανακυκλωμένων πλαστικών, η τροχήλατη παλέτα Q+.

Επίσης, κατέγραψε ποσοστό 32% στη συμμετοχή γυναικών σε διοικητικούς ρόλους, ενώ είναι Top Employer® σε 17 χώρες. Τέλος, κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2021, οι δωρεές εξοπλισμού της Brambles συνέβαλαν στην παροχή γευμάτων σε περισσότερα από 17.400.000 άτομα, μέσω των οργανισμών εξοικονόμησης τροφίμων με τους οποίους συνεργάζεται ανά την υφήλιο.

ΦΙΕΡΑΤΕΞ: «Άλμα» 31,22% σημείωσε ο κύκλος εργασιών

Από αύξηση του επιπέδου του κύκλου εργασιών και εμφάνιση κερδών στα αποτελέσματα προ φόρων και μετά φόρων, έναντι ζημιών στο αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου χρόνου, χαρακτηρίζεται το πρώτο εξάμηνο του 2021 για την εταιρεία ΦΙΕΡΑΤΕΞ. Ο βαθμός απασχόλησης του παραγωγικού δυναμικού αυξήθηκε και σε αυτό οφείλεται η εμφάνιση θετικού περιθωρίου μικτού κέρδους. Πιο αναλυτικά, ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 13,6 εκατ. ευρώ έναντι 10,4 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης σημειώνοντας αύξηση 31,22%.

Το μικτό αποτέλεσμα πέρασε σε θετικό πεδίο και ανήλθε σε 1.023 χιλ. ευρώ έναντι αρνητικού -371 χιλ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Τα αποτελέσματα της εταιρείας προ φόρων ανήλθαν σε κέρδη 625 χιλ. ευρώ έναντι ζημιών 1.227 χιλ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο της προηγούμενης χρήσης, ενώ το αποτέλεσμα προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και συνολικών αποσβέσεων ανήλθε σε 1.282 χιλ. ευρώ έναντι ζημιών 415 χιλ. ευρώ για το ίδιο διάστημα του 2020.

Αναφορικά με τις προοπτικές για το Β’ εξάμηνο, δεν αναμένεται σημαντική αρνητική επίπτωση στις δραστηριότητες της εταιρείας μεσομακροπρόθεσμα, παρά τα εμπόδια που θέτει η πανδημία.
Εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί η ομαλή ροή εμβασμάτων από το εξωτερικό και έτσι πληρώνονται και θα συνεχίσουν να πληρώνονται οι προμηθευτές εξωτερικού και όλες οι υπόλοιπες υποχρεώσεις της εταιρείας, καθώς το 60% και πλέον του κύκλου εργασιών της εταιρείας αφορά εξαγωγές ενώ το 30% αφορά πωλήσεις προς Ελληνικές εταιρείες εξαγωγείς.

 

Εργαστήριο SustChem: Έλαβε διαπίστευση κατά ΕΛΟΤ ΕΝ ISO/IEC 17025:2017

Στις 8 Σεπτεμβρίου 2021, το εργαστήριο της SustChem διαπιστεύτηκε από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ), σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Προτύπου ΕΛΟΤ ΕΝ ISO/IEC 17025:2017, ως εργαστήριο δοκιμών (αρ. Πιστ. 1264) για τον προσδιορισμό του pH σε υγρά απόβλητα, καθώς και για τη δειγματοληψία και τον προσδιορισμό/μέτρηση εργασιακής έκθεσης σε αερόφερτα σωματίδια (εισπνεύσιμη ή/και αναπνεύσιμη σκόνη).

Οι νέοι αντιπρόεδροι του ΕΒΕΑ

Ολοκληρώθηκε η συγκρότηση της Διοικητικής Επιτροπής του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, ύστερα από τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν για την συμπλήρωση των θέσεων Α’ και Β’ Αντιπροέδρου. Καθήκοντα Α’ Αντιπροέδρου ανέλαβε η μόνη υποψήφια, κα Σοφία Εφραίμογλου-Κουνενάκη, ενώ η θέση του Β’ Αντιπροέδρου συμπληρώθηκε από τον κ. Σταύρο Καφούνη, ο οποίος εξελέγη έναντι του κ. Νικολάου Σοφιανού. Η κα Εφραίμογλου-Κουνενάκη επεσήμανε τον ρόλο του ΕΒΕΑ, ως προωθητή των επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, δίνοντας ταυτόχρονα έμφαση στη θεσμική του λειτουργία, ως συνομιλητή της Πολιτείας.

«Το ΕΒΕΑ δίνει σε όλους εμάς τη δυνατότητα και την ευκαιρία να περνάμε από το ‘‘εγώ’’ στο ‘‘εμείς’’ και συλλογικά να πορευόμαστε, με στόχο την ανάπτυξη της οικονομίας και το όφελος που αυτή παράγει για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία», είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Καφούνης αναφέρθηκε στον εκσυγχρονισμό και την ψηφιοποίηση των επιχειρήσεων, τονίζοντας ότι η πρωτοφανής συγκυρία της πανδημίας μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία προς μία νέα τεχνολογική επανάσταση. «Πρέπει να συνεχίσουμε να καλούμε τις επιχειρήσεις να εκσυγχρονιστούν, να ψηφιοποιηθούν. Πρέπει να πείσουμε την επιχειρηματικότητα της χώρας, ότι αυτήν την τεχνολογική επανάσταση που συντελείται, δεν πρέπει να τη βλέπουμε φοβικά», ανέφερε μεταξύ άλλων.

ΔΕΛΤΑ ΤΕΧΝΙΚΗ: Σε εξέλιξη η κατασκευή αιολικού πάρκου 40 MW

Τον οικονομικό απολογισμό του Α’ εξαμήνου του 2021 δημοσίευσε η εταιρεία ΔΕΛΤΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΕ, σύμφωνα με τον οποίο, οι ενοποιημένες πωλήσεις του Ομίλου κατά ΔΠΧΑ ανήλθαν σε 4.617.947 ευρώ έναντι 2.611.123 ευρώ στις 30.06.2020, αυξημένες κατά 76,86%. Τα αποτελέσματα προ φόρων την 30.06.2021 διαμορφώθηκαν σε κέρδος 176.104 ευρώ έναντι κέρδος 723.829 ευρώ σε σχέση με τις 30/06/2020. Τα καθαρά αποτελέσματα μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε κέρδη 146.899 ευρώ.

Ο κλάδος τεχνικών έργων πραγματοποίησε έσοδα 1.863.183 ευρώ για το Α’ εξάμηνο του 2021, λόγω ολοκλήρωσης, αιολικού πάρκου ισχύος 3MW, της εγκατάστασης 4 φωτοβολταικών πάρκων ισχύος 1,6 MW, και της έναρξης κατασκευής αιολικού πάρκου ισχύος 40 MW, το οποίο θα ολοκληρωθεί σταδιακά εντός των επόμενων δύο ετών. Όσον αφορά στις προοπτικές του Ομίλου για το β’ εξάμηνο, αυτές χαρακτηρίζονται θετικές από τη διοίκηση, καθότι συνεχίζει να αναζητά ευκαιρίες για τη συμμετοχή του σε έργα του αντικειμένου του (ΑΠΕ) του δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα, τα οποία θα υλοποιηθούν στα επόμενα 3 – 5 έτη και τα οποία έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.

Όμιλος Βογιατζόγλου: Αύξηση «μαμούθ» στον κύκλο εργασιών

 

Ο όμιλος ΒΟΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ SYSTEMS, με παρουσία στην Ελλάδα και στη Ρουμανία παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις σε ένα μεγάλο φάσμα επιχειρήσεων. Στο ποσό των 14,113 εκατ. ευρώ ανήλθε ο κύκλος εργασιών του Ομίλου Βογιατζόγλου το πρώτο εξάμηνο του 2021 παρουσιάζοντας αύξηση 35,87% σε σχέση με το πρώτο εξάμηνο του 2020. Τα μικτά κέρδη του ομίλου, ο οποίος παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις και υπηρεσίες για τον εξοπλισμό αποθηκών και για τον εξοπλισμό & επίπλωση καταστημάτων, ανήλθαν σε 4,568 εκατ. ευρώ, εμφανίζοντας αύξηση ύψους 38,34% έναντι της αντίστοιχης προηγούμενης περιόδου 2020.

Τα EBITDA αποτελέσματα εμφάνισαν κέρδη ύψους 1,575 εκατ. ευρώ έναντι κερδών ύψους 691.000 ευρώ το πρώτο εξάμηνο 2020. Τα αποτελέσματα προ φόρων εμφάνισαν κέρδη ύψους 995.000 ευρώ έναντι κερδών ύψους 101.000 ευρώ, ενώ τα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας εμφάνισαν κέρδη ύψους 726.000 ευρώ.

Ο κύκλος εργασιών της μητρικής εταιρείας ανήλθε σε 10,134 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 46,78% σε σχέση με το αντίστοιχο πρώτο εξάμηνο 2020. Τα μικτά κέρδη ανήλθαν σε 3,287 εκατ. ευρώ εμφανίζοντας αύξηση ύψους 42,49%. Τα EBITDA αποτελέσματα εμφάνισαν κέρδη ύψους 1,046 εκατ. ευρώ. Τα αποτελέσματα προ φόρων εμφάνισαν κέρδη ύψους 697.000 ευρώ έναντι κερδών ύψους 67.000 ευρώ το πρώτο εξάμηνο 2020, ενώ τα αποτελέσματα μετά από φόρους της μητρικής εμφάνισαν κέρδη ύψους 536.000 ευρώ έναντι ζημιών ύψους 17.000 ευρώ το πρώτο εξάμηνο 2020.