Innovation Talk Webinar από τη Schneider Electric

Η Schneider Electric πραγματοποίησε το διαδικτυακό σεμινάριο «Innovation Talk», με θέμα: «Γιατί η απομακρυσμένη παρακολούθηση της υποδομής πληροφορικής είναι ζωτικής σημασίας για την επιχείρησή σας». Τα θέματα που αναπτύχθηκαν αφορούσαν την ανάγκη της απομακρυσμένης παρακολούθησης του εξοπλισμού της εκάστοτε επιχείρησης, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πελάτες και τη διαχείριση των πόρων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρουσιάστηκαν τα οφέλη της χρήσης του EcoStruxure IT Expert που συμβάλλει στη διαφύλαξη της φυσικής υποδομής των data centers και των κρίσιμων πληροφοριών και δεδομένων, αυξάνοντας τη λειτουργική απόδοση των επιχειρήσεων και τις ροές εσόδων.
διάκριση της KRAFT Paints στα Impact Bite Awards.

Η KRAFT Paints ξεχώρισε και στα φετινά Impact Bite Awards της BOUSSIAS, αποσπώντας το Bronze βραβείο. Συγκεκριμένα, βραβεύθηκε στην κατηγορία Λιανεμπόριο, καθώς σε συνεργασία με την M-Stat λάνσαρε στην αγορά την εφαρμογή KRAFT PRO APP, ένα πλήρως ψηφιακό πρόγραμμα πιστότητας που απευθύνεται σε επαγγελματίες του χώρου, επαγγελματικά συνεργεία και επιλεγμένα καταστήματα του δικτύου συνεργατών της, φέρνοντας πρώτη στον κλάδο της στην Ελλάδα έναν χαρακτήρα τεχνολογικής καινοτομίας.

«Ντόμινο» αλλαγών στη διοίκηση της ΔΕΛΤΑ

Σημαντικές αλλαγές πραγματοποιούνται σε ανώτατο διοικητικό, εμπορικό καθώς και σε επίπεδο διεύθυνσης λειτουργιών στη Δέλτα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Γιώργου Λαμπίρη και του FOODReporter. Πιο συγκεκριμένα, αποχωρεί από την εταιρεία στις 30 Σεπτεμβρίου ο διευθύνων σύμβουλος της γαλακτοβιομηχανίας, Μιχάλης Φυτάς, ο οποίος έχει επικαλεστεί προσωπικούς λόγους. Την ίδια στιγμή και ο Κώστας Βαλιάδης, αποχωρεί από τη θέση του εμπορικού διευθυντή στη Δέλτα και αναλαμβάνει καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου στη United Milk Company (UMC) με έδρα τη Βουλγαρία.

Πρόκειται για μία θέση την οποία γνωρίζει καλά, καθώς είχε διατελέσει και κατά το παρελθόν CEO στη συγκεκριμένη θυγατρική της Vivartia. Σε ό,τι αφορά τη θέση του απερχόμενου, Μιχάλη Φυτά, ο όμιλος Vivartia βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε διεργασίες για την αντικατάστασή του. Τη θέση του κυρίου Βαλιάδη θα αναλάβει ένα στέλεχος με μακρά πορεία στη Δέλτα. Ο λόγος για την Έλια Μπαϊμά, μέχρι σήμερα marketing director της γαλακτοβιομηχανίας.

EY: Απροετοίμαστες οι επιχειρήσεις απέναντι στους κλιματικούς κινδύνους

Οι επιχειρήσεις παγκοσμίως δυσκολεύονται να επικοινωνήσουν στις εταιρικές αναφορές τους τις επιπτώσεις των κινδύνων που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή. Τα παραπάνω σημειώνονται στην παγκόσμια έκθεση της EY, Global Climate Risk Barometer, η οποία εξετάζει τις δημοσιοποιημένες αναφορές περισσότερων από 1.100 επιχειρήσεων σε 42 χώρες, με βάση τις συστάσεις της TCFD. Σύμφωνα με την έκθεση, μόνο οι μισές εταιρείες που αξιολογήθηκαν παγκοσμίως (50%) πραγματοποιούν όλες τις προτεινόμενες γνωστοποιήσεις και έχουν, ως εκ τούτου, πλήρη κάλυψη, ενώ η μέση κάλυψη διαμορφώνεται στο 70%. Ωστόσο, μόλις το 3% των επιχειρήσεων πληρούν τα υψηλότερα επίπεδα ποιότητας, ενώ η μέση βαθμολογία ποιότητας κυμαίνεται στο 42%.

 

Η Ford ανακοινώνει επενδύσεις $11,4 δισ. για τη σειρά EV

Η Ford ανακοίνωσε τα σχέδιά της να επενδύσει 11,4 δισεκατομμύρια δολάρια στο Τενεσί και το Κεντάκι για τη γραμμή παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων της. Ο συνεργάτης μπαταρίας της εταιρείας ΚΑΕ SK Innovation θα συμβάλει επίσης στις επενδύσεις. Οι επενδύσεις θα γίνουν μέσω της BlueOvalSK, μιας νέας κοινής επιχείρησης μεταξύ της Ford και της SK Innovation.

Η Ford σχεδιάζει να κατασκευάσει campus επενδύοντας 5,6 δισεκατομμύρια δολάρια στο Stanton του Τενεσί, σε μια περιοχή σχεδόν 6 τετραγωνικών μιλίων που θα ονομαστεί Blue Oval City. Το campus αναμένεται να δημιουργήσει περίπου 6.000 νέες θέσεις εργασίας και να κατασκευάσει ηλεκτρικά φορτηγά της σειράς F. Θα περιλαμβάνει εργοστάσιο μπαταριών BlueOvalSK, βασικούς προμηθευτές και εργοστάσιο ανακύκλωσης.

Η παλαιά αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει να επενδύσει σε τρία νέα εργοστάσια μπαταριών BlueOvalSK, ένα από τα οποία θα βρίσκεται στο campus του Stanton. Οι άλλες δύο μονάδες μπαταριών θα κατασκευαστούν στο Κεντάκι και θα δημιουργήσουν έως και 5.000 νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή. Συνολικά, η Ford εκτιμά ότι και οι τρεις μονάδες μπαταριών BlueOvalSK θα παράγουν έως και 129 GWh μπαταρίες ετησίως.

ΔΕΔΑ: Το φυσικό αέριο έρχεται στην Ορεστιάδα

Το Ελεγκτικό Συνέδριο ολοκλήρωσε επιτυχώς τον προσυμβατικό έλεγχο για το έργο επέκτασης του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην Ορεστιάδα και το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα υπογραφεί η σύμβαση μεταξύ της ΔΕΔΑ και της αναδόχου εταιρείας «ΙΝΤΡΑΚΟΜ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Α.Ε. ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ».

Το έργο είναι προϋπολογισμού 5,3 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από κεφάλαια της ΔΕΔΑ, καθώς και από το ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Οι εργασίες επέκτασης του δικτύου στην περιοχή θα ξεκινήσουν τον Δεκέμβριο του 2021 και θα ολοκληρωθούν στο τέλος του 2023.

Στο πλαίσιο του έργου, θα κατασκευαστούν 60 χιλιόμετρα δικτύου, ενώ θα γίνουν τουλάχιστον 1.400 συνδέσεις καταναλωτών όλων των κατηγοριών (οικιακών, εμπορικών, βιομηχανικών) έως το 2023. Εφόσον υπάρξει μεγαλύτερη ζήτηση από την τοπική κοινωνία, αυτή θα καλυφθεί πλήρως και ο αριθμός των συνδέσεων θα είναι πολλαπλάσιος, ενώ οι συνδέσεις καταναλωτών θα συνεχίζονται και τα επόμενα χρόνια.

«Πράσινο φως» στην επένδυση της ΜΕΡΥΚΑΝ

Το πράσινο φως στην επένδυση της ΜΕΡΥΚΑΝ ΙΚΕ άναψε το υπουργείο Ανάπτυξης. Συγκεκριμένα, χορήγησε την ενιαία έγκριση εγκατάστασης διάρκειας πέντε ετών στην εταιρεία, εντός ενιαίας έκτασης 12,8 στρεμμάτων, που βρίσκεται στη θέση Σκουτέλα, του Δήμου Κορινθίων, στην Π.Ε. Πελοποννήσου.

Η μονάδα θα παράγει τελικά προϊόντα φαρμακευτικής κάνναβης, κατόπιν απόκτησης από τον Ε.Ο.Φ. άδειας δυνατότητας παραγωγής και αντίστοιχης ειδικής έγκρισης κυκλοφορίας, και εφόσον πληρούνται οι τασσόμενες προϋποθέσεις και σύμφωνα με την 56877/05-07-2021 θετική γνωμοδότηση του ΕΟΦ. Η ΜΕΡΥΚΑΝ συστάθηκε προ διετίας με σκοπό την παραγωγή, κατοχή, μεταφορά, αποθήκευση και προμήθεια των πρώτων υλών και των ουσιών των ποικιλιών κάνναβης του είδους Cannabis Sativa L.

Η άδεια του υπουργείου Ανάπτυξης προς την εταιρεία περιλαμβάνει την εγκατάσταση 12 δεξαμενών (ανάμιξης λιπασμάτων, νερού και υγραερίου), στεγασμένων χώρων 1.600 τ.μ. και θερμοκηπίου 2.688 τ.μ. Ο φορέας υποχρεούται κατά το μήνα Φεβρουάριο κάθε έτους να διαβιβάζει υποχρεωτικά στην Αδειοδοτούσα Αρχή, Ετήσια Έκθεση Παραγωγού Αποβλήτων (ΕΕΠΑ) με στοιχεία για τα απόβλητα που παρήγαγε ή/και διαχειρίστηκε κατά τον προηγούμενο χρόνο.

Η έκθεση πρέπει να αναφέρεται τόσο στα επικίνδυνα όσο και στα μη επικίνδυνα απόβλητα. Επίσης, στην περίπτωση που η επιχείρηση χρησιμοποιεί κινητά μηχανήματα σε ανοιχτούς χώρους εντός της επιχείρησης, αυτά θα πρέπει να καλύπτουν τις υποχρεώσεις εφαρμογής της κοινοτικής νομοθεσίας, σχετικά με την εκπομπή θορύβου στο περιβάλλον από εξοπλισμό προς χρήση σε εξωτερικούς χώρους, και συγκεκριμένα της Οδηγίας 2005/88/ΕΚ και του Κανονισμού (ΕΚ) 219/2009 και των εκάστοτε τυχόν αναθεωρήσεών τους.

Παράρτημα στις Σέρρες για τη LIAFARM

Μεγαλώνει και επεκτείνεται η LIAFARM Pharmaceuticals, με τελευταίο ουσιαστικό βήμα τα εγκαίνια του παραρτήματος της εταιρείας στις Σέρρες. Με στόχο να καλύπτει ταχύτερα τις επείγουσες ανάγκες των φαρμακείων ακόμη και μέσα στο 24ωρο, η LIAFARM προχώρησε στη δημιουργία νέας φαρμακαποθήκης στις Σέρρες.

Η επένδυση των Σερρών με την κωδική ονομασία “EXPRESS”, συνοδεύεται από την στελέχωση ανθρώπων της εταιρείας από το τοπικό ανθρώπινο δυναμικό και απώτερο σκοπό έχει να οργανώσει ένα τοπικό δίκτυο παραδόσεων σε επείγοντα φάρμακα, με στόχο την πλήρη κάλυψη των αναγκών των φαρμακείων της περιοχής ανελλιπώς.

Παράλληλα όμως, η LIAFARM Pharmaceuticals διατηρεί στο ακέραιο τα δρομολόγια διανομής από την έδρα της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη για τις προγραμματισμένες αγορές των πελατών της. Σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, με τις επενδύσεις αυτής της κλίμακας επιτυγχάνεται η αναβάθμιση στην εξυπηρέτηση και η βελτίωση ακόμη περισσότερο της συνεργασίας με την τοπική κοινωνία.

Η ελληνική βιομηχανία ταξιδεύει στην ουκρανια

Ο ΣΕΒΕ, ο ΣΕΒ και το ΕΒΕΑ, σε συνεργασία με το Ukrainian Chamber of Commerce and Industry και την Piraeus Bank Ukraine, διοργανώνουν Επιχειρηματική Αποστολή στο Κίεβο/Ουκρανία, 8-11 Νοεμβρίου. Θα εκπροσωπηθούν στην αγορά της Ουκρανίας οι κλάδοι των τροφίμων και ποτών, των δομικών υλικών-κατασκευών, των χημικών και των φαρμακευτικών προϊόντων, των ιατρικών συσκευών-εξοπλισμού και των αγροτικών μηχανημάτων-εξοπλισμού. Δήλωση συμμετοχών έως την 1η Οκτωβρίου εδώ.

Πιστοποίηση με EPD για τη Σιδενόρ

Την Περιβαλλοντική Δήλωση Προϊόντος (Environmental Product Declaration – EPD) έλαβε πρώτη η Σιδενόρ στον κλάδο της στην Ελλάδα για τους χάλυβες οπλισμού σκυροδέματος SD σε μορφή ευθύγραμμων ράβδων κουλούρων, πλεγμάτων και κλωβών. Τα συγκεκριμένα προϊόντα παράγονται στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο της SOVEL, στον Αλμυρό Μαγνησίας. Η Περιβαλλοντική Δήλωση Προϊόντος καταρτίστηκε σύμφωνα με τα πρότυπα ISO 14025 και ΕΝ 15804, με βάση την μελέτη Ανάλυσης Κύκλου Ζωής (Life Cycle Assessment-LCA), που εκπονήθηκε από την εταιρεία Envirometrics κατά τα πρότυπα ISO 14040 και ISO 14044.

Περιλαμβάνει δε τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις από ολόκληρο τον κύκλο ζωής των προϊόντων, λαμβάνοντας υπόψη εκτός από τα στάδια παραγωγής των τελικών προϊόντων και το σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας, εξαιρουμένου του σταδίου της χρήσης τους. H Περιβαλλοντική Δήλωση Προϊόντος (EPD) δημοσιεύτηκε στο μητρώο του αναγνωρισμένου φορέα The International EPD® System. «Η απόκτηση της Περιβαλλοντικής Δήλωσης Προϊόντος επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας να παρακολουθούμε, να μετράμε και να δηλώνουμε με διαφάνεια το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των προϊόντων μας», σημειώνει η Σιδενόρ στη σχετική ανακοίνωση.

 

Εβροφάρμα: Πλήγμα στο περιθώριο κέρδους από τις ανατιμήσεις

Αύξηση παρουσίασαν το πρώτο εξάμηνο του 2021 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, τόσο ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Εβροφάρμα όσο και ο εταιρικός. Συγκεκριμένα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε €17.585, παρουσιάζοντας αύξηση 12%, ενώ ο εταιρικός κύκλος εργασιών ανήλθε σε €14.741, παρουσιάζοντας αύξηση 11%.

Το μεικτό ενοποιημένο περιθώριο διαμορφώθηκε στο 19,24% έναντι 20,42% και το εταιρικό 19,04% έναντι 20,34%. Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων ανήλθαν σε €1.616 χιλ. και €919 χιλ. για τον Όμιλο και την Εταιρεία, παρουσιάζοντας αύξηση 11,14% και 4,10% αντίστοιχα. Επίσης, τα ενοποιημένα αποτελέσματα προ φόρων ανήλθαν στο ποσό των € 652 χιλ. κέρδη, ενώ τα αποτελέσματα μετά φόρων της Εταιρείας ανήλθαν σε € 188 χιλ. κέρδη.

Η βελτίωση του κύκλου εργασιών οφείλεται στην αύξηση των εξαγωγών και στους όγκους πώλησης φέτας ΠΟΠ και στραγγιστού γιαουρτιού. Η επένδυση της εταιρείας που θα ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες, αναμένεται μάλιστα να ενισχύσει παραγωγικά τα προϊόντα αυτά.

Από την άλλη μεριά, οι ανατιμήσεις του αιγοπρόβειου γάλακτος, των υλικών συσκευασίας και των μεταφορικών, είχαν σαν αποτέλεσμα την μείωση του περιθωρίου του κέρδους και γίνεται προσπάθεια μετακύλισης μέρους του κόστους αυτού στις τιμές πώλησης των προϊόντων. Για το υπόλοιπο της χρήσης του 2021 η διοίκηση είναι επιφυλακτική λόγω επιπλέον ανατιμήσεων που αναμένονται στην ενέργεια και τα μεταφορικά.