Οι φαρμακευτικές στηρίζουν τη δράση Greece Race for the Cure

Ο φαρμακευτικός κλάδος βρίσκεται για ακόμη μια χρονιά δίπλα στον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών «Άλμα Ζωής» και στον αγώνα ενάντια στον καρκίνο του μαστού, στηρίζοντας τη φετινή διοργάνωση Greece Race for the Cure, που θα πραγματοποιηθεί σε digital μορφή στις 1, 2 και 3 Οκτωβρίου. Ανάμεσα στις εταιρείες που στηρίζουν ως χορηγοί τη δράση συμπεριλαμβάνονται οι InterMed, Uni-Pharma, Pharmathen, ΒΙΑΝΕΞ, Roche, Pfizer και Astrazeneca.

ΟΛΥΜΠΟΣ: Περιβαλλοντική δράση στον Πηνειό

Την περισυλλογή σκουπιδιών από το οικοσύστημα του Πηνειού ανέλαβε η ΟΛΥΜΠΟΣ στα πλαίσια της περιβαλλοντικής της δράσης, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Δήμου Λαρισαίων και τη συμμετοχή του συλλόγου των μαραθωνοδρόμων.

Άπαντες εξοπλίστηκαν με γάντια, μάσκες και σακούλες ενώ η δημοτική υπηρεσία καθαριότητας φρόντισε με δικό της όχημα για τη μεταφορά του συνόλου των σκουπιδιών που συλλέχτηκαν. Το παρών στο ποτάμι έδωσε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σούλτης, ενώ από την εταιρεία συμμετείχαν ο διευθυντής του εργοστασίου Μιχάλης Κανταρτζής, ο υπεύθυνος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Κώστας Τόλης και στελέχη της εταιρείας.

ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ: Καλύπτει εξ ολοκλήρου την ΑΜΚ της ΑΘΗΝΑΪΚΗΣ ΑΕ

Η Εταιρεία «ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ», ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι συμμετείχε στην Έκτακτη ΓΣ της εταιρείας «ΓΕΝΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ – ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» που πραγματοποιήθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου 2021, στην οποία συμμετέχει με ποσοστό 20% επί του μετοχικού κεφαλαίου.

Μεταξύ άλλων αποφασίστηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας με καταβολή μετρητών, με σκοπό την ενίσχυση των ιδίων κεφαλαίων της. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η έκδοση 1.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών ονομαστικής αξίας δέκα ευρώ και τιμής έκδοσης τετρακοσίων πενήντα ευρώ.

Λόγω παραίτησης του δικαιώματος συμμετοχής στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του έτερου μετόχου, αποφασίστηκε η ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε. να καλύψει η ίδια το σύνολο της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, με αποτέλεσμα το ποσοστό συμμετοχής της στην εταιρεία ΑΘΗΝΑΪΚΗ Α.Ε. να ανέρχεται σε ποσοστό 31,43%, κατέχοντας 2.200 κοινές ονομαστικές μετοχές και δικαιώματα ψήφου.”

Πιο κοντά στο στόχο της ανακύκλωσης 10 εκατ. τόνων πλαστικών

Η Κομισιόν χαιρετίζει το σημαντικό νέο βήμα που έκανε η Συμμαχία για την Ανακύκλωση των Πλαστικών για να τονώσει την αγορά ανακυκλωμένων πλαστικών στην ΕΕ και να εξασφαλίσει την ανακύκλωση τουλάχιστον 10 εκατ. τόνων έως το 2025. Από το 2018 που συστάθηκε η Συμμαχία, η ευρωπαϊκή παραγωγή ανακυκλωμένων πλαστικών έχει αυξηθεί κατά περίπου 30%.

Τώρα η Συμμαχία εντείνει τις προσπάθειές της, διασφαλίζοντας την ανακυκλωσιμότητα 26 πλαστικών προϊόντων στους τομείς της συσκευασίας, των κατασκευών, της γεωργίας και των οικιακών συσκευών, τα οποία από κοινού αντιπροσωπεύουν πάνω από το 60% των πλαστικών αποβλήτων στην Ευρώπη. Σήμερα, η Συμμαχία αντιπροσωπεύει σχεδόν 300 φορείς από τη βιομηχανία, τον πανεπιστημιακό χώρο και τον δημόσιο τομέα.

Μνημόνιο συμφωνίας μεταξυ LG Chem και TK Chemical για βιοδιασπώμενα πλαστικά

Η LG Chem και η TK Chemical ανακοίνωσαν μνημόνιο συμφωνίας για την παραγωγή βιοδιασπώμενων πλαστικών. Οι εταιρείες σχεδιάζουν να δημιουργήσουν μια γραμμή παραγωγής για το PBAT (Poly Butylene Adipate-co-Terephthalate), το οποίο είναι ένα συνθετικό πλαστικό με βάση το πετρέλαιο και μπορεί να αποσυντεθεί φυσικά μέσα σε έξι μήνες εάν το θάψουν υπόγεια. Είναι χαρακτηριστικό ότι αποικοδομείται γρήγορα όταν αντιδρά με οξυγόνο, θερμότητα, φως και ένζυμα στη φύση.

Η κλίμακα παραγωγής δεν αποκαλύφθηκε, αλλά η TK Chemical λέει ότι έχει ένα σχέδιο για να ξεκινήσει την κατασκευή μιας γραμμής PBAT με βάση τις σταθερές ικανότητες λειτουργίας των εγκαταστάσεων με βάση τον πολυεστέρα. Η LG Chem λέει ότι προσπαθεί να αλλάξει την επιχείρησή της για να επικεντρωθεί σε πιο φιλικά προς το περιβάλλον υλικά.
Ο Kug Lae Noh, Πρόεδρος της Εταιρείας Πετροχημικών στην LG Chem, δήλωσε ότι η ανταγωνιστικότητα της εταιρείας έχει βελτιωθεί στην αγορά βιοδιασπώμενων πλαστικών μέσω της συνεργασίας της με την TK Chemical.

Στην Καλιφόρνια το «Megafactory» της Tesla για τη κατασκευή μπαταριών Megapack

Η Tesla άνοιξε τα χαρτιά της για το «Megafactory», μια νέα εγκατάσταση παραγωγής στην Καλιφόρνια, που ονομάστηκε έτσι επειδή θα παράγει το μεγάλης κλίμακας σύστημα μπαταριών Megapack της εταιρείας. Πρόκειται για την πρώτη εγκατάσταση αφιερωμένη εξ ολοκλήρου στο σύστημα αυτό.

Η είδηση για το νέο εργοστάσιο επιβεβαιώθηκε από τον δήμαρχο Lathrop Sonny Dhaliwal, ο οποίος δήλωσε ότι: «Είμαστε υπερήφανοι που θα είμαστε το σπίτι του Megafactory, της πιο πρόσφατης επέκτασης της Tesla. Το μέλλον της πράσινης ενέργειας θα παραχθεί εδώ στην κοινότητά μας».

Οι μπαταρίες Megapack προορίζονται κυρίως για επιχειρήσεις που εγκαθιστούν ηλιακά και αιολικά πάρκα, λόγω της δυνατότητας που έχουν να αποθηκεύουν μεγάλες ποσότητες ενέργειας. Μάλιστα ο ίδιος ο Έλον Μασκ, CEO της εταιρείας, δήλωσε ότι η ζήτηση τους είναι τόσο μεγάλη που έχουν εξαντληθεί ήδη οι παραγγελίες για τον ερχόμενο χρόνο. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι η μικρή αυτή πόλη της βόρειας Καλιφόρνιας φιλοξενεί και το κέντρο διανομής της Tesla, συνολικού μεγέθους περί τα 81,000 τμ.

Bίκος: Επίσημος χορηγός του Νο Finish Line Athens

Η εταιρεία Bίκος υποστηρίζει έμπρακτα το μεγαλύτερο αθλητικό-πολιτιστικό-ψυχαγωγικό-φιλανθρωπικό γεγονός, τον φιλανθρωπικό αγώνα τρεξίματος και βαδίσματος No Finish Line Athens, ως επίσημος χορηγός της 5ης διοργάνωσης, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν στην Ένωση «Μαζί για το Παιδί».

Η διοργάνωση θα φιλοξενηθεί στο Ο.Α.Κ.Α το διάστημα 29 Σεπτεμβρίου έως 3 Οκτωβρίου και θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία, δημιουργώντας ήδη προσδοκίες ότι τα έσοδα θα ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο ρεκόρ.

Ηχηρές παρουσίες στην 39η Τακτική Γενική Συνέλευση του ΣΒΣΕ

Η 39η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 30/9/21. Στην ανοιχτή εκδήλωση που θα ακολουθήσει το απόγευμα της ίδιας ημέρας στο Καπανδρίτι, με τίτλο «Στερεά Ελλάδα, Περιφερειακή Ανάπτυξη, Εθνική και Ευρωπαϊκή Στρατηγική για τη Βιομηχανία», πέραν του υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα, του υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, του περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανού και του προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) κ. Ευθύμιου Βιδάλη, ομιλία θα πραγματοποιήσει η Ευρωπαία Επίτροπος για θέματα Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων κα. Elisa Ferreira, η οποία θα αποτελέσει και την κεντρική ομιλήτρια. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί διαδικτυακά μέσω της ιστοσελίδας του ΣΒΣΕ
www.svse.gr.

το Νέο κατασκευαστικό τμήμα τoυ Ομίλου Θεοδώρου

Ο Όμιλος Θεοδώρου ολοκλήρωσε τη δημιουργία ενός νέου κατασκευαστικού τμήματος για την ανάπτυξη προηγμένων συστημάτων βιομηχανικής ζύγισης, δυναμικών ελεγκτών βάρους (checkweighers) και αυτόματης ογκομέτρησης επί της γραμμής παραγωγής.

Η νέα αυτή δραστηριότητα του ομίλου Θεοδώρου πραγματοποιήθηκε με μεταφορά τεχνογνωσίας από τη Mettler-Toledo και τη Garvens, με τις οποίες ο όμιλος έχει ήδη μακρόχρονη και επιτυχημένη συνεργασία. Βάσει της συνεργασίας αυτής ο όμιλος Θεοδώρου μπορεί να χρησιμοποιήσει στις κατασκευές της modules της Garvens (checkweighers), της Mettler-Toledo (ψηφιακές δυναμοκυψέλες – loadcells) και της Gargoscan (ογκομέτρηση).

Το νέο τμήμα έρχεται να προστεθεί στα υπάρχοντα κατασκευαστικά τμήματα ομίλου που ειδικεύονται στην κατασκευή ρομποτικών συστημάτων συσκευασίας (παλετοποίηση, εγκιβωτισμός, διακίνηση, κλπ.), αυτοματισμού αποθηκών (picking, conveying, sorting, κλπ.) και τις εφαρμογές του Industry 4.0.
Ο Όμιλος Θεοδώρου είναι market leader και στις 12 προϊοντικές κατηγορίες στις οποίες δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Διπλασίασε τον τζίρο της η MEVACO

«Χρυσό» αποδείχθηκε το πρώτο εξάμηνο για τη MEVACO. Ο τζίρος της ανήλθε σε 9,866 εκατ. ευρώ, παρουσιάζονται αύξηση κατά 101,94% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα έναν χρόνο πριν. Η ανάπτυξη αυτή οφείλεται κατά κύριο λόγο στην έντονη αύξηση της ζήτησης για την κατασκευή μεταλλικών βάσεων φωτοβολταϊκών πάρκων και ιδίως στην υλοποίηση της σύμβασης με την εταιρεία ΓΙΟΥΒΙ Ελλάς ΑΠΕ για την κατασκευή μεταλλικών βάσεων για φωτοβολταϊκό πάρκο στη ΝΑ Ευρώπη.

Τα μικτά κέρδη της αυξήθηκαν κατά 145,01% στα 1,9 εκατ. ευρώ, ενώ η εταιρεία εμφάνισε κέρδη 756 χιλ. ευρώ από ζημιές 89,99 χιλ. ευρώ, λόγω της αύξησης του τζίρου της. Αντίστοιχα, εμφάνισε καθαρά κέρδη 631,16 χιλ. ευρώ από ζημιές 70,76 χιλ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι λόγω της υπαγωγής της εταιρείας στο πρόγραμμα επιδότησης τόκων των υφιστάμενων δανείων αυτής, στο πλαίσιο αξιοποίησης των σχετικών μέτρων ενίσχυσης και στήριξης των πληττόμενων από την πανδημία επιχειρήσεων που θεσπίστηκαν από την πολιτεία, τα οφέλη ποσού 33,97 χιλ. ευρώ της επιδότησης αυτών, έχει συμπεριληφθεί στα λοιπά έσοδα εκμετάλλευσης.

Η εισηγμένη δραστηριοποιείται στο χώρο της παραγωγής μεταλλικών προϊόντων και μεταλλικών κατασκευών, διαθέτοντας πρωτοποριακές δυνατότητες στην επεξεργασία ελασμάτων και στις μεταλλικές κατασκευές ακριβείας.

Η συνεχής ανανέωση του μηχανολογικού εξοπλισμού και η καθετοποιημένη της παραγωγική δομή, την κάνουν να ξεχωρίζει στον τομέα της Βιομηχανικής Υπεργολαβίας (Industrial Subcontracting).