Κ. Λουκάς: Aναλαμβάνει τους Μεγάλους Πελάτες της Microsoft Κ.Α. Ευρώπης

Ο Κώστας Λουκάς, πολύπειρο στέλεχος της εταιρείας, ανέλαβε πρόσφατα τη θέση του Γενικού Διευθυντή Μεγάλων Πελατών της Microsoft Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, ενώ μέχρι πρότινος κατείχε -επί σειρά ετών- το ρόλο του Γενικού Διευθυντή Δημοσίου Τομέα της Microsoft στην ίδια περιφέρεια.

Από την θέση του αναμένεται να συμβάλλει στην προώθηση της στρατηγικής της εταιρείας να υποστηρίξει τον μετασχηματισμό της ΚΑ Ευρώπης σε ένα ψηφιακό «hotspot».

Διάκριση στη ΔΕΘ για τη Gizelis Robotics SA

 

H Gizelis Robotics SA πέτυχε μια σπουδαία διάκριση στην 1η τελετή βράβευσης των Εθνικών Βραβείων Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας Elevate Greece, που πραγματοποιήθηκε στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Η εταιρεία απέσπασε βραβείο στη κατηγορία «Startup Ηero: Επίλυση προκλήσεων από την υγειονομική κρίση Covid-19», για τη δημιουργία του καινοτόμου Robotsafe™, του πρώτου Made in Greece αυτόνομου ελληνικού ρομπότ απολύμανσης για επιχειρήσεις.
Το βραβείο απένειμε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Δήμας, στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Gizelis Robotics, κ. Ευάγγελο Γκιζελή.

Motor Sich Helicopters: Συζητήσεις για δυνατότητες επένδυσης στην Ελλάδα

Τις δυνατότητες επένδυσης στη χώρα μας από την Motor Sich Helicopters συζήτησε με εκπροσώπους της εταιρείας ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. Όπως έγραψε στο twitter ο υπουργός, «συναντήθηκε με εκπροσώπους της Ουκρανικής εταιρείας Motor Sich Helicopters και συζήτησαν για την προοπτική επενδύσεων στην Ελλάδα». Η εταιρεία, που ιδρύθηκε το 1907, κατασκευάζει κινητήρες αεροσκαφών και σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής αερίου που θεωρούνται ανταγωνιστικοί στην παγκόσμια αγορά.

Η εταιρική παραγωγή ασχολείται με αεροσκάφη και ελικόπτερα πολλαπλών ρόλων σε περισσότερες από 100 χώρες παγκοσμίως. Η ανάπτυξη και η χρήση της τελευταίας λέξης της τεχνολογίας με βάση τα τελευταία επιστημονικά και τεχνικά επιτεύγματα, το εξειδικευμένο και ικανό προσωπικό, οι καινοτόμες εγκαταστάσεις παραγωγής, οι πόροι και η αποτελεσματική στρατηγική μάνατζμεντ, αποτελούν τη βάση της επιτυχημένης λειτουργίας της επιχείρησης και της συνεχούς ανάπτυξής της.

ΔΕΔΑ: Στα €9,6 εκ. η επέκταση του φυσικού αερίου στη Λαμία

Την έναρξη των μεγάλων έργων επέκτασης του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με αφετηρία την πόλη της Λαμίας, ανακοίνωσαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ, Μάριος Τσάκας και ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στο δημαρχείο της Λαμίας. Το έργο στην πόλη της Λαμίας είναι συνολικού προϋπολογισμού 9,6 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από κεφάλαια της ΔΕΔΑ, καθώς και από το ΕΣΠΑ 2014-2020 μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Στο πλαίσιο του έργου, θα κατασκευαστούν 100 νέα χιλιόμετρα δικτύου διανομής φυσικού αερίου και θα πραγματοποιηθούν τουλάχιστον 4.500 συνδέσεις καταναλωτών όλων των κατηγοριών, αριθμός που μπορεί να είναι πολλαπλάσιος εάν υπάρξει μεγαλύτερη ζήτηση από την τοπική κοινωνία. Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα και θα ολοκληρωθούν σταδιακά έως το τέλος του 2023.

Grifols: Εξαγοράζει έναντι 1,6 δισ. ευρώ την Biotest

Η ισπανική φαρμακευτική Grifols, προχώρησε στην εξαγορά της γερμανικής Biotest, η οποία προμηθεύεται πλάσμα αίματος, σε ένα deal ύψους 1,6 δις ευρώ, καθώς ο Κινέζος μέτοχος Creat Group προσπαθεί να απελευθερώσει περιουσιακά στοιχεία μετά από ένα όργιο εξαγορών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Grifols προσέφερε 43 ευρώ για κάθε κοινή μετοχή και 37 ευρώ για κάθε προνομιούχο μετοχή.

Η στρατηγική της Creat να επεκταθεί στην παγκόσμια αγορά πλάσματος αίματος υπονομεύτηκε, όταν οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ άσκησαν πιέσεις αποτροπής επενδύσεων σε εταιρείες του υγειονομικού τομέα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Βόρεια Αμερική αντιπροσωπεύει περίπου το ήμισυ της παγκόσμιας αγοράς, σύμφωνα με τα στοιχεία της Biotest. Η κινεζική εταιρεία βρίσκεται επίσης σε προχωρημένες συνομιλίες για την πώληση της εταιρείας πλάσματος αίματος Bio Products Laboratory, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι κοινές μετοχές της Biotest σημείωσαν άνοδο έως και 43,50 ευρώ, ενώ οι προνομιούχες μετοχές έφτασαν τα 39,50 ευρώ.

Συνεργασία με την ΙΝΤΡΟΦΕΞ ανακοίνωσε η SARMED

Την αποθήκευση των προϊόντων της εταιρείας ΙΝΤΡΟΦΕΞ ΑΒΕΕ αναλαμβάνει μέσω νέας συνεργασίας η SARMED, στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της στη Μάνδρα Αττικής. Η ΙΝΤΡΟΦΕΞ ιδρύθηκε το 1975 και αποτελεί εξέλιξη της αρχικής επιχείρησης τροφίμων που ίδρυσε η οικογένεια Καραδήμα το 1922 στον Πειραιά. Σήμερα, η ΙΝΤΡΟΦΕΞ έχει εδραιωθεί ως μία από τις μεγαλύτερες και πιο εξειδικευμένες βιοτεχνίες τροφίμων στην Ελλάδα μετά από 4 γενιές.

Κύριος τομέας δραστηριότητας είναι η εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων πρώτης ύλης σε χύμα μορφή σε προϊόντα όπως δημητριακά, σοκολάτα, αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς, σκόνη κακάο, στιγμιαίο ρόφημα σοκολάτας, στιγμιαίο πουρέ πατάτας σε σκόνη και φίλτρα καφέ από εξειδικευμένους παραγωγούς της Ευρώπης καθώς επίσης και η τυποποίηση αυτών των προϊόντων σε ένα ευρύ φάσμα συσκευασιών σύμφωνα με τις επιθυμίες και τις απαιτήσεις των πελατών. Η εταιρεία προσφέρει τα προϊόντα της κάτω από την ιδιωτική ετικέτα των μεγαλύτερων ελληνικών αλυσίδων super market έχοντας παράλληλα και το δικό της αναγνωρισμένο από τους καταναλωτές brand «Millhouse».

ΕΕΒΕ: Αποστολές σε διεθνείς εκθέσεις για Ηλιακή Ενέργεια, Τρόφιμα & Τεχνολογία

Νέο κύκλο διοργάνωσης Επιχειρηματικών αποστολών σε Διεθνείς Εκθέσεις Γερμανικών Εκθεσιακών Οργανισμών, ξεκινά το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, καθώς οι διοργανώσεις «επιστρέφουν» σε δια ζώσης ή υβριδική μορφή. Για το επόμενο διάστημα έχει προγραμματιστεί η διοργάνωση των παρακάτω αποστολών:

1. Στην κορυφαία, παγκοσμίως, Διεθνή Έκθεση για τη Βιομηχανία Ηλιακής Ενέργειας, The smarter E Europe Restart 2021, στο Μόναχο, στις 6-8 Οκτωβρίου 2021.
2. Στην κορυφαία, παγκοσμίως, Διεθνή Έκθεση της Βιομηχανίας Τροφίμων και Ποτών Anuga, στην Κολωνία, στις 8-11 Οκτωβρίου 2021.
3. Στη Διεθνή Έκθεση για τα Ακίνητα και τις Επενδύσεις Expo Real, στο Μόναχο, στις 11-13 Οκτωβρίου 2021.
4. Στη Διεθνή Έκθεση για τις Τεχνολογίες Περιβάλλοντος IFAT Eurasia, στην Κωνσταντινούπολη, στις 20-22 Οκτωβρίου 2021.
Ανακοινώθηκε τέλος ότι νέος Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού & Πολιτισμού του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου εκλέχθηκε ο κ. Γρηγόρης Τάσιος, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, διαδεχόμενος τον κ. Ιan Ηay, Επικεφαλής της TUI Group για την Ελλάδα, Κύπρο, Αίγυπτο, Μάλτα, Μέση Ανατολή, Λαπωνία και Ισλανδία.

MoU: απλούστευση των οδικών μεταφορών

Η Κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας υιοθέτησε τις πληροφορίες για την ένταξη της χώρας στο Μνημόνιο Κατανόησης για την απλούστευση των οδικών μεταφορών εμπορευμάτων του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (BSEC).

Σύμφωνα με αυτό, οι εταιρείες και οι μεταφορείς από τη χώρα θα έχουν πρόσβαση στο σύστημα αδειών του BSEC και θα απλοποιήσουν τις μεταφορές και το εμπόριο με τα μέλη της Οργανισμού, ήτοι Αλβανία, Βουλγαρία, Ελλάδα, Τουρκία, Ρουμανία, Ρωσία, Ουκρανία, Μολδαβία, Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν και Γεωργία.

Ελληνικά Γαλακτοκομεία: 70% μικρότερη κατανάλωση ρεύματος το 2020

Ο άνθρωπος, το περιβάλλον και η βιώσιμη ανάπτυξη κυριαρχούν στις δράσεις εταιρικής υπευθυνότητας της Ελληνικά Γαλακτοκομεία, όπως αυτές καταγράφονται στη νέα απολογιστική της έκθεση για το 2020, υπό τον τίτλο «Με φροντίδα για το μέλλον».

Στο κομμάτι της προστασίας του περιβάλλοντος, η εταιρεία το 2020 έχει να επιδείξει αύξηση 28% στην παραγόμενη ποσότητα βιοαερίου σε σχέση με το 2019 (από 20.969935 kWh σε 26.751.397 kWh, καθώς και 70% μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στην εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων με τη μονάδα βιοαερίου, έναντι της χρήσης συμβατικών τεχνολογιών.

Επίσης, 2.226.846 συσκευασίες ανακυκλώθηκαν μέσω της δράσης της εταιρείας με την «Ανταποδοτική Ανακύκλωση». Η υποκατάσταση των θερμικών αναγκών από «πράσινες» μορφές ενέργειας άγγιξε το 56% στο εργοστάσιο των Τρικάλων και το 35% για όλο τον όμιλο, οδηγώντας στη μείωση του αποτυπώματος του διοξειδίου του άνθρακα από τη χρήση συμβατικών καυσίμων κατά 4,4%.

Επεκτείνει την παραγωγική της δυναμικότητα η Rivimetal

Εγκρίθηκε η υπαγωγή στις διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου, της επένδυσης της «Rivimetal Αθανάσιος Ρίβιος Ανώνυμος Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρεία», με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών Αττικής.

Η επένδυση αφορά στην επέκταση της δυναμικότητας της υφιστάμενης μονάδας παραγωγής χυτοπρεσαριστών εξαρτημάτων, μέσω της προμήθειας και εγκατάστασης μηχανολογικού εξοπλισμού.

Η μονάδα βρίσκεται στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της Rivimetal (με ΚΑΔ κύριου κλάδου δραστηριότητας: 24.54, Χύτευση άλλων μη σιδηρούχων μετάλλων) στο Δήμο Μαρκοπούλου Μεσογαίας. Η προαναφερθείσα επένδυση είναι συνολικού επιλέξιμου κόστους ίσου με 926.570,00 ευρώ.
Η Rivimetal εξειδικεύεται στην κατασκευή προϊόντων αλουμινίου μέσω χύτευσης ψυχρού θαλάμου υψηλής πίεσης. Με εμπειρία 50 ετών, η Rivimetal έχει παραδώσει προϊόντα στις πιο απαιτητικές βιομηχανίες και έχει καταφέρει να εδραιώσει τη θέση της στην παγκόσμια αγορά. Οι παραγωγικές εγκαταστάσεις της εταιρείας έχουν έκταση 7.000 τ.μ., με τις αποθήκες να καλύπτουν τα 400 τ.μ.