-->

HELLAGRO: Αναβάθμιση των κέντρων αποθήκευσης και διανομής

Η εταιρεία HELLAGRO Α.Ε., με ισχυρή παρουσία στον κλάδο της Συσκευασίας Βιομηχανικών & Αγροτικών Προϊόντων, έχει εντάξει στο πλάνο της την αναβάθμιση των κέντρων αποθήκευσης και διανομής των προϊόντων της, μεταφέροντάς τα σε νέες, μεγαλύτερες και πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις.

Ήδη μέσα στο 2020 η εταιρία προχώρησε στη μετεγκατάσταση της κεντρικής της αποθήκης του Ασπροπύργου, ενώ πολύ σύντομα ολοκληρώνεται και η μετεγκατάσταση του υποκαταστήματος και της αποθήκης που διαθέτει στη Θεσσαλονίκη.

Με γνώμονα την πελατοκεντρική της φιλοσοφία, η HELLAGRO Α.Ε. δεσμεύεται για τους στόχους που έχει θέσει και οι οποίοι είναι:
• η συνεχής διεύρυνση της γκάμας της με νέα, καινοτόμα και φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα τα οποία ενισχύουν την εμπορική βεντάλια των πελατών της και
• η άμεση και αδιάλειπτη διάθεση αυτών των προϊόντων.

 

Νίκας: Συμμετοχή στην ΑΜΚ θυγατρικής της

Η εταιρεία «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Γ. ΝΙΚΑΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι σε συνέχεια της από 23/07/2021 απόφασης του Διοικητικού της Συμβουλίου, το οποίο αποφάσισε τη συμμετοχή της στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής εταιρείας «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΛΑΝΤΙΚΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ», άσκησε νομίμως και εμπροθέσμως το δικαίωμα προτίμησης με την από 09/09/2021 επιστολή της.

Η καταβολή της εισφοράς της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου έλαβε χώρα με συμψηφισμό χρέους της ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΑΛΛΑΝΤΙΚΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ προς την Εταιρεία, κατόπιν της οποίας η απαίτηση της Εταιρείας έναντι της ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΑΛΛΑΝΤΙΚΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ συνολικού ποσού 6.628.581,20 Ευρώ μειώθηκε κατά το ποσό των 4.897.210,56 Ευρώ.
Μετά από την ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΑΛΛΑΝΤΙΚΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, η Νίκας θα κατέχει 22.214.803 μετοχές επί συνόλου 22.622.000 μετοχών, ήτοι ποσοστό 98,2%.

Η ελληνικη Stelma σε συνεργασία με τη Naval

Η γαλλική Naval Group προχώρησε σε σύμβαση με την ελληνική εταιρεία Stelma, που εξειδικεύεται σε έργα προστασίας βιομηχανικών, ναυτιλιακών και λοιπών μεταλλικών επιφανειών, για τη βαφή του κύτους ενός πυρηνικού υποβρυχίου του Γαλλικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η συμφωνία αξίας άνω των 500.000 ευρώ θα διασφαλίσει την προστασία του υποβρυχίου από τη διάβρωση. Όπως σημειώνει η Naval, η συμφωνία αποτελεί μέρος της ευρύτερης προσπάθειας του ομίλου να καθορίσει και να αναπτύξει συνεργασίες με Έλληνες εταίρους. Οι βασικές δραστηριότητες της Stelma περιλαμβάνουν μηχανική κατασκευή και ανέγερση καθώς και σχετικά έργα πολιτικού μηχανικού, αμμοβολής, βαφής και μόνωσης.

 

Επέκταση εργοστασιων, νέα μοντέλα & ίδρυση εταιρείας προαναγγέλλει η Kawasaki

Μια πρώτη «γεύση» των επενδύσεων που στοχεύει να κάνει στο άμεσο μέλλον έδωσε ο ιαπωνικός κολοσσός Kawasaki. Τα αναπτυξιακά σχέδια που ανακοίνωσε ο Hiroshi Ito, Πρόεδρος της εταιρείας Μοτοσυκλετών & Κινητήρων στην Kawasaki Heavy Industries, Ltd (KHI), περιλαμβάνουν επενδύσεις 224 εκατ. ευρώ για την αύξηση της παραγωγικής ικανότητας στις ΗΠΑ και στον υπόλοιπο κόσμο μέσα στην επόμενη πενταετία.

Η εν λόγω ανάπτυξη θα περιλαμβάνει και την επέκταση του εργοστασίου της Νεμπράσκα αλλά και τη δημιουργία ενός νέου εργοστασίου στο Μεξικό, δημιουργώντας χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

Παράλληλα, η Kawasaki θα ενισχύσει τις επενδύσεις της στην εξέλιξη νέων προϊόντων, ειδικά στις αγορές των MULE, ATV και JetSki, σε νέες μοτοσυκλέτες για τον δρόμο και για off-road χρήση, σε ηλεκτρικά και υβριδικά δίκυκλα, αλλά και project με υδρογόνο. Τέλος, θα ιδρύσει μια νέα εταιρεία στην Ιαπωνία, που θα είναι μέλος του KHI group, ώστε ο τομέας Powersports (μοτοσυκλέτες, JetSki, και ATV / SSV) να γίνει ανεξάρτητος κάτω από το όνομα «Kawasaki Motors, Ltd» στις αρχές του Οκτωβρίου του 2021.

Αβέβαιο το μέλλον της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας

Αβέβαιο προδιαγράφεται το μέλλον της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας ενόψει των Ομοσπονδιακών Εκλογών της 26ης Σεπτεμβρίου και την αποχώρηση από το πολιτικό σκηνικό της χώρας της μέχρι σήμερα Καγκελαρίου Angela Merkel, έπειτα από 16 χρόνια.

Βασικό ερώτημα, είναι εάν η νέα κυβέρνηση θα συνεχίσει την ίδια πολιτική. Άλλα ερωτήματα που τίθενται, είναι εάν θα υπάρξει και ανοιχτή σύγκρουση με μια πιο «πράσινη» κυβέρνηση που θα πιέσει τους αυτοκινητοβιομήχανους και τους προμηθευτές τους να δεχθούν τις οποιεσδήποτε αλλαγές προτείνει η νέα κυβέρνηση ή μήπως υπάρχει ακόμη και ο κίνδυνος του παραγκωνισμού. Την ίδια στιγμή έπειτα από μια σχετικά αργή εκκίνηση οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες (ΒMW AG, Daimler AG και Volkswagen AG) τώρα αγκαλιάζουν το ηλεκτρικό μέλλον τους.

Στην διεθνή έκθεση της Φραγκφούρτης η BMW ανακοίνωσε ότι διπλασιάζει τις παραγγελίες της σε ηλεκτρικές μπαταρίες καθώς η ζήτηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα ξεπερνά κάθε προηγούμενο, Αντιστοίχως η Volkswagen αποκάλυψε σχέδιο για ένα μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο ιδανικό για τις πόλεις.
Η Γερμανία πρόκειται να έχει το υψηλότερο ποσοστό υιοθέτησης ηλεκτρικών οχημάτων μεταξύ των Ευρωπαϊκών χωρών, με άνω του 90% των πωλήσεων νέων αυτοκινήτων να είναι ηλεκτρικά έως το 2040. Για τη Bosch, τον μεγαλύτερο προμηθευτή εξαρτημάτων αυτοκινήτων, η επόμενη Κυβέρνηση θα πρέπει να εστιάσει στους στόχους που ήδη υπάρχουν και όχι να δημιουργήσει νέους.

Συνεργασία ΕΥΑΘ – ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ για τη ΒΙΠΕΘ

Το «πράσινο φως» για τη σταδιακή μεταβίβαση της λειτουργίας των υποδομών ύδρευσης και αποχέτευσης της Βιομηχανικής Περιοχής Θεσσαλονίκης από την ΕΥΑΘ στην ΕΤΒΑ δόθηκε με την πρόσφατη υπογραφή συμφωνίας εμπιστευτικότητας για ανταλλαγή στοιχείων μεταξύ των δύο πλευρών.

Η υπογραφή της συμφωνίας αποτελεί το πρώτο βήμα συνεργασίας των δύο φορέων, προκειμένου να περιέλθει στην κυριότητα της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. το σύνολο της λειτουργίας των υποδομών της ΒΙΠΕ-Θ.

PepsiCo Hellas: Στηρίζει το Make-A-Wish Ελλάδος

Η PepsiCo Hellas, στο πλαίσιο της κοινωνικής υπευθυνότητας, στηρίζει το Make-A-Wish Ελλάδος. Τα Lay’ s και το Make-A-Wish Ελλάδος «δίνουν δύναμη στην ευχή, δίνουν δύναμη στη ζωή» εκπληρώνοντας 10 ευχές παιδιών και μοιράζοντας χαμόγελα σε παιδιά με σοβαρές ασθένειες.

H PepsiCo Hellas με την καμπάνια Smiles, διαθέτει τα προϊόντα Lay’s Smiles στα ράφια όλων των σημείων πώλησης σε όλη την Ελλάδα, από τα τέλη Αυγούστου μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021.

Τα σχέδια του Γιάννης Μπρατάκου για το ΕΒΕΑ

Νέος Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) εξελέγη ο κ. Γιάννης Μπρατάκος, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου, το απόγευμα της Τετάρτης 15/9. Ο κ. Μπρατάκος αποτελεί μέλος του Δ.Σ. από το 2006, ενώ από τον Δεκέμβριο του 2017 διατελεί Αντιπροέδρος.

Ο νέος Πρόεδρος εστίασε στο σχέδιο με το οποίο θα καθοδηγήσει το επιμελητήριο το επόμενο διάστημα, αναφέροντας ότι «θέλουμε να είμαστε ένα Επιμελητήριο που προσθέτει αξία στα μέλη του, μέσα από χρήσιμες ανταποδοτικές υπηρεσίες. Να είμαστε ένας ολοκληρωμένος “κόμβος”, που θα παρέχει αξιόπιστη υποστήριξη στην καθημερινή λειτουργία και στο σχεδιασμό της επιχείρησης.

Να είμαστε αποτελεσματικός αρωγός στη διασύνδεσή τους με τις ξένες αγορές για την προώθηση των υπηρεσιών και των προϊόντων τους». Τόνισε δε ότι αποτελεί στόχο το σύνολο των υπηρεσιών του ΕΒΕΑ να προσφέρεται στα μέλη του ψηφιακά.

Αποδίδει η επένδυση €30 εκατ. της JTI στη ΣΕΚΑΠ

Τα εύσημα στη JTI, τόσο για τον δείκτη βιωσιμότητας που έχει κατακτήσει μέσω της εξαγωγικής της δράσης όσο και για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, έδωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας, στο πλαίσιο επίσκεψής του στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της στην Ξάνθη (ΣΕΚΑΠ).

Η επίσκεψη του ΥΠΟΙΚ πραγματοποιήθηκε στον απόηχο της εκδήλωσης της JTI για τα 40 χρόνια επενδυτικής παρουσίας στην Ελλάδα και στο πλαίσιο επιλεκτικών επισκέψεών του σε παραγωγικές μονάδες της Θράκης οι οποίες, όπως ο ίδιος τόνισε χαρακτηριστικά «πληρούν υψηλά πρότυπα και συνεχίζουν σταθερά τη θετική τους πορεία».

Όπως επεσήμανε, «η επίσκεψή μας στο εργοστάσιο της JTI στην Ξάνθη δεν είναι τυχαία, τουναντίον επέλεξα, μεταξύ άλλων, τη συγκεκριμένη παραγωγική μονάδα της Θράκης, εκτιμώντας ότι η ανάπτυξη η οποία έχει επιτευχθεί πέρα από ποσοτική, είναι και ποιοτική, συμβάλλοντας τόσο στο ΑΕΠ όσο και στο δείκτη εξαγωγών της χώρας». Υπενθυμίζεται ότι τα τρία τελευταία χρόνια διοχετεύθηκαν 30 εκατ. δολάρια από την JTI για τον μετασχηματισμό της ΣΕΚΑΠ σε μια σύγχρονη, Ευρωπαϊκών προδιαγραφών παραγωγική μονάδα.

Το σημερινό εργοστάσιο διαθέτει παραγωγική δυνατότητα 7 φορές μεγαλύτερη έναντι του 2018, με το 60% της παραγωγής να προορίζεται για εξαγωγές και το 40% για τις ανάγκες της εγχώριας αγοράς. Ο υπουργός Οικονομικών ενημερώθηκε εκτενώς για τα νέα δεδομένα της επενδυτικής δράσης της JTI από τη νέα πρόεδρο της JTI στην Ελλάδα κ. Lili Zigoslu, τον διευθυντή του εργοστασίου της ΣΕΚΑΠ κ. Azhaiyp Kozhakhmetov και στελέχη της εταιρείας.

ΑΝΑΚΕΜ: Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στη ΔΕΘ

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος πολιτικών, επιχειρηματικών παραγόντων αλλά και του κοινού, βρίσκεται το περίπτερο του Συστήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Εκσκαφών, Κατασκευών και Κατεδαφίσεων (ΣΣΕΔ ΑΕΚΚ) ΑΝΑΚΕΜ ΑΕ, το οποίο λειτουργεί στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ.

Τα στελέχη της εταιρείας ενημερώνουν το κοινό για την αξία της ανακύκλωσης των ΑΕΚΚ, τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και την ανάγκη υιοθέτησης μιας εναλλακτικής διαχείρισης, την ανακύκλωση μπαζών και για τις περιβαλλοντικές δράσεις που υλοποίησε η ΑΝΑΚΕΜ για την απομάκρυνση αποβλήτων από τον ποταμό Χαβρία και τους Λαχανόκηπους Θεσσαλονίκης.