Ψηφιακή ημερίδα «Doing Business in Saudi Arabia»

Ψηφιακή ημερίδα με θέμα «Doing Business in Saudi Arabia», διοργανώνει ο ΣΕΒΕ την Πέμπτη 30/9 και ώρα 15:00. Στόχος είναι η ενημέρωση των Ελλήνων επιχειρηματιών για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που παρουσιάζει η Σαουδική Αραβία, η ισχυρότερη χώρα τόσο σε παραγωγή, όσο και σε εξαγωγή πετρελαίου, με σημαντικές δυνατότητες για διείσδυση των ελληνικών προϊόντων. Δηλώσεις συμμετοχής έως την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου.

Η ABB στηρίζει την καινοτομία

Η ABB Ελλάδος συμμετείχε ως χορηγός στην εκδήλωση του Elevate Greece, για τα Εθνικά Βραβεία Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας, που πραγματοποιήθηκε στην 85η ΔΕΘ, στο πλαίσιο της ενεργής στήριξης της εταιρείας προς την πρωτοβουλία.

Ο εκπρόσωπος της ΑΒΒ Ελλάδος κ. Κυριάκος Ρωτίδης, Διευθυντής Τομέα Συστημάτων Κίνησης και Ρομποτικής, συμμετείχε στην απονομή του βραβείου «Αξιοποίηση Τεχνολογιών 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης». Το βραβείο απονεμήθηκε στην Quanta & Qualia / Magos, που αναπτύσσει ευφυή συστήματα τα οποία βασίζονται σε τεχνολογίες επαυξημένης πραγματικότητας με πολλαπλές εφαρμογές σε υγεία, τηλερομποτική, εκπαίδευση κ.α.

 

Επενδυτικές ευκαιρίες στη βιομηχανία διαστημικής τεχνολογίας

Το Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο υπό την αιγίδα της γαλλικής πρεσβείας και των Υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, διοργανώνει την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021 το φόρουμ με θέμα τις επενδυτικές ευκαιρίες στη διαστημική βιομηχανία.

Η ψηφιακή μετάβαση, που προβλέπεται στο ελληνικό εθνικό σχέδιο ανάκαμψης, η επίδραση των διαστημικών τεχνολογιών σε χερσαίες και θαλάσσιες πρακτικές (mobility, connectivity, 5G, κλίμα, μέσα ενημέρωσης, earth observation) καθώς και οι διάφορες επενδύσεις σε αυτόν τον τομέα που έχουν ανακοινωθεί από την ελληνική κυβέρνηση, όπως τα νέα συστήματα παρατήρησης της γης και της θάλασσας, θα είναι τα κύρια θέματα που θα συζητηθούν. Θα συμμετέχουν στο φόρουμ ο Γενικός Διευθυντής της CNES, υψηλόβαθμα στελέχη γαλλικών εταιρειών από την Airbus, την Thales Alenia Space, τη Naval Group, καθώς κι από την AEROSPACE VALLEY. Περισσότερες πληροφορίες στο www.ccifhel.org.gr.

ΔΕΠΑ Εμπορίας: Ο πυρήνας του νέου business plan

Ο νέος επιχειρησιακός σχεδιασμός της ΔΕΠΑ Εμπορίας, για τον μετασχηματισμό της σε μια ολοκληρωμένη επιχείρηση ενέργειας με υψηλή καθετοποίηση, βρίσκεται στο επίκεντρο της παρουσίας της στην 85η ΔΕΘ, με κεντρικό μήνυμα «Ενέργεια που μας πάει μπροστά».

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κώστας Σκρέκας ξεναγήθηκε στο περίπτερο από τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Ιωάννη Παπαδόπουλο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας, κ. Κωνσταντίνο Ξιφαρά και ενημερώθηκε για τους βασικούς άξονες του νέου business plan της ΔΕΠΑ Εμπορίας, το οποίο ενσωματώνει τα κριτήρια ESG, με στόχο την «πράσινη» επιχειρηματικότητα. «Η εταιρεία επεκτείνεται διαρκώς σε νέες αγορές και δραστηριότητες, όπως οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Αξιοποιώντας, δε, τεχνολογίες αιχμής, όπως το small scale LNG και το CNG, η ΔΕΠΑ Εμπορίας επεκτείνει τη χρήση του φυσικού αερίου σε όλη την Ελλάδα ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές, και προωθεί την αεριοκίνηση», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ Εμπορίας, κ. Κωνσταντίνος Ξιφαράς.

Νέο «state of the art» εργοστάσιο για την Aston Martin, αξίας 200 εκατ. δολαρίων

Η Aston Martin ξεκίνησε το τεράστιο έργο για την εκ βάθρων αναβάθμιση της εταιρείας, το οποίο πρόκειται να κοστίσει σχεδόν 170 εκ. ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2023.
Πρόκειται για ένα εργοστάσιο 37.000 τ.μ., στα οποία θα στεγαστεί η γραμμή παραγωγής της εταιρείας για την Φόρμουλα 1 και θα βρίσκεται απέναντι από την ιστορική πίστα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, Silverstone, στη Μεγάλη Βρετανία.

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό εργοστάσιο στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας και το πρώτο μετά το 2004 και την Mclaren που κατασκευάζεται από ομάδα Φόρμουλα 1 και δείχνει την διάθεση της εταιρείας να μπει δυναμικά στο παιχνίδι της διεκδίκησης τίτλων. Το έργο κοστολογείται από 130 – 170 εκ. ευρώ και θα αποτελέσει το πρώτο κυριολεκτικά «έξυπνο», εξ’ ολοκλήρου 5G και απόλυτα βιώσιμο εργοστάσιο, τοποθετώντας έτσι ψηλά τον πήχη των standard του αθλήματος.

Ευρωζώνη: Υπερέβη τις εκτιμήσεις η αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής

Η βιομηχανική παραγωγή της ευρωζώνης αυξήθηκε τον Ιούλιο, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις παρά τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat. Ειδικότερα, η παραγωγή των εργοστασίων, ορυχείων και υπηρεσιών κοινής ωφελείας στην ευρωζώνη, αυξήθηκαν τον Ιούλιο 1,5% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της The Wall Street Journal, είχαν προβλέψει αύξηση 0,6%.

Η παραγωγή μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών αυξήθηκε 3,5% σε μηνιαία βάση, των κεφαλαιουχικών αγαθών κατά 2,7%, των διαρκών καταναλωτικών αγαθών κατά 0,6% και των ενδιάμεσων αγαθών κατά 0,4%. Σε ετήσια βάση, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 7,7% τον Ιούλιο, περισσότερο από την αύξηση 6% που προβλεπόταν από τους οικονομολόγους. Οι προοπτικές για τον βιομηχανικό κλάδο της ευρωζώνης παραμένουν θετικές, καθώς η χαλάρωση των περιορισμών έχει τονώσει τη ζήτηση. Ωστόσο, τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα συνεχίζουν να επηρεάζουν την παραγωγή, ιδιαίτερα στα οχήματα, κάτι που θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του έτους.

Schneider Electric: Συμβουλές για PPA άνω των 10.000 MWs

Η Schneider Electric, με εξειδίκευση στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, ανακοίνωσε ότι η εταιρεία έχει συμβουλεύσει τους εταιρικούς πελάτες της παγκοσμίως για Συμφωνίες Αγοράς Ενέργειας (PPA) άνω των 10.000 μεγαβάτ (MWs), από το 2014.

Αυτό ισοδυναμεί με περισσότερα από 300 εκατομμύρια μετρικών τόνων εκπομπών άνθρακα ή με την ποσότητα άνθρακα που αποθηκεύουν ετησίως περίπου 367 εκατομμύρια στρέμματα δάσους – ίσα σε έκταση με τρεις από τις τέσσερις μεγαλύτερες πολιτείες των ΗΠΑ (Τέξας, Καλιφόρνια και Μοντάνα) μαζί.

Αυτό το ορόσημο κατέστη εφικτό μέσω της εκτέλεσης περισσότερων από 140 ολοκληρωμένων Συμφωνιών Αγοράς Ενέργειας από εταιρικούς πελάτες της Schneider Electric και είναι ο μεγαλύτερος δημόσια ανακοινωμένος όγκος συμφωνιών από οποιονδήποτε σύμβουλο στον κόσμο.

Η ανακοίνωση των 10.000 MW είναι μια από τις ανακοινώσεις προσφορών υπηρεσιών και γεωγραφικής επέκτασης από τη Schneider Electric ESS, συμπεριλαμβάνοντας:
• την έναρξη των συμβουλευτικών υπηρεσιών της εταιρείας για την κλιματική αλλαγή
• τις ενισχυμένες παγκόσμιες υπηρεσίες απαλλαγής άνθρακα από την αλυσίδα εφοδιασμού
• το άνοιγμα νέων δραστηριοτήτων στη Σιγκαπούρη για την εξυπηρέτηση των αυξανόμενων αναγκών των πελατών στην Ανατολική Ασία και την Ιαπωνία.

ΤΙΤΑΝ και Eduact επενδύουν στη ρομποτική

Στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ η συνεργασία του Τιτάνα με την Eduact για την προώθηση της εκπαιδευτικής ρομποτικής έλαβε και επίσημη μορφή, καθώς ο ΤΙΤΑΝ θα υποστηρίξει ως Χρυσός Χορηγός όλες τις δράσεις που θα υλοποιηθούν την περίοδο 2021-2022, αγκαλιάζοντας ιδιαίτερα τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ρομποτικής και Καινοτομίας FIRST LEGO League. Στελέχη του Τιτάνα θα μοιραστούν τεχνογνωσία και εμπειρία για τη βιωσιμότητα των μεταφορών με όσες και όσους συμμετέχουν στο Cargo Connect.

Aπο την παλιρροια στην Elikonos Capital Partners ο Δ. Βιδάκης

Ο Δημήτρης Βιδάκης, ανέλαβε Operating Partner στην Elikonos Capital Partners, από 1ης Σεπτεμβρίου 2021.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, από τη θέση αυτή, θα συμμετέχει στην αξιολόγηση των επενδύσεων, επικεντρώνοντας σε θέματα στρατηγικού σχεδιασμού, εταιρικής και εμπορικής ανάπτυξης και διοικητικής λειτουργίας.

Ο Δημήτρης Βιδάκης διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος του Oμίλου Παλίρροια από τις αρχές του 2019. Μέχρι τότε είχε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου στον Όμιλο Κορρές από το 2011. Υπήρξε στέλεχος της Coca-Cola Hellenic όπου ξεκίνησε ως γενικός διευθυντής Πολωνίας, ενώ από το 2006 είχε την θέση του γενικού διευθυντή Ελλάδος και ταυτόχρονα τη θέση του προέδρου των εταιρειών Τσακίρης και ΕΛΧΥΜ. Επίσης, διετέλεσε στέλεχος της Unilever για 15 χρόνια.

Σωληνουργεία Τζιρακιάν: Αυτό είναι το νέο Διοικητικό Συμβούλιο

Η εταιρεία «Σωληνουργεία Τζιρακιάν» ανακοίνωσε την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, το οποίο προέκυψε από την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της 10ης Σεπτεμβρίου 2021. Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο συνεδρίασε την 13η Σεπτεμβρίου 2021 και αποφασίστηκε η συγκρότηση σε σώμα καθώς και η εκπροσώπηση της εταιρείας. Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, κατόπιν διαλογικής συζήτησης, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφασίζει ομόφωνα τη συγκρότησή του, σύμφωνα με το Νόμο και το Καταστατικό του ως εξής:

1) Άρις Τζιρακιάν του Λυμπαρέτ, Πρόεδρος Δ.Σ., Μη εκτελεστικό Μέλος
2) Λυμπαρέτ Τζιρακιάν του Άρι, Αντιπρόεδρος Δ.Σ., Διευθύνων Σύμβουλος,
Εκτελεστικό μέλος
3) Ειρήνη Κεβορκιάν του Παύλου, Μη εκτελεστικό Μέλος
4) Ευαγγελία Αργυροπούλου του Κωνσταντίνου, Μη εκτελεστικό Μέλος
5) Κασπάρ Μπατανιάν του Καραμπέτ, Μη εκτελεστικό Μέλος,
6) Γεώργιος Γκουζούλης του Άγγελου, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος
7) Νικόλαος Κοντόπουλος του Χρήστου, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος.

Η διάρκεια του Διοικητικού Συμβουλίου, σύμφωνα με την απόφαση της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης της εταιρείας ορίζεται πενταετής, ήτοι από 10/09/2021 έως 09/09/2026.