H Barilla Hellas υποδέχεται την επόμενη γενιά στελεχών της

H Barilla Hellas υποδέχεται την επόμενη γενιά στελεχών της μέσα από το πρόγραμμα “Your Power is our Secret Ingredient. Barilla Hellas Graduate Trainee Program“. Στόχος του διετούς προγράμματος είναι η εκπαίδευση και απασχόληση 2 νέων αποφοίτων ακαδημαϊκών σχολών, οι οποίοι θα απασχοληθούν σε 4 διαφορετικά τμήματα της εταιρείας για 2 χρόνια, με την προοπτική να συνεχίσουν τη σταδιοδρομία τους μέσα στον οργανισμό. Για αιτήσεις: Business graduate Trainee – Αθήνα και Supply Chain graduate Trainee – Ελεώνας Βοιωτίας.

 

 

 

ΕΒΕΑ: Υποδέχεται τσέχικη επιχειρηματική αποστολή νανοτεχνολογίας

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, σε συνεργασία με την Enterprise Greece και με την πρεσβεία της Τσεχικής Δημοκρατίας, θα υποδεχθούν στα γραφεία του επιμελητηρίου στις 22 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 14.00, αποστολή, που θα αποτελείται από μέλη του Συνδέσμου Βιομηχανιών Νανοτεχνολογίας της Τσεχικής Δημοκρατίας, με επικεφαλής τον πρόεδρο του συνδέσμου Jiri Kus, υπό την συνοδεία της υφυπουργού Βιομηχανίας και Εμπορίου Silvana Jirotková. Θα ακολουθήσουν συναντήσεις μεταξύ ελληνικών και τσεχικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της νανοτεχνολογίας.

e.GO Mobile: Παρουσιάζει στη ΔΕΘ το e.GO Life και λανσάρει την GlobalGreenGreece

Η ανεξάρτητη γερμανική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων, Next.e.GO Mobile SE, συμμετέχει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) για να παρουσιάσει το e.GO Life, να ξεκινήσει το road show της στην Ελλάδα και να λανσάρει μια πανελλαδική πρωτοβουλία συμμαχίας σε θέματα βιωσιμότητας με την ονομασία GlobalGreenGreece®. Στο προγραμματισμένο road show, ύστερα από την ΔΕΘ, θα προωθήσει την αποστολή της για τη βιωσιμότητα και τη μοναδική πλατφόρμα αστικών ηλεκτρικών οχημάτων. Ο κόσμος θα έχει τη δυνατότητα να γνωρίσει την τεχνολογία παραγωγής του e.GO, τα στοιχεία σχεδιασμού και τα έξυπνα χαρακτηριστικά του.

Οι επισκέπτες θα μπορούν επίσης να κάνουν test drives και να παραγγείλουν άμεσα το όχημα. Η e.GO Mobile μαζί με το Ελληνογερμανικό Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο, ανακοίνωσαν ακόμα τον σχηματισμό της πρωτοβουλίας συμμαχίας σε θέματα βιωσιμότητας, GlobalGreenGreece®. Το GlobalGreenGreece® προορίζεται να αποτελέσει μια πλατφόρμα για ελληνικές, γερμανικές και διεθνείς εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και δεσμεύονται να συμβάλουν στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής μέσω βιώσιμων δράσεων υψηλού αντικτύπου.

 

Νέα μονάδα από τη BIOGAS ENERGY

Την υπαγωγή του επενδυτικού σχεδίου της επιχείρησης «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Α.Ε.» με δ.τ. «BIOGAS ENERGY A.E.» στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων του Αναπτυξιακού Νόμου ενέκρινε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας. Η επένδυση αφορά στην ίδρυση υδροπονικού θερμοκηπίου κηπευτικών και είναι συνολικού επιλέξιμου κόστους ίσου με 461.998,40 ευρώ και συνολικού ενισχυόμενου κόστους ίσου με 461.998,40 ευρώ. Οι νέες θέσεις εξαρτημένης εργασίας που θα δημιουργηθούν από την υλοποίηση της επένδυσης ανέρχονται σε 3 Ετήσιες Μονάδες Εργασίας (Ε.Μ.Ε.). Η εταιρεία ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2017 με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 24.000 ευρώ, ενώ έως το 2019 (τελευταίος δημοσιευμένος ισολογισμός) δεν είχε τζίρο.

Η Greggs ανοίγει νέο εργοστάσιο ψύξης και παραγωγής

Ολοκληρώθηκε ένα διετές έργο για την κατασκευή ενός τεράστιου εργοστασίου ψυγείου στη βαση των Greggs στο Tyneside. Η αυτοματοποιημένη μονάδα παραγωγής στην τοποθεσία των Greggs στο Balliol Business Park, ολοκληρώθηκε από την Clegg Food Projects με έδρα το Νότιγχαμ. Το κτίριο ύψους 32 μέτρων θα χρησιμοποιηθεί για τη μαζική αποθήκευση κατεψυγμένων προϊόντων έτοιμων για διανομή στα καταστήματα Greggs στο Ηνωμένο Βασίλειο, επιβεβαιώνοντας τα σχέδια ανάπτυξης της εταιρείας.

Το έργο ήταν το 20ο σχέδιο μεγάλης κλίμακας της εταιρείας Clegg που ολοκληρώθηκε για τα Greggs, τα οποία έχουν αθροιστική αξία σχεδόν 100 εκατ. λίρες Αγγλίας. Η νέα εγκατάσταση, η οποία περιλαμβάνει έξι νέες αποβάθρες φόρτωσης και εννέα επίπεδα αυτοματισμού, θα απελευθερώσει χώρο στις κύριες εγκαταστάσεις, καθώς θα επιτρέψει την αποτελεσματική και ταχύτερη παράδοση των τελικών προϊόντων που θα ετοιμάζονται στο κατάστημα.

ErgoProlipsis: Αναλαμβάνει ένα από τα μεγαλύτερα έργα της MYTILINEOS

Η ErgoProlipsis ανέλαβε πρόσφατα την παροχή υπηρεσιών πολιτικής επαγγελματικής υγείας και ασφάλειας στο έργο κατασκευής και λειτουργίας σταθμού ηλεκτρικής ενέργειας, με καύσιμο το φυσικό αέριο της MYTILINEOS, στο Ενεργειακό Κέντρο Αγίου Νικολάου στη Βοιωτία. Πρόκειται για ένα έργο κρίσιμης σημασίας για τον κλάδο της ενέργειας, καθώς θα είναι ο πιο αποδοτικός σταθμός ηλεκτροπαραγωγής συνδυασμένου κύκλου στη χώρα και ένας από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη. Όταν τεθεί σε λειτουργία θα αποδίδει 826MW στο δίκτυο, συμβάλλοντας έτσι ουσιαστικά στην ενεργειακή ασφάλεια της χώρας.

Η MYTILINEOS ανέθεσε στην ErgoProlipsis την ενίσχυση της ομάδας ασφάλειας και υγείας του έργου, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων χωματουργικές και κατασκευαστικές εργασίες, μεταλλικές κατασκευές, αλλά και εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο. Αντικείμενο της ErgoProlipsis είναι η διασφάλιση της εφαρμογής όλων των σχετικών πρωτοκόλλων υγείας και ασφάλειας, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και τις διαδικασίες της MYTILINEOS, αλλά και η εφαρμογή των πλέον σύγχρονων ευρωπαϊκών και διεθνών προτύπων επαγγελματικής υγείας και ασφάλειας σε μεγάλα έργα.

 

Βελτίωση της ποιότητας της ηλεκτρικής ενέργειας στη βιομηχανία ΖΕΝΙΘ

Η ACE ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΙΣΧΥΟΣ εγκατέστησε με επιτυχία ενεργό φίλτρο καταστολής αρμονικών στην εταιρεία ΖΕΝΙΘ, η οποία κατασκευάζει βιομηχανικά μεταλλικά εξαρτήματα υψηλής ακριβείας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Βασικός στόχος της ACE αποτέλεσε η βελτίωση της ποιότητας της ηλεκτρικής ενέργειας του εργοστασίου. Η ΖΕΝΙΘ αντιμετώπιζε προβλήματα με το νέο πεδίο χαμηλής τάσης που τοποθέτησε πρόσφατα στις εγκαταστάσεις της, καθώς το πεδίο αντιστάθμισης παρουσίαζε σοβαρή δυσλειτουργία (πολύ χαμηλός συντελεστής ισχύος, cosφ≤0,5).

Έπειτα από μετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν με αναλυτή ποιότητας ισχύος από την ACE Ηλεκτρονικά Ισχύος, επιβεβαιώθηκε η πολύ μεγάλη παρουσία αρμονικών στην εγκατάσταση και τα φαινόμενα συντονισμού κατά την λειτουργία του πεδίου αντιστάθμισης. Η παραμόρφωση του ρεύματος ήταν πολύ μεγάλη (THDi = 150%), ξεπερνώντας τα όρια του 5% που ορίζει το διεθνές πρότυπο ποιότητας ισχύος 519-2014 του IEEE. Οι μηχανικοί της εταιρείας ACE ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΙΣΧΥΟΣ έπειτα από την ανάλυση των μετρήσεων ανέλαβαν την διαστασιολόγηση, την προμήθεια και την εγκατάσταση του κατάλληλου ενεργού φίλτρου καταστολής αρμονικών της φινλανδικής εταιρείας MERUS POWER.

Με τη χρήση της συγκεκριμένης συσκευής, το επίπεδο των αρμονικών της εγκατάστασης μειώθηκε (THD ≤ 5%). Ταυτόχρονα, μέσω της λειτουργίας αντιστάθμισης της άεργου ισχύος, επιτεύχθηκε ανάλογη εξοικονόμηση χρημάτων. Έτσι, ο συντελεστής ισχύος της εγκατάστασης αυξήθηκε και έφθασε το cosφ=0,98. Το γεγονός αυτό επισημάνθηκε και αξιολογήθηκε πολύ θετικά, από τον υπεύθυνο μηχανικό του εργοστασίου, καθώς και απ’ όλους τους ανθρώπους της ΖΕΝΙΘ, οι οποίοι έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα και από την τεχνική υποστήριξη της ACE. Μπορείτε να ενημερωθείτε για το προϊόν στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://bit.ly/3CBFhdt.

ΣΒΕ: Με ομιλητές Σχοινά, Γεωργιάδη, Πιερρακάκη η ΓΣ

Με ομιλητές τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά, τους υπουργούς Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer Hellas AE, Ζαχαρία Ραγκούση, θα πραγματοποιηθεί στις 10 Σεπτεμβρίου, στις 19.30 στο ξενοδοχείο «Porto Palace» η ανοιχτή συνεδρίαση της ετήσιας Γ.Σ. του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος.

 

«Προέλαση» +20,7% για τις ελληνικές εξαγωγές

Σε έντονα ανοδική τροχιά (+20,7%) συνεχίζουν να κινούνται οι ελληνικές εξαγωγές, διατηρώντας τη δυναμική που έχουν αναπτύξει κόντρα σε όλα τα προβλήματα και τις δυσκολίες που εξακολουθεί να προκαλεί η πανδημία του κορονοϊού, ενώ καταλυτικό ρόλο στην ανάκαμψη των ελληνικών εξαγωγών έπαιξαν, ανεξαιρέτως, όλοι οι κλάδοι.

Αυτό σημειώνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων σε ανακοίνωσή του, αναφέροντας ότι τη σημαντικότερη ποσοστιαία αύξηση για τον Ιούλιο του 2021 καταγράφουν οι κλάδοι των Πετρελαιοειδών-Καυσίμων (+63,9%), των Χημικών (+3,4%), των Βιομηχανικών (+30,3%), των Τροφίμων (+5,8%), των Μηχανημάτων (+6,1%), των Διαφόρων Βιομηχανικών (+11,9%) που ξεχώρισαν με τις επιδόσεις τους. Από την άλλη πλευρά, σημειώνει ο ΠΣΕ, μόνιμο «πονοκέφαλο» συνιστά το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου, το οποίο κατά το εξεταζόμενο διάστημα διευρύνθηκε περαιτέρω και διαμορφώθηκε στα -2,12 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση +28,9%.

Τέλος, το επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου 2021, σημαντικά αυξημένες εμφανίζονται οι εξαγωγές των Πετρελαιοειδών & Καυσίμων (+48,9%), Βιομηχανικών (+21,2%), Χημικών (+16,6%), Τροφίμων (+10,6%), Μηχανημάτων (+19,6%), Διαφόρων Βιομηχανικών (+16,9%), Πρώτων Υλών (+47,7%), Ποτών & Καπνού (+17,5%), Λαδιών (+34,7%) και Εμπιστευτικών Προϊόντων (+5,5%).

 

Περιβαλλοντική δράση στη Δήλο από Uni-pharma & InterMed

Στο νησί της Δήλου και Μουσείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, βρέθηκε η Green Team του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη (ΟΦΕΤ) το Σαββατοκύριακο 4 και 5 Σεπτεμβρίου, για μία ενδιαφέρουσα περιβαλλοντική δράση. Συγκεκριμένα, η Green Team των φαρμακοβιομηχανιών Uni-pharma και InterMed, σε συνεργασία με τον Περιβαλλοντικό Οργανισμό All For Blue, πραγματοποίησαν υποβρύχιους και παράκτιους καθαρισμούς στο νησί της Δήλου.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι από τους καθαρισμούς, συλλέχθηκαν πάνω από ένα τόνο απορρίμματα, ενώ οι δύτες που συμμετείχαν στη δράση, ήταν όλοι αθλητές της Ελεύθερης κατάδυσης της Εθνικής μας Ομάδας.

Τους δύτες, συνόδευε και ένα υποβρύχιο drone, το οποίο κατέγραφε βήμα βήμα, όλη τη διαδικασία του καθαρισμού. Η σημαντική αυτή περιβαλλοντική ενέργεια υπό τον τίτλο #KeepDelosBlue εντάσσεται στο Πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΦΕΤ. Η CEO του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, φαρμακοποιός MSc, πρόεδρος του Global Compact Network Hellas και μέλος του ΔΣ του ΣΕΒ κυρία Ιουλία Τσέτη- η οποία ήταν παρούσα στην περιβαλλοντική ενέργεια- υπογραμμίζει ότι «είναι χρέος όλων μας, επιχειρήσεων και πολιτών, να προστατεύσουμε τον πλανήτη και το οικοσύστημά μας».