-->

Schneider Electric: 4η θέση στη λίστα Supply Chain Award Top 25 της Gartner

Η Schneider Electric ανακοίνωσε ότι κατέλαβε την 4η θέση στην ετήσια κατάταξη των εταιρικών αλυσίδων εφοδιασμού της Gartner. Πρόκειται μάλιστα για την 6η φορά που η εταιρεία εντάσσεται στη λίστα των Top 25. «Είναι πραγματικά τιμή μας να τηρούμε αυτή την υψηλή βαθμολογία παγκοσμίως», δήλωσε ο Mourad Tamoud, Chief Supply Chain Officer. «Αξιοποιώντας τη στρατηγική εφοδιαστικής αλυσίδας μας, STRIVE, καταφέραμε να επιδείξουμε ευελιξία και ανθεκτικότητα σε μια δύσκολη χρονιά».

 

Νέα επένδυση από τη ΧΩΤΟΣ

Εγκρίθηκε η υπαγωγή στις διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου, και ειδικότερα στο καθεστώς ενίσχυσης της Γενικής Επιχειρηματικότητας, του επενδυτικού σχεδίου της επιχείρησης «ΧΩΤΟΣ Α.Β.Ε.Ε.» που αφορά στην επέκταση μονάδας παραγωγής τυροκομικών προϊόντων μέσω της δημιουργίας νέων κτιριακών εγκαταστάσεων ψυκτικών θαλάμων και συσκευαστηρίου.

Το συνολικό επιλέξιμο και ενισχυόμενο κόστος είναι 3 εκατ. ευρώ. Ο κύκλος εργασιών της βιομηχανίας το 2019 (τελευταίος δημοσιευμένος ισολογισμός) διαμορφώθηκε στα 24,049 εκατ. ευρώ, έναντι 23.767.305,89 ευρώ το 2019 και τα μετά από φόρους αποτελέσματα σε 3.157.884,89 ευρώ.

Η Ελληνική Εταιρεία Κονσερβών KYKNOS στο πελατολόγιο της SARMED

Μία νέα, μεγάλη συνεργασία ανακοινώνει η SARMED με την Ελληνική Εταιρεία Κονσερβών KYKNOS, για την αποθήκευση των προϊόντων της, στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της στη Μάνδρα Αττικής, καθώς και στην Πάτρα. Η KYKNOS αποτελεί την κορυφαία Ελληνική Εταιρεία κονσερβών με προϊόντα ντομάτας, σάλτσες, τη γνωστή σε όλους μας κέτσαπ, λαχανικά, όσπρια, αλλά και κομπόστες.

Στο πρότυπο εργοστάσιό της στο Ν. Ηλείας, παράγονται προϊόντα σύμφωνα με τα πιο αυστηρά διεθνή πρότυπα ποιότητας. Η εταιρεία κατέχει ηγετική θέση στην Ελληνική αγορά και διεθνή παρουσία με εξαγωγική δραστηριότητα σε 15 χώρες. Τα προϊόντα KYKNOS είναι τοποθετημένα σχεδόν σε όλα τα σημεία λιανικής πώλησης τροφίμων σε όλη τη χώρα και αποτελούν την πρώτη επιλογή χιλιάδων νοικοκυριών σε όλο τον κόσμο.

Frigoglass: Προκαταβολή €15 εκατ. από την αποζημίωση για την πυρκαγιά στη Ρουμανία

Η Frigoglass ανακοίνωσε ότι εντός του Σεπτεμβρίου έλαβε προκαταβολή €15 εκατ. από το συνασφαλιστικό σχήμα που είχε αναλάβει την ασφαλιστική κάλυψη έναντι της πυρκαγιάς που σημειώθηκε στο εργοστάσιο επαγγελματικών ψυγείων στην Τιμισοάρα της Ρουμανίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισηγμένης, η συνολική ασφαλιστική αποζημίωση που σχετίζεται με τις υλικές ζημιές και τις επιπτώσεις από τη διακοπή της επιχειρηματικής δραστηριότητας που προκλήθηκαν από το περιστατικό πυρκαγιάς βρίσκεται υπό εκτίμηση από τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Σε αντιμετώπιση των ζημιών από την πυρκαγιά, η διοίκηση σχεδιάζει να εντάξει μια νέα γραμμή συναρμολόγησης σε μισθωμένο βιομηχανικό χώρο, που θα τεθεί σε λειτουργία το δ’τρίμηνο του 2021, ενώ τοποθετεί την ολοκλήρωση ανακατασκευής του εργοστασίου της Ρουμανίας έως το τέλος του 2022.
Η Frigoglass είναι ένας από τους παγκόσμιους ηγέτες στην αγορά Επαγγελματικών Ψυγείων (ICM) και ο βασικός προμηθευτής στον τομέα γυάλινης συσκευασίας στις αγορές υψηλής ανάπτυξης της Δυτικής Αφρικής.

 

Η SK Innovation θα επενδύσει $1 δισ. σε νέο εργοστάσιο μπαταριών στην Κίνα

Η νοτιοκορεατική SK Innovation Co Ltd ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 1,2 τρισεκατομμύρια γουόν (1,04 δισεκατομμύρια δολάρια) σε ένα νέο εργοστάσιο μπαταριών στην Κίνα. Η επένδυση έρχεται καθώς οι παγκόσμιες αυτοκινητοβιομηχανίες στρέφονται στα ηλεκτρικά οχήματα (EV) για να συμμορφωθούν με τους περιβαλλοντικούς κανονισμούς, οδηγώντας σε αύξηση της ζήτησης για μπαταρίες EV.

Ο κατασκευαστής μπαταριών της Νότιας Κορέας, που προμηθεύει μπαταρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε Ford Motor Co, Volkswagen και Hyundai Motor Co μεταξύ άλλων, έχει τοποθεσίες παραγωγής μπαταριών στις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ουγγαρία, την Κίνα και τη Νότια Κορέα. Τον Ιούλιο, η SK Innovation δήλωσε ότι θα στοχεύσει στην αύξηση της ετήσιας ικανότητας παραγωγής μπαταριών σε 200 γιγαβατώρες (GWh) το 2025, αυξημένο κατά 60% από έναν προηγουμένως ανακοινωμένο στόχο των 125 GWh. Η τρέχουσα χωρητικότητά του είναι 40 GWh.

Νέα επένδυση από την ΕΛΥ

Στον Αναπτυξιακό νόμο και συγκεκριμένα στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων υπήχθη το επενδυτικό σχέδιο της επιχείρησης «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΥΚΟΣΙΔΗΡΟΥΡΓΙΑ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με δ.τ. «ΕΛΥ Α.Ε.Β.Ε.». Σχετική απόφαση έλαβε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.
Η επένδυση αφορά στην επέκταση δυναμικότητας υφιστάμενης μονάδας κατασκευής και εμφιάλωσης φιαλιδίων υγραερίου και είναι επιλέξιμου κόστους 2.998.691,62 ευρώ. Το 2019 ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε σε 1.838.098,06 ευρώ ενώ ο αντίστοιχος του 2018 ήταν 1.315.934,42 ευρώ.

Τα μικτά αποτελέσματα της εταιρείας κατά τη χρήση διαμορφώθηκαν σε κέρδη ποσού 264.826,72 ευρώ το 2019, έναντι κερδών ποσού 183.767,54 ευρώ το 2018, τα έξοδα διοίκησης – διάθεσης της εταιρείας διαμορφώθηκαν σε 259.384,19 ευρώ έναντι 199.606,49 ευρώ το 2018. Τα καθαρά αποτελέσματα μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε ζημιές ύψους -5.930,65 ευρώ, ενώ αντίστοιχα το 2018 ήταν κέρδη ποσού -11.800,89 ευρώ. Τα ίδια κεφάλαια κατά την 31/12/2019 ανέρχονται σε ποσό 146.117,61 ευρώ έναντι 152.048,26 ευρώ το 2018.

Ιταλικό «άρωμα» στην ελληνική αγορά φυσικού αερίου

H ιταλική Italgas πήρε το προβάδισμα στο διαγωνισμό για την πώληση του 100% της ΔΕΠΑ Υποδομών, με το ΤΑΙΠΕΔ ωστόσο να ζητά βελτιωμένη οικονομική προσφορά. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ιταλική εταιρεία πλειοδότησε έναντι της αντίστοιχης προσφοράς της τσεχικής εταιρείας EPH, που επίσης συμμετείχε στην τελική φάση του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ. Ως εκ τούτου αποφασίστηκε να εκκινήσει η διαδικασία των βελτιωμένων οικονομικών προσφορών, με το ΤΑΙΠΕΔ να απευθύνεται προς την Italgas ζητώντας να αυξήσει περαιτέρω το προσφερόμενο τίμημα.

Η Italgas είναι η μεγαλύτερη εταιρεία διανομής φυσικού αερίου στην Ιταλία και η τρίτη μεγαλύτερη στην Ευρώπη, ενώ εάν προχωρήσει στην εξαγορά της ΔΕΠΑ Υποδομών, η ιταλική «έφοδος» στην ελληνική αγορά φυσικού αερίου θα είναι αναμφίβολη. Μεταξύ άλλων, στον ΔΕΣΦΑ και στον TAP βρίσκεται η ιταλική Snam, στην Elpedison η ιταλική Edison, η ιταλική Enel έχει ισχυρή παρουσία στις ΑΠΕ, ενώ ο ιταλός διαχειριστής μεταφοράς TERNA πρόκειται να κατασκευάσει από κοινού με τον ΑΔΜΗΕ τη δεύτερη υποβρύχια ηλεκτρική σύνδεση μεταξύ των δύο χωρών.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, «στο πλαίσιο της διαγωνιστικής διαδικασίας πώλησης του 100% (65% συμμετοχή του ΤΑΙΠΕΔ και 35% συμμετοχή της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΑΕ) του κεφαλαίου της ΔΕΠΑ Υποδομών Α.Ε., οι πωλητές ΤΑΙΠΕΔ και ΕΛΠΕ προχώρησαν στη διαδικασία αποσφράγισης των δεσμευτικών οικονομικών προσφορών που υπεβλήθησαν από τους 2 προεπιλεχθέντες επενδυτές (EP Investment Advisors και Italgas S.p.A.). Οι πωλητές αποφάσισαν να προχωρήσουν σε διαδικασία υποβολής βελτιωμένων προσφορών, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στη διακήρυξη του διαγωνισμού».

Το Ηνωμένο Βασίλειο επιλέγει τα θερμικά συστήματα της ΤΗΕΟΝ SENSORS

Η THEON SENSORS υπέγραψε σύμβαση για την προμήθεια οργάνων θερμικής απεικόνισης THERMIS CS, κατόπιν πρόσφατου διεθνούς διαγωνισμού του Υπουργείου Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου για την προμήθεια και υποστήριξη του προγράμματος θερμικών Sniper In-Line Low Light System (SILLS)-Long Wave InfraRed (LWIR) Thermal Sight.

Η εταιρεία κατάφερε να επικρατήσει κατόπιν αυστηρής διαδικασίας αξιολόγησης, που περιλάμβανε εργαστηριακές και δια ζώσης επιτόπιες δοκιμές, όπου το προϊόν της THERMIS CS (12um) κατέκτησε την υψηλότερη βαθμολογία εντός του προϋπολογισμού που διατέθηκε.

Η αρχική παραγγελία περιλαμβάνει την παράδοση 500 τμχ ΤHERMIS CS εντός του 2022, ενώ πρόσθετα συστήματα αναμένεται να παραδοθούν καθ’όλη τη διάρκεια της σύμβασης σε συνεργασία με τον βρετανικό συνεργάτη της, Active Electronics.

«H είσοδος της THEON SENSORS στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, αποτελεί σημαντική επιτυχία της εταιρείας καθώς πρόκειται για ένα θερμικό προϊόν που αυτή τη στιγμή ξεπερνάει σε επιδόσεις αντίστοιχα σημαντικών τοπικών και διεθνών εταιριών. Το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί την τέταρτη χώρα του ΝΑΤΟ που επέλεξε τα θερμικά μας συστήματα. Η είσοδός μας σε μια εξαιρετικά δύσκολη αγορά αναδεικνύει την αξία του όλου εγχειρήματος», σημείωσε ο Δρ. Μιχάλης Κολώτος, 5EYES Armies Business Development & US Operations Director της ΤΗΕΟΝ SENSORS.

«Πράσινο φως» για νέα επένδυση της COSMOS ALUMINIUM

Στον αναπτυξιακό νόμο εντάσσεται επενδυτικό σχέδιο της «COSMOS ALUMINIUM AE», της θεσσαλικής εταιρείας που διαθέτει μερικές από τις πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις διέλασης αλουμινίου στην Ευρώπη. Η επένδυση που έλαβε το «πράσινο φως» αφορά στην επέκταση δυναμικότητας της υφιστάμενης μονάδας διέλασης αλουμινίου και είναι συνολικού επιλέξιμου και ενισχυόμενου κόστους 2.942.554,29 ευρώ.

Σημειώνεται ότι η βιομηχανία διαθέτει σε εξέλιξη επενδυτικό πλάνο συνολικού ύψους 25 εκατ. ευρώ, που αποσκοπεί στην επέκταση της παραγωγικής δυναμικής της με την προσθήκη μίας νέας γραμμής παραγωγής και περιλαμβάνει τη δημιουργία πλήρως αυτοματοποιημένου κέντρου αποθήκευσης και διανομής.

Αλώβητη από τον Covid-19
Πέρυσι ο κύκλος εργασιών της, παρά τις αρνητικές επιπτώσεις της επιδημίας του Covid-19 στην παγκόσμια και εγχώρια οικονομία, ενισχύθηκε οριακά στα 112,671 εκατ. ευρώ από 112,639 εκατ. ευρώ που ήταν το 2019. Τα μικτά κέρδη ανήλθαν στα 14,515 εκατ. ευρώ από 12,322 εκατ., επωφελούμενα από την τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας και των τιμών αγοράς Ά υλών.

Αποτέλεσμα ήταν η εταιρεία να καταγράψει υψηλά κέρδη προ φόρων ποσού 7,778 εκατ. ευρώ από 5,798 εκατ. ευρώ το 2019, ενώ τα κέρδη μετά φόρων ευνοημένα και από τη χρήση αφορολόγητου αποθεματικού διαμορφώθηκαν σε 6,596 εκατ. ευρώ έναντι 5,095 εκατ. ευρώ το 2019 και είναι τα υψηλότερα που έχει καταγράψει η εταιρεία από την ίδρυση της. Το σύνολο του ενεργητικού της ανήλθε σε 74,624 εκατ. ευρώ για το 2020 σε σύγκριση με ποσό 66,707 εκατ. ευρώ το 2019.

Η καθαρή θέση της βελτιώθηκε σημαντικά και αποτυπώνει την εξαιρετική πορεία της. Την 31/12/2020 ανέρχεται σε ποσό 30,298 εκατ. ευρώ από 25,454 εκατ. ευρώ το 2019. Ενώ τα τραπεζικά δάνεια συμπεριλαμβανομένων των χρηματοδοτικών μισθώσεων ανέρχονται σε ποσό 15,238 εκατ. ευρώ κατά την 31 Δεκεμβρίου 2020 και είναι υψηλότερα σε σχέση με το 2019 στην οποία ανήλθαν σε ποσό 13,540 εκατ. ευρώ λόγω κυρίως επενδύσεων σε πάγιο εξοπλισμό.