Η Σιδενόρ δίνει €200.000 για τις πυρκαγιές

Η Σιδενόρ εκφράζει την αλληλεγγύη της στους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές και ανταποκρίνεται στην πρωτοβουλία της Viohalco να συνδράμει με 1.000.000 ευρώ συνολικά, μέσω των θυγατρικών της, στην αποκατάσταση των συνεπειών τους.

Συγκεκριμένα, η Σιδενόρ θα συνεισφέρει 200.000 ευρώ σε δράσεις, υλικά και εξοπλισμό με σκοπό τη στήριξη των κατοίκων, την αποκατάσταση των πυρόπληκτων περιοχών και του
περιβάλλοντος και την πρόληψη για την αντιμετώπιση ανάλογων καταστροφών στο μέλλον.

Ακόμα μια πιστοποίηση ασφαλείας για τη Zaro’s

Μια ακόμα πιστοποίηση συμμόρφωσης με τις απαιτήσεις του προτύπου Food Safety System Certification (FSSC) 22000 απέκτησε το μοναδικό φυσικό μεταλλικό νερό της Κρήτης ZARO’S από την TÜV AUSTRIA HELLAS.

Συγκεκριμένα, η ZARO’S αξιολογήθηκε και κρίθηκε ότι συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις του «Food Safety System Certification (FSSC) 22000» σχήματος πιστοποίησης για συστήματα ασφαλείας τροφίμων που περιλαμβάνει τις απαιτήσεις των ISO 22000:2018, ISO/TS 22002-1:2009 και τις πρόσθετες απαιτήσεις του FSSC 22000.

Κατά την επιθεώρηση, τόσο στο εργοστάσιο όσο και στα κεντρικά γραφεία και στα κέντρα διανομής, επιβεβαιώθηκε η ενσωμάτωση υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών στο σύστημα διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων.

Ελληνική διπλωματική αντιπροσωπεία στις εγκαταστάσεις της Evogreen

Τον Γενικό Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρόεδρο ΔΣ του Enterprise Greece και Γενικό Επίτροπο της Ελλάδας στη Expo Dubai 2020, κύριο Ιωάννη Σμυρλή υποδέχθηκαν η Polygreen και η Bee’ah στις εγκαταστάσεις της Evogreen, της κοινοπραξίας που δημιούργησαν οι δύο εταιρείες για να προσφέρουν λύσεις περιβαλλοντικής διαχείρισης θαλάσσιου και χερσαίου περιβάλλοντος τόσο στα ΗΑΕ, όσο και την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Η Ελληνική αντιπροσωπεία ξεναγήθηκε στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις που αποτελούν εφαλτήριο για την δραστηριοποίηση της PolyGreen στη Μέση Ανατολή, στο πλαίσιο της κοινοπραξίας της με την Bee’ah.

Νέα Δ/ντρια Επικοινωνίας & Βιώσιμης Ανάπτυξης στην Coca-Cola Hellas

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας αναδιοργάνωσης που ξεκίνησε η The Coca-Cola Company για να αναδειχθεί ισχυρότερη και να επιταχύνει την ανάπτυξη της, η Coca-Cola Hellas ενισχύει την ηγετική της ομάδα με την ένταξη της Μαρίας Τζελέπη στον ρόλο της Διευθύντριας Εταιρικών Υποθέσεων, Επικοινωνίας & Βιώσιμης Ανάπτυξης για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα, αντικαθιστώντας τη Σίσσυ Ηλιοπούλου, η οποία έχει αναλάβει νέο ρόλο.

Η Μαρία Τζελέπη διαθέτει μακροχρόνια εμπειρία στον τομέα της Επικοινωνίας και των Δημοσίων Σχέσεων, όπου δραστηριοποιείται τις τελευταίες δύο δεκαετίες, ενώ μέχρι πρότινος ανήκε στο δυναμικό της Ogilvy, ως Γενική Διευθύντρια PR & Influence. Από τις αρχές του χρόνου, η Σίσσυ Ηλιοπούλου έχει αναβαθμιστεί σε νέα θέση στην The Coca-Cola Company, αναλαμβάνοντας Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων, Επικοινωνίας & Βιώσιμης Ανάπτυξης για τη Βόρεια Ευρώπη, με κυρίαρχη αγορά αυτή της Μεγάλης Βρετανίας. Η Λίλιαν Νεκταρίου παραμένει στη θέση της Γενικής Διευθύντριας για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα.

Η Porsche θα ανοίξει το πρώτο εργοστάσιο εκτός Ευρώπης το επόμενο έτος

Η γερμανική Porsche θα ανοίξει το πρώτο της εργοστάσιο εκτός Ευρώπης το επόμενο έτος, σε μια σημαντική αλλαγή από την πρακτική της 90χρονης πολυτελούς μάρκας να κατασκευάζει τα αυτοκίνητά της κοντά στο ιστορικό σπίτι της στη Στουτγάρδη.

Μια μικρή γραμμή παραγωγής και συναρμολόγησης στη Μαλαισία θα δημιουργηθεί για να εξυπηρετήσει τον αυξανόμενο αριθμό πελατών της Porsche της ασιατικής χώρας, οι οποίοι σήμερα αναγκάζονται να πληρώσουν σχεδόν τα διπλά για εισαγόμενα σπορ οχήματα, λόγω των υψηλών τιμολογίων και των φόρων. Η Porsche παρέδωσε λίγο περισσότερα από 400 οχήματα στη Μαλαισία το 2020, γεγονός που σημαίνει αύξηση 9% το 2019.

Η κίνηση της μάρκας που ανήκει στην VW έρχεται πέντε χρόνια αφότου η μάρκα άρχισε να παράγει το SUV της Cayenne στη Σλοβακία, αποδυναμώνοντας το σύνθημα μάρκετινγκ «Made in Germany». Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης τη Δευτέρα ότι θα κατασκευάσει έναν ιστότοπο έρευνας και ανάπτυξης στη Σαγκάη, για να κατανοήσει και να ικανοποιήσει τις «ιδιαίτερα συγκεκριμένες» απαιτήσεις των Κινέζων πελατών. Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία στοχεύει στην ασιατική αγορά με τοποθεσία στη Μαλαισία, αλλά αποκλείει σίγουρα την τοποθεσία της Κίνας.

Εργοστάσιο κρεατοσκευασμάτων από την PFS ΑΒΕΕ

Στη δημιουργία νέας μονάδας, με παράλληλη επέκταση της δυναμικότητας υφιστάμενης μονάδας παραγωγής κρεατοσκευασμάτων, συνολικού επιλέξιμου κόστους ίσου με 2.999.801 ευρώ, προχωρά η εταιρεία «Παπαγεωργίου FOOD SERVICE ΑΒΕΕ» (PFS ΑΒΕΕ). Το 2019, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε στα 48.930.182,02 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 12,2% σε σχέση με το 2018. Τα μικτά κέρδη ανήλθαν σε 4.296.442,49 ευρώ, σημειώνοντας μείωση κατά 7,4% σε σχέση με το 2018 και τα κέρδη προ τόκων και φόρων ανήλθαν σε 1.355.153,96 ευρώ έναντι 1.920.824,77, σημειώνοντας μείωση κατά 29,4%.

Το χρηματοοικονομικό κόστος ανήλθε σε 212.701,70 ευρώ μειωμένο κατά 10% περίπου, τα κέρδη προ φόρων άγγιξαν τα 1.142.452,27 έναντι 1.686.074,88 ευρώ και τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν στα 1.005.613,27 ευρώ ενώ το 2019 ήταν 1.156.915,26 ευρώ. Επιπλέον, οι κεφαλαιουχικές δαπάνες της εταιρείας αφορούν κυρίως κόστος κατασκευής του νέου κτιρίου του εργοστασίου καθώς και μηχανολογικό εξοπλισμό. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1991, φιλοδοξώντας να προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες στους επαγγελματίες της εστίασης.

Σε υψηλό 21 ετών η ανάπτυξη της ελληνικής μεταποίησης τον Αύγουστο

Τα στοιχεία της έρευνας PMI του Αυγούστου υπέδειξαν σημαντική βελτίωση του ελληνικού μεταποιητικού τομέα, την ισχυρότερη μάλιστα που έχει καταγραφεί από τον Απρίλιο του 2000, σημειώνει η IHS Markit. Ειδικότερα, ο κύριος δείκτης PMI έκλεισε στις 59.3 μονάδες, τιμή υψηλότερη από τις 57.4 μονάδες του Ιουλίου, υποδεικνύοντας αισθητή άνοδο των λειτουργικών συνθηκών στον ελληνικό μεταποιητικό τομέα. Ο ρυθμός αύξησης ήταν ο ταχύτερος σε διάστημα μεγαλύτερο των 21 ετών και σε γενικές γραμμές ισχυρός.
Η εντονότερη αύξηση της παραγωγής στα μέσα του τρίτου τριμήνου συνέβαλε στη συνολική ανάπτυξη.

Η άνοδος της παραγωγής ήταν η ισχυρότερη που έχει καταγραφεί από τον Απρίλιο του 2000 και, σύμφωνα με αναφορές, οφειλόταν στη μεγαλύτερη εισροή νέων παραγγελιών και στην αυξημένη ζήτηση των πελατών. Οι νέες πωλήσεις αυξήθηκαν σημαντικά τον Αύγουστο, καθώς οι Έλληνες κατασκευαστές υπέδειξαν τη δριμύτερη αύξηση της ζήτησης από την πλευρά των πελατών που έχει καταγραφεί από τον Μάιο του 2000. Παράλληλα οι νέες παραγγελίες εξαγωγών αυξήθηκαν με ρυθμό ταχύτερο από τον αντίστοιχο του Ιουλίου. Εν τω μεταξύ, οι επιβαρύνσεις κόστους που αντιμετώπισαν οι Έλληνες παραγωγοί αγαθών αυξήθηκαν με απότομο ρυθμό, παρότι εξασθένησαν σε χαμηλό πέντε μηνών.

Με εξαίρεση το ιστορικά υψηλό ρεκόρ που παρατηρήθηκε από τον Απρίλιο, ο ρυθμός αύξησης ήταν ο δριμύτερος που έχει καταγραφεί από την αρχή συλλογής των στοιχείων της έρευνας τον Μάιο του 1999. Η άνοδος των τιμών εισροών συνδέθηκε γενικότερα με τς σοβαρές ελλείψεις από την πλευρά των προμηθευτών και τη μεγαλύτερη παγκόσμια ζήτηση για εισροές. Οι τιμές εκροών αυξήθηκαν αισθητά τον Αύγουστο, καθώς οι επιχειρήσεις επιδίωξαν να μετακυλίσουν μέρος του υψηλότερου κόστους στους πελάτες. Ο ρυθμός αύξησης των χρεώσεων μειώθηκε από το ιστορικά υψηλό επίπεδο του Ιουνίου και ήταν ο βραδύτερος σε διάστημα έξι μηνών.

Ο Γ. λυμπεροπουλοσ Οικονομικός Διευθυντής του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ

Τη θέση του Γενικού Διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, μέλος της Holcim, ανέλαβε από την 1η Σεπτεμβρίου ο Γιώργος Λυμπερόπουλος, όπως γνωστοποιεί ο Όμιλος σε ανακοίνωσή του.

Ο κ. Λυμπερόπουλος διαθέτει περισσότερα από 20 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας ως Οικονομικός Διευθυντής, έχοντας αναλάβει σημαντικούς ρόλους σε πολυεθνικούς οργανισμούς τόσο στην Ελλάδα όσο και σε ευρύτερο περιφερειακό επίπεδο, ενώ έχει εργαστεί σε εταιρείες των κλάδων προϊόντων ταχείας κατανάλωσης (FMCG), βιομηχανίας, φαρμάκων και υγείας. Οι πιο πρόσφατοι ρόλοι του ήταν ως Επικεφαλής Οικονομικών Υπηρεσιών Ελλάδας και Κύπρου στις εταιρείες Abbot Laboratories και AbbVie.

Στα €251 εκατ. τα κέρδη EBITDA εξαμήνου της Motor Oil

Άλμα της λειτουργικής κερδοφορίας κατέγραψε στο εξάμηνο του έτους ο όμιλος της Motor Oil Hellas, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν. Ειδικότερα, ο όμιλος ΜΟΗ πέτυχε στο εξάμηνο του έτους δημοσιευμένη λειτουργική κερδοφορία EBITDA ύψους 251 εκατ. ευρώ (έναντι ζημιών 63 εκατ. ευρώ πέρυσι). Η προσαρμοσμένη λειτουργική κερδοφορία EBITDA του ομίλου ανήλθε σε 173 εκατ. ευρώ (έναντι 197 εκατ. ευρώ πέρυσι). Οι πωλήσεις του ομίλου ανήλθαν στο εξάμηνο στα 4,156 δισ. ευρώ (από 2,833 δισ. ευρώ πέρυσι).
Όσον αφορά το β’ τρίμηνο, οι πωλήσεις ανήλθαν σε 2,27 δισ. ευρώ (από 1,185 δισ. ευρώ πέρυσι) η δημοσιευμένη λειτουργική κερδοφορία EBITDA στα 122 εκατ. ευρώ (από 14 εκατ. ευρώ πέρυσι) και η προσαρμοσμένη λειτουργική κερδοφορία EBITDA στα 93 εκατ. ευρώ (από 104 εκατ. ευρώ πέρυσι).
Σε επίπεδο μητρικής εταιρείας, στο εξάμηνο ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 2,837 δισ. ευρώ (από 1,772 δισ. ευρώ πέρυσι) με τη δημοσιευμένη λειτουργική κερδοφορία EBITDA να ανέρχεται σε 171 εκατ. ευρώ (από ζημιές 79 εκατ. ευρώ πέρυσι). Τα προσαρμοσμένα EBITDA έφτασαν τα 106 εκατ. ευρώ έναντι 126 εκατ. ευρώ πέρυσι. Όσον αφορά στο β’ τρίμηνο οι πωλήσεις ανήλθαν σε 1,541 δισ. ευρώ (από 712 εκατ. ευρώ πέρυσι) τα δημοσιευμένα EBITDA ανήλθαν σε 71 εκατ. ευρώ (από ζημιές 6 εκατ. πέρυσι) και τα προσαρμοσμένα EBITDA σε 48 εκατ. ευρώ από 69 εκατ. ευρώ πέρυσι.
Τέλος, σε ό,τι αφορά τους όγκους, οι πωλήσεις ανήλθαν σε 6,4 εκατ. τόνους, ενώ οι εξαγωγές ανήλθαν σε 5,329 εκατ. τόνους (από 4,217 εκατ. τόνους πέρυσι).

Hellenic Cables: Εγκαινιάζει τη συνεργασία της με τη σουηδική Vattenfall

Στη Hellenic Cables, τον κλάδο καλωδίων της Cenergy Holdings SA, ανέθεσε η σουηδική εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας, Vattenfall, το σχεδιασμό, την κατασκευή, τη δοκιμή και την προμήθεια 70χλμ. καλωδίων inter-array 66kV με μόνωση XLPE και συναφών εξαρτημάτων. Τα παραπάνω αφορούν στο έργο του υπεράκτιου αιολικού πάρκου Vesterhav Nord / Syd. Το έργο Vesterhav αποτελείται από δύο αιολικά πάρκα, το Vesterhav Nord και το Vesterhav Syd. Οι εγκαταστάσεις θα έχουν συνολική ισχύ 350 MW και θα παράγουν ηλεκτρική ενέργεια φιλική προς το περιβάλλον, ισοδύναμη με την ετήσια κατανάλωση 380.000 νοικοκυριών στη Δανία.

Τα δύο αιολικά πάρκα θα αυξήσουν την παραγωγή ηλεκτρισμού από αιολική ενέργεια, συμβάλλοντας σημαντικά στην πράσινη ενεργειακή μετάβαση της Δανίας. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τα καλώδια θα κατασκευαστούν στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις παραγωγής υποβρυχίων καλωδίων της Hellenic Cables στην Κόρινθο. Η παραγωγή των καλωδίων τόσο για το Vesterhav Nord όσο και για το Vesterhav Syd θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2022 και η παράδοσή τους θα πραγματοποιηθεί το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Ο κ. Αλέξης Αλεξίου, CEO της Cenergy Holdings και της Hellenic Cables δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι που η Vattenfall μας δίνει την ευκαιρία να γίνουμε μέρος του οράματός της για τη σταδιακή απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα εντός μίας γενιάς. Αυτή η ανάθεση επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι είμαστε ένας κορυφαίος ευρωπαϊκός πάροχος καλωδίων που υποστηρίζει τη μετάβαση σε ένα βιώσιμο ενεργειακό μέλλον με αξιόπιστο τρόπο».