Daikin: Μεγάλη εμπορική συμφωνία με την DUCO

Η Daikin υπέγραψε εμπορική συμφωνία με την DUCO, κατασκευαστή συστημάτων οικιακού εξαερισμού, με έδρα το Βέλγιο. Μέσω της συμφωνίας αυτής, η Daikin εντάσσει στη γκάμα των προϊόντων της, τα συστήματα εξαερισμού της εταιρείας DUCO.

Η γκάμα της DUCO περιλαμβάνει: το DucoBox Energy Premium, που απευθύνεται στην κατηγορία υψηλών προδιαγραφών και το DucoBox Energy Comfort, ειδικά σχεδιασμένο για μεγαλύτερα κατασκευαστικά έργα. Ο εξαερισμός CHR της DUCO, είναι μια από τις πιο αποδοτικές ενεργειακά τεχνολογίες εξαερισμού κατοικιών στην αγορά. Προσφέρει ανάκτηση έως και 90% της θερμότητας του αέρα που εξάγεται.’

Παπαστράτος & ReGeneration δημιουργούν ακαδημία στον κλάδο των δεδομένων

Συνδυάζοντας την τεχνογνωσία του ReGeneration και τη μετεξέλιξη της Παπαστράτος σε εταιρεία με βάση την τεχνολογία και την επιστήμη, τo ReGeneration Academy on Data Science powered by Papastratos αποτελεί ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα εκπαίδευσης νέων πτυχιούχων στην Επιστήμη Δεδομένων, έναν τομέα αιχμής, με μεγάλη απήχηση και ανάπτυξη στην αγορά εργασίας.

Το πρόγραμμα έχει συνολική διάρκεια 100 διδακτικών ωρών και θα υλοποιηθεί ψηφιακά σε διάστημα 6 εβδομάδων, υπό την καθοδήγηση της Code.Hub. Οι συμμετέχοντες, με την ολοκλήρωση της Ακαδημίας θα μπορούν να απασχοληθούν σε θέσεις όπως data analyst, business intelligence engineer, data scientist κ.ά. Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους εδώ έως τις 25 Αυγούστου 2021 στις 14:00.

Ο Ι. Σανούδος της IMERYS στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος»

Ο Ιωάννης Σανούδος, Διευθυντής στην IMERYS Μήλου Βιομηχανία Ορυκτά Ελλάς, παραχώρησε live συνέντευξη στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», με αφορμή τη διάκριση Company of the Year στα Mining Awards 2021 από την Boussias.

Όπως δήλωσε ο κ. Σανούδος, η κορυφαία και τιμητική διάκριση συμπυκνώνει και αντανακλά τις 87 ετών προσπάθειες πολλών ανθρώπων, οι οποίοι με όραμα και αφοσίωση σχεδιάζουν και υλοποιούν δράσεις βιωσιμότητας για την εταιρεία και τους κοινωνικούς εταίρους.

Η IMERYS βραβεύτηκε και στις τέσσερεις επιμέρους κατηγορίες των Mining Awards 2021 για τον πρότυπο αμπελώνα που αποτελεί από το 2014 ένα καινοτόμο έργο μετα-μεταλλευτικής δραστηριότητας, για δράσεις κοινωνικής Ανάπτυξης, όπως το Μεταλλευτικό Μουσείο Μήλου και για τη διάσωση ενδημικών σπάνιων και απειλούμενων φυτών της Μήλου.
Τέλος, διακρίθηκε ως ο καλύτερος εργοδότης για τα προγράμματα Υγείας και Ασφάλειας.

«Πράσινο φως» σε επένδυση καλλιέργειας σιταριού

Στον Αναπτυξιακό Νόμο υπήχθη το επενδυτικό σχέδιο της επιχείρησης «Γαλάνης Δημήτριος». Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας η υπαγωγή του στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων.

Η επένδυση αφορά στην επέκταση της δυναμικότητας γεωργικής εκμετάλλευσης φυτικής παραγωγής (καλλιέργεια σκληρού σιταριού), συνολικού επιλέξιμου κόστους ίσου με 213.095 ευρώ και συνολικού ενισχυόμενου κόστους ίσου με 213.095 ευρώ.

 

Ζημιά €31 δισ. από τον «πιο αυστηρό κανονισμό τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο»

Ο νέος νόμος για την τεχνητή νοημοσύνη στην Ευρώπη θα μπορούσε να κοστίσει την οικονομία της 31 δισεκατομμύρια ευρώ τα επόμενα πέντε χρόνια, σύμφωνα με έκθεση του think tank, Center for Data Innovation. Όπως τονίζει το think tank, είναι ο «πιο αυστηρός κανονισμός της τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο». «Δεν θα περιορίσει μόνο την ανάπτυξη και χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στην Ευρώπη, αλλά θα επιφέρει σημαντικό κόστος στις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές της ΕΕ», συμπληρώνει.

Το Center for Data Innovation υποστηρίζει ότι οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, με τζίρο 10 εκατ. ευρώ, μπορεί να αντιμετωπίσουν κόστος συμμόρφωσης έως και 400.000 ευρώ εάν χρησιμοποιούν ένα σύστημα AI υψηλού κινδύνου. Τέτοια συστήματα ορίζονται από την Κομισιόν εκείνα που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τα θεμελιώδη δικαιώματα ή την ασφάλεια των ανθρώπων. «Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει επανειλημμένα ισχυριστεί ότι το νομοθετικό σχέδιο θα υποστηρίξει την ανάπτυξη και την καινοτομία στην ψηφιακή οικονομία της Ευρώπης, ωστόσο μια πιο ρεαλιστική οικονομική ανάλυση υποδηλώνει ότι το επιχείρημα είναι άτοπο στην καλύτερη περίπτωση», ανέφερε ο Ben Mueller, αναλυτής του think – tank και συγγραφέας της έκθεσης.

 

 

Η Thales θα παράσχει νέο εξοπλισμό αεροηλεκτρονικής για τα Rafale

Στην Thales έχει ανατεθεί η σύμβαση για την προμήθεια συστημάτων οθονών Scorpion ενσωματωμένων σε κράνη και ψηφιακών οθονών πολλαπλών λειτουργιών για όλα τα αεροσκάφη Rafale της Dassault Aviation, σε συνεργασία με τη Γαλλική Αεροπορική και Διαστημική Υπηρεσία και το Γαλλικό Ναυτικό. Ειδικότερα, η Thales έλαβε μια παραγγελία από τη γαλλική υπηρεσία αμυντικών προμηθειών (DGA) για 350 συστήματα οθονών Scorpion ενσωματωμένων σε κράνη και 400 ψηφιακές οθόνες πολλαπλών λειτουργιών.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ο νέος εξοπλισμός θα βελτιώσει περαιτέρω τη λειτουργική αποτελεσματικότητα του προτύπου λειτουργίας του Rafale F4. «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να μπορούμε να προσφέρουμε στα μελλοντικά πληρώματα του Rafale F4 ένα λειτουργικό πλεονέκτημα που θα είναι κρίσιμο για την επιτυχία των αποστολών τους, χάρη στον εξοπλισμό τελευταίας γενιάς που προσφέρει προηγμένες δυνατότητες σε οπτικό επίπεδο και βελτιωμένη αλληλεπίδραση με τα οπλικά συστήματα», δήλωσε ο Jean-Paul Ebanga, Αντιπρόεδρος, Flight Avionics της Thales.

Προχωρά η κατασκευή της ΜΕΑ στη Ζάκυνθο

Αποβλήτων (ΜΕΑ), στη Ζάκυνθο, πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλης Γραφάκος, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Ζακύνθου Διονύση Ακτύπη, την Αικατερίνη Μοθωναίου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΦοΔΣΑ Ιονίων Νήσων και Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών και θεμάτων Πολιτισμού και τον Τεχνικό Διευθυντή του ΦοΔΣΑ Ιονίων Νήσων, Θοδωρή Κάρδαρη.

«Η προσέγγιση του αύριο στην διαχείριση των αποβλήτων αφορά στην πρόληψη δημιουργίας τους, την επανάχρηση και την ανακύκλωση των υλικών με σωστή διαλογή στην πηγή, την ανάκτηση και την ενεργειακή τους αξιοποίηση και η κοινωνία σε αυτή την προσπάθεια είναι αρωγός», τόνισε ο ΓΓ. «Η χώρα, τα τελευταία δύο χρόνια, προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς στην δημιουργία των απαραίτητων υποδομών.

Από τον Σεπτέμβριο του 2019 έχουν δημοπρατηθεί 19 Μονάδες Επεξεργασίας Αποβλήτων, λειτουργούν πέντε Μονάδες και κατασκευάζονται οκτώ, μια εκ των οποίων είναι και αυτή της Ζακύνθου. Η Ζάκυνθος, μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, θα έχει μια σύγχρονη Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων η οποία θα την εντάξει γρηγορότερα στις αρχές της κυκλικής οικονομίας», κατέληξε.

Ακολούθησε αυτοψία στον παλαιό ΧΥΤΑ στον Σκοπό, ο οποίος χρήζει άμεσης αποκατάστασης. Στη συνέχεια, ο Γενικός Γραμματέας πραγματοποίησε διαδοχικές επισκέψεις σε διάφορους οικισμούς όπου παρατηρείται ζήτημα σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των αστικών λυμάτων.

 

Οδεύει προς νέο ρεκόρ κερδοφορίας το 2021

Ενισχυμένα κέρδη και κύκλο εργασιών καταγράφει η MYTILINEOS το Ά εξάμηνο του 2021, διαμηνύοντας ότι βρίσκεται σε τροχιά επίτευξης νέου ιστορικού υψηλού επιπέδου κερδοφορίας. Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε €994 εκατ. έναντι €927 εκατ. το 2020, σημειώνοντας αύξηση +7%. Τα Κέρδη προ Φόρων, Τόκων και Αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα €156 εκατ. έναντι €145 εκατ. κατά το Ά εξάμηνο του 2020 (αν εξαιρεθούν οι επιδράσεις των μη επαναλαμβανόμενων παραγόντων η αύξηση του EBITDA θα ανέρχονταν σε +29% στα €161 εκατ., έναντι €125 εκατ. πέρυσι).

Τα καθαρά κέρδη, μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας, ανήλθαν σε €77 εκατ., αυξημένα κατά 11% σε σύγκριση με €69 εκατ. το 2020.
Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ευάγγελος Μυτιληναίος ανέφερε: «Οι οικονομικές επιδόσεις της MYTLINEOS στο Α’ εξάμηνο του 2021 επιβεβαιώνουν ότι η Εταιρεία βρίσκεται σταθερά σε τροχιά επίτευξης νέου ιστορικού υψηλού επιπέδου κερδοφορίας στο σύνολο του έτους, ενώ παράλληλα προχωρά η υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος, σε ευθυγράμμιση με τους φιλόδοξους περιβαλλοντικούς στόχους που έχουμε θέσει».

«Παράλληλα, προχωρά χωρίς καθυστερήσεις η εκτέλεση των συμβάσεων των Τομέων Έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης και Ανανεώσιμων Πηγών & Αποθήκευσης Ενέργειας, ενώ σύντομα αναμένεται να αρχίσουν να αποδίδουν οι σημαντικές επενδύσεις που σταδιακά εισέρχονται σε φάση ολοκλήρωσης (αύξηση παραγωγικής δυναμικότητας αλουμινίου, στους 250.000 τόνους (project new era 250), ολοκλήρωση της κατασκευής νέας μονάδας ηλεκτροπαραγωγής 826MW, σημαντικές επενδύσεις σε ΑΠΕ στην Ελλάδα και το εξωτερικό)», συμπλήρωσε.

Αντισώματα στον Covid από την Atlas Tapes

Από τις μεγαλύτερες στον τομέα των αυτοκόλλητων ταινιών κάθε είδους (χάρτινες, πλαστικές, ελαστικές κ.ο.κ.), η βιομηχανία Atlas Tapes κατάφερε πέρυσι να ενισχύσει τα οικονομικά της μεγέθη.
Ο τζίρος του ομίλου ανήλθε σε 83,458 εκατ. ευρώ από 80,471 εκατ. ευρώ καταγράφοντας ποσοστιαία άνοδο της τάξεως του 3,71%. Τα μεικτά κέρδη εκμετάλλευσης του ομίλου αυξήθηκαν κατά 10,57% στα 13,005 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη ενισχύθηκαν κατά 8,67% στα 3,381 εκατ. ευρώ.

Νέο ομολογιακό δάνειο
Στις 29 Ιανουαρίου του 2021 η εταιρεία αποπλήρωσε 6 εκατ. ευρώ των δύο ομολογιακών δανείων που είχε συνάψει κατά τη διάρκεια του 2020, και αποπλήρωσε το σύνολο του ομολογιακού δανείου ύψους 13,586 εκατ. ευρώ που είχε συνάψει το 2017.
Επίσης, το διοικητικό της συμβούλιο αποφάσισε την έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου έως 39 εκατ. ευρώ, το οποίο συνάφθηκε με τη Eurobank και θα έχει διάρκεια έως την 31η Δεκεμβρίου του 2027.
Τα κεφάλαια αυτά θα κατευθυνθούν στην αναχρηματοδότηση του συνόλου του υφιστάμενου μακροπρόθεσμου τραπεζικού δανεισμού της εταιρείας και στην κάλυψη αναγκών κεφαλαίου κίνησης.

Το μεγάλο στοίχημα
Η εταιρεία από την Αταλάντη παράγει όλων των ειδών τις αυτοκόλλητες ταινίες και εξάγει σε δεκάδες χώρες στην Ευρώπη, στην Τουρκία, στο Ισραήλ, στις ΗΠΑ και στη Μέση Ανατολή. Το μεγάλο στοίχημα που είχε βάλει, που είναι να μπει και στις αγορές της (αχανούς) Ασίας, έχει επιτευχθεί, έστω και αν είναι στο αρχικό στάδιο. Μάλιστα, μέσα στα χρόνια της κρίσης, η εταιρεία αναπτύχθηκε σημαντικά καθώς το 2010 απασχολούσε 195 εργαζομένους, το 2013 είχε φτάσει τους 250, το 2014 τους 330, ενώ πλέον απασχολεί περισσότερους από 385 εργαζομένους. Η Atlas Tapes είναι μια απολύτως καθετοποιημένη βιομηχανία κατασκευής ταινιών συσκευασίας, και τα θεμέλιά της μπήκαν το 1953, όταν ο Χριστόφορος Λάντζης με τους γιους του, ξεκίνησαν τις πρώτες κατασκευές αυτοκόλλητων ταινιών. Το 1977 η παραγωγή μεταφέρθηκε στην Αταλάντη όπου βρίσκεται έως σήμερα σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις, όπου πλέον οι στεγασμένοι χώροι καλύπτουν άνω των 40.000 τ.μ.