Στο Project PARALIES η Elbisco

Στο πλαίσιο εταιρικών δράσεων Βιώσιμης Ανάπτυξης και ενίσχυσης της περιβαλλοντικής της ευθύνης, η Elbisco συμμετέχει ενεργά στην πρωτοβουλία Project PARALIES. Ειδικότερα, στηρίζει την τοπική κοινωνία, «υιοθετώντας» την παραλία «Μαρίκες», στο Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου.

Στόχος είναι η προστασία του παράκτιου και θαλάσσιου οικοσυστήματος από τη ρύπανση. Οι δράσεις που περιλαμβάνονται αφορούν στον καθαρισμό της παραλίας, στη χωριστή συλλογή διαφόρων απορριμμάτων, στην ανακύκλωση των υλικών που θα συλλέγονται καθώς & στην ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την ανάγκη προστασίας των ακτών και της θάλασσας.

Ο Γιώργος Κολιαστάσης CFO στη Demo SA

Η ομάδα της φαρμακευτικής Demo SA καλωσορίζει τον Γιώργο Κολιαστάση στη θέση του Chief Financial Officer. Ο κ. Κολιαστάσης διαθέτει 20ετή και πλέον εμπειρία ως Οικονομικός Διευθυντής και έχει εργαστεί τόσο σε πολυεθνικές όσο και Ελληνικές εταιρείες και σε διάφορους κλάδους όπως Βιομηχανία, Υπηρεσίες, Τηλεπικοινωνίες, Εμπορικός και Τραπεζικός τομέας.

Έχει διαχειριστεί επιτυχώς έργα αναδιοργάνωσης και μετασχηματισμού εταιριών. Είναι απόφοιτος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ ολοκλήρωσε το MBA με Χρηματοοικονομική κατεύθυνση στο Warwick Business School στην Αγγλία.

Η FHL Κυριακίδης απέκτησε το εργοστάσιο της Benjamin Moore

Την είσοδό της στη χρωματοβιομηχανία επιχειρεί η FHL Κυριακίδης, γνωστή από την παρουσία της στον κλάδο του μαρμάρου, καθώς πρόσφατα προχώρησε στην εξαγορά του 70% της Colorstyle. Η Colorstyle έχει αντικείμενο την παραγωγή χρωμάτων και βερνικιών και ήταν μέχρι πρότινος η εταιρεία που παρήγαγε τα προϊόντα του ομίλου της Benjamin Moore στην ελληνική αγορά, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Χριστίνας Παπαγιάννη για το Build.

Η εταιρεία εδρεύει στην ΒΙ.ΠΕ Κομοτηνής, ενώ το 70% περιήλθε στην FHL Κυριακίδης έναντι 2 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το τίμημα για την εξαγορά της εταιρείας είναι πληρωτέο σε δόσεις στην περίοδο 2021-2025 με βάση με τους όρους που προβλέπονται στην σύμβαση μεταβίβασης μετοχών. Σημειώνεται ότι στα τέλη του 2020 η εταιρεία προχώρησε στη σύσταση της Αντίπατρος Εταιρεία Συμμετοχών, με σκοπό τη σύσταση και συμμετοχή στο κεφάλαιο άλλων εταιρειών. Το Μάιο συστάθηκε η θυγατρική στο Χονγκ Κονγκ και τον Ιούλιο ακόμα μία θυγατρική εταιρεία στο Βιετνάμ, ενώ διατηρεί υποκαταστήματα στην Ιταλία και το Ουζμπεκιστάν.

 

Η SABO παραδίδει νέο φούρνο για την Keramika Burgas στη Βουλγαρία

Η Keramika Burgas AD, μια σημαντική και ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία παραγωγής προϊόντων κεραμοποιίας στα Βαλκάνια, ανέθεσε στην SABO S.A. την άνοιξη του 2020 την κατασκευή ενός νέου φούρνου τούνελ, μίας γραμμής προγραμματισμού και φόρτωσης ξηρού προϊόντος σε βαγόνια με χρήση ρομπότ καθώς και μία ρομποτική γραμμή εκφόρτωσης και συσκευασίας ψημένου προϊόντος.

Ο κύριος σκοπός του έργου ήταν η εγκατάσταση ενός σύγχρονου κλιβάνου με δυνατότητα παραγωγής τούβλων και μπλοκ υψηλής ποιότητας μαζί με την απαραίτητη γραμμή διαχείρισης των βαγονιών του φούρνου, παλετοποίηση σε ξύλινες παλέτες και συσκευασία με εφαρμογή ελαστικής σακούλας.
Όπως σημειώνει η εταιρεία, το έργο ήταν η δεύτερη φάση μιας σταδιακής επένδυσης που αποφασίστηκε το 2018 μεταξύ της SABO και της Keramika Burgas.

Η πρώτη φάση αφορούσε τη γραμμή κοπής -με χρήση ηλεκτρονικού συστήματος κοπής- και ένα νέο ξηραντήριο τούνελ που η SABO εγκατέστησε με επιτυχία για την Keramika Burgas το 2018.
Το εργοστάσιο έχει σχεδιαστεί για να παράγει όλη τη γκάμα τούβλων που χρησιμοποιούνται στη βουλγαρική αγορά 120x250x250, 1NF, 1,8NF συν θερμομονωτικά μπλοκ 362x246x238, 500x116x238. Το έργο ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από 10 μήνες.

 

Η Ισπανία θα επενδύσει 5,1 δισ. δολάρια στην παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων

Η Ισπανία θα επενδύσει 4,3 δισεκατομμύρια ευρώ (5,1 δισεκατομμύρια δολάρια) για να ξεκινήσει την παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων και μπαταριών ως μέρος ενός μεγάλου εθνικού προγράμματος δαπανών που χρηματοδοτείται κυρίως από τα ταμεία ανάκτησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε η κυβέρνηση τη Δευτέρα.

Μετά τη Γερμανία, η Ισπανία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός αυτοκινήτων στην Ευρώπη και ο όγδοος μεγαλύτερος στον κόσμο. Καθώς η βιομηχανία αντιμετωπίζει μια στροφή προς τα ηλεκτρικά οχήματα, η Ισπανία συναγωνίζεται τη Γερμανία και τη Γαλλία για να αναθεωρήσει τις αλυσίδες εφοδιασμού και να επανεξετάσει τις κατασκευαστικές της βάσεις.

70 δισ. ευρώ σε επιχορηγήσεις
Με τη νέα επένδυση, μέρος ενός πακέτου 13 δισεκατομμυρίων ευρώ που προορίζεται για τη βιώσιμη κινητικότητα, η Sanchez αναμένει ότι η συμβολή του κλάδου στην οικονομική παραγωγή θα φτάσει το 15% έως το 2030, από περίπου 10% που βρίσκεται τώρα. Ως ένας από τους κύριους δικαιούχους ενός προγράμματος αποκατάστασης 750 δισεκατομμυρίων ευρώ στην ΕΕ, η Ισπανία θα λάβει περίπου 70 δισεκατομμύρια ευρώ σε επιχορηγήσεις έως το 2026 για να βοηθήσει στην αναζωογόνηση της οικονομίας της, η οποία επλήγη σκληρά από την κρίση COVID-19.

Ενώ λίγοι υποψήφιοι του ιδιωτικού τομέα εμφανίστηκαν δημοσίως για να αναζητήσουν ένα κομμάτι των κεφαλαίων, η Volkswagen SEAT και η εταιρεία Iberdrola έχουν δημιουργήσει μια συμμαχία για να εργαστούν σε μια προσφορά. Η εμπλοκή τους θα ενταχθεί σε ένα ευρύτερο έργο που σχεδιάζουν, καλύπτοντας όλα τα στοιχεία της παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων, από την εξόρυξη έως την παραγωγή μπαταριών έως την κατασκευή ενός τελικού οχήματος στο εργοστάσιο συναρμολόγησης της SEAT έξω από τη Βαρκελώνη.

3αλφα: €1,1 εκατ. σε μηχανολογικό εξοπλισμό

Η 3αλφα – ΑΦΟΙ Κ. ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Α.Ε.Β.Ε. ολοκλήρωσε επένδυση ύψους μεγαλύτερου του 1 εκατομμυρίου ευρώ για την επέκταση δυναμικότητας της υφιστάμενης μονάδας, με μία νέα υπερσύγχρονη μηχανή συσκευασίας. Το βήμα αυτό έγινε στο πλαίσιο του Επενδυτικού Σχεδίου της 3αλφα, με στόχο την ισορροπία μεταξύ ανάπτυξης μέσω τεχνολογικής αναβάθμισης και την εξοικονόμηση των φυσικών πόρων, κάνοντας σταδιακά πράξη την βιώσιμη ανάπτυξη της εταιρείας.

Η νέα επένδυση έρχεται να προστεθεί στον μηχανολογικό εξοπλισμό του εργοστασίου παραγωγής της 3αλφα, αυξάνοντας τη δυναμικότητα στις retail συσκευασίες κατά 40%. Η πλήρως αυτοματοποιημένη γραμμή περιλαμβάνει επεξεργασία, συσκευασία και εγκιβωτισμό με δυναμικότητα 2500kg/h, αντικαθιστώντας τη πλαστική δευτερογενή συσκευασία από πλαστικό σε χαρτοκιβώτιο από ανακυκλωμένο υλικό με αποτέλεσμα την μείωση της χρήσης του πλαστικού κατά 14 τόνους τον χρόνο.

Παράλληλα, ενισχύεται η ασφάλεια των παραγόμενων προϊόντων με ειδικά σχεδιασμένα κόσκινα, αυτόματο ανιχνευτή ακτινών Χ (X ray) και αυτόματο ανιχνευτή μετάλλων (metal detector) για την απομάκρυνση ξένων υλών.

Η επένδυση πραγματοποιήθηκε με ιδία συμμετοχή της 3αλφα ύψους 891.226,72€ και επιχορήγηση 222.806,68€ μέσω του καθεστώτος ενισχύσεων “Γενική Επιχειρηματικότητα” του αναπτυξιακού ν. 4399/2016. «Συνεχίζουμε να επενδύουμε σε υψηλής ακρίβειας μηχανολογικό εξοπλισμό, στον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεών μας, στην έρευνα, στην ανάπτυξη και στον εμπλουτισμό του προϊοντικού μας χαρτοφυλακίου ακολουθώντας υπεύθυνες πρακτικές», σχολίασε σχετικά ο Θέμης Ζηκάκης, Διευθυντής Παραγωγής της 3αλφα.

Φορολογικά κίνητρα στη βιομηχανία Εμμανουήλ Κουβίδης

Το πράσινο φως υπαγωγής στις διατάξεις του άρθρου 71Α του ν. 4172/2013 (Α ́ 167), όπως αυτό προστέθηκε με το άρθρο 353 του ν. 4512/2018 (Α ́ 5) -φορολογικά κίνητρα-, της επιχείρησης Εμμανουήλ Κουβίδης Α.Β.Ε.Ε. για τα προϊόντα τύπου αντιστατικής προστασίας Integrated Anti-Static conduit system (IAS), άναψε το υπουργείο Ανάπτυξης.

Επίσης ενέκρινε την υπαγωγή της εταιρείας στις διατάξεις του άρθρου 71Α του ν. 4172/2013 (Α ́ 167), όπως αυτό προστέθηκε με το άρθρο 353 του ν. 4512/2018 (Α ́ 5). Ισχύει για τις χρήσεις 2021, 2022 και 2023.

Η εταιρεία συστάθηκε στις 23 Δεκεμβρίου του 2005 από μετατροπή υφιστάμενης ατομικής επιχείρησης που διατηρούσε ο εκ των μετόχων ιδρυτής Εμμανουήλ Κωνσταντίνου Κουβίδης από το 1979. Πρόκειται για αμιγώς Ελληνική οικογενειακή εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται στην παραγωγή ολοκληρωμένων συστημάτων σωλήνων από πλαστική πρώτη ύλη και συγκαταλέγεται μεταξύ των ηγετικών βιομηχανικών μονάδων της Ελλάδας του κλάδου αυτού.

Στο πλαίσιο του εξωστρεφούς προσανατολισμού της έχει συστήσει σε Κύπρο και Γερμανία 100% θυγατρικές εταιρείες για την εμπορική αντιπροσώπευση των προϊόντων της εταιρείας στην Ευρωπαϊκή αγορά. Επιπλέον τον Φεβρουάριο του 2020, προέβη στη σύσταση μίας επιπλέον 100% θυγατρικής εταιρείας με αντικείμενο τις Οδικές Μεταφορές και εν γένει την παροχή υπηρεσιών εφοδιαστικής αλυσίδας με έδρα το ΒΙΟ.ΠΑ. Τυλίσου.
Η εταιρεία με τα τρία Κέντρα Διανομής, συμπεριλαμβανομένου και του κέντρου διανομής στην έδρα της, δύναται να εξυπηρετεί καθημερινά 400 σημεία πώλησης, καλύπτοντας τις ανάγκες ολόκληρης της ελληνικής επικράτειας για την αγορά του κλάδου ηλεκτρολογικού και υδραυλικού υλικού που περιλαμβάνουν σωλήνες ευθύγραμμους και διαμορφώσιμους (σπιράλ), εξαρτήματα και ηλεκτρολογικά κουτιά.

Αύξηση τζίρου 14,04%
Στη χρήση του 2019 (τελευταίος δημοσιευμένος ισολογισμός), η εταιρεία πέτυχε αύξηση 14,04% του τζίρου της ο οποίος ξεπέρασε τα 11,434 εκατ. ευρώ. Η εξαγωγική επίδοση της παρουσίασε αύξηση 23,78% ενώ επί συνόλου πωλήσεων στο εξωτερικό 1.157.687,63 ευρώ, 832.820,70 ευρώ (ποσοστό 71,94%) αφορούν πωλήσεις προς την θυγατρική εταιρεία EMM. KOUVIDIS (CYPRUS) LTD.