Paperpack: Αίτημα διαγραφής των μετοχών της

Αίτημα διαγραφής των μετοχών της από το Χρηματιστήριο Αθηνών υπέβαλε η Paperpack, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του μοναδικού μετόχου της, Orlando Equity, που ελέγχει πλέον
το 100% των μετοχών της. Ειδικότερα, η απόφαση αφορά στη διαγραφή 3.953.090 άυλων, κοινών, ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών, ονομαστικής αξίας € 0,30 εκάστης.

 

Η ISOMAT στηρίζει το «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

H εταιρεία ISOMAT, στο πλαίσιο της υποστήριξης του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», παρείχε τα υλικά για την εξωτερική θερμομόνωση, με σκοπό τη δημιουργία του Πανελλήνιου Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου Άμεσης Κοινωνικής και Ιατρικής Επέμβασης «ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ».

Ο χώρος, αφιερωμένος στον 10χρονο ιδρυτή του Χαμόγελου Ανδρέα Γιαννόπουλο, αποτελεί την πραγματοποίηση μιας πολυετούς ανάγκης του Οργανισμού, να στεγάσει όλες τις υπηρεσίες του σε ένα χώρο στην Αττική. Εκεί λειτουργεί το σύνολο των υπηρεσιών κοινωνικής, ιατρικής, ψυχολογικής υποστήριξης, καθώς και των επιχειρησιακών δράσεων του Οργανισμού, που παρέχονται δωρεάν για κάθε παιδί και οικογένεια στην Ελλάδα.

Ενισχυμένες κατά 21% οι εξαγωγές σε ένδυση – κλωστοϋφαντουργία

Αξιοσημείωτη αύξηση, της τάξεως του 21% κατέγραψαν οι εξαγωγές της αλυσίδας ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας το πρώτο πεντάμηνο του 2021, ανερχόμενες σε € 763 εκατ., από € 632 εκατ. το 2020. Πρωταγωνιστής στη θετική πορεία της αλυσίδας είναι οι εξαγωγές του πρωτογενούς τομέα, του βαμβακιού, οι οποίες κατέγραψαν άνοδο 49% και ανήλθαν σε € 257 εκατ., σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Οι εξαγωγές ενδυμάτων σημείωσαν άνοδο 11% και ανήλθαν σε € 333 εκατ. Εντυπωσιακή ήταν η πορεία στις εξαγωγές ενδυμάτων το τρίμηνο Μαρτίου – Μαΐου, όπου καταγράφηκε αύξηση 70%, με αποτέλεσμα να υπερκαλυφθεί η μείωση 30% του α’ διμήνου. Στην κλωστοϋφαντουργία οι εξαγωγές επίσης αυξήθηκαν κατά 8% και ανήλθαν σε € 173 εκατ. Όσον αφορά στις εισαγωγές, καταγράφηκε αύξηση 4,9%. Η άνοδος ήταν μεγαλύτερη στις εισαγωγές κλωστοϋφαντουργικών 12%, ενώ οι εισαγωγές ενδυμάτων αυξήθηκαν κατά 2% και σε αξία σε € 730 εκατ.

ΕΕ: Νέες συμμαχίες σε μικροτσίπ και βιομηχανικά δεδομένα

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συστήνει δύο νέες βιομηχανικές συμμαχίες: τη συμμαχία για τους επεξεργαστές και τις τεχνολογίες ημιαγωγών (τσιπ) και τη συμμαχία για τα βιομηχανικά δεδομένα, την υπολογιστική παρυφών και το υπολογιστικό νέφος.

Οι δύο νέες συμμαχίες θα δώσουν ώθηση στα μικροτσίπ επόμενης γενιάς και στις τεχνολογίες βιομηχανικού υπολογιστικού νέφους/edge computing, παρέχοντας στην ΕΕ τις ικανότητες που χρειάζεται για να ενισχύσει ζωτικής σημασίας ψηφιακές υποδομές, προϊόντα και υπηρεσίες. Οι συμμαχίες θα φέρουν σε επαφή επιχειρήσεις, εκπροσώπους των κρατών μελών, πανεπιστημιακούς, χρήστες, καθώς και ερευνητικούς και τεχνολογικούς οργανισμούς, αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Κομισιόν.

«Οι τεχνολογίες υπολογιστικού νέφους και υπολογιστικής παρυφών έχουν τεράστιες οικονομικές προοπτικές για τους πολίτες, τις επιχειρήσεις και τις δημόσιες διοικήσεις, παραδείγματος χάριν για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας και την κάλυψη ειδικών αναγκών της βιομηχανίας», τόνισε η Εκτελεστική Αντιπρόεδρος για μια Ευρώπη Έτοιμη για την Ψηφιακή Εποχή, Μαργκρέιτε Βέστεϊγιερ.

Η Nissan αποκαλύπτει κόμβο ηλεκτρικών οχημάτων κοστουσ £ 1 δισ.

Η Nissan ανακοίνωσε πρόσφατα το Nissan EV36Zero, ένα εμβληματικό κέντρο ηλεκτρικών οχημάτων (EV) £ 1 δισ. στο Σάντερλαντ, δημιουργώντας ένα παγκόσμιο πρώτο οικοσύστημα παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων.

Η Nissan πρόκειται να δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας με ένα νέο εργοστάσιο μπαταριών, αποκαλύπτοντας τη Nissan EV36Zero, έναν εμβληματικό κόμβο ηλεκτρικών οχημάτων (EV) ύψους 1 δισεκατομμυρίου λιρών που δημιουργεί ένα παγκόσμιο πρώτο οικοσύστημα παραγωγής EV. Με βάση το υπάρχον εργοστάσιό της στο Σάντερλαντ, το εργοστάσιο Nissan EV36Zero θα είναι βασικός μοχλός στην πορεία της εταιρείας προς την ουδετερότητα του άνθρακα και στοχεύει στην καθιέρωση μιας νέας λύσης 360 μοιρών για μηχανοκίνητα οχήματα.

Το έργο έχει μια αρχική επένδυση 1 δισ. Λιρών από τη Nissan, τους συνεργάτες της Envision AESC, έναν παγκόσμιο παίκτη στην κορυφαία τεχνολογία μπαταριών παγκοσμίως και το δημοτικό συμβούλιο της Sunderland. Το έργο Nissan EV36Zero αποτελείται από τρεις διασυνδεδεμένες πρωτοβουλίες, οι οποίες συνδυάζουν ηλεκτρικά οχήματα, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και παραγωγή μπαταριών και καθορίζουν ένα καινοτόμο σχέδιο για το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας.

 

Νέα επένδυση από το Θεσσαλικό Τρικάλων

Την υπαγωγή του επενδυτικού σχεδίου της επιχείρησης «ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ» με δ.τ. «ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Α.Ε.» στο καθεστώς ενίσχυσης της Γενικής Επιχειρηματικότητας του Αναπτυξιακού Νόμου ενέκρινε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας. Η νέα επένδυση αφορά στην επέκταση μονάδας παραγωγής τυροκομικών με παράλληλη παραγωγή νέων προϊόντων συνολικού επιλέξιμου κόστους ίσου με 2.272.000 ευρώ.

Η βιομηχανία έχει έδρα τον Παραπόταμο Τρικάλων και κύριες δραστηριότητές της αποτελούν η παραγωγή, επεξεργασία και εμπορία παντός είδους τυριών, τυροκομικών και γαλακτοκομικών προϊόντων και των υποπροϊόντων αυτών, την εισαγωγή των προϊόντων αυτών στην Ελλάδα από το εξωτερικό και την εξαγωγή αυτών σε οιαδήποτε χώρα του εξωτερικού. Στόχοι της εταιρείας είναι η κατανόηση και ικανοποίηση των ξεχωριστών αναγκών των πελατών και η δημιουργία εποικοδομητικών σχέσεων σταθερής συνεργασίας.
Στη χρήση του 2019 εμφάνισε πωλήσεις 6,9 εκατ. ευρώ από 6,74 εκατ. ευρώ το 2018 και κέρδη 77.059 ευρώ έναντι 499.752 ευρώ.

Ενισχύει το εργοστάσιό της η PVG FOOD HELLAS

Στην περαιτέρω ενδυνάμωση των παραγωγικών της εγκαταστάσεων προχωρά η εταιρεία PVG FOOD HELLAS, που βρίσκεται στον Πλατύκαμπο της Λάρισας. Στο πλαίσιο αυτό αιτήθηκε την υπαγωγή του επενδυτικού της σχεδίου στον Αναπτυξιακό Νόμο, το οποίο εγκρίθηκε με απόφαση του Περιφερειάρχη. Οι νέες επενδύσεις της εταιρείας αφορούν στην επέκταση δυναμικότητας μονάδας παραγωγής και επεξεργασίας ελαιών, συνολικού επιλέξιμου κόστους ίσου με 1.082.938,69 ευρώ. Σημειώνεται πως το 2018 αποφασίσθηκε και υλοποιήθηκε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 1.000.000 ευρώ για να χρηματοδοτηθούν οι επενδυτικές δραστηριότητες με ίδια κεφάλαια, η οποία προς το παρόν κρίνεται ικανή να χρηματοδοτήσει τις επιχειρηματικές της δράσεις.

Η Θεσσαλική βιομηχανία στη χρήση του 2019 (τελευταίος δημοσιευμένος ισολογισμός) εμφάνισε πωλήσεις 10.590.566,71 ευρώ έναντι 7.544.055,38 ευρώ το 2018, τα μικτά κέρδη διαμορφώθηκαν στα 1.370.421,34 ευρώ έναντι 1.509.467,48 της και καθαρά κέρδη προ φόρων στα 727.839,51 ευρώ έναντι 742.550,84.

Η στρατηγική της εστιάζει στην περαιτέρω και διαρκή ανάπτυξη των εξαγωγών προς κοινοτικές και τρίτες χώρες, με το είδος προϊόντος με το οποίο ξεκίνησε την δραστηριότητά της, δηλαδή την ελιά σε άλμη. Σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις από την πανδημία, η διοίκησή της παρακολουθεί στενά το θέμα και θα προβεί σε όποιες ενέργειες απαιτηθούν για τη μείωση των δυσμενών επιπτώσεων της πανδημίας.

THEON SENSORS: Παρουσιάστηκε το νέο εργοστάσιο

Στο πλαίσιο της παρουσίας του Ομίλου EFA GROUP στη Διεθνή Έκθεση Άμυνας και Ασφάλειας DEFEA, τόσο οι θυγατρικές του (EFA VENTURES, THEON SENSORS, SCYTALYS, ES-SYSTEMS), όσο και οι νέες συνεργαζόμενες εταιρείες (UCANDRONE, AETHER, GA AVIATION, DEFENDER) παρουσίασαν καινοτόμα προϊόντα, ολοκληρωμένες λύσεις και υπηρεσίες. Μεταξύ άλλων, σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Όμιλος στις υπερσύγχρονες, διευρυμένες εγκαταστάσεις της THEON SENSORS στο Κορωπί, παρουσιάστηκε το νέο εργοστάσιό της, όμορο του κεντρικού κτιρίου της, συνολικής έκτασης 1.600 τ.μ., που θα φιλοξενεί πλέον και την ES SYSTEMS και την UCANDRONE.

Στην έκθεση η ΤΗΕΟΝ SENSORS παρουσίασε προϊόντα όπως θερμικές διόπτρες, περισκόπια, μονόκυαλα και δίκυαλα νυχτερινής παρατήρησης κ.α. Νέα προϊόντα και καινοτόμα συστήματα – επιχειρησιακές λύσεις παρουσίασαν η SCYTALYS, η DEFENDER, η UCANDRONE, η ΑΕΤΗER AERONAUTICS, η G.A. AVIATION SERVICES και η EFA VENTURES, η εταιρεία που ενορχηστρώνει τις διεθνείς βιομηχανικές συνεργασίες του Ομίλου. Τέλος, ακολουθώντας τις τελευταίες εξελίξεις της 4ης βιομηχανικής επανάστασης, η ES SYSTEMS παρουσίασε καινοτόμους ασύρματους αισθητήρες, ιδανικούς για ενσωμάτωση σε συστήματα και λύσεις IoT.

Ο Νίκος Παπάτσας, Αντιπρόεδρος του Ομίλου EFA GROUP, δήλωσε πως η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία «μπορεί να πρωτοστατήσει σε παγκόσμιο επίπεδο, επενδύοντας στο ελληνικό engineering και τη δυναμική της εγχώριας βιομηχανίας».

Η νέα γραμμή παραγωγής της ΣΕΚΑΠ και η «προοπτική δεκαετιών»

Ένα νέο κεφάλαιο άνοιξε για την Ελληνική Καπνοβιομηχανία Ξάνθης, με την προσθήκη μιας καινούριας γραμμής παραγωγής στο εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ. Η νέα γραμμή παραγωγής εγκαινιάστηκε τη Δευτέρα από τον υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη και το διευθυντή του εργοστασίου, Αζαίπ Κοζαχμέτοβ, αφότου περιηγήθηκαν στις αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις της μονάδας, στο πλαίσιο εκδήλωσης για τα 40 χρόνια επενδυτικής παρουσίας της JTI στην Ελλάδα.

Επταπλάσια παραγωγικότητα
Στο ορόσημο των 40 ετών συνεχούς επένδυσης, από την ίδρυση της εταιρείας στην Ελλάδα το 1981, αναφέρθηκε στην ομιλία του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της JTI Ελλάδας κ. Victor Crespo. «Η επένδυση αυτή έγινε ακόμα μεγαλύτερη με τα 30 εκατ. δολάρια που διοχετεύθηκαν τα τρία τελευταία χρόνια από την JTI για τον μετασχηματισμό της ΣΕΚΑΠ σε μια σύγχρονη Ευρωπαϊκών προδιαγραφών παραγωγική μονάδα και την αύξηση της παραγωγικής της δυνατότητας.

Η επέτειος αυτή συμπίπτει σήμερα με τα εγκαίνια μιας ακόμη γραμμής παραγωγής. Πιστοί στη δέσμευσή μας από την πρώτη ημέρα της εξαγοράς για επένδυση στον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη της ΣΕΚΑΠ, η μονάδα έχει μετασχηματιστεί σήμερα σε ένα νέο εργοστάσιο, με παραγωγική δυνατότητα 7 φορές μεγαλύτερη έναντι του 2018 και με το 60% της παραγωγής να προορίζεται για εξαγωγές και το 40% για τις ανάγκες της εγχώριας αγοράς». Ο κ. Crespo επεσήμανε ότι «από το 2019 παράγουμε στη ΣΕΚΑΠ το Winston, τη Νο.2 μάρκα στην Ελλάδα, για τις ανάγκες της τοπικής αγοράς και εξαγωγές στην Ε.Ε, το Camel που προορίζεται για εξαγωγές καθώς και τις μάρκες BF και GR».

Τα εύσημα της κυβέρνησης για την επένδυση της JTI μετέφερε ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. Τη χαρακτήρισε ως ένα «μεγάλο στοίχημα» σε έναν κρίσιμο για την Ελλάδα τόπο με μακρά παράδοση στον καπνό, κάνοντας λόγο για «μία εξαγορά η οποία δίνει πλέον προοπτική όχι ολίγων ετών λειτουργίας για το εργοστάσιο αυτό, αλλά που δίνει μία τεράστια προοπτική δεκαετιών μπροστά».