Barilla Hellas: 14 τόνοι προϊόντων σε κοινωνικούς φορείς

Σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση «Μπορούμε», η Barilla Hellas, προσέφερε περισσότερους από 14 τόνους προϊόντων σε διάφορους κοινωνικούς φορείς, ενισχύοντας στην πράξη συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Οι δωρεές αφορούν όλη τη γκάμα των προϊόντων του Ομίλου, ενισχύοντας το έργο των οργανισμών Better Life For Refugees, Ρέτο Ελλάς, Φάρο Ελπίδας, Στάση Ζωής, Σύλλογο «Άγιος Φιλάρετος ο Ελεήμον» καθώς και τους Δήμους Θήβας, Φυλής, Μαραθώνα και Μεταμόρφωσης.

Νέα χάρτινη συσκευή χειροπετσέτας από την Ευρωχαρτική

Η Ευρωχαρτική επέκτεινε τη σειρά των προϊόντων Endless, λανσάροντας μια νέα χάρτινη συσκευή χειροπετσέτας ζικ ζακ, με μοντέρνο σχεδιασμό, εύκολη συναρμολόγηση και οικολογική προσέγγιση. Κατάλληλη για να τοποθετηθεί σε κάθε επαγγελματικό χώρο λόγω του μεγέθους και του πρακτικού μηχανισμού της, η χάρτινη συσκευή διαθέτει σύγχρονη εμφάνιση που συνάδει με το brand Endless.

H κραφτ χάρτινη συσκευή έχει διαστάσεις 23,50 x 11 x 30cm και τοποθετείται εύκολα σε οποιοδήποτε σημείο. Η χωρητικότητά της είναι 600 μονόφυλλες craft / λευκές χειροπετσέτες (3 συσκευασίες) ή 400 2φυλλες λευκές χειροπετσέτες (2 συσκευασίες).

Στη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ το 100% των μετοχών του Ομίλου ΗΡΩΝ

Σε συμφωνία για την απόκτηση του 100% των μετοχών του Ομίλου ΗΡΩΝ (ΗΡΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Ε. & ΗΡΩΝ ΙΙ ΒΟΙΩΤΙΑΣ Α.Ε.) κατέληξε ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ με τους Ομίλους ENGIE και Qatar Petroleum, οι οποίοι συνολικά κατείχαν την πλειοψηφία των μετοχών ήτοι το 75% του μετοχικού κεφαλαίου. H οριστικοποίηση της συμφωνίας τελεί υπό την έγκριση των αρμόδιων Αρχών.

Σημειώνεται ότι η ΗΡΩΝ Α.Ε. ιδρύθηκε από τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ πριν από 20 χρόνια κι ήταν η πρώτη ιδιωτική εταιρεία που προχώρησε στην επένδυση και λειτουργία μονάδας ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο το φυσικό αέριο (ΗΡΩΝ Ι) στην Ελλάδα το 2004. Σήμερα, η ΗΡΩΝ διαθέτει δύο μονάδες ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο το φυσικό αέριο στην περιοχή της Βοιωτίας (ΗΡΩΝ Ι και ΗΡΩΝ ΙΙ), η συνολική ισχύς των οποίων ανέρχεται σε περίπου 600 MW.

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ συμμετέχει στην ανάπτυξη μίας ακόμα μονάδας φυσικού αερίου στην Κομοτηνή, η ισχύς της οποίας ανέρχεται σε 877 ΜW, διαμορφώνοντας έτσι ένα χαρτοφυλάκιο μονάδων φυσικού αερίου συνολικής ισχύος της τάξης των 1,5 GW. Με την απόκτηση του 100% των μετοχών του Ομίλου ΗΡΩΝ, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ θα ενισχύσει τα οικονομικά της μεγέθη, καθώς πλέον θα ενοποιεί τα οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου ΗΡΩΝ.

Οι 6 προτεραιότητες ΣΕΒ για τις επιχειρήσεις της περιφέρειας

Με τη φιλοξενία του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας (ΣΕΒΠΕΔΕ) πραγματοποιήθηκε η ετήσια συνάντηση των Γενικών Διευθυντών των Περιφερειακών Βιομηχανικών Συνδέσμων μελών του ΣΕΒ, στην Πάτρα. Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, στη συνάντηση τέθηκαν από τους βιομηχανικούς συνδέσμους οι κοινές προτεραιότητες για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων της περιφέρειας, που είναι:

• Η άμβλυνση των επιπτώσεων της πανδημίας και η στήριξη της ρευστότητας των μικρότερων επιχειρήσεων στην περιφέρεια.

• Η επίσπευση μεταρρυθμίσεων στη χωροταξία και τις αδειοδοτήσεις στη μεταποίηση, με στόχο τη διευκόλυνση και προσέλκυση επενδύσεων στην περιφέρεια.

• Ο εξορθολογισμός του κόστους ενέργειας σε ολόκληρη την Επικράτεια.

• Η ετοιμότητα των επιχειρήσεων να αξιοποιήσουν παραγωγικά τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και του νέου ΕΣΠΑ, με άξονες τον ψηφιακό μετασχηματισμό, την καινοτομία και την κυκλική οικονομία.

• Η ανάπτυξη τεχνικών και επαγγελματικών δεξιοτήτων που είναι απαραίτητες σε κάθε περιφερειακό οικοσύστημα για την καλύτερη σύνδεση μεταξύ παραγωγής και αγοράς εργασίας.

• Ο εκσυγχρονισμός των περιφερειακών υποδομών που εξυπηρετούν τις ανάγκες της τοπικής βιομηχανίας, με έμφαση στις συνδέσεις των ΒΙΠΕ με τα κεντρικά δίκτυα υποδομών και τις εμπορικές πύλες της χώρας. Αναδείχθηκε τέλος ομόφωνα η ανάγκη ενεργοποίησης των επιχειρήσεων για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας και των τοπικών κοινοτήτων.

 

Το «έξυπνο» διυλιστήριο της Motor Oil

H Motor Oil στο πλαίσιο του Ψηφιακού Στρατηγικού σχεδιασμού «Digital Refinery» εκσυγχρονίζει και ενισχύει τις εγκαταστάσεις της, υιοθετώντας λύσεις Τεχνητής Νοημοσύνης για τους εξοπλισμούς του Διυλιστηρίου (Artificial Intelligence for Predictive Maintenance). Μέσω ανάλυσης real-time δεδομένων παράγονται προβλέψεις (Machine Learning) σχετικά με τη λειτουργία των εξοπλισμών, επιτρέποντας την έγκαιρη αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων.

Η λύση επιτρέπει την πρόβλεψη με ακρίβεια πάνω από 77 % σε πιθανά μη φυσιολογικά συμβάντα από 20 έως 120 ώρες πριν την εκδήλωσή τους. Με τον τρόπο αυτό αναμένεται αύξηση του χρόνου ζωής των εξοπλισμών και μείωση του κόστους συντήρησής τους. Η λύση αναπτύχθηκε στην πλατφόρμα SAP Business Technology Platform/SAP HANA Cloud. Η επιτυχία του όλου έργου επισφραγίστηκε με την υιοθέτηση της λύσης ως σημείο αναφοράς (Reference case) από την SAP AG, επιβράβευση που αποτελεί μία από τις μέγιστες διακρίσεις στο SAP ecosystem.

 

Η CMA Δ. ΑΡΓΟΥΔΕΛΗΣ & ΣΙΑ συνεργάζεται με τη BRANDTALES

Η CMA Δ. ΑΡΓΟΥΔΕΛΗΣ & ΣΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ Α.Ε., εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα του Ναυτιλιακού & Βιομηχανικού Αυτοματισμού, υπέγραψε συμβόλαιο με την BRANDTALES Ε.Π.Ε, ως Εξουσιοδοτημένος Διανομέας των προϊόντων της WiWell στην Ελλάδα.

Όπως σημειώνεται από την εταιρεία, το προϊόν WiWell είναι ένα σύστημα απολύμανσης το οποίο με οικολογικό και απολύτως φυσικό τρόπο καθιστά πλήρως υγιεινό τον αέρα που αναπνέουμε. Είναι απολύτως καινοτόμο λόγω της διπλής του δράσης: α) απολυμαίνει & β) καθαρίζει συνεχώς τον αέρα του χώρου μέσω της διαδικασίας της φωτοκατάλυσης.

Η μεμβράνη επικαλυμμένη με WiWell καθαρίζει και απολυμαίνει κατά 99% τον αέρα και τις εσωτερικές επιφάνειες του χώρου στον οποίο τοποθετείται από όλα τα μικρόβια και από τον ιό Sars-CoV2 που προκαλεί Covid-19. Μπορεί να τοποθετηθεί στα παράθυρα ή σε αφίσα – φωτογραφία με εικόνα ελεύθερης επιλογής και διαστάσεις ανάλογες του κυβισμού του χώρου που θέλουμε να εξυγιάνουμε.

Η ιταλικής προέλευσης τεχνολογία δεν περιλαμβάνει τη χρήση στοιχείων ενδεχομένως επιβλαβών για τον άνθρωπο ή το περιβάλλον (όπως λάμπες UV-C, όζον ή χημικά συστατικά) ή στοιχεία που βλάπτουν τις επιφάνειες στις οποίες χρησιμοποιείται. Διαθέτει πιστοποίηση CE καθώς και πραγματοποιηθείσες μετρήσεις από αρμοδίως πιστοποιημένα εργαστήρια, όπως Μario Negri, IRCCS Milano, Euro Chem 2000 srl, κλπ.

Αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας στο εργοστάσιο της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας

Την υλοποίηση ενός πιλοτικού προγράμματος αξιοποίησης της ηλιακής ενέργειας, για την κάλυψη ενεργειακών αναγκών της παραγωγής στο εργοστάσιο της Σίνδου, ανακοίνωσε η Ολυμπιακή Ζυθοποιία, σε συνεργασία με τη σουηδική εταιρεία Absolicon. Η πρωτοβουλία γίνεται στο πλαίσιο της στρατηγικής βιώσιμης ανάπτυξης «Μαζί προς το ΜΗΔΕΝ» και με στόχο την εκμηδένιση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος.

Το πρόγραμμα προβλέπει την εγκατάσταση ενός συστήματος ηλιακών συλλεκτών στις εγκαταστάσεις της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας στη Σίνδο, η οποία μέσω συμφωνίας αγοράς θα τροφοδοτεί τη μονάδα παραγωγής με θερμική ενέργεια, προερχόμενη εξ ολοκλήρου από ηλιακή ενέργεια, για ανάγκες που αφορούν στην παραγωγική διαδικασία. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αναμένεται να αποτελέσει παράδειγμα στον κλάδο της ζυθοποιίας για τη σταδιακή απαλλαγή και μείωση της εξάρτησης από τα συμβατικά ορυκτά καύσιμα, αξιοποιώντας ολοένα και περισσότερες μορφές ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ένας από τους βασικούς στόχους βιώσιμης ανάπτυξης που έχει θέσει η Ολυμπιακή Ζυθοποιία και ο όμιλος Carlsberg αφορά στην επίτευξη μηδενικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά την παραγωγική διαδικασία, έως το 2030. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία επενδύει στον συνεχή εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων, του τεχνολογικού εξοπλισμού και των διαδικασιών σε όλο το φάσμα λειτουργίας της, ενώ υιοθετεί τη χρήση «πράσινων» πρακτικών.

Άνω των 8 εκατ. η επένδυση της CANNABIS SCIENCE & TECHNOLOGY

Το πράσινο φως στην υπαγωγή του επενδυτικού σχεδίου της επιχείρησης «CANNABIS SCIENCE & TECHNOLOGY MON IKE» (υπό Σύσταση) στο καθεστώς ενίσχυσης της Γενικής Επιχειρηματικότητας των άρθρων 37 έως 41 του ν. 4399/2016 (Γ’ κύκλος), άναψε ο προϊστάμενος γενικής διεύθυνσης του υπουργείου Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας – Θράκης.

Η επένδυση αφορά στη δημιουργία καθετοποιημένης μονάδας παραγωγής φαρμακευτικών προϊόντων κάνναβης, συνολικού επιλέξιμου κόστους ίσου με 8.170.979 ευρώ και συνο- λικού ενισχυόμενου κόστους ίσου με 8.170.979 ευρώ. Οι νέες θέσεις εξαρτημένης εργασίας που θα δημιουργηθούν από τη υλοποίηση της 52 Ετήσιες Μονάδες Εργασίας (Ε.Μ.Ε.).

Αλεξάνδρα Γκίτση

«Πράσινο φως» στην επένδυση της Κλωστοϋφαντουργία Ναυπάκτου

Το «πράσινο φως» στην υπαγωγή του επενδυτικού σχεδίου της Κλωστοϋφαντουργία Ναυπάκτου στο καθεστώς ενίσχυσης της Γενικής Επιχειρηματικότητας (Γ’ κύκλος) του Αναπτυξιακού νόμου, «άναψε» ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Δυτικής Ελλάδας.

Η επένδυση αφορά στην επέκταση δυναμικότητας της υφιστάμενης μονάδας παραγωγής και ύφανσης νημάτων στη Λυγία Ναυπακτίας, και παραγωγή νημάτων από βαμβάκι (εκτός αυτών για ράψιμο). Η επένδυση είναι επιλέξιμου και ενισχυόμενου κόστους 2,714 εκατ. ευρώ και συνολικού ύψους 5,7 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την εταιρεία, η νέα επένδυση θα αυξήσει την παραγωγική δυναμικότητα της επιχείρησης κατά 35% και θα βελτιώσει το ενεργειακό και περιβαλλοντικό της αποτύπωμα. Επίσης, ο μακροπρόθεσμος χαρακτήρας της επένδυσης θα ενισχύσει τη δυναμική της για την περαιτέρω επέκταση της παρουσίας της στις διεθνείς αγορές.

Νέα εταιρεία για τη διαχείριση εκκοκκιστικής μονάδας
Εν τω μεταξύ πριν από λίγους μήνες η εταιρεία ανακοίνωσε την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσολογγίου, βάσει του οποίου συμφωνήθηκε η από κοινού σύσταση εταιρείας με μετοχικό κεφάλαιο 200.000 ευρώ, στο οποίο η Κλωστοϋφαντουργία Ναυπάκτου θα μετέχει με ποσοστό 60%. Η νέα εταιρεία θα διαχειρίζεται την εκκοκκιστική μονάδα της ΕΑΣ Μεσολογγίου, κατόπιν υπογραφής σύμβασης μακροχρόνιας μίσθωσης.

Κοινός στόχος της συνεργασίας αυτής είναι η ενίσχυση της βαμβακοκαλλιέργειας στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, η στενότερη συνεργασία μέσω προγραμμάτων συμβολαιακής γεωργίας με τους βαμβακοκαλλιεργητές και η προώθηση σύγχρονων μεθόδων καλλιέργειας για τη βελτίωση της ποιότητας του τελικού προϊόντος. Ταυτόχρονα, μέσω της νέας θυγατρικής της, η εταιρεία σκοπεύει να διευρύνει την εμπορική της δραστηριότητα στην παραγωγή και εμπορία λιπασμάτων και αγροτικών εφοδίων
Οι πωλήσεις της μητρικής το 2019 ανήλθαν στο ποσό των 7,959 εκατ. ευρώ και του ομίλου σε 14,076 εκατ. ευρώ. Στη χρήση του 2019 η μητρική πραγματοποίησε κέρδη 74,3 χιλ. ευρώ έναντι 180,1 χιλ. ευρώ στη χρήση 2018 και ο όμιλος 428,2 χιλ. ευρώ από 346,4 χιλ. ευρώ.
Αλεξάνδρα Γκίτση