Εγκρίθηκε η διανομή μερίσματος της Κρι-Κρι

Εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Κρι-Κρι η διάθεση κερδών της εταιρικής χρήσης 2020, καθώς και η πρόταση του Δ.Σ για τη διανομή μερίσματος μικτού ποσού €0,200 ανά μετοχή, συνολικά μικτού μερίσματος ύψους €6.613.027. Ως ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος μερίσματος ορίζεται η 12/8/2021. Παράλληλα, η Γ.Σ. εξέλεξε νέο 6μελές Δ.Σ. με εξαετή θητεία, μέχρι τις 06.07.2027, αποτ

ελούμενο από τους: Παναγιώτης Τσινάβος, Γεώργιος Κοτσαμπάσης, Γεωργία Καρτσάνη, Γεώργιος Τσινάβος, Αναστάσιος Κυριακίδης, Αναστάσιος Μούδιος.

Jungheinrich: Λύσεις αποθήκης με ένα κλικ

Με στόχο να παράσχει τον πιο εύκολο και ασφαλή τρόπο αγοράς παλετοφόρων, η Jungheinrich παρουσιάζει το Jungheinrich Profishop, όπου οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν μέσα από μια μεγάλη ποικιλία χειροκίνητων και ηλεκτροκίνητων παλετοφόρων.

Ο επισκέπτης μπορεί να διαλέξει αυτά που καλύπτουν τις ανάγκες του και να τα αποκτήσει εύκολα, με αυτοματοποιημένες διαδικασίες παραγγελίας και γρήγορη επεξεργασία των αιτημάτων.

Με την τεχνογνωσία του ομίλου Jungheinrich, ενός από τους κορυφαίους προμηθευτές περονοφόρων ανυψωτικών μηχανημάτων και συστημάτων αποθήκευσης και διακίνησης προϊόντων, ο πελάτης μπορεί να επιλέξει μεταξύ προϊόντων όπως το Ameise® PTE 1.1 Li-Ion Ηλεκτροκίνητο Παλετοφόρο τεχνολογίας Ιόντων Λιθίου (Ικανότητα φόρτωσης 1.100 kg), το Ameise® PTE 1.3 (Ικανότητα φόρτωσης 1.300 kg) και το Ameise® PTE 1.5 (Ικανότητα φόρτωσης 1.500 kg).

Πλατφόρμα προβλέψεων τεχνητής νοημοσύνης σχεδίασε η PwC Ελλάδας

Εστιάζοντας στις προκλήσεις της αγοράς που εντατικοποιήθηκαν από την πανδημία, η PwC Ελλάδας σχεδίασε την IFP, μια ειδική πλατφόρμα αυτοματοποίησης και δημιουργίας προβλέψεων χρονοσειρών μέσω διαδικασιών τεχνητής νοημοσύνης, με στόχο τη βελτιστοποίηση του επιχειρησιακού σχεδιασμού και τη λήψη αποφάσεων βάσει δεδομένων (data driven decision making).

Η πλατφόρμα απαντά στις νέες ανάγκες που αναδύονται από τη γρήγορη μετάβαση σε νέα λειτουργικά μοντέλα για τις επιχειρήσεις και τα οποία στηρίζονται σε μεθοδολογίες προηγμένων αναλύσεων (Data Analytics) μεγάλου όγκου δεδομένων (Big Data) και μαθηματικών αλγορίθμων τεχνητής νοημοσύνης (Artificial Intelligence), αναφέρει ανακοίνωση.

Η IFP εκπαιδεύεται και πραγματοποιεί προβλέψεις, επιλέγοντας τον πλέον κατάλληλο αλγόριθμο μέσα από ποικιλία απλών άλλα και σύνθετων μεθοδολογιών τόσο στατιστικής όσο και μηχανικής μάθησης (machine learning).

Επιπλέον, ανιχνεύει, αναλύει και διορθώνει τυχόν ανωμαλίες δεδομένων (data anomaly detection) με κατάλληλες τιμές, χρησιμοποιώντας προηγμένες στατιστικές προσεγγίσεις. Στο τελικό στάδιο της διαδικασίας τα αποτελέσματα παρουσιάζονται μέσω ενός διαδραστικού πίνακα Business Intelligence (BI).

kIEFER: Έρχονται ΑΠΕ συνολικής ισχύος 1 GW έως το 2024

Την κατασκευή νέων σταθμών ΑΠΕ συνολικής ισχύος 1 GW καθώς και την ανάπτυξη σταθμών αποθήκευσης ενέργειας συνολικής ισχύος 500 MW μέσα στην επόμενη τριετία, έως το 2024, ανακοίνωσε σε συνάντηση με δημοσιογράφους ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας kIEFER ΤΕΚ Χρήστος Πετρόχειλος.

Ανέφερε επίσης, ότι η εταιρεία δραστηριοποιούμενη και ως Φο.Σ.Ε. ετοιμάζει τα πρώτα διμερή συμβόλαια (PPAs) πώλησης «πράσινης» ηλεκτρικής ενέργειας μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2022. Ο κύριος Πετρόχειλος ανέφερε πως το 2020 η kIEFER κατασκεύασε συνολικά 135 MW σταθμών ΑΠΕ όλων των κατηγοριών, καθιστώντας την εταιρεία μία από τις πλέον αναπτυσσόμενες εταιρείες του κλάδου.

Η νέα πραγματικότητα των PPAs
Αναφερόμενος συνολικότερα στη νέα πραγματικότητα των διμερών συμβολαίων PPAs, o Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας τόνισε πως τα PPAs έρχονται να λειτουργήσουν ως «διάδοχη» κατάσταση των διαγωνισμών, οι οποίοι θα συνεχίσουν για ένα μικρό διάστημα ακόμη να αποτελούν την δικλείδα ασφαλείας για τους επενδυτές, εξασφαλίζοντας, όμως, πολύ χαμηλές τιμές ρεύματος όπως φάνηκε και στους τελευταίους διαγωνισμούς, στους οποίους πρωταγωνίστησε η kIEFER. Σε ένα τέτοιο περιβάλλον, όπως είπε ο κ. Πετρόχειλος «όλες οι μεγάλες εταιρείες που έχουμε ισχυρά χαρτοφυλάκια ΑΠΕ, φτιάχνουμε τις προϋποθέσεις για πλήρη συμμετοχή στις αγορές και για πώληση ενέργειας μέσα από PPAs».

Αναφερόμενος ευρύτερα στην αγορά των ΑΠΕ, ο κύριος Πετρόχειλος τάχθηκε υπέρ της θέσπισης εγγυητικών επιστολών εκ μέρους των υποψήφιων επενδυτών ΑΠΕ προκειμένου να λάβουν οριστικούς όρους σύνδεσης. Όπως ανέφερε ο ίδιος, ένα τέτοιο μέτρο «θα επιτρέψει στις σοβαρές εταιρείες, όπως η δική μας, να μην μπερδεύονται, στα μάτια του κόσμου, με εταιρείες που πιθανόν δεν έχουν αντίστοιχη υπόσταση». Επισήμανε ωστόσο, πως παραμένει η ανάγκη να προχωρούν με ταχύτητα οι διαδικασίες της αδειοδότησης και ταυτόχρονα, οι αναγκαίες επενδύσεις στο δίκτυο, «ανοίγοντας» έτσι νέο ηλεκτρικό «χώρο» για τα νέα έργα ΑΠΕ.

Η ΕΖΑ θεμελιώνει τη νέα γενιά Ζυθοποιών

Η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης, διοργάνωσε με εξαιρετική επιτυχία την Τρίτη 6 Ιουλίου online εκδήλωση με τίτλο «GENERATION EZA», στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του πρώτου κύκλου σπουδών του καινοτόμου προγράμματος «Διττή Επαγγελματική Εκπαίδευση».

Στην εκδήλωση, όπου έγινε και η απονομή Eνδιάμεσης Πιστοποίησης Ζυθοποιού στους επιτυχόντες σπουδαστές, πραγματοποιήθηκε διάλογος, όπου αναδείχθηκαν οι προοπτικές για την ελληνική Ζυθοποιία και τους νέους επαγγελματίες του κλάδου, καθώς και η σπουδαιότητα ανάπτυξης ευέλικτων μοντέλων εκπαίδευσης γενικότερα στη χώρα μας, που συνδυάζουν τη θεωρία με την πράξη.

Είσοδος της MYTILINEOS στην περιοχή του Καυκάσου

Σύμβαση με την Georgian State Electrosystem JSC (GSE) υπέγραψε η MYTILINEOS, για την κατασκευή δύο νέων Υποσταθμών Υψηλής Τάσης 220/110kV και την επέκταση Υποσταθμών 500kV και 400kV ενός υπάρχοντος σταθμού μετατροπής στη Γεωργία.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή δύο νέων υποσταθμών 220/110kV «Lajanuri» και «Ozurgeti» καθώς και την επέκταση της πλευράς 400kV και 500kV AC του σταθμού μετατροπής Akhaltsikhe. Οι δύο νέοι υποσταθμοί θα περιλαμβάνουν διάταξη διπλών ζυγών στα 220/110kV και 4 αυτομετασχηματιστές 220/110/35kV (δύο για κάθε υποσταθμό).

Οι εργασίες στον υφιστάμενο σταθμό μετατροπής Akhaltsikhe θα περιλαμβάνουν την ολοκλήρωση και επέκταση της πύλης 20C01 (400kV) και της πύλης 10B04 (500kV). Αυτό είναι το πρώτο έργο για την MYTILINEOS στη Γεωργία και στην ευρύτερη περιοχή του Καυκάσου.

Η εν λόγω σύμβαση έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί εντός 30 μηνών, συμπληρωματικά των 24 μηνών της περιόδου εγγύησης και η συμβατική αξία για την MYTILINEOS ανέρχεται σε €35,665,000.

BMW i Ventures: $300 εκατ. για επενδύσεις σε αειφόρο τεχνολογία

Η BMW i Ventures, ο βραχίονας του επιχειρηματικού κεφαλαίου του BMW Group, ανακοίνωσε ένα νέο κονδύλι ύψους 300 εκατομμυρίων δολαρίων για την περαιτέρω επένδυσή του σε τεχνολογίες που καθιστούν τις αλυσίδες μεταφορών, κατασκευής και εφοδιασμού πιο βιώσιμες.

Η εταιρεία δεν λειτουργεί ως παραδοσιακό εταιρικό κεφάλαιο επιχειρηματικών κεφαλαίων, αλλά ενεργεί ανεξάρτητα από τη BMW, ενώ υποστηρίζεται πλήρως από τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία. Το προηγούμενο κονδύλι 500 εκατομμυρίων ευρώ (περίπου 525 εκατομμύρια δολάρια τότε), το οποίο ανακοινώθηκε όταν η εταιρεία μετακόμισε στη Silicon Valley το 2016, είναι τώρα στο τέλος της περιόδου της για νέες επενδύσεις.

Το κονδύλι εστιάζει περισσότερο στην αυτόνομη και ψηφιακή τεχνολογία οχημάτων, την εμπειρία των πελατών και την προηγμένη παραγωγή. Για παράδειγμα, η αυτόνομη εταιρεία φορτηγών Kodiak Robotics, η οποία την περασμένη εβδομάδα ανακοίνωσε μια επένδυση από την BMW i Ventures, ήταν μέρος αυτού του ταμείου.

Το Fund II θα τονίσει περαιτέρω τη βιωσιμότητα και τις μηδενικές εκπομπές σε όλους τους τομείς που οδηγούν στο σχεδιασμό, και την κατασκευή ενός αυτοκινήτου, αντί να επενδύουν σε βασική τεχνολογία αυτοκινήτων.
Άννα Χατζή

Η πρώτη «Platinum Zero Waste to Landfill» βιομηχανία τσιμέντου

Το ανώτατο σήμα Platinum (Μηδενικά απόβλητα) σύμφωνα με το πρότυπο «Zero Waste to Landfill» έλαβαν όλα τα εργοστάσια παραγωγής τσιμέντου του Τιτάνα, στο Καμάρι, την Πάτρα και τη Θεσσαλονίκη.

Η καινοτόμος πιστοποίηση, που πραγματοποιήθηκε από την Eurocert, επιβεβαιώνει τις περιβαλλοντικές επιδόσεις των εργοστασίων του Τιτάνα και επιβραβεύει την πρακτική που ήδη ακολουθείται, της εκτροπής από την ταφή των αποβλήτων των εργοστασίων σε ποσοστό που αγγίζει το 100%. Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από ορθή διαχείριση και δράσεις/πρωτοβουλίες πρόληψης δημιουργίας αποβλήτων που διαφορετικά θα οδηγούνταν σε χώρους υγειονομικής ταφής.

Ο Τιτάν δεσμεύεται στις αρχές της κυκλικής οικονομίας, προωθώντας την ελαχιστοποίηση των αποβλήτων, την επαναχρησιμοποίηση, την ανακύκλωση ή την ανάκτηση υλικών και ενέργειας, αλλά και το σχεδιασμό προϊόντων που σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής τους θα συμβάλλουν στην εξοικονόμηση φυσικών πόρων, τη μείωση των εκπομπών CO₂ και την αποδοτική διαχείριση των αποβλήτων.

Στην κατεύθυνση αυτή, μεταξύ των νέων στόχων που έχει θέσει ο Όμιλος είναι η μείωση των άμεσων εκπομπών CO2 κατά 35% έως το 2030, σε σχέση με τα επίπεδα του 1990, καθώς και η κάλυψη του 50% της παραγωγής από τα εργοστάσια τσιμέντου του Ομίλου με πιστοποίηση μηδενικών αποβλήτων για ταφή έως το 2025.

Επεκτείνει το εργοστάσιό της η Κρητική Ύαλος Γιαννούλης

Την υπαγωγή του επενδυτικού σχεδίου της επιχείρησης «Ύαλος Γιαννούλης ΑΕΒΕ» στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων ενέκρινε ο Περιφερειάρχης Κρήτης.

Η νέα επένδυση της Κρητικής εταιρείας, επιλέξιμου και ενισχυόμενου ύψους 1,045 εκατ. ευρώ, αφορά στην επέκταση της δυναμικότητας και παραγωγής νέων προϊόντων της υφιστάμενης μονάδας παραγωγής κρυστάλλων, στη θέση Γέφυρα Ζουρίδας, Δ.Ε. Ρεθύμνου.

Η εταιρεία Ύαλος Γιαννούλης ΑΕΒΕ δραστηριοποιείται στον χώρο του γυαλιού από το 2006, έχοντας αναπτύξει μια μονάδα επεξεργασίας υαλοπινάκων με σύγχρονο εξοπλισμό, που καλύπτει το σύνολο των εφαρμογών του γυαλιού. Εκεί παράγει, σχεδιάζει και υλοποιεί ιδέες που ικανοποιούν τις εξατομικευμένες ανάγκες των πελατών.

Σύμφωνα με τη διοίκηση, η διατήρηση του υψηλού επιπέδου ποιότητας επιτυγχάνεται μέσα από τη συνεχή εξειδίκευση του προσωπικού, την άψογη συντήρηση και την αναβάθμιση των γραμμών παραγωγής. Επίσης, διαθέτει πιστοποιήσεις σύμφωνα με το πρότυπο DIN EN ISO 9001:2008, για το σύστημα ποιότητας που ακολουθείται κατά την επεξεργασία, τοποθέτηση και εμπορία υαλοπινάκων και σύμφωνα με το πρότυπο ΕΝ1279-2 για τη σωστή κατασκευή των διπλών υαλοπινάκων καθώς και το σύστημα περιβαλλοντικής διαχείρισης με το πρότυπο DIN EN ISO 14001:2004.

Η δημιουργική τάση της εταιρείας για το γυαλί και τα φυσικά υλικά, την ώθησε τα τελευταία χρόνια, στην παραγωγή Ελληνικών χειροποίητων μαγνητών. Με γνώμονα τη μοναδικότητα τους και την ποικιλία των σχεδίων τους, τα χειροποίητα μαγνητάκια της Ύαλος καθιερώθηκαν στον τουριστικό κλάδο ως πρότυπο Ελληνικό προϊόν.

Βήματα ανάπτυξης
Η Κρητική βιομηχανία εμφάνισε στη χρήση του 2019 -τελευταίος δημοσιευμένος ισολογισμός- τζίρο αυξημένο κατά 4,26% σε σχέση με το 2018 ύψους 2,398 εκατ. ευρώ, τα αποτελέσματα προ φόρων μειώθηκαν 14,91% στα 321.811,72 ευρώ, τα κέρδη μετά φόρων μειώθηκαν 30,86% στα 241.915,28 ευρώ ενώ τα ενσώματα πάγια στοιχεία το 2019 ανήλθαν σε 1.685.254,08 ευρώ έναντι των 1.486.323,38 ευρώ.

Τα χρηματοοικονομικά έξοδα παρουσίασαν αύξηση κατά 348,84% συγκριτικά με την προηγούμενη χρήση, δηλαδή περιορίστηκαν σε 3072,72 ευρώ το 2019 από 880,82 ευρώ που ήταν το 2018, ενώ ο συνολικός δανεισμός από 31.389,73 ευρώ στις 31/12/2018 περιορίστηκε σε 22195,36 ευρώ στις 31/12/2019 παρουσιάζοντας μείωση κατά 29,23%.
Αλεξάνδρα Γκίτση