Ergonomia: Webinar για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού covid-19

Η Ergonomia οργανώνει την Πέμπτη 8/7/2021 και ώρα 15:30 – 16:30 ανοιχτό Webinar με ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή, με θέμα «Η αναγκαιότητα του εμβολιασμού και η συνέχιση λήψης μέτρων προφύλαξης από την COVID-19». Το webinar θα παρουσιάσει η κα Ελένη Γιαμαρέλλου, Καθηγήτρια Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας με την συμμετοχή του επιστημονικού υπεύθυνος της Ergonomia και Ειδικού Ιατρού Εργασίας κ. Θάνου Νταβέλου. Για δήλωση συμμετοχής συμπληρώστε την φόρμα.

Ο Δημήτρης Σιανδρής αναλαμβάνει COO στη ΛΟΥΞ

Ο Δημήτρης Σιανδρής αναλαμβάνει καθήκοντα Chief Operating Officer στη Λουξ, ενώ αποτελεί και Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της εταιρείας. Ειδικότερα, ο COO της Λουξ έχει εργαστεί ως Commercial Director στην Κύπρο στην KEO plc για 7 χρόνια, ως Export Manager στη Heineken NV, ως South Eastern Europe Area Director στην Pago International καθώς και ως Group Brand Manager στην Αθηναϊκή Ζυθοποιία, στην οποία εργάστηκε συνολικά πάνω από 12 χρόνια. Επιπλέον, διετέλεσε Πρόεδρος και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ECR Κύπρου καθώς και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Εισαγωγών και Διανομέων του Συλλόγου Αλκοολούχων Ποτών.

DIAKINISIS: Είσοδος σε νέες αγορές και προϊόντα

Η Ιώ Βλάχου, Commercial Director στην DIAKINISIS S.A., παραχώρησε ζωντανή συνέντευξη στην ενημερωτική εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», με αφορμή τη διάκριση Company of the Year στα Supply Chain Awards από την BOUSSIAS και το Supply Chain Institute. Η DIAKINISIS είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παροχής υπηρεσιών logistics στην Ελλάδα, με στόχο τη διασφάλιση της αδιατάρακτης λειτουργίας της εφοδιαστικής αλυσίδας, ειδικά μέσα στο πρωτόγνωρο περιβάλλον της πανδημίας.

Μία εταιρεία, που με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον και στη βιωσιμότητα, κατάφερε να μπει σε νέες αγορές και προϊόντα, να λανσάρει το e-commerce, και ταυτόχρονα να είναι η μοναδική στο χώρο των logistics σε ευρωπαϊκό επίπεδο που έλαβε μέρος στο Horizon 2020. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η κ. Βλάχου, η τολμηρή επιλογή, η οποία αποδείχθηκε και η πιο ασφαλής, είχε ως αποτέλεσμα αυτή την κορυφαία διάκριση. #BOUSSIASAWARDS

«Επιταχύνει» η Advent Technologies στο υδρογόνο

Η Advent Technologies Holdings, Inc., με έδρα στις ΗΠΑ και εγκαταστάσεις στην Πάτρα, επιταχύνει την αναπτυξιακή της πορεία, ώστε να αναδειχθεί σε κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας κυψελών καυσίμου (fuel cells) επόμενης γενιάς και να ανταποκριθεί στην παγκόσμια ανάγκη για παραγωγή ενέργειας από υδρογόνο με μηδενικούς ρύπους. Στο πλαίσιο αυτό, ενισχύει την παραγωγική της δυνατότητα με εξαγορές καινοτόμων εταιριών σε Γερμανία, Δανία και ΗΠΑ.

Σε διεθνές επίπεδο, η Advent Technologies προχώρησε στην εξαγορά της UltraCell στη Silicon Valley, σε σημαντικές εμπορικές συμφωνίες με το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, καθώς και σε συμφωνία για την απόκτηση των επιχειρήσεων συστημάτων κυψελών καυσίμου του γερμανικού Ομίλου fischer με αντίτιμο συνολικής αξίας 52 εκατ. ευρώ.

Στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τους μεγαλύτερους ενεργειακούς ομίλους, συμμετέχει στην πρωτοβουλία «White Dragon» που στοχεύει στη μετάβαση της χώρας στην πράσινη ενέργεια και στις τεχνολογίες υδρογόνου. Παράλληλα, διερευνά τη δημιουργία υπερσύγχρονου κέντρου έρευνας και ανάπτυξης με δυνατότητες εξέλιξης σε κέντρο παραγωγής στην περιοχή της Αττικής αλλά και στη Δυτική Μακεδονία, ενώ ήδη έχει επεκτείνει την ερευνητική δραστηριότητά της στην Πάτρα.

Η Ericsson και η Samsung υπογράφουν παγκόσμια συμφωνία άδειας ευρεσιτεχνίας

Η Ericsson και η Samsung κατέληξαν σε πολυετή συμφωνία σχετικά με τις παγκόσμιες άδειες ευρεσιτεχνίας μεταξύ των δύο εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που σχετίζονται με όλες τις κυτταρικές τεχνολογίες. Η συμφωνία πολλαπλών αδειών καλύπτει τις πωλήσεις υποδομής δικτύου και μικροτηλεφώνων από την 1η Ιανουαρίου 2021. Επιπλέον, η Ericsson και η Samsung συμφώνησαν σε έργα τεχνολογικής συνεργασίας για την προώθηση της βιομηχανίας κινητής τηλεφωνίας σε ανοικτή τυποποίηση και τη δημιουργία καινοτόμων λύσεων για τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις.

Τα έσοδα από την αδειοδότηση από τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας της Ericsson εξακολουθούν να επηρεάζονται από διάφορους παράγοντες, κυρίως οι συμβάσεις άδειας εκμετάλλευσης που έχουν λήξει εν αναμονή της ανανέωσης, η γεωπολιτική επίπτωση στην αγορά συσκευών, η μετατόπιση της τεχνολογίας από 4G σε 5G και τα πιθανά νομισματικά αποτελέσματα στο μέλλον. Κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2021, τα έσοδα από την αδειοδότηση από τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, συμπεριλαμβανομένης της νέας συμφωνίας που καλύπτει τις πωλήσεις από την 1η Ιανουαρίου 2021, αναμένεται να είναι 2,0 δισεκατομμύρια έως 2,5 δισεκατομμύρια SEK.

Νέα επένδυση από την Κρητική εταιρεία Κυριακάκη

Την υπαγωγή του επενδυτικού σχεδίου της επιχείρησης «Αντωνία Κυριακάκη ΑΕΒΕ» στο καθεστώς ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας Πολύ Μικρών και Μικρών Επιχειρήσεων του Αναπτυξιακού Νόμου ενέκρινε ο Περιφερειάρχης Κρήτης. Η επένδυση επιλέξιμου και ενισχυόμενου κόστους 831.511,42 ευρώ αφορά στην επέκταση της παραγωγικής δυναμικότητας υφιστάμενης μεταποιητικής μονάδας μέσω της ανέγερσης νέων κτιριακών εγκαταστάσεων και της προμηθείας νέου μηχανολογικού εξοπλισμού παράγωγης και ειδικών/τεχνικών εγκαταστάσεων. Η εταιρεία που βρίσκεται στο Ηράκλειο της Κρήτης δραστηριοποιείται στην παραγωγή κατεψυγμένων παραδοσιακών Κρητικών προϊόντων διατροφής, καθώς και την παραγωγή ειδών ζύμης.

Με αυτά προμηθεύει μεγάλες αλυσίδες λιανικής πώλησης , ξενοδοχεία και εστιατόρια της Κρήτης και της υπόλοιπης Ελλάδας. Η Εταιρεία διαθέτει τρεις μετόχους και διευθύνεται από τριμελές Διοικητικό Συμβούλιο. Το 2019, τελευταίος δημοσιευμένος ισολογισμός, ο τζίρος της ανήλθε στα 1.588.234,79 ευρώ έναντι 1.277.798,04 ευρώ σε σχέση με το 2018, οι επενδύσεις σε ενσώματα και μη πάγια περιουσιακά στοιχεία την 31/12/2019 ανέρχονταν σε 1.110.360,44 ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 121.704 ευρώ από 97.446 ευρώ.
Αλεξάνδρα Γκίτση

Το ΣτΕ δικαιώνει την KIEFER για τις μονάδες βιοαερίου

Στη δικαίωση της KIEFER φαίνεται ότι καταλήγει με απόφαση του το ΣτΕ, σχετικά με τη δημιουργία πέντε μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιοαέριο στη Βιομηχανική Περιοχή Ιωαννίνων. Οι εν λόγω μονάδες έχουν τη δυνατότητα να περιορίσουν δραστικά τα ανεπεξέργαστα οργανικά απόβλητα που παράγονται στην ευρύτερη περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση ακυρώσεως που είχαν υποβάλλει σε βάρος της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων των έργων, επιχειρηματίες, αλλά και φορείς της αυτοδιοίκησης, μεταξύ των οποίων η Περιφέρεια Ηπείρου.

Το ανώτατο δικαστήριο απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι πρόκειται για κατάτμηση ενός ενιαίου έργου σε πέντε διαφορετικά, προκειμένου να διευκολυνθεί η αδειοδότησή του. Ειδικότερα, το ΣτΕ έκρινε ότι, παρότι πρόκειται για έργα που αναπτύσσονται στην ίδια περιοχή, είναι διακριτές και διαφορετικές οντότητες και σωστά αντιμετωπίστηκαν αδειοδοτικώς ως αυτόνομα.

Επιπρόσθετα, το Συμβούλιο φέρεται να απέρριψε και τους υπόλοιπους ισχυρισμούς, ότι: Δεν διασφαλίζεται από την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων η προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας Θα υπάρξει υποβάθμιση της ΒΙ.ΠΕ. από τη διακίνηση και επεξεργασία μεγάλων ποσοτήτων αποβλήτων Κακώς χωροθετήθηκαν τέτοιες μονάδες σε βιομηχανικές ζώνες Δεν υπάρχουν επαρκείς καλλιεργούμενες εκτάσεις εντός της ΠΕ Ιωαννίνων στις οποίες μπορεί να γίνει η διάθεση του παραγόμενου οργανικού λιπάσματος.

Theon Sensors: Το deal που βάζει την ελληνική αμυντική βιομηχανία στο διεθνή χάρτη

Η ελληνική εταιρία οργάνων νυχτερινής όρασης THEON SENSORS και η γερμανική εταιρία οptronics HENSOLDT, υπέγραψαν ως κοινοπραξία σύμβαση με τον OCCAR (ευρωπαϊκός διακυβερνητικός οργανισμός για την Κοινή Συνεργασία Εξοπλισμού) για την προμήθεια δίκυαλων οργάνων νυχτερινής όρασης στις Βελγικές και Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις, στο πλαίσιο του Night Vision Capability Programme. Προσφέροντας το Mikron 16 mm δίκυαλο νυχτερινής όρασης της THEON SENSORS, η κοινοπραξία επικράτησε σε διεθνή διαδικασία ανοικτού διαγωνισμού υπερτερώντας εμπορικά και τεχνικά άλλων μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών.

Η σύμβαση περιλαμβάνει την παραγωγή και παράδοση 4.550 δίκυαλων νυχτερινής όρασης προς τις Βελγικές Ένοπλες Δυνάμεις και 5.000 προς τις Γερμανικές Ένοπλες Δυνάμεις, με τον προγραμματισμό οι παραδόσεις να ξεπεράσουν τα 20.000 όργανα επιπλέον των προαναφερθέντων, προς αυτές και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Περιλαμβάνει επίσης, πλήρη υπηρεσία συντήρησης και επισκευής για έως και 15 χρόνια, καθώς και μια σειρά αξεσουάρ που θα παραδοθούν στους χρήστες. Βάσει της σύμβασης οι πρώτες παραδόσεις ξεκινούν εντός του 2021.

Ο Κρίστιαν Χατζημηνάς, CEO της THEON SENSORS και πρόεδρος του EFA GROUP, έκανε λόγο για «το μεγαλύτερο συμβόλαιο που έχει ποτέ υπογραφεί για όργανα νυχτερινής όρασης στην ευρωπαϊκή αγορά και, γενικότερα, η μεγαλύτερη απευθείας παραγγελία σε ελληνική αμυντική βιομηχανία», χαρακτηρίζοντάς το «σημείο καμπής για την ελληνική αμυντική βιομηχανία και των δυνατοτήτων που μπορεί να αναπτύξει».

Επεκτείνει το εργοστάσιό της η Κ. Κλεινάκης

Στην υλοποίηση μιας νέας επένδυσης για την επέκταση του εργοστασίου της προχωρά η βιομηχανία Κ. Κλεινάκης ΑΕ. Η επένδυση συνολικού επιλέξιμου και ενισχυόμενου κόστους 1,642 εκατ. ευρώ, που εγκρίθηκε από τον Περιφερειάρχη Κρήτης και υπήχθη στον Αναπτυξιακό Νόμο, αφορά στην επέκταση της δυναμικότητας της μονάδας παραγωγής πλαστικών ειδών συσκευασίας που βρίσκεται στη ΒΙΠΕ Ηρακλείου.

Έμφαση στον ποιοτικό έλεγχο
Η εταιρεία δραστηριοποιείται, εδώ και 30 χρόνια, στην παραγωγή και ανάπτυξη εύκαμπτης πλαστικής συσκευασίας για πολλούς και διαφορετικούς κλάδους της αγοράς, έχοντας σαν βασικό άξονα τις ανάγκες των πελατών της. Όραμα των ιδιοκτητών της είναι η ενίσχυση της αξίας στα προϊόντα του πελάτη μέσα από την συσκευασία που προσφέρει. Η επιχείρηση ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 1985, όταν ο ιδρυτής της Κωνσταντίνος Κλεινάκης, δημιούργησε την πρώτη του μονάδα παραγωγής & εκτύπωσης, πλαστικών ειδών συσκευασίας.

Οι εγκαταστάσεις βρίσκονται στη βιομηχανική περιοχή Ηρακλείου, αποτελούνται από το χώρο παραγωγής και διαμόρφωσης της πλαστικής συσκευασίας, από το χώρο εκτύπωσης και από τον αποθηκευτικό χώρο των πρώτων και βοηθητικών υλών. Όσον αφορά στη διαδικασία παραγωγής, αυτή είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την διαδικασία διατήρησης της ποιότητας, που διασφαλίζεται με συνεχείς ελέγχους σε όλα τα στάδιά της. Επίσης, για τη διατήρηση του υψηλού επιπέδου ποιότητας, εκτός από τους εσωτερικούς ελέγχους που διενεργούνται, υπάρχει συνεχής συνεργασία με πιστοποιημένα εξωτερικά εργαστήρια που εξειδικεύονται στην ανάλυση πλαστικών συσκευασιών.

Μάλιστα, πρόσφατα η εταιρεία προχώρησε στην αγορά νέων συσκευών μέτρησης συντελεστή τριβής (COF) και μέτρησης δύναμης εφελκυσμού για τον ποιοτικό έλεγχο των ιδιοτήτων του φιλμ συσκευασίας. Η εταιρεία εμφάνισε στη χρήση του 2019 πωλήσεις 3,127 εκατ. ευρώ έναντι 3,194 εκατ. ευρώ το 2018, παρουσιάζοντας μείωση κατά 2,14%, ενώ τα ολικά αποτελέσματα προ φόρων της εκμετάλλευσης ανήλθαν σε κέρδη 158.144,72 ευρώ από 222.587,40 ευρώ.
Αλεξάνδρα Γκίτση