-->

Παραιτήθηκε ο Κ. Καρράς από το ΔΣ της Revoil

Η Revoil ανακοίνωσε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας, στη συνεδρίασή του της 24.6.2021 έκανε δεκτή την παραίτηση του ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους της, Κωνσταντίνου Καρρά, χωρίς να προχωρήσει στην αντικατάστασή του.

Επίσης ενέκρινε όπως καταλάβει τη θέση τακτικού μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου το αναπληρωματικό μέλος, Ευάγγελος Ρούσσος, ο οποίος έχει εκλεγεί με την από 28.6.2019 απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, και για το υπόλοιπο της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου, ήτοι έως την 28.06.2024.

Ορίστηκαν οι σύμβουλοι για το επιχειρηματικό πλάνο της ΔΕΦΑ

Η Δημόσια Επιχείρηση Φυσικού Αερίου (ΔΕΦΑ) ΛΤΔ ανακοίνωσε ότι κατακυρώθηκε ο διαγωνισμός «Request for Proposal for the Provision of Legal – Commercial – Financial Advisor Services», στην Κοινοπραξία, η οποία αποτελείται από τους ERNST & YOUNG LLP, PAMBORIDIS LLC, KESTREL ENERGY SOLUTIONS LTD και RWT ENERGY ADVISORY LIMITED. Ο Διαγωνισμός αφορά στην παροχή Νομικών, Εμπορικών και Οικονομικών συμβουλευτικών υπηρεσιών στη ΔΕΦΑ και στη θυγατρική της, Εταιρεία Υποδομών Φυσικού Αερίου (ΕΤΥΦΑ) ΛΤΔ.

Η ελληνική αμυντική βιομηχανία «πρωταγωνιστής» στην έκθεση DEFEA

Η ελληνική αμυντική βιομηχανία, θα είναι στο επίκεντρο της διεθνούς έκθεσης DEFEA (Defence Exhibition Athens), με 97 κρατικά και ιδιωτικά εργοστάσια, ανάμεσα στις συνολικά 312 συμμετοχές στην έκθεση.

Πρόκειται για βιομηχανίες, κάποιες από τις οποίες μετρούν ζωή ενός και πλέον αιώνα. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο της DEFEA ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος (υπό την αιγίδα του ΥΕΘΑ υλοποιείται η έκθεση) θα υποδεχθεί τους ομολόγους του σε στρογγυλή τράπεζα για τις ευρωπαϊκές αμυντικές πρωτοβουλίες. Το ΥΕΘΑ θα οργανώσει και άλλες συνεδριακές και ενημερωτικές εκδηλώσεις, αναδεικνύοντας τη γεωπολιτική παράμετρο της DEFEA.

Την ίδια στιγμή, η Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων, με τη συμμετοχή της, θα αξιοποιήσει τις δυνατότητες διεθνών συνεργασιών με τις χώρες και τις βιομηχανίες που μετέχουν. Στον κατάλογο των ελληνικών συμμετεχόντων περιλαμβάνονται εταιρείες όπως η HELLENIC AEROSPACE INDUSTRY S.A. (η μεγαλύτερη βιομηχανία αεροδιαστημικής και άμυνας στην Ελλάδα), η INTRACOM DEFENSE – IDE, η HELLENIC DEFENCE SYSTEMS S.A. και η THEON SENSORS.

 

Επένδυση 5,7 εκατ. από την ΑΦΟΙ ΛΑΜΠΡΙΔΗ

Ο προϊστάμενος Γενικής Διεύθυνσης του υπουργείου Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας – Θράκης) ενέκρινε την υπαγωγή της επένδυσης της ΑΦΟΙ ΛΑΜΠΡΙΔΗ στον Αναπτυξιακό Νόμο. Η νέα επένδυση συνολικού επιλέξιμου και ενισχυόμενου κόστους ύψους 5,723 εκατ. ευρώ αφορά στην αύξηση της δυναμικότητας της μονάδας σε κατεψυγμένα προϊόντα ροδάκινου και βερίκοκου σε σχήματα ροδέλας, μισού καρπού και τέταρτου καθώς και στην αξιοποίηση των υπολειμμάτων με την παραγωγή πουρέ.

Η εταιρεία ΑΦΟΙ ΛΑΜΠΡΙΔΗ ΑΕ είναι μια σύγχρονη ελληνική βιομηχανία που βρίσκεται στα Σεβαστιανά Σκύδρας (Κεντρική Μακεδονία), με κύρια δραστηριότητα την παραγωγή και εμπορία κατεψυγμένων φρούτων και λαχανικών, για την ελληνική και διεθνή βιομηχανία τροφίμων. Η βιομηχανική εγκατάσταση κατασκευάστηκε το 2007, καταλαμβάνει έκταση 60.000 τετραγωνικών μέτρων, εκ των οποίων τα 10.000 τετραγωνικά μέτρα είναι οι στεγασμένοι της χώροι.
Αλεξάνδρα Γκίτση

Καθαρά έσοδα έως και 6,2 δισ. ευρώ «βλέπει» το 2021 η Siemens

Τη νέα στρατηγική ανάπτυξης παρουσίασε η Siemens AG, ως μέρος της εικονικής Capital Market Day, συμπεριλαμβανομένης και μιας ολοκληρωμένης ατζέντας για τη βιωσιμότητα με τον τίτλο «DEGREE». Μετά τo spin-off της Siemens Energy (2020), η σημερινή Siemens ασχολείται με τομείς που και προσφέρουν μεγάλες δυνατότητες για ψηφιακό μετασχηματισμό και ενισχυμένη βιωσιμότητα.

Οι αγορές στις οποίες απευθύνονται η Digital Industries, η Smart Infrastructure, η Mobility και η Siemens Healthineers ανέρχονται μόνο σε 440 δισεκατομμύρια ευρώ (με το 2020 ως έτος βάσης) και αναμένεται να αναπτυχθούν από 4% έως 5% ετησίως έως το 2025.
Η Siemens στοχεύει, μεταξύ άλλων, να επιτύχει συγκρίσιμη ετήσια αύξηση 5% έως 7% (προηγουμένως: 4% έως 5%) για τα έσοδα του Ομίλου κατά τη διάρκεια του επιχειρηματικού κύκλου τριών έως πέντε ετών.

Για το 2021, οι εκτιμήσεις της εταιρείας για το καθαρό εισόδημα κυμαίνονται από 5,7 δισεκατομμύρια ευρώ έως 6,2 δισεκατομμύρια ευρώ, περιλαμβάνοντας τις προγενέστερα ανακοινωμένες επιβαρύνσεις που σχετίζονται με την εξαγορά της Varian Medical Systems, την οποία ενσωμάτωσε από τα μέσα Απριλίου.

ΜΗΔΙΚΗ ΣΕΡΡΩΝ: Σε λειτουργία η σύγχρονη μονάδα αφύγρανσης & παραγωγής

Σε πλήρη λειτουργία βρίσκεται η καινοτόμος επένδυση του Ομίλου ΙΤΑ στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών. Η Μηδική Σερρών Α.Ε. με έδρα στο Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας είναι το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής αφυδατωμένης μηδικής στην Ελλάδα, με παραγωγή άνω των 27.000 τόνων προϊόντος ανά έτος και με συμβεβλημένους παραγωγούς που καλλιεργούν 20.000 στρέμματα μηδικής.
Η καλλιέργεια της μηδικής γίνεται σε μία ακτίνα 20 χιλιομέτρων γύρω από τις εγκαταστάσεις, από έμπειρους παραγωγούς του κάμπου των Σερρών στο πλαίσιο της Συμβολαιακής Γεωργίας και με την καθοδήγηση επιστημονικού προσωπικού της εταιρίας. Η κοπή, μεταφορά και αποξήρανση της μηδικής γίνονται εξ ολοκλήρου από την Μηδική Σερρών Α.Ε., χωρίς να εξαρτώνται άμεσα από τις καιρικές συνθήκες, δίνοντας περιθώριο στον παραγωγό να επικεντρωθεί στο κομμάτι της καλλιέργειας και στη μεγιστοποίηση των αποδόσεων. Επιπρόσθετα, οι αγρότες που συνεργάζονται με την εταιρία έχουν εγγυημένες τιμές, γνωστές από τη αρχή του έτους, και άμεσες πληρωμές.
Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η θερμική ενέργεια που απαιτείται για την αφυδάτωση της μηδικής προέρχεται από τη ΘΕΡΜΗ-ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ, σε μορφή ζεστού νερού, φιλική προς το περιβάλλον, ενώ χρησιμοποιείται τεχνολογία ξηραντών ήπιων συνθηκών αφυδάτωσης -έως 100oC- που προστατεύουν το σύνολο των θρεπτικών στοιχείων της μηδικής και εξασφαλίζουν την παραγωγή ποιοτικής τυποποιημένης ζωοτροφής, υψηλής διατροφικής αξίας.
Το τελικό προϊόν διαμορφώνεται σε παραλληλόγραμμα δέματα υψηλής συμπίεσης 550kg που διευκολύνουν την αποθήκευση και μεταφορά.
Η Μηδική Σερρών Α.Ε. προσδίδει άμεσο αποτέλεσμα στην ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος στον Νομό Σερρών καθώς και της άμεσης και έμμεσης απασχόλησης, παράγοντας ταυτόχρονα αγροτικά προϊόντα υψηλών ποιοτικών προδιαγραφών.

Στασινόπουλος: Η πράσινη μετάβαση αφορά κάθε πλευρά της παραγωγής

«Πρέπει να βεβαιωθούμε πως όλα τα διαθέσιμα εργαλεία, περιλαμβανομένου του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, υπηρετούν με κάθε δυνατό τρόπο το στόχο της αλλαγής του παραγωγικού μοντέλου και στηρίζουν τον πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό της εγχώριας παραγωγικής βάσης», τόνισε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραγωγής, Μιχάλης Στασινόπουλος σε εκδήλωση με θέμα «Η πολιτική για τη μεταποίηση και η νέα οικονομία».

«Η πράσινη μετάβαση δεν αφορά μόνο την ενέργεια, αλλά κάθε πλευρά της παραγωγής και η προσαρμογή στην πράσινη μετάβαση πρέπει να αφορά τα πάντα και όχι μόνο την ενέργεια», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ εξέφρασε ανησυχία για τις συνέπειες της έλλειψης κινήτρων. «Η μεγαλύτερη ανησυχία μας για την έλλειψη κινήτρων είναι η πιθανότητα να υπάρξουν πρόστιμα και κυρώσεις μελλοντικά στις βιομηχανίες που δεν έχουν προχωρήσει την πράσινη μετάβαση στη λειτουργία τους», τόνισε. Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η μεταποίηση στο πλαίσιο της πράσινης και ψηφιακής μετάβασης, καθώς και οι πολιτικές προς την κατεύθυνση αυτή, βρέθηκαν στο επίκεντρο της εκδήλωσης που διοργάνωσε το ΙΟΒΕ σε συνεργασία με την Ελληνική Παραγωγή-Συμβούλιο Βιομηχανιών για την Ανάπτυξη.

Στην πανδημία αναφέρθηκε ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι «έκανε την Ευρωπαϊκή Ένωση να συνειδητοποιήσει ότι το να έχει τις γραμμές παραγωγής εκτός Ευρώπης, δηλαδή στην Ασία ή στα άλλα μέρη του κόσμου, τελικά δεν ήταν καλή ιδέα. Αρχίσαμε να συζητάμε πως μπορούμε να παρακινήσουμε τη δική μας βιομηχανία». Τόνισε δε ότι η πανδημία ώθησε τη χώρα σε γρήγορες λύσεις για να αυξήσει την παραγωγικότητά της στη μεταποίηση για προϊόντα όπως μάσκες, αντισηπτικά, γάντια, κάτι που αποδεικνύεται επωφελές.

Η νέα επένδυση της ZINCOMETAL

Στο καθεστώς ενίσχυσης της Γενικής Επιχειρηματικότητας (Γ’ κύκλος) του Αναπτυξιακού Νόμου, υπήχθη το νέο επενδυτικό σχέδιο της βιομηχανίας ZINCOMETAL. Το συνολικό επιλέξιμο και ενισχυόμενο κόστος ανέρχεται σε 4,5 εκατ. ευρώ.
Το επενδυτικό σχέδιο αφορά στην επέκταση της δυναμικότητας υφιστάμενης μονάδας επεξεργασίας λαμαρίνας σε τυποποιημένο προφίλ και γαλβάνισμα αυτών, κατασκευής γαλβανισμένων ιστών φωτισμού δρόμων και σωμάτων φωτισμού δρόμων, που δραστηριοποιείται στον Βαπτιστή Κιλκίς, μέσω της κτηριακής επέκτασης και της προμήθειας νέου παραγωγικού και λοιπού εξοπλισμού για τη δημιουργία νέας σύγχρονης και παραγωγικότερης μονάδας γαλβανιστηρίου.

Πωλήσεις ύψους 6,381 εκατ. ευρώ
Η ZINCOMETAL, που ιδρύθηκε το 1996 από τον διπλ. Μηχανολόγο Μηχανικό Στέργιο Ασλανίδη και αποτελεί συνέχεια της ιδρυθείσας από το 1983 εταιρείας μηχανολογικών εφαρμογών ΤΕΜΚΑΤ-ΣΤ. ΑΣΛΑΝΙΔΗΣ Ε.Π.Ε., έχει τις εγκαταστάσεις της στο 10ο χλµ. Κιλκίς-Πολυκάστρου, κοντά στην Βιομηχανική περιοχή του Κιλκίς. Διαθέτει γραφεία και εκθεσιακούς χώρους τόσο στην περιοχή της Αθήνας όσο και στην περιοχή της Σόφιας – Βουλγαρία και δεύτερη παραγωγική μονάδα στο Σλίβεν – Βουλγαρίας.
Οι κτιριακές της εγκαταστάσεις καλύπτουν 30.000 τ.μ., μέσα στις οποίες λειτουργεί γαλβανιστήριο το μεγαλύτερο σε μήκος 13.000 mm στα Βαλκάνια και 4 ηλεκτροστατικά βαφεία πούδρας, σε ιδιόκτητα οικόπεδα 12.0000 τ.μ.
Η ZINCOMETAL εξειδικεύεται στην κατασκευή, στον σχεδιασμό και στην πώληση ολοκληρωμένων συστημάτων & λύσεων μιας ευρείας γκάμας προϊόντων όπως: ιστοί & πυλώνες φωτισμού, φωτιστικά σώματα, αυτόνομα ηλιακά συστήματα φωτισμού, στηθαία ασφαλείας οδών, βιομηχανικές μεταλλικές σχάρες, γενικές μεταλλικές κατασκευές και μεταλλικά στοιχεία μεταφοράς & διανομής ρεύματος.
Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσιευμένες οικονομικές της καταστάσεις (χρήση 2019) οι πωλήσεις της ανήλθαν στα 6,381 εκατ. ευρώ από 6,2 εκατ. ευρώ το 2018 και κέρδη 10.750 από ζημιές 465.833 ευρώ το 2018.
Αλεξάνδρα Γκίτση