Τζιρακιάν: Καλύφθηκε πλήρως η ΑΜΚ

Η ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΛΙΜΠΑΡ ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ PROFIL Α.Ε. ανακοίνωσε ότι η Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων ολοκληρώθηκε με επιτυχία και καλύφθηκε πλήρως με την άντληση κεφαλαίων συνολικού ποσού 3.048.000 ευρώ μέσω της άσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης και του δικαιώματος προεγγραφής, από τους παλαιούς μετόχους και όσους απέκτησαν τα δικαιώματα προτίμησης κατά την περίοδο διαπραγμάτευσης και εφόσον άσκησαν πλήρως τα δικαιώματα προτίμησής τους.

Alstom: Σύμβαση €320 εκατ. για το πρώτο μετρό της Αθήνας χωρίς οδηγό

Η Alstom, στο πλαίσιο κοινοπραξίας με τις εταιρείες ΑΒΑΞ και Ghella, υπέγραψε τη σύμβαση για την κατασκευή του πρώτου τμήματος της Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας. Το αντικείμενο της εταιρείας στο έργο ανέρχεται σε περίπου 320 εκατομμύρια ευρώ.

Η Alstom, στο πλαίσιο της Σύμβασης, θα παράσχει τροχαίο υλικό και λύσεις σηματοδότησης και υποδομών, παράλληλα με 20 πλήρως αυτοματοποιημένους συρμούς 4 βαγονιών, την υπερσύγχρονη λύση CBTC Urbalis 400, συστήματα ασφαλείας και ελέγχου Iconis, καθώς και το σύστημα εξοικονόμησης ενέργειας Hesop.

Και επισήμως σε κοινοπραξία της Ηλέκτωρ το «Πράσινο Εργοστάσιο»

Στην κοινοπραξία της εταιρείας Ηλέκτωρ, θυγατρική της Ελλάκτωρ, «κατοχυρώθηκε» ο διαγωνισμός για την «Αναβάθμιση και Λειτουργία του ΕΜΑ Άνω Λιοσίων και μετατροπή αυτού σε Πράσινο Εργοστάσιο». Πιο συγκεκριμένα, στην τελευταία της συνεδρίαση, η εκτελεστική επιτροπή του ΕΔΣΝΑ ομόφωνα αποφάσισε να κατακυρώσει το αποτέλεσμα του διαγωνισμού «Αναβάθμιση και Λειτουργία του ΕΜΑ Άνω Λιοσίων και μετατροπή αυτού σε Πράσινο Εργοστάσιο», στην «ΕΝΩΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε. – W.A.T.T. Α.Ε. – ENVIROPLAN- ΑΡΣΗ Α.Ε.» με συνολικό προσφερόμενο τίμημα 49.100.000 ευρώ, πλέον ΦΠΑ 24%.

Το έργο περιλαμβάνει τη μετατροπή του Εργοστασίου Μηχανικής Ανακύκλωσης σε «πράσινο εργοστάσιο», ώστε εντός της πρώτης φάσης υλοποίησης της παρούσας σύμβασης (περίοδος μεταβατικής λειτουργίας) να μπορεί να δέχεται και επεξεργάζεται 300.000 τόνους/έτος σύμμεικτα-υπολειμματικά σύμμεικτα και προδιαλεγμένα βιοαπόβλητα. Σημειώνεται ότι στον διαγωνισμό συμμετείχε και η εταιρεία ΘΑΛΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Α.Ε., η οποία όμως αποκλείστηκε.

Export Summit: Η επόμενη μέρα του εξαγωγικού επιχειρείν

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ο ΣΕΒΕ διοργάνωσε συνέδριο σε τρισδιάστατο εκθεσιακό κέντρο, το SEVE LiveOn Expo Complex, με τη συμμετοχή 1500 συνέδρων.
Στο πλαίσιο του «Export Summit VIII – Awareness: A Key Factor to Success», μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Μοσχοβάκης, Εμπορικός Διευθυντής του Ομίλου KLEEMANN, μιλώντας στο πάνελ INTERNATIONAL DEVELOPMENT AWARENESS, ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα πρόκλησης την Ρωσία, όπου η εταιρεία κατάφερε να έχει ένα μεγάλο μερίδιο αγοράς μέσω δημιουργίας γραφείων στην τοπική αγορά, τμήμα ρωσόφωνων στη μητρική γλώσσα και πιστοποιώντας τα προϊόντα της.

Μιλώντας για το GREEN SUSTAINABILITY AWARENESS, ο Δημήτρης Δημητριάδης, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός ΑΕ αναφέρθηκε στην υπεύθυνη μεταλλευτική δραστηριότητα και υπογράμμισε ότι η Ελληνικός Χρυσός έχει σχεδιάσει και εφαρμόσει ένα από τα πιο ολοκληρωμένα προγράμματα περιβαλλοντικής παρακολούθησης στην Ευρώπη.

 

Νέο κεφάλαιο στη συνεργασία Sarmed – EZA

H SARMED ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας της με την Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης για τις υπηρεσίες της αποθήκευσης των προϊόντων της στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της SARMED στη Θήβα, τη Μάνδρα Αττικής και τη Θεσσαλονίκη, καθώς και της διανομής τους σε όλη την Ελλάδα. Η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης ιδρύθηκε το 1989 και σήμερα αποτελεί τη μεγαλύτερη ανεξάρτητη εταιρεία μπίρας στην Ελλάδα.

Από τότε έχει διαγράψει έντονα αναπτυξιακή πορεία, ενώ διαθέτει διεθνώς βραβευμένα προϊόντα, κορυφαίας ποιότητας και μοναδικής γεύσης. Με δυνατότητα παραγωγής που ξεπερνά πλέον τα 80.000.000 λίτρα ανά έτος, λειτουργεί σε απόλυτη αρμονία με το περιβάλλον, αξιοποιώντας ένα προηγμένης τεχνολογίας, ολοκληρωμένο σύστημα διαδικασιών παραγωγής, με σεβασμό και ευθύνη για τον φυσικό πλούτο. Με την ολοκλήρωση νέων επενδύσεων, η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης, καθίσταται μια από τις πλέον σύγχρονες ζυθοποιίες στα Βαλκάνια και η επόμενη μέρα τη βρίσκει έτοιμη να επιτύχει το στόχο της για βιώσιμη, κερδοφόρα ανάπτυξη.

Π. Πετρόπουλος: «Νέα σελίδα» με ηλεκτροκίνηση και εξαγορές

Τη διανομή μερίσματος €0,10 λεπτών ανά μετοχή στους μετόχους της εταιρείας από τα κέρδη της χρήσης 2020 καθώς και τη διανομή ποσού €153.000 από τα κέρδη της χρήσης 2020 σε διευθυντικά στελέχη ενέκρινε, μεταξύ άλλων, η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Πέτρος Πετρόπουλος ΑΕΒΕ.
Στο πλαίσιο της ΓΣ, η διοίκηση εμφανίστηκε αισιόδοξη για το 2021, εκτιμώντας ότι τα αποτελέσματα του Ομίλου θα κινηθούν και στο δεύτερο τρίμηνο της χρήσης με θετικό πρόσημο, διατηρώντας τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου.

Σημειώνεται ότι οι πωλήσεις του Ομίλου Π. Πετρόπουλος κατά το α΄ τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 34,2% και ανήλθαν σε €29,0 εκατ. από €21,6 εκατ. στις 31.3.2020. Πάντως, ο πρόεδρος της εταιρείας, κ. Μιχάλης Οικονομάκης αναφέρθηκε σε ζητήματα που έχουν προκύψει στην εφοδιαστική αλυσίδα, όπως αύξηση μεταφορικού κόστους, άνοδος τιμών, αλλά και ελλείψεις προϊόντων, που ενδέχεται να επηρεάσουν το β΄ τρίμηνο αλλά προβλέπεται να αμβλυνθούν σταδιακά.

Όσον αφορά στο 2022, σύμφωνα με τον κ. Οικονομάκη, τότε αναμένεται η Πέτρος Πετρόπουλος να δει τα πρώτα θετικά αποτελέσματα από την επέκταση στον χώρο των ηλεκτρικών οχημάτων. Υπενθυμίζεται ότι ο Όμιλος έχει ξεκινήσει ήδη δύο σημαντικές συνεργασίες στο χώρο της ηλεκτροκίνησης με την BYD, (Build Your Dreams) και με τη Maxus, μέλος του μεγαλύτερου ομίλου κατασκευής αυτοκινήτων στην Κίνα της SAIC, που πρωταγωνιστεί στην κατασκευή κυρίως ηλεκτροκίνητων επαγγελματικών οχημάτων (Vans).

Τέλος, ο κ. Οικονομάκης αναφέρθηκε στην ετοιμότητα του Ομίλου απέναντι σε νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες. «Θα μπορούσαμε να παίξουμε κυρίαρχο ρόλο στο μέτωπο των εξαγορών και των συγχωνεύσεων», είπε χαρακτηριστικά.

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Τι περιλαμβάνει το διευρυμένο πρόγραμμα επενδύσεων

Μονάδες παραγωγής και αποθήκευσης ενέργειας συνολικής ισχύος 7 GW περιλαμβάνονται στο νέο επενδυτικό πρόγραμμα της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της εταιρείας, Γιώργου Περιστέρη στη χθεσινή γενική συνέλευση. Ο κ. Περιστέρης τόνισε ότι ενώ υλοποιείται απρόσκοπτα το τρέχον επενδυτικό πλάνο ύψους 2 δισ. ευρώ που αποσκοπεί στην λειτουργία μονάδων (αιολικά πάρκα, φωτοβολταϊκά πάρκα και συστήματα αποθήκευσης) ισχύος 3.000 MW στην επόμενη πενταετία, σχεδιάζεται παράλληλα η νέα γενιά επενδύσεων.

«Η εταιρεία δρομολογεί ένα διευρυμένο πρόγραμμα επενδύσεων σε νέα αιολικά πάρκα, χερσαία φωτοβολταϊκά, αλλά και σε πλωτά φωτοβολταϊκά και πλωτά θαλάσσια αιολικά πάρκα, καθώς και νέες επενδύσεις στην αποθήκευση ενέργειας, πέραν του έργου αντλησοταμίευσης στην Αμφιλοχία και του υβριδικού έργου στο Αμάρι της Κρήτης», ανέφερε ο κ. Περιστέρης.

«Μιλάμε για νέα έργα με συνολική ισχύ περίπου 7 GW, εκ των οποίων 5 GW έχουν ήδη εξασφαλίσει τις πρώτες άδειες, ωριμάζουν και σταδιακά θα αρχίσουν να υλοποιούνται. Ταυτόχρονα, ετοιμαζόμαστε για τη νέα γενιά έργων διαχείρισης απορριμμάτων διεκδικώντας κάθε σχετικό έργο που προκηρύσσεται στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη και σε όλες τις περιοχές της χώρας.Παράλληλα, διεκδικούμε και σειρά έργων που σχετίζονται με τις νέες τεχνολογίες, τις τηλεπικοινωνίες και την ψηφιακή μετάβαση, ενώ συμμετέχουμε μαζί και με άλλους ισχυρούς ελληνικούς Ομίλους στο πρόγραμμα White Dragon που αφορά τη χρήση του υδρογόνου».

Οι στόχοι της Δωδώνη για επέκταση δραστηριοτήτων

«Στόχος μας είναι να επεκτείνουμε τις δραστηριότητες της εταιρείας» επεσήμανε ο πρόεδρος της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη κ. Michael O’Neill, μετά τη χθεσινή συνάντησή του με την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Φωτεινή Αραμπατζή, τονίζοντας ότι είναι «πραγματικά ενθουσιώδης» για το μέλλον.

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό, που αναλαμβάνουμε δράση τώρα για να διαμορφώσουμε το μέλλον και προσωπικά είμαι πεπεισμένος ότι το μέλλον προδιαγράφεται λαμπρό όχι μόνο για την Δωδώνη αλλά συνολικά για την ελληνικό Αγροδιατροφικό Τομέα», υπογράμμισε ο κ. O’Neill. Συμπλήρωσε δε ότι είναι «εξαιρετικά ενθαρρυντικά τα σχέδια του Υπουργείου, που μας παρουσίασε η Υφυπουργός, για την ανάπτυξη της αιγοπροβατοτροφίας και την ανάδειξη της βιωσιμότητας ως βασικού συγκριτικού πλεονεκτήματος του ελληνικού Πρωτογενούς Τομέα».

Προάσπιση των ελληνικών προϊόντων
Η κ. Αραμπατζή επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις της γαλακτοβιομηχανίας, περιηγήθηκε στους χώρους της παραγωγής και είχε συνάντηση με Michael O’Neill, τον Αντιπρόεδρο & Πρόεδρο της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας, Ιωάννη Βιτάλη και εκπροσώπους των εργαζομένων. «Η Δωδώνη είναι μια επιχείρηση που συνδυάζει ακριβώς εκείνα τα χαρακτηριστικά που σηματοδοτούν τη νέα εποχή στην ελληνική οικονομία: προσελκύει σημαντικά ιδιωτικά κεφάλαια, εν προκειμένω από το εξωτερικό, δραστηριοποιείται σε ακριτική περιοχή, έχει έντονο αναπτυξιακό αλλά και κοινωνικό αποτύπωμα λόγω του ότι προσφέρει εισόδημα στους κτηνοτρόφους μας και δημιουργεί θέσεις εργασίας στην ελληνική περιφέρεια, ενώ έχει σαφή εξαγωγικό προσανατολισμό», σημείωσε από την πλευρά της η Υφυπουργός.

Επαναβεβαίωσε δε τη βούληση της πολιτικής ηγεσίας για την προάσπιση των ελληνικών προϊόντων και την πάταξη της μάστιγας των ελληνοποιήσεων. «Ψηφίσαμε και ενεργοποιήσαμε το κατά κοινή παραδοχή αυστηρότερο πλαίσιο κυρώσεων, εντατικοποιήσαμε τους ελέγχους, ενώ πρόσφατα επιβλήθηκε μετά από χρόνια το μεγαλύτερο πρόστιμο σε εταιρεία για τη χρήση αγελαδινού γάλακτος στην παραγωγή φέτας», σημείωσε.