-->

Τheon Sensors: Νέες πωλήσεις σε Αμερική, Β. Αφρική, Ευρώπη και Αυστραλία

Η THEON SENSORS ανακοινώνει νέες πωλήσεις για το 1ο τετράμηνο του 2021 που ξεπερνούν τα €30 εκατ. σε Βόρεια – Νότια Αμερική, Βόρεια Αφρική, Ευρώπη και Αυστραλία για όργανα νυχτερινής όρασης και θερμικής απεικόνισης, επισφραγίζοντας τη σημαντική δραστηριότητά της στο εξωτερικό. Αύξηση στις πωλήσεις σημείωσαν και τα πιο εξειδικευμένα προϊόντα της, όπως τα συστήματα για οχήματα και ψηφιακές πλατφόρμες. Ταυτόχρονα η THEON SENSORS αναπτύσσει νέα σειρά ηλεκτρο-οπτικών συστημάτων που απευθύνεται στον πολιτικό τομέα. Σημειώνεται ότι η THEON SENSORS σχεδιάζει και κατασκευάζει όλα της τα προϊόντα σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στο Κορωπί.

Νέος πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ ο Θ. Ζηλιασκόπουλος

Το Υπερταμείο ανακοίνωσε τη νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), με τον κ. Αθανάσιο Ζηλιασκόπουλο να ορίζεται πρόεδρος του Ταμείου.

Ταυτόχρονα, αποφάσισε τη σύνθεση του ΔΣ ως κάτωθι: Δημήτριος Πολίτης, Διευθύνων Σύμβουλος, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, Εντεταλμένος Σύμβουλος και προσωρινός Διευθύνων Σύμβουλος, Λητώ Ιωαννίδου, Μη εκτελεστικό Μέλος, Πρόεδρος Επιτροπής Ελέγχου, Θάλεια Εμίρη, Μη εκτελεστικό Μέλος, Ανδρέας Σταυρόπουλος, Μη εκτελεστικό Μέλος, Στέφανος Γιουρέλης, Μη εκτελεστικό Μέλος, Αναπληρωτής CEO Υπερταμείου.

Ανανέωση συνεργασίας της Sarmed με την Coca-Cola Τρία Έψιλον

Την ανανέωση της συνεργασίας μας με την Coca-Cola Τρία Έψιλον σε τρεις διαφορετικές δραστηριότητες ανακοίνωσε η Sarmed. Ειδικότερα, η Sarmed αναλαμβάνει:
• Τη διαχείριση και λειτουργία του Distribution Center για τις διανομές στην Αττική. Πιο συγκεκριμένα, το έργο αφορά στην παραλαβή, αποθήκευση, προετοιμασία παραγγελιών, τη φορτοεκφόρτωση οχημάτων διανομής, τον έλεγχο των αποθεμάτων, καθώς και τη διαχείριση επιστροφών και ειδών εγγυοδοσίας.

• Την αποθήκευση του προϊόντος Monster (ενεργειακό ποτό) στις εγκαταστάσεις της Sarmed στη Θήβα. Το έργο αφορά στην παραλαβή, αποθήκευση, προετοιμασία και φόρτωση των παραγγελιών για την παράδοση.
• Τη διανομή σε τελικά σημεία των παραγγελιών όλης της προϊοντικής γκάμας της Coca-Cola Τρία Έψιλον στην Αττική & τη Θεσσαλονίκη.
Επίσης, προστίθεται ως νέο έργο η αποθήκευση Α’ υλών στη Μάνδρα Αττικής, αλλά και στη Θήβα.

Βελτιώνεται σταθερά η ελληνική ανταγωνιστικότητα την τελευταία διετία

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Institute for Management Development (IMD) της Ελβετίας, η ανταγωνιστική θέση της ελληνικής οικονομίας ενισχύεται για δεύτερη συνεχή χρονιά και παρουσιάζει άνοδο τριών θέσεων, εν μέσω πανδημίας, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος. Η χώρα πλέον βρίσκεται στην 46η θέση της κατάταξης, από την 49η θέση που βρισκόταν πέρυσι, μεταξύ 64 χωρών, βελτιωμένη κατά δώδεκα θέσεις την τελευταία διετία 2019 – 2020.

Όπως επισημαίνει ο Πρόεδρος του ΣΒΕ, Αθανάσιος Σαββάκης, «Παρά την πρωτόγνωρη κρίση, ο ιδιωτικός τομέας της οικονομίας, και ειδικά η βιομηχανία και η μεταποίηση, άντεξαν στις σφοδρές πιέσεις από το περιβάλλον δραστηριοποίησής τους, προσαρμοζόμενες ταχύτατα στα νέα δεδομένα, ενισχύοντας έτσι τη διεθνή ανταγωνιστικότητα της χώρας». Κατά τον ΣΒΕ ωστόσο, είναι απαραίτητη η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, με περαιτέρω μείωση φορολογικών συντελεστών και εργοδοτικών εισφορών, αναμόρφωση του αναπτυξιακού νόμου, λειτουργικές ενισχύσεις για τη βιομηχανία αλλά και μείωση τελών και αναίτιων επιβαρύνσεων για το σύνολο των επιχειρήσεων.

Συνεργασία Volvo – SSAB για την πρώτη τεχνολογία παραγωγής χάλυβα χωρίς ορυκτά

Η Volvo ενώνει τις δυνάμεις της με τη σουηδική εταιρεία παραγωγής χάλυβα SSAB, με στόχο να διερευνήσουν τις δυνατότητες ανάπτυξης υψηλής ποιότητας χάλυβα χωρίς ορυκτά, για χρήση στην αυτοκινητοβιομηχανία. Η Volvo είναι ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων που συνεργάζεται με την SSAB και την πρωτοβουλία της, HYBRIT. Αυτή στοχεύει στην αντικατάσταση του οπτάνθρακα ο οποίος χρησιμοποιείται παραδοσιακά για την παραγωγή χάλυβα με βάση σιδηρομετάλλευμα, με ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές και υδρογόνο.

Η πρωτοβουλία αναμένεται να αποφέρει την πρώτη στον κόσμο τεχνολογία παραγωγής χάλυβα χωρίς ορυκτά, που θα έχει ουσιαστικά μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα. Μέσω της συνεργασίας, η Volvo θα είναι ο μοναδικός κατασκευαστής αυτοκινήτων ο οποίος θα εξασφαλίσει χάλυβα SSAB που έχει παραχθεί με υδρογόνο στο πιλοτικό εργοστάσιο της HYBRIT, στην πόλη Λουλέα της Σουηδίας. Αυτός ο χάλυβας θα χρησιμοποιηθεί για δοκιμές και ενδέχεται να βρει πεδίο εφαρμογής σε κάποιο conceptcar.

Στην ΗΛΕΚΤΩΡ το νέο έργο διαχείρισης αποβλήτων στο ΧΥΤΑ Φυλής

Ένα μεγάλο έργο πρόκειται να εντάξει στο χαρτοφυλάκιό της η εταιρεία ΗΛΕΚΤΩΡ, θυγατρική του Ομίλου Ελλάκτωρ, με αντικείμενο την επέκταση του ΧΥΤΑ Φυλής. Ειδικότερα, πρόκειται για τη «Μελέτη, κατασκευή έργων για την α’ φάση αποκατάστασης της ΟΕΔΑ Δυτικής Αττικής και μεταβατικής διαχείρισης αποβλήτων», συνολικού προϋπολογισμού 26,5 εκατ. ευρώ. Το «πράσινο φως» δόθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο αλλά και την προ ημερών απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) του έργου: «Ολοκληρωμένη Εγκατάσταση Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΟΕΔΑ) Δυτικής Αττικής» στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής.

Η υπογραφή της σύμβασης από τον ανάδοχο του έργου, δηλαδή την κοινοπραξία HΛΕΚΤΩΡ – WATT, θα γίνει εντός των επόμενων εβδομάδων. Η συμφωνία περιλαμβάνει την κατασκευή έκτακτου μικρού μεταβατικού κυττάρου για τη διάθεση των επεξεργασμένων απορριμμάτων και τη δημιουργία δύο νέων κυττάρων στον χώρο του ΧΥΤΑ Φυλής. Παράλληλα, προς ολοκλήρωση βαίνει η διαδικασία για την από κοινού δραστηριοποίηση στην ανάπτυξη σταθμών ηλεκτροπαραγωγής από γεωθερμία της ΔΕΗ Ανανεώσιμες και της ΗΛΕΚΤΩΡ, με το συνολικό επενδυτικό πρόγραμμα να φτάνει τα 120 εκατ. ευρώ.

ΔΕΣΦΑ και Διώρυγα Gas υπέγραψαν Δέσμευση Μελλοντικής Δυναμικότητας

Υπογράφηκε την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021, μεταξύ του ΔΕΣΦΑ και της Διώρυγα Gas, η Πρότυπη Σύμβαση Δέσμευσης Μελλοντικής Δυναμικότητας (Advanced Reservation of Capacity Agreement – ARCA) για την κατασκευή των απαιτούμενων διασυνδέσεων μεταξύ της πλωτής μονάδας προσωρινής αποθήκευσης και αεριοποίησης (FSRU) που σχεδιάζει να αναπτύξει η θυγατρική εταιρεία του Ομίλου Motor Oil στον κόλπο των Αγ. Θεοδώρων Κορίνθου και του Εθνικού Συστήματος Μεταφοράς Φυσικού Αερίου (ΕΣΜΦΑ), ιδιοκτησίας και διαχείρισης του ΔΕΣΦΑ. Τη σύμβαση υπέγραψαν η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ, Maria Rita Galli και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Διώρυγα Gas, Ιωάννης Κιούφης.

Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα στην πορεία υλοποίησης του FSRU της Διώρυγα Gas, καθώς ο ΔΕΣΦΑ ξεκινά την εκπόνηση μελετών για την κατασκευή Μετρητικού και Ρυθμιστικού Σταθμού δυναμικότητας 490.000 Nm3/h (11,76 εκ. Nm3/day), ο οποίος θα διασυνδέει το FSRU της Διώρυγα Gas με το ΕΣΜΦΑ, έργο που περιλαμβάνεται στην τριετή περίοδο του Δεκαετούς Προγράμματος Ανάπτυξης του ΔΕΣΦΑ 2021-2030.

Με την ολοκλήρωσή του και σε συνδυασμό με τις υπάρχουσες υποδομές του ΔΕΣΦΑ, το FSRU της Διώρυγα Gas θα αποτελέσει μια επιπλέον πύλη εισόδου φυσικού αερίου που θα εξυπηρετεί τις αναπτυσσόμενες εθνικές και περιφερειακές αγορές φυσικού αερίου, ενισχύoντας σημαντικά την ασφάλεια εφοδιασμού, τη διαφοροποίηση των πηγών προμήθειας φυσικού αερίου, καθώς και τον ανταγωνισμό τόσο σε εθνικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο, με σημαντικά οφέλη για τους καταναλωτές.

ΒΙΟΛΑΡ: Τζίρος 137,276 εκατ. στην περσινή χρήση

Απώλειες σε τζίρο και καθαρά κέρδη «έγραψε» στη χρήση που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου του 2020 η βιομηχανία βάμβακος και δημητριακών καρπών ΒΙΟΛΑΡ Α.Ε. Παρά την πίεση στα αποτελέσματα της, ο αριθμός του απασχολούμενου προσωπικού της αυξήθηκε στα 92 άτομα, έναντι 81, στη χρήση που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου του 2019.

Η εταιρεία, που είναι από τις μεγαλύτερες της χώρας, παράγει προϊόντα εκκοκκιστηρίου (εκκοκκισμένο βαμβάκι και βαμβακόσπορος) και εμπορεύεται εγχώρια γεωργικά προϊόντα, δημητριακά, γεωργικά φάρμακα και λιπάσματα, εμφάνισε πέρυσι πωλήσεις 137,276 εκατ. ευρώ από 179,666 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 1,55 εκατ. ευρώ έναντι 5,015 εκατ. ευρώ που είχε παρουσιάσει στη χρήση που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου του 2019.

Εν τω μεταξύ το εξειδικευμένο τμήμα «AgroShop» της εταιρείας δημιουργήθηκε για να ικανοποιήσει τις ανάγκες των αγροτών-παραγωγών όσον αφορά τις καλλιέργειές τους (προμήθειες βαμβακόσπορου, φυτοφαρμάκων, λιπασμάτων και βιολογικών προϊόντων), καθώς επίσης για να προσφέρει λύσεις για την καλλιέργεια ολοκληρωμένης διαχείρισης, για τη μείωση των νιτρικών αλάτων και την καλή γεωργική πρακτική (Κοινοτική Οδηγία 91/676/ΕΟΚ). Η εταιρεία είναι μέλος της Διεθνούς Ένωσης Βάμβακος (ICA) από το 2000 και εκτός από το εσωτερικό της χώρας, πουλάει τα προϊόντα της σε περισσότερες από 30 χώρες σε Ευρώπη, Ασία, Αμερική και Αφρική.
Αλεξάνδρα Γκίτση

IDEAL: «Πράσινο φως» για την επέκταση σε συσκευασία & παραγωγή mixers

Την Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου του Ομίλου ενέκρινε η χθεσινή Γενική Συνέλευση των μετόχων της IDEAL, θέτοντας σε τροχιά την υλοποίηση του πλάνου επέκτασής του σε νέες δραστηριότητες. Τα πλάνα διεύρυνσης του χαρτοφυλακίου του Ομίλου αφορούν στην ενσωμάτωση των εταιρειών Astir Vitogiannis και Three Cents, επενδύσεις του Virtus South European Fund (VSEF), επενδυτικό όχημα το οποίο διαχειρίζεται η Virtus International Partners (Virtus).

Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου IDEAL αποφάσισε να προτείνει την μέσω αυξήσεως του μετοχικού κεφαλαίου εισφορά του συνόλου (100%) των μετοχών των εταιρειών S.I.C.C. Holding Limited (SICC) και ESM Effervescent Sodas Management Limited (ESM), ενσωματώνοντας με τον τρόπο αυτό πλήρως τις εταιρείες Astir Vitogiannis και Three Cents στον Όμιλο, μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής. Σημειώνεται ότι οι μετοχές της SICC ανήκουν κατά ποσοστό 51% στο επενδυτικό κεφάλαιο Virtus South European Fund (VSEF) και κατά ποσοστό 49% στον κ. Στέλιο Βυτόγιαννη. Οι μετοχές της ESM ανήκουν κατά ποσοστό 100% στο VSEF.

Συνεχίζεται απαρέγκλιτα η υλοποίηση του στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης
Μέσω της εν λόγω συναλλαγής, ο Όμιλος IDEAL εμπλουτίζει τη δραστηριότητά του, πέραν της πληροφορικής και της διανομής λευκών οικιακών συσκευών, στους δυναμικούς κλάδους της συσκευασίας καταναλωτικών αγαθών και της παραγωγής και διάθεσης premium mixers & tonics.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου IDEAL κ. Παναγιώτης Βασιλειάδης, αναφερόμενος στην απόφαση της Γενικής Συνέλευσης δήλωσε: «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα, γιατί με την σημερινή απόφαση των μετόχων μας συνεχίζουμε απαρέγκλιτα την υλοποίηση του στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης του Ομίλου IDEAL, προχωρώντας σε διεύρυνση των επιχειρηματικών μας δραστηριοτήτων και ολοκλήρωση του στόχου μας να δημιουργήσουμε ένα δυναμικό Όμιλο συμμετοχών, διασφαλίζοντας μακροχρόνια ανάπτυξη και εξέλιξη».

Η Παπουτσάνης γιορτάζει 150 χρόνια συμπράττοντας με τo ΜΚΣ «ΔΕΣΜΟΣ»

Με κεντρικό μήνυμα «150 Χρόνια Παπουτσάνης. Ένα μεγάλο ταξίδι φροντίδας που κάνουμε μαζί», η εταιρεία γιορτάζει με τη δημιουργία ενός νέου επετειακού σαπουνιού. Πρόκειται για ένα λευκό σαπούνι υψηλής ποιότητας, σε εορταστική συσκευασία 150γρ, με το άρωμα του Personelle, που πρωτοκυκλοφόρησε τη δεκαετία του ‘80.

Μάλιστα, με κάθε πώληση του επετειακού σαπουνιού, η εταιρεία προσφέρει ένα προϊόν προσωπικής φροντίδας σε οργανισμούς με τους οποίους συνεργάζεται το ΜΚΣ ΔΕΣΜΟΣ και στηρίζουν ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Στόχος να διατεθούν 100,000 τεμάχια προϊόντων υγιεινής φροντίδας σε βάθος ενός έτους, ενώ παράλληλα η εταιρεία προσφέρει χρηματική ενίσχυση στο ΜΚΣ ΔΕΣΜΟΣ.