Mytilineos: Επιταχυντής δεξιοτήτων για ανθρώπους με αναπηρία

Η MYTILINEOS, σε συνεργασία με την Κοινωνική Επιχείρηση knowl, έχει σχεδιάσει ένα καινοτόμο πρόγραμμα, το «mellonabilities», διάρκειας 6 μηνών, αποσκοπώντας στην παροχή εξατομικευμένης ανάπτυξης επαγγελματικών δεξιοτήτων σε άτομα με αναπηρία (κινητική, όρασης και ακουστική), με μηδενικό κόστος για τους ωφελούμενους. Σκοπός είναι η στοχευμένη προετοιμασία των συμμετεχόντων ΑμεΑ για την επιτυχή ένταξη τους στην αγορά εργασίας.

Η TÜV HELLAS συνεργάζεται με την Greekexports για vegan πιστοποίηση

Με την Greekexports, τον επίσημο πάροχο του σήματος V-Label σε Ελλάδα, Κύπρο, Βόρεια Μακεδονία και Κόσοβο, συνεργάζεται η TÜV HELLAS (TÜV NORD) πιστοποιώντας την ορθή χρήση του σήματος για την επισήμανση προϊόντων και υπηρεσιών για προϊόντα vegan και vegetarian στη χώρα. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, μέσα από τη συνεργασία αυτή, ο φορέας πιστοποίησης δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον του για τον ραγδαία αναπτυσσόμενο vegan και vegetarian τρόπο ζωής και ταυτόχρονα εγγυάται ότι το σήμα V-Label χρησιμοποιείται σωστά από τις εγχώριες επιχειρήσεις. Παράλληλα, η συνεργασία της TÜV HELLAS (TÜV NORD) με την Greekexports έχει ως στόχο τη διεύρυνση της χρήσης του σήματος V-Label στην Ελλάδα, ακολουθώντας τις διεθνείς τάσεις. Σήμερα παγκοσμίως, με το σήμα V-Label έχουν πιστοποιηθεί περισσότεροι από 3.000 παραγωγοί προϊόντων και πάνω από 40.000 κωδικοί σε όλο τον κόσμο, αριθμοί που αυξάνονται ταχύτατα τα τελευταία χρόνια.

Volvo Cars & Ericsson επιτυγχάνουν την πρώτη διασυνοριακή παράδοση οχημάτων δικτύου 5G

Η Ericsson και η Volvo Cars πραγματοποίησαν την πρώτη επιτυχημένη δοκιμή παράδοσης συνδεδεμένων αυτοκινήτων μεταξύ δύο εθνικών κινητών δικτύων 5G. Η δοκιμή, στην πίστα δοκιμών AstaZero στη Σουηδία, είναι μέρος του έργου 5GCroCo που χρηματοδοτείται από την ΕΕ – μια σημαντική πρωτοβουλία που προετοιμάζεται για δοκιμές μεγάλης κλίμακας συνδεδεμένων αυτοκινήτων κατά μήκος ενός διαδρόμου 5G μεταξύ Metz στη Γαλλία, Merzig στη Γερμανία και Λουξεμβούργο.

Οι δοκιμές πίστας AstaZero απέδειξαν ότι η απρόσκοπτη συνέχεια της υπηρεσίας σε δίκτυα 5G μπορεί να διασφαλιστεί διασυνοριακά – καλά νέα, καθώς οι διασυνοριακές παραδόσεις είναι απαραίτητες για τη διαρκή οδηγική εμπειρία μεταξύ των εθνικών δικτύων όταν συνδέονται και τα αυτόνομα οχήματα για να μεταβούν από τη μια χώρα στην άλλη. Η δοκιμή χρησιμοποίησε επίσης συνδεσιμότητα 5G για να διασφαλίσει ότι οι χάρτες ενημερώνονταν συνεχώς με τις τελευταίες πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για να βοηθήσουν τις μελλοντικές αυτόνομες λειτουργίες οδήγησης και την κατανόηση του περιβάλλοντος πέρα από το εύρος του οχήματος και των αισθητήρων του.

Όμιλος Quest: Aύξηση τζίρου 46,2% το πρώτο τρίμηνο

 

Συνεχίζει ανοδικά την πορεία του ο Όμιλος Quest το πρώτο τρίμηνο του έτους, με τη Διοίκηση να αναμένει περαιτέρω βελτίωση μεγεθών μέσα στο 2021. Ειδικότερα, ο Όμιλος κατά το Α’ τρίμηνο κατέγραψε πωλήσεις €216 εκατ., κέρδη EBITDA άνω των €18 εκατ. και κέρδη προ φόρων περί τα €14 εκατ., επιτυγχάνοντας αύξηση 46,2% στις πωλήσεις, 46,3% στη λειτουργική κερδοφορία (EBITDA), και 106,2% στα προ φόρων κέρδη (ΕΒΤ). Οι επενδύσεις του Ομίλου στο εν λόγω διάστημα ανήλθαν σε €2,92 εκ, με την πλειονότητά τους να αφορά στην ανάπτυξη των υποδομών του κλάδου ταχυδρομικών υπηρεσιών, ενώ έκτακτα κέρδη ύψους €0,9 εκ.

προέκυψαν από την πώληση μειοψηφικής συμμετοχής στην εταιρεία TEKA Systems AE. Ειδικότερα για τη δραστηριότητα του Ομίλου στις ΑΠΕ (Quest Energy), η παραγωγή και η διάθεση ενέργειας προερχόμενη από φωτοβολταϊκά συστήματα, συνεχίζεται κανονικά. Για φέτος οι αρχικές εκτιμήσεις προβλέπουν ήπια ανάπτυξη, προερχόμενη κυρίως από τις επενδύσεις του 2020, ενώ οποιαδήποτε περαιτέρω ανάπτυξη θα προέλθει από νέες επενδύσεις, σημειώνει η Διοίκηση.

 

 

 

Συνεχίζει τις έρευνες για νέες πρώτες ύλες η ΙΚΤΙΝΟΣ

Αισιοδοξία για το 2021 εξέφρασε η Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΙΚΤΙΝΟΣ, κ. Ιουλία Χαϊδά, κατά την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας στα μέλη της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών, καθώς οι αγορές δείχνουν να έχουν ανοίξει, ξεπερνώντας την πανδημία. Τόνισε επίσης ότι πάγιος στόχος της εταιρείας είναι η συνέχιση των ερευνών για την ανεύρεση νέων πρώτων υλών, ενώ, αναφορικά με την επένδυσή της εταιρείας στην Κρήτη, υπογράμμισε ότι εξακολουθεί να αναζητά επενδυτή. Όπως σημείωσε η κ. Χαϊδά, η εταιρεία είχε κύκλο εργασιών € 8,5 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του 2021, έναντι 6,6 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του 2020 σημειώνοντας αύξηση 28,61%. Το EBITDA ανήλθε στα € 2,8 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του 2021, έναντι € 0,83 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του 2020, σημειώνοντας αύξηση 238%.

Συμπλήρωσε δε, ότι η εταιρεία προτίθεται να προχωρήσει στην διανομή προ μερίσματος για την χρήση 2021. Μεταξύ άλλων, η Αντιπρόεδρος της ΙΚΤΙΝΟΣ υπογράμμισε ότι η εταιρεία κλήθηκε λόγω της πανδημίας να ενεργήσει άμεσα και αναπροσάρμοσε τη στρατηγική της. Προχώρησε στην εκπαίδευση του προσωπικού της για την απόκτηση νέων ψηφιακών δεξιοτήτων, ενώ στάθηκε στον στόχο της εταιρείας για τη δια βίου μάθηση και εκπαίδευση των εργαζομένων. Σημείωσε δε, ότι η ΙΚΤΙΝΟΣ στέκεται στο πλευρό των Δήμων και των Κοινοτήτων στις οποίες δραστηριοποιείται, κατανοώντας τις παρούσες δύσκολες συνθήκες, ενώ ενίσχυσε και το Νοσοκομείο Δράμας στην μάχη κατά του COVID-19. Η Ικτίνος παραμένει μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες μαρμάρων παγκοσμίως με ισχυρό δίκτυο πωλήσεων στο εξωτερικό, ενώ μέσω των θυγατρικών της δραστηριοποιείται στον χώρο της αιολικής ενέργειας και στον κλάδο του real estate.

Τρία έργα ενεργειακών υποδομών ύψους 60 εκατ. στην ΤΕΡΝΑ

 

Τρία νέα έργα ενεργειακών υποδομών, συνολικού προϋπολογισμού άνω 60 εκατ. ευρώ, θα προσθέσει στο χαρτοφυλάκιό της η εταιρεία ΤΕΡΝΑ Α.Ε. Μεταξύ αυτών, η θυγατρική του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ανέλαβε το μεγάλο έργο υλοποίησης φωτοβολταϊκού πάρκου για τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες, στη Μεγαλόπολη. Πιο αναλυτικά, η ΤΕΡΝΑ μειοδότησε στον διαγωνισμό των εταιρειών της ΔΕΗ Ανανεώσιμες «ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ ΗΛΙΟΣ ΕΝΑ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε.» και «ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ ΗΛΙΟΣ ΔΥΟ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ε.Π.Ε.» για το έργο «Μελέτη, Έργα Πολιτικού Μηχανικού, Προμήθεια, Μεταφορά, Εγκατάσταση Και Θέση Σε Λειτουργία, Δύο (2) Φωτοβολταϊκών Σταθμών και ενός (1) Υποσταθμού Υπαίθριου Τύπου». Οι φωτοβολταϊκοί σταθμοί, ισχύος 39MW και 11MW, καθώς και ο υπαίθριος υποσταθμός πρόκειται να τοποθετηθούν στη θέση «Μεγάλες Λάκκες» του Δήμου Μεγαλόπολης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σε απαλλοτριωμένες από τη ΔΕΗ εκτάσεις. Το έργο έχει προϋπολογισμό άνω των 28,5 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Επίσης, η ΤΕΡΝΑ μειοδότησε σε δύο διαγωνισμούς του ΔΕΣΦΑ για τον τερματικό σταθμό της Ρεβυθούσας. Ο πρώτος αφορά το έργο «Λεπτομερής Σχεδιασμός, Προμήθεια και Κατασκευή μιας νέας προβλήτας small scale LNG στον τερματικό σταθμό της Ρεβυθούσας». Η ΤΕΡΝΑ, σε κοινοπραξία με την τεχνική εταιρεία Χρ. Δ. Κωνσταντινίδης Α.Ε., θα αναλάβει την κατασκευή προβλήτας, επαρκούς να δεχθεί φορτηγά πλοία χωρητικότητας από 1.000 m3 έως και 30.000 m3. Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό άνω των 17 εκατ. ευρώ. Ο δεύτερος διαγωνισμός αφορά το έργο «Λεπτομερής Σχεδιασμός, Προμήθεια και Κατασκευή του Σταθμού Συμπίεσης Απαερίων στον τερματικό σταθμό της Ρεβυθούσας», προϋπολογισμού περίπου 15 εκατ. ευρώ.

 

«Πράσινο φως» για τη μεγαλύτερη Μονάδα Επεξεργασίας Αποβλήτων στην Ελλάδα

Προχωρά η δημοπράτηση της Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ) Δυτικού Τομέα Θεσσαλονίκης, η οποία θα είναι η μεγαλύτερη μέχρι στιγμής στη χώρα, μετά από σχετική απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας. Το 2025 η έναρξη λειτουργίας Το πολυαναμενόμενο έργο ΣΔΙΤ, συνολικού προϋπολογισμού άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ, θα συμβάλλει καθοριστικά στον στόχο μείωσης του ποσοστού ταφής αποβλήτων από το 80% που βρίσκεται σήμερα στο 10% ή και χαμηλότερα. Η Μονάδα θα περιλαμβάνει εγκαταστάσεις υποδοχής και διαχωρισμού των αποβλήτων, ανάκτησης ανακυκλώσιμων υλικών, ξεχωριστής επεξεργασίας βιοαποβλήτων για τη μετατροπή τους σε κομπόστ υψηλής ποιότητας και παραγωγής δευτερογενούς καυσίμου. Επίσης, θα δημιουργήσει περισσότερες από 200 νέες, μόνιμες θέσεις εργασίας, ενώ η κατασκευή της αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2025, οπότε και θα ξεκινήσει η λειτουργία της. Η εγκατάσταση θα εξυπηρετεί περισσότερους από 1.000.000 πολίτες, στις Περιφερειακές Ενότητες Ημαθίας, Πιερίας, Πέλλας αλλά και τον Δήμο Παιονίας, και θα γίνει σε περιοχή πλησίον του ΧΥΤΑ Μαυροράχης. Η ονομαστική (μέγιστη) δυναμικότητα της ΜΕΑ θα ανέρχεται σε 300.000 τόνους απορριμμάτων ανά έτος και θα δέχεται το 65% των αποβλήτων της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Τα έργα ΣΔΙΤ δημιουργούν καινοτόμες υποδομές
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, δήλωσε: «Τα έργα που κατασκευάζονται μέσω ΣΔΙΤ δημιουργούν άρτιες και καινοτόμες υποδομές με σημαντικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Το έργο της Διαχείρισης των Απορριμμάτων Κεντρικής Μακεδονίας θα συμβάλλει στον κεντρικό σχεδιασμό της Κυβέρνησης που περιλαμβάνει την προώθηση της πράσινης ανάπτυξης και της κυκλικής οικονομίας. Μέλημά μας είναι η αναβάθμιση τόσο της Περιφέρειας όσο και της ποιότητας ζωής των πολιτών, πάντα με σεβασμό προς το περιβάλλον».