Η σημασία της «Φωτοκύκλωσης»

 

Τη σημασία της ανακύκλωσης όλων των ειδών Ηλεκτρικού & Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού, όπως λευκές συσκευές, οθόνες, προϊόντα τεχνολογίας, λαμπτήρες, φωτιστικά, μικροσυσκευές, φωτοβολταϊκά πλαίσια κλπ. αναδεικνύει η ΦΩΤΟΚΥΚΛΩΣΗ Α.Ε. Το 2020, το Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (ΑΗΗΕ) επέκτεινε τη δραστηριότητά του, ενώ σήμερα αποτελεί το μοναδικό Σύστημα στην Ελλάδα, το οποίο έχει αναλάβει το έργο της ανακύκλωσης των Φωτοβολταϊκών Πλαισίων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σύμφωνα με το νόμο, οι Υπόχρεοι Παραγωγοί που οφείλουν να συμμετέχουν σε Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης (Σ.Ε.Δ.) καθώς και να εγγραφούν στο Εθνικό Μητρώο Παραγωγών (Ε.Μ.ΠΑ.) είναι εκείνοι που κατασκευάζουν ή/και εισάγουν προϊόντα Ηλεκτρικού Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού.

Η KRAFT Paints στηρίζει ξανά την Ομάδα Αιγαίου

Η KRAFT Paints, στηρίζει για δεύτερη χρονιά μία ακόμα δράση της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, Ομάδα Αιγαίου. Οι εθελοντές της Ομάδας Αιγαίου κατά τη διεξαγωγή του 27ου Διάπλου της, από 13 έως 24 Μαΐου, βρέθηκαν κοντά στους κατοίκους των μικρών και ακριτικών νησιών για τη διενέργεια προληπτικών ιατρικών εξετάσεων, αλλά και την προσφορά ιατρικού εξοπλισμού, εκπαιδευτικού υλικού σε σχολεία και την υλοποίηση έργων υποδομής. Ένα από τα σημαντικά έργα της Ομάδας Αιγαίου, ήταν και η τοποθέτηση ράμπας για ΑΜΕΑ στο νησί της Πάτμου που υποστηρίχθηκε από την KRAFT Paints.

Ευρωχαρτική: Διάκριση στα Superbrands για 2η συνεχή χρονιά

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Ευρωχαρτική διακρίθηκε ως Κορυφαία Εταιρική Επωνυμία για το 2021-2022, στην κατηγορία οικιακή καθαριότητα-χαρτικά, στον θεσμό των Superbrands. Η Ευρωχαρτική αναδείχθηκε από την Κριτική Επιτροπή του Ελληνικού θεσμού και τους καταναλωτές και θα βραβευτεί στην εκδήλωση που θα διεξαχθεί τον Δεκέμβριο του 2021 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

«Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να παράγουμε προϊόντα που προσφέρουν αξία και ανταποκρίνονται στις σημερινές προσδοκίες των πελατών μας», δήλωσε ο κ. Γιώργος Τρακάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της Ευρωχαρτικής.

Στην B&F Ενδυμάτων τα εταιρικά μερίδια της Canalis Ενεργειακή

Στην απόκτηση του συνόλου των εταιρικών μεριδίων της Eledyn Mike προχώρησε η B&F Ενδυμάτων, για το ποσό των 166.513 ευρώ. Όπως αναφέρεται, με την ολοκλήρωση της μεταβίβασης, η B&F Eνδυμάτων καθίσταται μοναδική και αποκλειστική εταίρος της Canalis Eνεργειακή Μονοπρόσωπη ΙΚΕ. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία «B&F ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ», προέβη στην απόκτηση του συνόλου των εταιρικών μεριδίων της «CANALIS ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.», ήτοι στην απόκτηση χιλίων (1000) εταιρικών μεριδίων ονομαστικής αξίας ενός (1) ευρώ καταβάλλοντας το τίμημα των 166.513,06 €. Με την ολοκλήρωση μεταβίβασης, πλέον καθίσταται μοναδική και αποκλειστική εταίρος της «CANALIS ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Ι.Κ.Ε.» έχοντας στο εξής στην πλήρη κυριότητά της δύο πλήρως ηλεκτρισμένα και εν λειτουργία Φ/Β πάρκα 0,5 ΜWatt έκαστο.

ΔΕΔΑ: Στη Φλώρινα μέχρι το 2023 το δίκτυο φυσικού αερίου

Σε τροχιά τέθηκε η ανάπτυξη υποδομών διανομής φυσικού αερίου στη Φλώρινα, ένα έργο το οποίο θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής κατά τη μεταλιγνιτική εποχή. Το έργο προβλέπει την κατασκευή 102 χιλιομέτρων δικτύου διανομής φυσικού αερίου, το οποίο δεν θα περιορίζεται μόνο στον οικιστικό ιστό της Φλώρινας, αλλά και στη βιομηχανική περιοχή.
Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 20,2 εκατ. ευρώ (πλέον Φ.Π.Α.), εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ) του ΕΣΠΑ 2014-2020 και η υλοποίησή του θα ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2021 με ορίζοντα ολοκλήρωσης το τέλος του 2023. Τα τεύχη δημοπράτησης του έργου έχουν ήδη εγκριθεί από τη Διαχειριστική Αρχή του ΕΠΑνΕΚ, ανοίγοντας τον δρόμο για την προκήρυξη του διαγωνισμού εντός του επόμενου μήνα.
Παράλληλα με τις εργασίες κατασκευής του δικτύου θα πραγματοποιούνται συνδέσεις καταναλωτών (οικιακών, εμπορικών, βιομηχανικών), δίνοντας προτεραιότητα στη σύνδεση δημόσιων κτιριακών εγκαταστάσεων, όπως μονάδων υγείας και σχολείων. Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, μεγάλα θα είναι τα οφέλη για τον εμπορικό και τον βιομηχανικό τομέα, από τη μείωση του ενεργειακού κόστους.
Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε: «Τα οφέλη θα είναι σημαντικά και κατά τη διάρκεια κατασκευής του έργου, με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για την υλοποίηση αυτής της επένδυσης». «Σε χρόνο – ρεκόρ, το έργο εντάχθηκε στο ΕΠΑνΕΚ και ξεκινά να υλοποιείται, παρέχοντας στους κατοίκους τη δυνατότητα πρόσβασης σε ένα καύσιμο οικονομικό, ασφαλές και καθαρό», τόνισε από πλευράς του ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ, Μάριος Τσάκας.

 

Ανακοινώθηκε η εξαγορά της Chipita από τη Mondelez International

Την εξαγορά της Chipita ανακοίνωσε η Mondelez, με το τελικό τίμημα να αγγίζει τα 2 δισ. δολάρια. Στο μεγάλο deal δεν περιλαμβάνεται τελικά η εταιρεία Π.Γ. ΝΙΚΑΣ ΑΒΕΕ και τα δικαιώματα μειοψηφίας στην κοινοπραξία της Chipita στην Ινδία. Η Chipita, διαθέτει στο προϊοντικό της χαρτοφυλάκιο κρουασάν και προϊόντα ζύμης, συμπεριλαμβανομένων των 7Days, Chipicao και Fineti, που παράγονται σε 13 εργοστάσια και πωλούνται σε περισσότερες από 50 χώρες, προσεγγίζοντας δύο δισεκατομμύρια καταναλωτών.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, με την πάροδο του χρόνου, η Mondelez International αναμένει να επιτύχει εκτενείς συνέργειες και μια σειρά από οφέλη στην Chipita, συμπεριλαμβανομένης της ευρείας τεχνογνωσίας στον τομέα των προμηθειών και της παραγωγής, αξιοποιώντας τις υπάρχουσες διαφοροποιημένες δυνατότητες της Chipita. Το τίμημα της εξαγοράς ανέρχεται σε περίπου δύο δισεκατομμύρια δολάρια και υπόκειται σε ορισμένες προσαρμογές κατά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η οποία τελεί υπό την έγκριση αρχών ανταγωνισμού και την πλήρωση τελικών όρων. Υπενθυμίζεται ότι το 2021, η Mondelez απέκτησε τις εταιρείες Grenade, Gourmet Food Holdings και Hu.

Με ρυθμό 120,9% αυξάνει τις δαπάνες ΑR-VR η βιομηχανία

Με γεωμετρική πρόοδο αυξάνονται οι παγκόσμιες δαπάνες για AR//VR, ενώ εκτιμάται ότι η αξία της αγοράς θα τετραπλασιαστεί τα επόμενα δύο χρόνια, καταγράφοντας θεαματική άνοδο κατά 305% και φθάνοντας σε αξία τα $124,4 δισ. έως το 2023. Παράλληλα, σύμφωνα με μελέτη της IDC, οι παγκόσμιες δαπάνες για προϊόντα και υπηρεσίες AR/VR θα διατηρήσουν τους ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης σε όλη την περίοδο έως το 2022, επιτυγχάνοντας ένα σύνθετο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 70%.

Στο μεταξύ, δέκα κλάδοι της παγκόσμιας οικονομίας αναμένεται να αυξήσουν τις δαπάνες για AR/VR με ρυθμό άνω του 100% έως το 2022: ο κρατικός τομέας με ρυθμό ανάπτυξης 123,7%, η βιομηχανία με 120,9% και ο τομέας της χονδρικής πώλησης με 120,9%. Σύμφωνα με τους αναλυτές της IDC, το hardware θα αντιπροσωπεύει περισσότερες από τις μισές δαπάνες για AR/VR σε όλη την περίοδο έως το 2022, με το λογισμικό και τις υπηρεσίες να έπονται. Σε λίγα μόλις χρόνια, η επαυξημένη πραγματικότητα (AR) και η εικονική πραγματικότητα (VR) έγιναν μία από τις μεγαλύτερες τεχνολογικές τάσεις τόσο στον καταναλωτικό, όσο και στον επιχειρηματικό τομέα, από τα βιντεοπαιχνίδια έως την υποστήριξη κρίσιμων επιχειρηματικών λειτουργιών.

 

Ένα Βιώσιμο Μοντέλο Εφοδιαστικής Αλυσίδας Πιστοποιητικό Αειφορίας για τη Barilla Hellas με τη συμβολή της CHEP Ελλάδος

Το μοντέλο αειφόρου λειτουργίας που ακολουθεί όλα αυτά τα χρόνια η Barilla Hellas, επικυρώνεται με το Πιστοποιητικό Αειφορίας για την Προστασία του Περιβάλλοντος και την Προώθηση ενός Βιώσιμου Μοντέλου Εφοδιαστικής Αλυσίδας, για το έτος 2020.
Μέσα από την συμμετοχή της στο σύστημα Pooling της CHEP, η Barilla Hellas ενισχύει σημαντικά την συμβολή της στην εξοικονόμηση δασικών πόρων, στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα καθώς επίσης και των αποβλήτων.
Η προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης, μέσω της εφοδιαστικής αλυσίδας, είναι βασικός πυλώνας των δράσεων της Barilla Hellas, που αποσκοπούν στη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος. Αυτή η πιστοποίηση συνεπάγεται τη διαρκή δέσμευσή της να ασκεί την επιχειρηματική της δραστηριότητα με υπεύθυνο τρόπο, σε απόλυτη συνάρτηση με τον σκοπό της εταιρείας «Good for You, Good for the Planet».
Σημειώνεται ότι, για ακόμα μια χρονιά, η Barilla Hellas διακρίθηκε με δύο βραβεία στα πρόσφατα Health & Safety Awards 2021 της Boussias, τα οποία επιβραβεύουν την αριστεία και την καινοτομία της Υγείας & Ασφάλειας στο χώρο εργασίας και ανέδειξαν τις καλύτερες πρακτικές για την χρονιά που πέρασε. Συγκεκριμένα, η Barilla Hellas απέσπασε «Gold» βραβείο στην κατηγορία «Παραδειγματικός Εργοδότης» για όλες τις δράσεις Υγείας και Ευεξίας που έλαβε για τους εργαζομένους της κατά την διάρκεια της πανδημίας, και ένα ακόμα «Bronze» στην κατηγορία «Καμπάνιες» για την καμπάνια «Ζero accidents» στην εγκατάσταση του Βόλου, η οποία έχει ως αποτέλεσμα την στην αποφυγή εργατικών ατυχημάτων για περισσότερα από 10 χρόνια.

Στα άμεσα σχέδια της ΧΗΤΟΣ ο εκσυγχρονισμός της μονάδας της ΖΗΡΕΙΑ

Στην εξαγορά του 100% της εταιρείας εμφιάλωσης νερού ΖΗΡΕΙΑ ΕΠΕ προχώρησε η βιομηχανία ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ, στο πλαίσιο επενδυτικού πλάνου ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο μάλιστα περιλαμβάνει και τον πλήρη εκσυγχρονισμό της νεοαποκτηθείσας μονάδας. Οι εγκαταστάσεις της ΖΗΡΕΙΑ ΕΠΕ, βρίσκονται στην Κυλλήνη Στυμφαλίας, μια περιοχή που προστατεύεται περιβαλλοντικά από τις συνθήκες Ramsar και Natura 2000. Η ΖΗΡΕΙΑ ΕΠΕ εμφιαλώνει το Φυσικό Μεταλλικό Νερό «ΖΗΡΕΙΑ», το οποίο διαθέτει πολύ καλή αναλογία των ωφέλιμων ιόντων Ασβεστίου/Μαγνησίου, ενώ είναι αναγνωρισμένο από την Ελλάδα και την ΕΕ. Η ΧΗΤΟΣ, από τους μεγάλους «παίκτες» της εγχώριας αγοράς εμφιαλωμένων νερών, με έντονη εξαγωγική δραστηριότητα, με αυτή την επενδυτική κίνηση βγαίνει εκτός της περιοχής της Ηπείρου, όπου βρίσκεται η έδρα της για περισσότερο από 65 χρόνια. Στόχος της είναι να ενισχύσει τη θέση της στην εγχώρια αγορά και να πετύχει αύξηση της παραγωγικής της δυναμικότητας με διατήρηση των ήδη υψηλών ποιοτικών standards. Όπως σημειώνει η Διοίκηση, η τοποθεσία της μονάδας εμφιάλωσης στη Ζήρεια (όρος Κυλλήνη) της Κορινθίας είναι κομβική και από πλευράς logistics, καθώς η εταιρεία θα βρίσκεται δίπλα στα μεγάλα αστικά κέντρα και λιμάνια, με αποτέλεσμα την περαιτέρω μείωση του περιβαλλοντολογικού αποτυπώματος λειτουργίας της.

Το ευρύτερο επενδυτικό πλάνο
Η εν λόγω εξαγορά εντάσσεται στο ευρύτερο επενδυτικό πλάνο της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ, ύψους 25 εκατομμυρίων, που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη από το περασμένο έτος και θα ολοκληρωθεί εντός της επόμενης τριετίας. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη λειτουργία νέων γραμμών παραγωγής, στις υφιστάμενες αλλά και στις καινούργιες εγκαταστάσεις, αλλά και τη δημιουργία νέων σημείων logistics πανελλαδικά. Στο πλαίσιο αυτό, στα άμεσα σχέδια της εταιρείας είναι ο εκσυγχρονισμός της μονάδας στη Ζήρεια, ώστε να ανταποκρίνεται πλήρως στα κορυφαία περιβαλλοντικά και παραγωγικά πρότυπα που έχει θέσει και ακολουθεί η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ.