-->

Προ των πυλών το Επιχειρηματικό Συνέδριο «Doing Business with CERN»

 

Με φόντο την υπογραφή συμφωνιών για την προώθηση των καινοτομιών του CERN, το διεθνές Ερευνητικό Κέντρο, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης διοργανώνουν Επιχειρηματικό Διαδικτυακό Συνέδριο με στόχο την ανάπτυξη επιχειρηματικών σχέσεων του οργανισμού με επιχειρήσεις της Περιφέρειας. Το Διαδικτυακό Συνέδριο με τίτλο «Doing Business with CERN» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27/5/2021 στις 14:00-16:30 και θα προβληθεί ζωντανά μέσω της διεύθυνσης: www.livemedia.gr/doingbusinesswithcern. Η συμμετοχή στο συνέδριο είναι ελεύθερη.

Νέα σειρά βιομηχανικών θερμικών εκτυπωτών από τη Θεοδώρου Αυτοματισμοί

 

Η Θεοδώρου Αυτοματισμοί ΑΒΕΤΕ, σε συνεργασία με τη Zebra, παρουσιάζει στην ελληνική αγορά τη νέα σειρά βιομηχανικών θερμικών εκτυπωτών ZT411/421. Εφοδιασμένοι με μεγάλη έγχρωμη αφής οθόνη 4.3″ και δυνατότητα αυτόνομης χρήσης λόγω του ενσωματωμένου dual USB Host, οι νέοι εκτυπωτές της Zebra θέτουν νέα στάνταρ στην ποιότητα εκτύπωσης, την αξιοπιστία, αλλά και τις εξελιγμένες δυνατότητες διασύνδεσης. Η Θεοδώρου ενσωματώνει τους ZT411/421 σε κάθε εφαρμογή συνδεδεμένου βιομηχανικού αυτοματισμού (Industry 4.0) και αυτοματοποίησης της εφοδιαστικής αλυσίδας (Logistics 4.0). Οι νέοι εκτυπωτές προσφέρονται από τη Θεοδώρου με πιστοποίηση TF Ready® και με ιδιαίτερα ελκυστικά πακέτα απόκτησης, που περιλαμβάνουν επέκταση εγγύησης, απόσυρση πάγιου εξοπλισμού, PayPerLabel, βραχυχρόνιες/ μακροχρόνιες μισθώσεις, λογισμικό διαχείρισης πολλαπλών εκτυπωτών, κλπ.

 

 

Νέος πρόεδρος στην Ένωση Ελληνικών Εταιριών Αεροδιαστημικής, Άμυνας & Ασφάλειας

 

Πρόσφατα πραγματοποιήθηκε η Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης Ελληνικών Εταιριών Αεροδιαστημικής, Άμυνας & Ασφάλειας (Ε.ΕΛ.Ε.Α.Α) κατά την οποία εκλέχθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, με πρόεδρο τον Νικόλαο Παπάτσα της THEON SENSORS. Ο κ. Νικόλαος Παπάτσας κατέχει τη θέση του Αντιπροέδρου του Ομίλου EFA GROUP (EFA VENTURES, THEON SENSORS, SCYTALYS, ES-SYSTEMS).
Έχει μεγάλη εμπειρία σε θέματα τεχνολογίας και παροχής διεθνών υπηρεσιών συμβουλευτικής στους τομείς της αεροδιαστημικής και άμυνας.

Olympia Group: Εκσυγχρονίζεται με την DIS και το Microsoft Dynamics 365

 

Ο Διεθνής Επενδυτικός Όμιλος, Olympia Group, απασχολώντας περισσότερους από 4,000 υπαλλήλους σε 8 χώρες, επέλεξε τη λύση Microsoft Dynamics 365 Human Resources και την DIS για την υλοποίησή της, κατά μήκος του επιχειρηματικού οικοσυστήματός του, συμπεριλαμβανομένων των λειτουργιών Personnel management, Organization hierarchy, Leave & absence, Benefit management, Employee performance-reviews-goals και Employee self-service. Το έργο έχει τεθεί σε παραγωγική λειτουργία από τον Φεβρουάριο 2021 στις εταιρείες Westnet, Sunlight, Retail World (Public, Media Markt) και Olympia, με την DIS να έχει εκπονήσει τον σχεδιασμό μιας λύσης που παρέχει στον Όμιλο όλα τα απαραίτητα εργαλεία, προκειμένου να εκσυγχρονίσει και να ενισχύσει τις υπάρχουσες HR διαδικασίες. Ο κ. Λουκάς Δεληγιαννάκης, Digital Operating Partner του Ομίλου δήλωσε: «Εμπιστευτήκαμε τη λύση της Microsoft, ενώ χάρη στην εξειδίκευση της ομάδας της DIS, η υλοποίηση του συστήματος ολοκληρώθηκε σε μόλις 6 μήνες».

 

«Πυρετός» τσιπ στις ΗΠΑ: Έως και 10 νέες βιομηχανίες παραγωγής

Η προτεινόμενη χρηματοδότηση των 52 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την αμερικανική κυβέρνηση για την παραγωγή και την έρευνα τσιπ, θα μπορούσε να οδηγήσει στη λειτουργία επτά ή δέκα νέων αμερικανικών βιομηχανιών, σύμφωνα με την υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ Τζίνα Ραϊμόντο. Η Ραϊμόντο δήλωσε ότι αναμένει πως η κυβερνητική χρηματοδότηση θα μπορούσε να αποδώσει «άνω των 150 δισεκατομμυρίων δολαρίων» σε επενδύσεις, συμπεριλαμβανομένων και των συνεισφορών των πολιτειακών κυβερνήσεων, αλλά και των εταιρειών του ιδιωτικού τομέα. Υπενθυμίζεται ότι η παγκόσμια έλλειψη στα τσιπ των ημιαγωγών, που προκλήθηκε από την αυξημένη ζήτηση ηλεκτρονικών συσκευών στη διάρκεια της πανδημίας, έχει επηρεάσει έντονα τη βιομηχανία, ειδικά τους κατασκευαστές αυτοκινήτων. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένης της General Motors Co, της Ford Motor Co και της Toyota Motor Corp έχουν μειώσει την παραγωγή τους για το 2021, εξαιτίας της έλλειψης. Το προαναφερθέν νομοσχέδιο περιλαμβάνει 39 δισεκατομμύρια δολάρια για τη χρηματοδότηση κινήτρων παραγωγής έρευνας και ανάπτυξης και 10,5 δισεκατομμύρια δολάρια για την υλοποίηση προγραμμάτων.

Η Mitsubishi Power ιδρύει business unit για μονάδα αεριοστροβίλου στην Ευρώπη

 

Η Mitsubishi Power, που δραστηριοποιείται διεθνώς στην τεχνολογία αεριοστροβίλων, επιβεβαίωσε χθες την επέκταση των δραστηριοτήτων της στην Ευρώπη, με την ίδρυση της μονάδας EMEA Gas Turbine Combined Cycle (GTCC), με ισχύ από την 1η Απριλίου 2021. Η νέα επιχειρηματική μονάδα θα επικεντρωθεί στην πώληση των πιο επιτυχημένων στροβίλων στον κλάδο – των αεριοστροβίλων της σειράς J – που διαθέτουν αξιοπιστία παγκόσμιας κλάσης 99,6% και απόδοση μεγαλύτερη από 64%. Η επιχειρηματική μονάδα θα βρίσκεται στο Ντουμπάι και θα υποστηρίζεται από τα δυναμικά κέντρα υπηρεσιών της Mitsubishi Power σε όλη την περιοχή. Ο Jose Aguas, αντιπρόεδρος GTCC Sales EMEA, δήλωσε: «Έχοντας έδρα στην Ελλάδα επί πολλά χρόνια από το 2000, είχα την ευκαιρία να δω από κοντά την έκρηξη της χώρας στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Είκοσι χρόνια μετά, και με τη χώρα να έχει ακόμη πολλή δουλειά για να επιτύχει τους φιλόδοξους στόχους εκπομπών του 2030, αυτές οι εγκαταστάσεις χρειάζονται επειγόντως τεχνολογική αναβάθμιση. Η Mitsubishi Power είναι τέλεια τοποθετημένη για να βοηθήσει σε αυτόν τον μετασχηματισμό».

 

Διπλασίασε την καθαρή κερδοφορία η ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ το 2020

Διατηρεί την κερδοφόρα της πορεία η ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, στην οποία επέστρεψε πέρσι μετά από μια δύσκολη δεκαετία. Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία απορρόφησε με αποτελεσματικότητα τους κραδασμούς της πανδημίας, διατηρώντας σχεδόν αμετάβλητο τον κύκλο εργασιών της το 2020 σε σχέση με το 2019. Συγκεκριμένα, ανήλθε σε 188,5 εκατομμύρια Ευρώ το 2020 έναντι 188,8 εκατομμύρια Ευρώ το 2019.
Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) της εταιρεία το 2020 παρουσίασαν αύξηση κατά 36% και διαμορφώθηκαν σε 35,5 εκατομμύρια Ευρώ έναντι κέρδους 26,1 εκατομμυρίων Ευρώ το 2019 και τα καθαρά κέρδη μετά φόρων παρουσίασαν αύξηση κατά 109% το 2020 και ανήλθαν σε 9,6 εκατομμύρια Ευρώ έναντι 4,6 εκατομμυρίων Ευρώ το 2019. Οι επενδύσεις ενσώματων και ασώματων ακινητοποιήσεων παρουσίασαν αύξηση κατά 51% σε σχέση με το 2019, βαίνοντας συνεχώς αυξανόμενες, καθώς υπερδιπλασιάστηκαν σε σχέση με το 2018.
Οι εγχώριες πωλήσεις τσιμέντου παρουσίασαν αύξηση η οποία αντισταθμίστηκε από τη μείωση τιμών και από τη μείωση των πωλήσεων στερεών καυσίμων και λοιπών προϊόντων, με αποτέλεσμα οι συνολικές εγχώριες πωλήσεις να κινούνται ανοδικά κατά 7,3%.
Οι όγκοι των εξαγωγών τσιμέντου μειώθηκαν, όπως επίσης και οι τιμές πώλησης, αλλά αντισταθμίστηκαν μερικώς από την ευνοϊκή εξέλιξη της ισοτιμίας ευρώ-δολαρίου και από τους υψηλότερους όγκους εξαγωγών στερεών καυσίμων. Ως αποτέλεσμα, οι συνολικές εξαγωγές παρουσίασαν μείωση κατά 16,4%.

 

το έργο κλιματισμού του Νέου Βιομηχανικού Κέντρου Έρευνας Εφαρμογών Μαστίχας

Την ολοκλήρωση έργου κλιματισμού – αερισμού στο Νέο Βιομηχανικό Κέντρο Έρευνας Εφαρμογών Μαστίχας, στην Καλλιμασιά της Χίου, ανακοίνωσε η Daikin, η οποία συμμετείχε ως πρωτοπόρος στη βιώσιμη ανάπτυξη αλλά και στα συστήματα ψύξης και εξαερισμού. Η μελέτη εφαρμογής του συστήματος έγινε από την ECG EGERSIS group και η κατασκευή πραγματοποιήθηκε από την κοινοπραξία των εταιρειών ECG EGERSIS group & PTB – ΨΑΡΡΟΣ ΤΣΙΝΟΣ ΜΠΑΡΑΜΠΟΥΤΗΣ ΙΚΕ και τον Master Dealer της Daikin ΛΕΩΜΑΤ ΑΕΒΕ. Το Πρότυπο Κέντρο Έρευνας Εφαρμογών Μαστίχας Χίου ιδρύθηκε το 2017 στην Καλλιμασιά της Χίου, με στόχο να γεφυρώσει την ακαδημαϊκή γνώση με τις ανάγκες της βιομηχανικής παραγωγής και να παραχθούν έτσι καινοτόμα προϊόντα με βάση τη Μαστίχα Χίου.

Η ίδρυση του κέντρου, ως νομικό πρόσωπο, απαρτίζεται από την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου και την θυγατρική της Mediterra S.A., τη φαρμακοβιομηχανία IASIS PHARMA και την θυγατρική της εταιρεία Pharma Q και την εταιρεία τεχνοβλαστό της Φαρμακευτικής Σχολής του ΕΚΠΑ Pharmagnose. Πρόκειται για ένα Κέντρο Έρευνας, που στεγάζεται σε χώρους συνολικής έκτασης περί των 1.600m2, με υψηλές προδιαγραφές παραγωγής το οποίο μέσω της έρευνας και πιλοτικών παραγωγών σκοπεύει να αναδείξει το εύρος των θεραπευτικών και ευεργετικών δράσεων της μοναδικής στον κόσμο μαστίχας Χίου στον ανθρώπινο οργανισμό. Βασική πρόθεση σχεδιασμού του νέου Βιομηχανικού Κέντρου Έρευνας Εφαρμογών Μαστίχας Χίου είναι η τυπολογική διαφοροποίησή του από το «κλασικό» βιομηχανικό κτίριο – εργοστάσιο.Η Αργυρώ Εξερτζόγλου, μηχανικός πωλήσεων της Leomat, έκανε λόγο για ένα έργο με προδιαγραφές φαρμακοβιομηχανίας. «Ο σημαντικός στόχος μας για συνθήκες πλήρους άνεσης, εξοικονόμησης ενέργειας και υψηλού βαθμού απόδοσης έγινε πραγματικότητα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

kIEFER: 13.000 τόνους αποβλήτων ετησίως θα διαχειρίζεται η νέα μονάδα βιοαερίου

Ένας νέος σταθμός παραγωγής και εκμετάλλευσης βιοαερίου στα Σέρβια Κοζάνης προστίθεται στο πλούσιο χαρτοφυλάκιο έργων της kIEFER, που περιλαμβάνει πάνω από το 50% της εγκατεστημένης ισχύος μονάδων βιοαερίου στην Ελλάδα. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η kIEFER έχει συστήσει ειδική μονάδα έρευνας και ανάπτυξης τεχνολογιών σε μονάδες βιοαερίου.
Ο νέος σταθμός βιοαερίου, ιδιοκτησίας της εταιρείας ΧΟΙΡΟΤΡΟΦΙΚΗ ΑΕ, έχει εγκατεστημένη ηλεκτρική ισχύ 499 KWe, θερμική 513 KWth και αναμένεται να παράγει ετησίως 4.150.000 kWh. Πρόκειται για έναν σταθμό ο οποίος θα διαχειρίζεται ετησίως 13.000tn πτηνο-κτηνοτροφικά απόβλητα από την ευρύτερη περιοχή και φυτικά ενσιρώματα. Πέρα από τα περιβαλλοντικά οφέλη, η μονάδα θα προσφέρει οικονομικά οφέλη στην περιοχή, δημιουργώντας θέσεις εργασίας και ανάπτυξη στην τοπική οικονομία. Μέσα από τη διαδικασία της αναερόβιας χώνευσης θα αξιοποιήσει τα παραγόμενα απόβλητα, μειώνοντας το ρυπαντικό τους φορτίο τις οσμές και την οπτική ρύπανση. Το τελικό προϊόν θα είναι ένα άοσμο εδαφοβελτιωτικό πλήρως απαλλαγμένο από παθογόνους μικροοργανισμούς αφού πριν τη διάθεσή του θα έχει οδηγηθεί σε μονάδα παστερίωσης για την εξυγίανσή του.

Το βιοαέριο «απάντηση» στο πρόβλημα διαχείρισης αποβλήτων
Αποτελώντας μια ενδεδειγμένη λύση για το οξυμμένο πρόβλημα της διαχείρισης των αποβλήτων, οι μονάδες βιοαερίου, μπορούν την ίδια στιγμή, να δώσουν ώθηση στον πρωτογενή τομέα, καθώς η πλεονάζουσα θερμότητα μπορεί να αξιοποιηθεί για τις ανάγκες θέρμανσης των κτηνοτροφικών μονάδων της ευρύτερης περιοχής. Επιπρόσθετα μπορούν να αποτελέσουν σημαντικό «αρωγό» στις προσπάθειες ενεργειακής μετάβασης στην περιοχή, καθώς εγκαθιστώντας τέτοιες μονάδες κοντά σε ΒΙΠΕ, εξασφαλίζεται με έναν πράσινο και αξιόπιστο τρόπο, θερμότητα και ηλεκτρική ενέργεια για τις βιομηχανίες από τα απόβλητα που οι ίδιες παράγουν.