Συνέδριο «Transportation & Logistics» από το Supply Chain Institute

Το Supply Chain Institute διοργανώνει στις 26/5/2021 και ώρα 13:30 – 18:30,
το διαδικτυακό συνέδριο «Transportation & Logistics». Ο Υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης και 21 εκλεκτοί ομιλητές θα μιλήσουν για όλο το φάσμα των εμπορευματικών μεταφορών, αναλύοντας το κόστος σήμερα & την ανταγωνιστικότητα vs της στρατηγικής θέσης της χώρας μας. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα και δηλώστε συμμετοχή εδώ.

Βαϊράμογλου: Αξιοποιώντας νέες παραγωγικές διαδικασίες στην αγορά οπτικών

Το 2021 η εταιρεία Βαϊράμογλου ΑΒΕΕ συμπληρώνει 90 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά οπτικών, κατέχοντας την πρώτη θέση στον κλάδο των οφθαλμικών φακών. Σύμφωνα με την εταιρεία, ενισχύονται συνεχώς οι επενδύσεις σε πρωτοποριακές, καινοτόμες, τεχνολογίες με σταθερό γνώμονα την ποιότητα και στόχο την πρόληψη, τη διόρθωση και την προστασία από τους κινδύνους της οπτικής υγείας των πελατών της. Αναφερόμενος στα επόμενα βήματα της εταιρείας, o Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Γρηγόρης Παπαδάκης, σημείωσε: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε το σημείο αναφοράς για την καινοτομία στην ελληνική αγορά, επενδύοντας σε πρωτοποριακές τεχνολογίες όπως η νέα γενιά φακών Crizal, αξιοποιώντας νέες παραγωγικές διαδικασίες και μηχανολογικό εξοπλισμό πιστοποιημένες από την Essilor».

Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ συστήνει τη νέα πλατφόρμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης

Την πλατφόρμα «Ένας άθλος ακόμα» (www.enasathlosakoma.gr) παρουσιάζει ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ, ως επιστέγασμα του ομώνυμου προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που εγκαινίασε στις αρχές του έτους. Η νέα πλατφόρμα έχει ως στόχο την αποτύπωση του οράματος του Ομίλου για τη βιώσιμη ανάπτυξη, την τακτική ενημέρωση και τη διάδραση με το κοινό αναφορικά με τις στοχευμένες δράσεις που υλοποιεί στους τομείς προτεραιότητάς του. Ειδικότερα, μέσα από τη νέα πλατφόρμα ο επισκέπτης γνωρίζει τα σημαντικότερα έργα – σταθμούς των 110 ετών της δράσης του Ομίλου και γίνεται κοινωνός των «άθλων» που κάνει πραγματικότητα για τον άνθρωπο και το περιβάλλον με άξονα τέσσερις στρατηγικούς πυλώνες: το κλίμα, την κυκλική οικονομία, τη φύση και τις τοπικές κοινωνίες. Επιπλέον, η ιστοσελίδα λειτουργεί ως δίαυλος επικοινωνίας με το κοινό, καθώς προσφέρει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να επικοινωνήσει τη γνώμη του στον Όμιλο για κάθε άθλο που πραγματοποιεί, ακόμη και να προτείνει νέους.

Η εξοικονόμηση ενέργειας στην καθημερινότητα της SARMED

Τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των δραστηριοτήτων της εταιρείας και την πρόληψη περιστατικών ρύπανσης, καθώς και την παρακολούθηση και συνεχή βελτίωση της ενεργειακής της επίδοσης έχει θέσει ως στόχους η SARMED. Η δράση «Μοιραζόμαστε σκέψεις, επικοινωνούμε ιδέες, αξιολογούμε, ενεργούμε» που υλοποιεί η SARMED, αυτή τη φορά ήταν αφιερωμένη σε θέματα περιβάλλοντος και εξοικονόμησης ενέργειας.

Πρόκειται για μια δράση που έχει σαν στόχο την ενίσχυση της εσωτερικής επικοινωνίας και τη συμμετοχή των εργαζομένων στη συνεχή βελτίωση του εργασιακού περιβάλλοντος.
Οι εργαζόμενοι εκφράζουν τη γνώμη τους μέσα από ειδικά διαμορφωμένα θεματικά ερωτηματολόγια. Στις απαντήσεις που συγκεντρώθηκαν, εμφατικά τονίστηκε από την πλειοψηφία των συμμετεχόντων, σε ποσοστό 95%, ότι είναι σημαντικό η Εταιρεία να πραγματοποιεί δράσεις ανακύκλωσης και εξοικονόμησης ενέργειας. Οι εργαζόμενοι είναι ενημερωμένοι για τις δράσεις ανακύκλωσης και εξοικονόμησης ενέργειας που υλοποιεί η Εταιρεία και συμμετέχουν πολύ ενεργά στις σχετικές δράσεις.

 

Schneider Electric: Διαμορφώνοντας ένα πράσινο και ψηφιακό μέλλον

Οι τελευταίες εξελίξεις της τεχνολογίας, οι τάσεις της αγοράς και οι προηγμένες λύσεις της Schneider Electric, που συμβάλλουν στην επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού, διασφαλίζοντας ένα βιώσιμο μέλλον, παρουσιάστηκαν την Πέμπτη 20 Μαΐου 2021. Στη διαδικτυακή εκδήλωση της εταιρείας με θέμα: «Διαμορφώνουμε σήμερα το πράσινο και ψηφιακό μέλλον μας», αναδείχθηκαν οι δεσμεύσεις της εταιρείας όσον αφορά την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, μέσα από καινοτόμες λύσεις που συμβάλλουν στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, την αποτελεσματική διαχείριση των διαθέσιμων πόρων, τις αρχές εμπιστοσύνης, τη δημιουργία ίσων ευκαιριών στο εργασιακό περιβάλλον, αλλά και την αξιοποίηση της νέας γενιάς και την έμπρακτη στήριξη των τοπικών κοινοτήτων μέσα από σημαντικές πρωτοβουλίες.

Ο κ. Σπύρος Ράπτης, Γενικός Διευθυντής της Schneider Electric για την Ελλάδα και την Κύπρο, δήλωσε σχετικά: «Μέσα σε όλες τις δεδομένες δυσκολίες της εποχής ήταν μεγάλη μας χαρά που μοιραστήκαμε μαζί σας ιδέες και γνώσεις γύρω από σημαντικές εξελίξεις στον τομέα μας, αλλά και που παρουσιάσαμε τη γενική εικόνα της στρατηγικής της Schneider Electric Ελλάδος μπροστά σε αυτό το νέο τεχνολογικό τοπίο. Για εμάς, η ψηφιοποίηση ανταποκρίνεται στις ανάγκες του μέλλοντος και διαμορφώνει νέες τάσεις που θα χρειαστεί να ακολουθήσουν οι επιχειρήσεις, προκειμένου να συνεχίσουν να είναι βιώσιμες. Για αυτό εδώ και πολλά χρόνια, αποτελούμε τον ψηφιακό συνεργάτη των πελατών μας, εξασφαλίζοντας τη βιωσιμότητα και την αποδοτικότητά τους».

Η έκθεση METAL MACHINERY 5-7 Νοεμβρίου του 2021

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζεται η προετοιμασία της Έκθεσης METAL MACHINERY 2021, η επαγγελματική έκθεση για τα μηχανήματα και τις τεχνολογίες επεξεργασίας μετάλλου, το βιομηχανικό εξοπλισμό και τη βιομηχανική υπεργολαβία, που θα πραγματοποιηθεί από 5 έως 7 Νοέμβριου 2021, στο Metropolitan Expo, στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Η έκθεση θα συγκεντρώσει για 3 ημέρες, όλους τους επαγγελματίες του κλάδου, μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις, τη βιομηχανία και τα μεγάλα εργοστάσια. Μεγάλες εταιρείες έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή στην έκθεση Metal Machinery 2021 και είναι έτοιμες να παρουσιάσουν όλα τα τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα και βιομηχανικό εξοπλισμό.

Η Metal Machinery 2021 θα πραγματοποιηθεί σε 2 αίθουσες, στην αίθουσα 1 θα παρουσιαστούν εταιρείες και μηχανήματα για την επεξεργασία μετάλλου και στην αίθουσα 2 θα παρουσιαστούν εταιρείες και μηχανήματα βιομηχανικού εξοπλισμού. Επίσης, θα δοθεί έμφαση σε δύο πυλώνες του κλάδου. O πρώτος αφορά στην προώθηση της βιομηχανικής υπεργολαβίας και του βιομηχανικού εξοπλισμού. Ο δεύτερος άπτεται της προσέγγισης του Industry 4.0, δηλαδή η τρέχουσα τάση της αυτοματοποίησης και της ανταλλαγής δεδομένων στις τεχνολογίες παραγωγής, η οποία αναφέρεται συνήθως και ως η τέταρτη βιομηχανική επανάσταση.

 

Σε απορρόφηση της θυγατρικής FITCO προχωρά η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ

Την έναρξη προπαρασκευαστικών ενεργειών για τη συγχώνευση με απορρόφηση της θυγατρικής FITCO από την ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ αποφάσισαν τα Διοικητικά Συμβούλια των δύο εταιρειών κατά τις συνεδριάσεις τους, την περασμένη εβδομάδα.
Πιο αναλυτικά, η «ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ» ανακοινώνει ότι, τα Διοικητικά Συμβούλια των εταιρειών με τις επωνυμίες «ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ» και της κατά 100% θυγατρικής αυτής, μη εισηγμένης εταιρείας «FITCO» κατά τις συνεδριάσεις τους, την 14/5/2021, αποφάσισαν την έναρξη προπαρασκευαστικών ενεργειών για τη συγχώνευση με απορρόφηση της «FITCO» από την «ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ», σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων Ν. 4601/2019, του Ν. 4548/2018 και του Ν. 4172/2013, όπως ισχύουν. Προς υλοποίηση της ανωτέρω συγχώνευσης με απορρόφηση, προέβησαν στη σύνταξη σχεδίου συγχώνευσης με ημερομηνία 19/5/2021, το οποίο καταχώρισαν στο διαδικτυακό τόπο του Γ.Ε.ΜΗ. στις 20/5/2021. Ο εταιρικός μετασχηματισμός εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί στο δεύτερο εξάμηνο του 2021 και η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ θα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για κάθε εξέλιξη.

 

Η Ελλάδα μπορεί να πρωταγωνιστήσει στην παγκόσμια αγορά φαρμακευτικής κάνναβης

Το έντονο ενδιαφέρον εκπροσώπων σημαντικών αμερικανικών επιχειρήσεων για επενδύσεις στον τομέα της φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα, καταγράφηκε σε διαδικτυακή εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν την Πέμπτη 20 Μαΐου, η Enterprise Greece, η αμερικανική δικηγορική εταιρεία Duane Morris και το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, με τη συμμετοχή 120 εταιρειών. Όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια του webinar, με το νέο νομοσχέδιο που προώθησε η ελληνική κυβέρνηση, ανοίγει ο δρόμος για παραγωγή τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης όλων των μορφών, συμπεριλαμβανομένου του ξηρού ανθού σε συσκευασίες των 30 γραμμαρίων αποκλειστικά και μόνο για εξαγωγή, ανεξάρτητα από το εάν στη χώρα εισαγωγής προορίζονται να χρησιμοποιηθούν ως τελικό ή ενδιάμεσο προϊόν ή ως πρώτη ύλη για ιατρικούς και φαρμακευτικούς σκοπούς. Με την παρέμβαση αυτή, ικανοποιούνται πάγιες ανάγκες της αγοράς, αλλά και η ζήτηση ξηρού ανθού κυρίως από την Ευρώπη.

Η ρύθμιση συνοδεύεται από απλοποίηση εγκριτικών διαδικασιών, βελτίωση ζητημάτων χωροθέτησης, διασφάλιση της ασφαλούς και απρόσκοπτης διάθεσης των προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης, υπό τον έλεγχο του Ε.Ο.Φ., για την κάλυψη συνταγογραφημένων αναγκών ασθενών με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Κύριος στόχος της είναι να ξεμπλοκάρουν εγκεκριμένες επενδύσεις που παραμένουν στάσιμες στη χώρα και να ανοίξει ο δρόμος για την προσέλκυση νέων από ώριμες αγορές, όπως των ΗΠΑ. Η πρωτοβουλία αναμένεται να συνδράμει στην ανάπτυξη επιχειρηματικών συνεργειών, να συμβάλλει στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας υψηλής εξειδίκευσης και να καταστήσει την Ελλάδα, κέντρο των εξελίξεων στην ευρωπαϊκή αγορά. Κατά τη διάρκεια του διαδικτυακού συνεδρίου, δύο επιτυχημένα επενδυτικά έργα παρουσιάστηκαν στους συμμετέχοντες, από την Kaya Holdings και την Tikun Europe.

Καραμολέγκος: Καινοτόμα προϊόντα θα αντισταθμίσουν μια δύσκολη χρονιά

Με το λανσάρισμα καινοτόμων προϊόντων, την ενίσχυση της παραγωγικής ικανότητάς της με επενδύσεις ύψους 27,3 εκατομμυρίων ευρώ και τη «στροφή» στον καφέ σκοπεύει να αντισταθμίσει η Καραμολέγκος το δύσκολο 2021. Τα παραπάνω σημείωσε ο επικεφαλής της αρτοβιομηχανίας, κ. Μανώλης Καραμολέγκος, κατά τη γενική συνέλευση της εταιρείας.
Σχετικά με τις προοπτικές του 2021, ο κ. Καραμολέγκος εκτίμησε ότι το άνοιγμα της εστίασης και των υπόλοιπων επιχειρήσεων που έμειναν κλειστές για μεγάλο διάστημα του 2020, θα φέρει πτώση στη ζήτηση και τις πωλήσεις για τα προϊόντα στα σούπερ μάρκετ.

Όπως τόνισε ωστόσο, θα γίνει προσπάθεια να καλυφθούν οι απώλειες αυτές με καινοτόμα προϊόντα, που στόχο θα έχουν να «κρατήσουν» τους καταναλωτές. Μεταξύ άλλων, ο κ. Καραμολέγκος αναφέρθηκε στη νέα επένδυση της επιχείρησης για την κατασκευή μίας νέας παραγωγικής μονάδας αλλά και ενός υπερσύγχρονου κτιρίου αποθήκευσης και διανομής, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τα τέλη του Οκτωβρίου 2021, μειώνοντας τα κόστη λειτουργίας και αυξάνοντας την παραγωγικότητα. Επιπλέον, η εταιρεία ξεκινά να δίνει βάρος στο κομμάτι του καφέ. Σχετικά με την αλυσίδα Απολλώνιον, ο κ. Καραμολέγκος ανακοίνωσε πως εντός των προσεχών δύο εβδομάδων θα ανοίξει νέο κατάστημα στη Γλυφάδα, ενώ στόχος είναι να επανέλθει στους τζίρους του 2019, μετά το πολύ δύσκολο για τον κλάδο εστίασης 2020.

Ανοιχτοί σε ξένα funds
Αναφορικά με την πιθανότητα εξαγοράς, λόγω της πρόσφατης κινητικότητας στην αγορά τροφίμων από ξένα funds, ο επικεφαλής της Καραμολέγκος σημείωσε ότι «δεν έχει χτυπήσει κανείς την πόρτα μας, αν γίνει θα τον ακούσουμε». Σχετικά με τη νέα επένδυση της Μάννα – Τσατσαρωνάκης, η οποία απέκτησε το εργοστάσιο της Κατσέλης στις Αχαρνές, ο κ. Καραμολέγκος τη χαρακτήρισε καλοδεχούμενο και αξιόλογο ανταγωνιστή, τονίζοντας πως «ίσως κι εκείνος βλέπει αυτές τις ευκαιρίες που βλέπουμε κι εμείς».

Ο Πέτρος Χριστόπουλος νέος Νομικός Σύμβουλος της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ

 

Η «ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ» ανακοινώνει ότι ο κ. Πέτρος Χριστόπουλος, Δικηγόρος παρ′ Αρείω Πάγω, αναλαμβάνει καθήκοντα Νομικού Συμβούλου της Εταιρείας. Ο κ. Πέτρος Χριστόπουλος διαθέτει εικοσαετή και πλέον εμπειρία στο εμπορικό δίκαιο, ιδίως εταιρικό δίκαιο και δίκαιο κεφαλαιαγοράς, και στην παροχή νομικών υπηρεσιών σε εταιρείες του χώρου της κεφαλαιαγοράς.