Space Hellas: Νέο μέλος του Δ.Σ. η Α. Καλλιάνη

Την εκλογή στο διοικητικό συμβούλιο της Space Hellas, στη συνεδρίασή του στις
13-05-2021, της κ. Άννας Καλλιάνη, ως νέου ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους του αποφάσισε το Δ.Σ. της εταιρείας, σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους κ. Αθανάσιου Πατσούρα. Η κ. Άννα Καλλιάνη διαθέτει ακόμα επιτυχημένη παρουσία στον τομέα δραστηριότητάς της και εξειδικευμένες γνώσεις, επάρκεια και δεξιότητες, ενώ η εκλογή της θα ανακοινωθεί από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας στην αμέσως επόμενη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, που θα συγκληθεί.’

 

 

Jungheinrich: Webinar για τον ψηφιακό μετασχηματισμό στις αλυσίδες εφοδιασμού

Για όσους θέλουν να μάθουν περισσότερα για τον ψηφιακό μετασχηματισμό στις αλυσίδες εφοδιασμού, η Optilog Advisory Services διοργανώνει την Τρίτη 18/05 και ώρα 5:00 μ.μ ειδικό webinar με τίτλο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός σε Αλυσίδες Εφοδιασμού:Μελέτες περίπτωσης και βέλτιστες πρακτικές». Ανάμεσα στους χορηγούς του webinar, στο οποίο συμμετέχουν κορυφαίοι ομιλητές και καταξιωμένα στελέχη των logistics, είναι η Jungheinrich. Κάντε τη δωρεάν εγγραφή σας εδώ.

ΦΑΓΕ: Νέο εργοστάσιο στη δυτική Ευρώπη

 

Στην αναθεώρηση του επενδυτικού της σχεδιασμού προχώρησε η γνωστή γαλακτοβιομηχανία ΦΑΓΕ, καθώς δεν ευοδώθηκε το εγχείρημα της εταιρείας για κατασκευή εργοστασίου στο Λουξεμβούργο. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Γιώργου Λαμπίρη για το FOODReporter, χαρακτηριστική είναι η αναφορά στις οικονομικές καταστάσεις τριμήνου βάσει της οποίας έχει αποφασίσει να δημιουργήσει νέα παραγωγική μονάδα στη δυτική Ευρώπη. Μάλιστα, η διοίκηση έχει ήδη υπογράψει συμφωνίες με προμηθευτές και κατασκευαστές, από τις οποίες απορρέουν υποχρεώσεις 27,1 εκατ. ευρώ στο τέλος του περασμένου Μαρτίου. Οι εν λόγω υποχρεώσεις καθίστανται πληρωτέες στα βάθος πενταετίας. Παράλληλα, αυξημένες κατά 2,8 εκατ. ευρώ, ήτοι 2,1%, ήταν οι πωλήσεις της ΦΑΓΕ στο πρώτο τρίμηνο του 2020 εν συγκρίσει με το αντίστοιχο τρίμηνο της περσινής χρονιάς. Η συγκεκριμένη επίδοση οφείλεται στην αύξηση του όγκου πωλήσεων κατά 5% και στη θετική επίδραση κατά 3,8% στις πωλήσεις, που είχε η εξασθένηση του δολαρίου έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας.

 

 

Η πολιτεία στηρίζει τις ανάγκες της περιφερειακής βιομηχανίας σε τεχνικά επαγγέλματα

 

Συνάντηση με τη Διοίκηση του ΣΒΕ είχε ο Γ.Γ. επαγγελματικής εκπαίδευσης, κατάρτισης, δια βίου μάθησης και νεολαίας Δρ Γεώργιος Βούτσινος, κατά την οποία συμφωνήθηκε η υπογραφή εντός του Ιουνίου 2021 «Μνημονίου Συναντίληψης και Συνεργασίας». Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η συνάντηση επικεντρώθηκε στη συνεργασία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) με την Γενική Γραμματεία ΕΕΚΔΒΜ & Ν στα ακόλουθα θέματα:
• στην ανάπτυξη προτάσεων από τον ΣΒΕ για συμπερίληψη νέων ειδικοτήτων εργαζομένων που ενδιαφέρουν τη βιομηχανία στα προγράμματα σπουδών των δημοσίων Επαγγελματικών Σχολών

Κατάρτισης και των Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης,
• στην εξεύρεση μεταποιητικών επιχειρήσεων μελών του ΣΒΕ, στις οποίες θα εκπονήσουν την πρακτική τους άσκηση τα άτομα που θα συμμετέχουν σε προγράμματα εκπαίδευσης σε ειδικότητες ενδιαφέροντος βιομηχανίας,
• στην από κοινού διερεύνηση σύστασης «Κλαδικού Συμβουλίου Δεξιοτήτων», που έχει σκοπό τη συστηματική παρακολούθηση των αναγκών σε επαγγελματικές δεξιότητες της περιφερειακής βιομηχανίας,
• στην εκπόνηση έρευνας αναγκών της τοπικής αγοράς εργασίας, και,
• στην υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης εργαζομένων στην περιφερειακή βιομηχανία της χώρας.

40 ΧΡΟΝΙΑ Würth Hellas S.A.

Έχοντας διανύσει μία επιτυχημένη πορεία 40 ετών, η Würth Hellas S.A. αποτελεί σήμερα τη μεγαλύτερη εταιρεία στον χώρο της τεχνικής συναρμολόγησης στην Ελλάδα. Από την ίδρυσή της το 1981, βρίσκεται δίπλα σε 40.000 επαγγελματίες πελάτες με πάνω από 210 εξειδικευμένους τεχνικούς συμβούλους πωλήσεων και πάνω από 100 άρτια καταρτισμένους εσωτερικούς υπαλλήλους, έτοιμους να προσφέρουν περισσότερους από 125.000 διαφορετικούς κωδικούς προϊόντων και ένα μεγάλο εύρος συστημάτων, λύσεων και καινοτομιών. To 2021 αποτελεί έτος ορόσημο για τους ανθρώπους της Würth Hellas S.A., καθώς η εταιρεία κλείνει 40 χρόνια δυναμικής παρουσίας στην ελληνική αγορά. Η ποιότητα των προϊόντων της, η άμεση εξυπηρέτηση των πελατών της, η επένδυση σε ανθρώπινο και τεχνολογικό δυναμικό και υποδομές, όπως και η ευελιξία της στις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς, τη βοήθησαν όλα αυτά τα χρόνια να ξεπεράσει κάθε πρόκληση και να πορευτεί με γνώμονα την αναβάθμιση των υπηρεσιών της απέναντι στους συνεργάτες της και την κοινωνική προσφορά.

Η ισχυροποίησή της στην ελληνική αγορά εδραιώθηκε με έναν μοναδικό συνδυασμό:
Εξυπηρέτησης και επαγγελματικής υποστήριξης μέσα από τους ανθρώπους της
Συνεχούς ροής προϊόντων στην αγορά
Αδιαπραγμάτευτης ποιότητας των προϊόντων της
Ανταγωνιστικότητας των τιμών της
Ανάπτυξης της πολυκαναλικής προσέγγισης των πελατών της
Εμπιστοσύνης των συνεργατών της
Δέσμευση της εταιρείας είναι να συνεχίσει να προσφέρει άριστα σχεδιασμένες και πρωτοποριακές λύσεις, με επαγγελματική εξυπηρέτηση, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα.
Στόχος της είναι να ενθουσιάζει με την αισιοδοξία, τον δυναμισμό και την υπευθυνότητά της και να αποτελεί τη Νο.1 επιλογή των πελατών της.

 

Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία μείωσε κατά 7% τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα

Τον πρώτο Απολογισμό Βιώσιμης Ανάπτυξης δημοσιεύει η Ολυμπιακή Ζυθοποιία, με το σύνθημα «Ζυθοποιούμε για ένα καλύτερο σήμερα και αύριο». Η κατεύθυνση της επίτευξης των στόχων αυτών έχει τεθεί από τον Όμιλο Carlsberg, με χρονικό ορίζοντα το 2030 και ενδιάμεσο σταθμό το 2022. Στο πλαίσιο Τον πρώτο Απολογισμό Βιώσιμης Ανάπτυξης δημοσιεύει η Ολυμπιακή Ζυθοποιία, με το σύνθημα «Ζυθοποιούμε για ένα καλύτερο σήμερα και αύριο». Η κατεύθυνση της επίτευξης των στόχων αυτών έχει τεθεί από τον Όμιλο Carlsberg, με χρονικό ορίζοντα το 2030 και ενδιάμεσο σταθμό το 2022. της στρατηγικής «Together Towards ZERO» (Μαζί προς το ΜΗΔΕΝ), η Ολυμπιακή Ζυθοποιία υλοποιεί σειρά δράσεων και πρακτικών. Ο Απολογισμός Βιώσιμης Ανάπτυξης εστιάζει σε δράσεις και αποτελέσματα βάσει τεσσάρων βασικών αξόνων:
Μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα: Επενδύοντας στον συνεχή εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων και του τεχνολογικού εξοπλισμού, καθώς και στη βελτιστοποίηση των διαδικασιών σε όλο το φάσμα λειτουργίας της, η εταιρεία μείωσε κατά 7% τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2), κατά 13% την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και κατά 5% την κατανάλωση θερμικής ενέργειας στις δύο παραγωγικές της μονάδες στη Σίνδο Θεσσαλονίκης και τη Ριτσώνα Ευβοίας, σε διάστημα δύο ετών. Ταυτόχρονα, επαναξιολογεί κάθε κρίκο της εφοδιαστικής αλυσίδας, αναδιαμορφώνοντας το σύνολο της διαδικασίας.
Μηδενική σπατάλη νερού: Βελτιστοποιώντας τις διαδικασίες σε κάθε στάδιο της παραγωγής, επαναχρησιμοποιώντας και ανακυκλώνοντας το νερό, η εταιρεία μείωσε κατά 19% τη χρήση του κατά την παραγωγική διαδικασία και στα δύο εργοστάσιά της, σε διάστημα δύο ετών.
Μηδενική κατάχρηση αλκοόλ: Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία υλοποιεί σειρά δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, ενώ το 100% των συσκευασιών των αλκοολούχων προϊόντων της φέρουν το μήνυμα «Απολαύστε υπεύθυνα». Παράλληλα, συμβάλλει ενεργά στην προώθηση της κατηγορίας της μπύρας χωρίς αλκοόλ στη χώρα μας.
Μηδενισμός των ατυχημάτων
στην εργασία: Εφαρμόζοντας ένα ολιστικό πρόγραμμα ασφάλειας και προστασίας σε όλες τις εγκαταστάσεις της πανελλαδικά, επιτεύχθηκε μείωση κατά 33% των ατυχημάτων στον χώρο εργασίας σε ένα μόλις έτος, με παράλληλη αύξηση του ποσοστού συμμόρφωσης στους κανόνες ασφαλείας κατά 16%.

 

 

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: επενδύσεις 5 δισ. θα φερουν 20.000 θέσεις εργασίας

 

«Πιστεύουμε ακράδαντα στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Εμείς ως Όμιλος έχουμε ένα χαρτοφυλάκιο έργων και επενδύσεων 5 δισ. ευρώ, που αναμένεται να δημιουργήσει περίπου 20.000 ποιοτικές θέσεις εργασίας», σημείωσε ο Γιώργος Περιστέρης, Πρόεδρος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, μιλώντας στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Ο επικεφαλής της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ χαρακτήρισε «μοναδική ευκαιρία για τη χώρα μας, αλλά κυρίως την νέα γενιά» τα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης, τονίζοντας ότι: «Οι νέοι μας θα μπορούν πλέον να δουλέψουν στην πατρίδα τους, σε ενδιαφέρουσες και καλά αμειβόμενες δουλειές σε τομείς όπως οι ΑΠΕ, οι νέες τεχνολογίες, η πράσινη μετάβαση και η ψηφιοποίηση ιδιωτικού και δημόσιο τομέα».

Για την πλεονεκτική μας θέση ως χώρα στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη ο κ. Περιστέρης ανέφερε ότι η Ελλάδα μπορεί να γίνει εξαγωγέας καθαρής ενέργειας και κέντρο (hub) αποθήκευσης ενέργειας για όλη τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. «Με νέα έργα ΑΠΕ όπως υπεράκτια πλωτά αιολικά πάρκα, με μονάδες αποθήκευσης ενέργειας, όπως αυτές που βασίζονται στην αντλησοταμίευση που έχει μεγάλη εγχώρια προστιθέμενη αξία (έως 70%) και με ανάπτυξη των διασυνδέσεων, η χώρα μας θα ενισχύσει το ρόλο της στον κλάδο της ενέργειας», σημείωσε χαρακτηριστικά. Ο κ. Περιστέρης ανέφερε ότι το νέο θεσμικό πλαίσιο για την αποθήκευση ενέργειας είναι ένα σημαντικό βήμα για τον κλάδο, όπως και το θεσμικό πλαίσιο για τα πλωτά αιολικά που αναμένεται το επόμενο διάστημα. «Τα off shore αιολικά ξεκινούν από το μηδέν, και μπορούν να γίνουν χιλιάδες MW τα επόμενα χρόνια και επομένως θα δούμε σημαντικές επενδύσεις», είπε.

 

«White Dragon»: Πρόταση ανάπτυξης Βιομηχανικού Ερευνητικού Κέντρου Υδρογόνου

Την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου Βιομηχανικού Ερευνητικού Κέντρου Υδρογόνου, στο πλαίσιο του Κόμβου Υδρογόνου Υψηλής Τεχνολογίας, Έρευνας, Ανάπτυξης & Καινοτομίας που θα δημιουργηθεί στη Δυτική Μακεδονία, περιλαμβάνει η επενδυτική πρόταση με την ονομασία «White Dragon», που κατέθεσαν οι μεγαλύτεροι ενεργειακοί όμιλοι της χώρας. Ειδικότερα, η ΔΕΠΑ Εμπορίας ως συντονιστής του έργου, σε συνεργασία με την Advent Technologies, την Damco Energy (Όμιλος Κοπελούζου), τη ΔΕΗ, τον ΔΕΣΦΑ, τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, την Motor Oil, την Σωληνουργεία Κορίνθου, τον TAP και την ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ υπέβαλαν, προς την Ελληνική Κυβέρνηση και την Ε.Ε., επενδυτική πρόταση συνολικού ύψους άνω των €8 δισ., για την ανάπτυξη ενός καινοτόμου, ολοκληρωμένου έργου πράσινου υδρογόνου στην Ελλάδα, που καλύπτει ολόκληρη την αλυσίδα αξίας του.

Ο πυρήνας του έργου
Ο πυρήνας του έργου βασίζεται στη σταδιακή αντικατάσταση των λιγνιτικών μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Δυτικής Μακεδονίας και τη μετάβαση σε καθαρές μορφές ενέργειας με τελικό στόχο την απανθρακοποίηση του ενεργειακού μείγματος της χώρας. Το έργο «White Dragon» θα χρησιμοποιήσει ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια σε μεγάλη κλίμακα (GW) για την παραγωγή πράσινου υδρογόνου μέσω ηλεκτρόλυσης. Το υδρογόνο, στη συνέχεια, θα αποθηκεύεται άμεσα (βραχυπρόθεσμη αποθήκευση υδρογόνου) και έμμεσα (διοχέτευση στον αγωγό φυσικού αερίου του ΔΕΣΦΑ) και, μέσω κυψελών καυσίμου υψηλής θερμοκρασίας, θα προσφέρει στο ηλεκτρικό σύστημα της χώρας ηλεκτρική ενέργεια ως μία σταθερή μονάδα βάσης συμπαραγωγής πράσινης ενέργειας και θερμότητας. Η παραγόμενη θερμότητα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε βιομηχανίες, data centers κ.λπ. Βασικός στόχος του έργου είναι η ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου Βιομηχανικού Ερευνητικού Κέντρου Υδρογόνου, στο πλαίσιο του Κόμβου Υδρογόνου Υψηλής Τεχνολογίας, Έρευνας, Ανάπτυξης & Καινοτομίας στη Δυτική Μακεδονία. Ιδιαίτερα σημαντική, τέλος, είναι και η σκοπούμενη αναβάθμιση και κεφαλαιοποίηση των υφιστάμενων ενεργειακών υποδομών (ηλεκτρικά δίκτυα και αγωγοί φυσικού αερίου).