Νέα επένδυση από τον Όμιλο Πλαστικά Θράκης για την παραγωγή μασκών FFP2

Σε νέα επένδυση για την παραγωγή άνω των 1,5 εκατομμυρίων μασκών FFP2 το μήνα προχωρά ο Όμιλος Πλαστικά Θράκης, ενισχύοντας τη θέση του ως ενός από τους μεγαλύτερους παραγωγούς μασκών στην Ευρώπη. Ήδη παράγει 50 εκατ. χειρουργικές μάσκες (Τύπου IIR) το μήνα στα εργοστάσιά που διαθέτει σε Ελλάδα, Σκωτία και Ιρλανδία. Ειδικότερα, αναγνωρίζοντας ότι όσο ανοίγει η αγορά τόσο αυξάνονται οι ανάγκες για ενισχυμένη προστασία, ο Όμιλος προσέθεσε στην γκάμα του τη νέα μάσκα υψηλής προστασίας «FFP2 Thrace Series 902 Advanced». Η νέα επένδυση του ομίλου στην Ξάνθη εξασφαλίζει σε πρώτη φάση μία παραγωγή άνω των 1.5 εκατομμυρίων μασκών FFP2 το μήνα, συνεισφέροντας με αυτόν τον τρόπο στο να γίνει η Ελλάδα αυτάρκης και σε αυτό το είδος ατομικής προστασίας.
Οι συγκεκριμένες μάσκες:
• Παρέχουν μέγιστη προστασία από εισπνοή μολυσματικών παραγόντων ή ρύπων με τη μορφή αερολυμάτων, σταγονιδίων ή μικρών στερεών σωματιδίων, τόσο σε αυτόν που τη φορά, όσο και στους γύρω του από τη διασπορά αερομεταφερόμενων σωματιδίων.
• Aποτελούνται από 5 στρώσεις non-woven, spunbond και meltblown (S-HAC-M-M-S), κάτι το οποίο εξασφαλίζει εξαιρετικό φιλτράρισμα με σχεδόν μηδενικές διαρροές.
• Είναι σχεδιασμένες ώστε να παρέχουν σταθερότητα και άνεση κατά τη χρήση.
Οι μάσκες FFP2-NR Thrace Series 902 Advanced εναρμονίζονται και έχουν πιστοποιηθεί με το πρότυπο EN 149:2001+A1:2009, πληρώντας όλες τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας(EU) 2016/425 για τα PPE (Personal Protective Equipment).

Όμιλος Σαράντη: Η αύξηση πωλήσεων και τα σχέδια για ενίσχυση της παραγωγής

Βελτιωμένα οικονομικά αποτελέσματα παρουσίασε ο Όμιλος Σαράντη για το 2020, λαμβάνοντας ώθηση για την υλοποίηση επενδύσεων σε καινούρια προϊόντα, αναβαθμισμένο εξοπλισμό και ενίσχυση της παραγωγικής δυναμικότητας με νέο, αυτοματοποιημένο εργοστάσιο.
Ειδικότερα, οι ενοποιημένες πωλήσεις του Ομίλου Σαράντη το 2020 ανήλθαν σε 393,38 εκατ. ευρώ, από 370,07 εκατ. ευρώ το 2019, αυξημένες κατά 6,3%. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους η ανάπτυξη του Ομίλου τροφοδοτείται από κατηγορίες που παρουσιάζουν υψηλή ζήτηση και σχετίζονται με την προσωπική υγιεινή, την υγεία και την οικιακή φροντίδα. Η κερδοφορία (EBITDA) του Ομίλου το 2020 αυξήθηκε κατά 14,52% στα 62,70 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω βελτιστοποίησης του λειτουργικού κόστους και ιδιαιτέρως λόγω χαμηλότερων εξόδων διαφήμισης και προώθησης.
Αναβάθμιση εξοπλισμού και επέκταση παραγωγής
Σημειώνεται ότι στα τέλη Φεβρουαρίου του 2020 και σε συνέχεια της έγκρισης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, ολοκληρώθηκε η εξαγορά των πολωνικών προϊόντων προσωπικής φροντίδας LUKSJA, ενισχύοντας την παρουσία του Ομίλου στην πολωνική αγορά προϊόντων προσωπικής φροντίδας. Σε συνέχεια της επέκτασης του εργοστασίου παραγωγής του στα Οινόφυτα, που αφορά στην αναβάθμιση του μηχανολογικού εξοπλισμού και τη βελτίωση των παραγωγικών διαδικασιών, ο Όμιλος ολοκλήρωσε την απορρόφηση της παραγωγής των προϊόντων προσωπικής φροντίδας Indulona.
Επιπλέον, η νέα επένδυση που ξεκίνησε το 2020 στην Polipak και βρίσκεται υπό ανάπτυξη θα οδηγήσει στην δημιουργία νέων προϊόντων υψηλής τεχνολογίας, βελτιωμένων από άποψη οικολογικού προφίλ, ανθεκτικότητας και λειτουργικότητας. Το νέο εργοστάσιο θα χρησιμοποιεί αυτοματοποιημένες διαδικασίες παραγωγής που θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερη παραγωγική δυναμικότητα και αυξημένη απόδοση.
Σημειώνεται ότι σε συνέχεια της δημοσίευσης των οικονομικών αποτελεσμάτων του Oμίλου, το Διοικητικό Συμβούλιο της Σαράντης αποφάσισε αύξηση κατά 34% στο προτεινόμενο μέρισμα.