Το ενεργειακό πρόβλημα και η γραφειοκρατία στις αδειοδοτήσεις είναι μερικές από τις παθογένειες που λειτουργούν ως τροχοπέδη στην προσέλκυση νέων επενδύσεων στη Βόρεια Ελλάδα. Απαντήσεις σε αυτό το καυτό θέμα που όσα χρόνια και να περάσουν παραμένει επίκαιρο συζήτησαν, εξέχοντες ομιλητές διαφορετικών κλάδων στο πάνελ «Attracting large FDI’s in Northern Greece» στο 7o Thessaloniki Summit, το οποίο συντόνισε η δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Γούτα. Το δημογραφικό πρόβλημα ανέδειξε ο Υπ. Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας ως απόρροια των δυσμενών εργασιακών συνθηκών που επικρατούν στη χώρα, πρόβλημα που μπορεί να λυθεί μόνο με την προσέλκυση νέων επενδύσεων που θα φέρουν θέσεις εργασίας. Έτσι, οποιαδήποτε βελτίωση στη λειτουργία των βιομηχανιών προσβλέπει σε ένα θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία. Ταυτόχρονα το ενεργειακό πρόβλημα παραμένει στο προσκήνιο, ενώ η κυβέρνηση καταβάλει προσπάθειες τα τελευταία τέσσερα χρόνια για διπλασιασμό της χρήσης των ΑΠΕ. Το προηγούμενο διάστημα υλοποιήθηκαν από τον ΔΕΔΔΗΕ επενδύσεις μισού δισ. ευρώ για αναβάθμιση υποσταθμών στη Βόρεια Ελλάδα. «Οι άμεσες ξένες επενδύσεις το 2022, στην Ελλάδα, αυξήθηκαν κατά 57%, σε σύγκριση με εκείνες του 2021» δήλωσε ο κ. Σκρέκας.

Ξένες επενδύσεις και προσφορά Υποδομών
«Business as usual» χαρακτήρισε την κατάσταση σχετικά με τις συζητήσεις με ισραηλινές πολυεθνικές, ο Νίκος Ευθυμιάδης, Chairman and CEO, ThessINTEC, καθώς συνεχίζονται απρόσκοπτα παρά τον πόλεμο. Ο ίδιος δήλωσε ότι αναμένει τις επόμενες μέρες το προεδρικό διάταγμα για να προχωρήσουν με την συμφωνία που έχει υπογραφεί. «Οι ισραηλινοί έχουν προαγοράσει 70.000 τ.μ. σε κτίρια για να τα εκμεταλλευτούν και να εγκαταστήσουν εταιρείες με Έρευνα και Τεχνολογία». Ο Θάνος Ψάθας, CEO, ETVA VIPE SA ανακοίνωσε τις προσπάθειες επέκτασης των χώρων της ΒΙΠΕ Θεσσαλονίκης. «Υπάρχει ζήτηση αλλά δεν υπάρχει προσφορά στις ΒΙΠΕ, οι μεταποιητικές βιομηχανίες ψάχνουν να επενδύσουν σε περιοχές που βρίσκουν εργατικό δυναμικό και υποδομές».

Deloitte και PWC μετατρέπουν τη Θεσσαλονίκη σε διεθνή εκπαιδευτικό κόμβο
Τις προσπάθειες που έχει κάνει η Deloitte τα τελευταία 4-5 χρόνια στην Θεσσαλονίκη για να ανατρέψει το brain drain ανέδειξε ο Βασίλης Καφάτος, Deloitte Partner – Growth Leader President, Deloitte Alexander Competence Center. Το διάστημα αυτό η εταιρεία έχει προσλάβει απόφοιτους πανεπιστημίου και τους μετεκπαιδεύει σε τεχνολογίες αιχμής, και έπειτα εργάζονται σε έργα σε όλη την Ευρώπη. Μέχρι σήμερα έχει προσλάβει πάνω από 1.200 εργαζόμενους υψηλής εξειδίκευσης, 1.000 εξ αυτών στη Θεσσαλονίκη και οι υπόλοιποι σε όλη την επικράτεια. Τα επόμενα 2-3 χρόνια στόχος είναι η πρόσληψη τουλάχιστον 500 ατόμων και η επέκταση σε άλλες πόλεις της Ελλάδας κοντά σε πανεπιστημιακά ιδρύματα. Η εμβάθυνση των σχέσεων με τα εκπαιδευτικά ιδρύματα είναι κομβική, ενώ επίσης θα προχωρήσει και στην ίδρυση μεταπτυχιακών προγραμμάτων upskilling.

Στο «γιατί» να έρθει να επενδύσει κάποιος στην Ελλάδα και δη στη Βόρεια Ελλάδα, απάντησε ο Κυριάκος Ανδρέου, επικεφαλής Συμβουλευτικών Υπηρεσιών PwC Ελλάδος. Η Βόρεια Ελλάδα έχει γεωπολιτικό πλεονέκτημα κύριως λόγω της ευκολίας διασύνδεσης και logistics καθώς και της ποιότητας του ανθρωπίνου δυναμικού (1/3 φοιτητών σπουδάζουν στη Βόρεια Ελλάδα). Από την άλλη πλευρά, τα αγκάθια που τροχοπεδούν τις επενδύσεις, αφορούν κυρίως στις χρονοκαθυστερήσεις, στον τρόπο λειτουργίας της Δικαιοσύνης, τη γραφειοκρατία και τη δυσκολία στην εξεύρεση εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού. Εν τούτοις, η PwC, ήδη αριθμεί 120 άτομα προσωπικό στη Θεσσαλονίκη, τα οποία πολύ σύντομα, μέσα στο 2024 θα ξεπεράσουν τα 240.