Η εταιρεία Rexofa Food Technology με έδρα την Ινδία έχει αναπτύξει ένα παγωτό και ένα γλειφιτζούρι που λάμπουν στο σκοτάδι όταν γλείφονται. Η αντίδραση βασίζεται σε ένα ένζυμο τη λουσιφεράση, που όταν γλείφεται από τη γλώσσα σε ουδέτερο pH αντιδρά με το υπόστρωμα και δημιουργεί μια βιοφωταυγή αντίδραση.

Η βιοφωταύγεια είναι η διαδικασία με την οποία οι ζωντανοί οργανισμοί εκπέμπουν φως που είναι ορατοί σε άλλους οργανισμούς και η αντίδραση βρίσκεται συνήθως στις πυγολαμπίδες, σε ένα είδος μανιταριού και στις μέδουσες.

Σύμφωνα με τον Sapan Purani, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, τα τρόφιμα βιοφωταύγειας διαφέρουν από τα προϊόντα φθορισμού που λάμπουν κάτω από το υπεριώδες φως. Η βιοφωταύγεια δεν απαιτεί καθόλου υπεριώδη ακτινοβολία επομένως συνιστάται η κατανάλωση τους ενώ τα προϊόντα της ινδικής εταιρείας είναι κατασκευασμένα από τα τυπικά συστατικά με τα οποία παράγεται ένα παγωτό και ένα γλειφιτζούρι.

Το ένζυμο προέρχεται από την Aequorea μια πράσινη φθορίζουσα πρωτεΐνη που συναντάνται συνήθως στις μέδουσες. Ενώ για την παρασκευή ενός κιλού παγωτό ή γλειφιτζουριού απαιτεί 10 γραμμάρια αυτής της πρωτεΐνης. Το κόστος της κυμαίνεται στα 800 δολάρια το 1 mg ενώ για να γίνει εμπορεύσιμο το προϊόν της Ινδικής εταιρείας προσέλαβε μια εταιρεία βιοτεχνολογίας που βρήκε λύση και μείωση το κόστος παραγωγής.