Η Βιομηχανία Ζυμαρικών ΗΛΙΟΣ υποδέχθηκε 15 στελέχη του κλάδου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Υπ. Εξωτερικών, στις εγκαταστάσεις της στη Μεταμόρφωση Αττικής με πρωτοβουλία του ΣΕΒ. Μετά την εισήγηση της Διευθύνουσας Συμβούλου, κας Αθανασίας Δάκου, ακολούθησε ξενάγηση και παρακολούθηση της διαδικασίας παραγωγής ζυμαρικών στους παραγωγικούς χώρους της πιστοποιημένης μονάδας της ΗΛΙΟΣ, από τον Διευθυντή Εργοστασίου, κ. Μάριο Ευσταθίου, Phd. Η εταιρεία διαθέτει 3 αυτοματοποιημένες γραμμές με δυναμικότητα 29.000 τόνων τελικού προϊόντος ετησίως.

Η κα. Αθανασία Δάκου δήλωσε πως στη διάρκεια της επίσκεψης η εταιρεία παρουσίασε τη θέση της στη διεθνή αγορά και τους μελλοντικούς της στόχους.
«Αναπτύχθηκε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση, όπου αναδείχθηκαν οι διεθνείς προκλήσεις για τα ελληνικά εξαγώγιμα προϊόντα, οι γενικές αλλά και οι ιδιαίτερες απαιτήσεις των παγκόσμιων αγορών. Παράλληλα, τέθηκαν οι βασικές αρχές ώστε με την κοινή και συντονισμένη προσπάθεια των στελεχών των επιχειρήσεων και των στελεχών των Γραφείων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων και με την αρωγή της Β1 Δ/νσης Σχεδιασμού Εξωστρέφειας και Συντονισμού του Υπουργείου Εξωτερικών και του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του ΣΕΒ, να καταφέρουμε σημαντικά αποτελέσματα στην εξωστρεφή μας προσπάθεια ως χώρα, ώστε ακόμη περισσότερα Ελληνικά προϊόντα με ‘διεθνές διαβατήριο’ να αναπτυχθούν και να κατακτήσουν τις διεθνείς αγορές» ανέφερε. Η συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο των τακτικών επισκέψεων εργασίας που διοργανώνουν από κοινού ΣΕΒ και Υπουργείο Εξωτερικών, με στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων και την εποικοδομητική συνεργασία του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα στο εξωτερικό εμπόριο.