Η Schneider Electric, που δραστηριοπποείται στον ψηφιακό μετασχηματισμό της ενεργειακής διαχείρισης και του αυτοματισμού, ανακοίνωσε τις επιδόσεις της για την επίδραση της βιωσιμότητας του έτους 2023, στο πλαίσιο των οικονομικών αποτελεσμάτων της. Η βαθμολογία της για τον αντίκτυπο στη βιωσιμότητα για το έτος υπερέβη τις προσδοκίες, φθάνοντας το 6,13 στα 10, και ξεπερνώντας τον στόχο για το τέλος του έτους για 6 στα 10.

Μετά από τρία χρόνια εφαρμογής του προγράμματος Schneider Sustainability Impact (SSI), οι λύσεις της Schneider Electric για τον εξηλεκτρισμό, την ψηφιοποίηση και τον αυτοματισμό συνεχίζουν να μειώνουν τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα των πελατών, με 112 εκατομμύρια τόνους να εξοικονομούνται και να αποτρέπονται μόνο το 2023. Σημαντικά βήματα έχουν γίνει επίσης στον μετασχηματισμό της εφοδιαστικής αλυσίδας της Schneider Electric. Οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από τους 1.000 κορυφαίους προμηθευτές της Schneider Electric έχουν μειωθεί κατά 27% – σημειώνοντας σημαντική πρόοδο σε σύγκριση με τη μείωση κατά 10% που είχε πραγματοποιηθεί το 2022. Το 21% των πιο στρατηγικών συνεργατών της στην αλυσίδα εφοδιασμού, πληρούν τα πρότυπα αξιοπρεπούς εργασίας της Schneider Electric.

Οι προσπάθειες της εταιρείας να δραστηριοποιείται υπεύθυνα, έχουν ως αποτέλεσμα το 63% της συσκευασίας των προϊόντων της Schneider Electric να αποτελείται από ανακυκλωμένο χαρτόνι και να μην περιέχει πλαστικό μιας χρήσης. Τέλος, στο πεδίο των εξωτερικών αξιολογήσεων ESG, η Schneider Electric διατήρησε τη θέση της ως ηγέτιδα εταιρεία στον δείκτη αειφορίας Dow Jones Sustainability Index (DJSI) και στον κατάλογο των 100 πιο βιώσιμων εταιρειών στον κόσμο της Corporate Knights για 13η συνεχή χρονιά, ενώ έλαβε υψηλές βαθμολογίες από τη Moody’s Analytics, το CDP και την EcoVadis με πλατινένιο έπαινο.]