Η Keramika Burgas AD, μια σημαντική και ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία παραγωγής προϊόντων κεραμοποιίας στα Βαλκάνια, ανέθεσε στην SABO S.A. την άνοιξη του 2020 την κατασκευή ενός νέου φούρνου τούνελ, μίας γραμμής προγραμματισμού και φόρτωσης ξηρού προϊόντος σε βαγόνια με χρήση ρομπότ καθώς και μία ρομποτική γραμμή εκφόρτωσης και συσκευασίας ψημένου προϊόντος.

Ο κύριος σκοπός του έργου ήταν η εγκατάσταση ενός σύγχρονου κλιβάνου με δυνατότητα παραγωγής τούβλων και μπλοκ υψηλής ποιότητας μαζί με την απαραίτητη γραμμή διαχείρισης των βαγονιών του φούρνου, παλετοποίηση σε ξύλινες παλέτες και συσκευασία με εφαρμογή ελαστικής σακούλας.
Όπως σημειώνει η εταιρεία, το έργο ήταν η δεύτερη φάση μιας σταδιακής επένδυσης που αποφασίστηκε το 2018 μεταξύ της SABO και της Keramika Burgas.

Η πρώτη φάση αφορούσε τη γραμμή κοπής -με χρήση ηλεκτρονικού συστήματος κοπής- και ένα νέο ξηραντήριο τούνελ που η SABO εγκατέστησε με επιτυχία για την Keramika Burgas το 2018.
Το εργοστάσιο έχει σχεδιαστεί για να παράγει όλη τη γκάμα τούβλων που χρησιμοποιούνται στη βουλγαρική αγορά 120x250x250, 1NF, 1,8NF συν θερμομονωτικά μπλοκ 362x246x238, 500x116x238. Το έργο ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από 10 μήνες.